Liity verkostomme!

tiede

"Tiede tarvitsee yrittäjähenkistä lähestymistapaa"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Team Coastbustersin Jackie Ashkin prototyypeineen - valokuvahyväksynnät Monique Shaw

Yhdistämällä tiedettä ja yhteiskuntaa tiiviimmin voimme luoda yhteistyötä ja ideoita, joiden avulla voimme vastata aikamme haasteisiin. Tämä ajatus on keskeinen Leidenissä tänä vuonna Euroopan tiedekaupunkina 2022. "Tuomalla ihmiset yhteen leikkisillä tavoilla ja antamalla heidän oppia toisiltaan, luomme yhteyksiä, jotka voivat todella saada aikaan muutosta", Lucien Geelhoed, intendentti Leiden2022 sanoo.

Euroopan komissio pyysi Geelhoedia ja hänen tiimiään järjestämään upouuden tapahtuman lahjakkaille 21–35-vuotiaille tutkijoille. Tämän tuloksena syntyi EU TalentOn. Syyskuussa Leiden isännöi kolmipäiväistä tapahtumaa, jossa lahjakkaat kansainväliset tutkijat kokoontuivat vastaamaan aikamme suuriin haasteisiin. 700 hakijan joukosta 104 huippulahjakkuutta valittiin lopulta osallistumaan.

Yrittäjähenkinen lähestymistapa

Yrittäjyystaitojen kehittäminen näissä nuorissa tutkijoissa oli yksi tämän tapahtuman tärkeimmistä tehtävistä, Geelhoed selittää. ”Eurooppalaisissa yliopistoissa on valtavasti lahjakkuuksia, mutta koska polku liike-elämän uralle ei ole itsestään selvä, heidän tietämystään ei aina käytetä – vaikka opiskelijat kuuluvatkin siihen sukupolveen, joka voi todella vaikuttaa. Halusimme lisätä nuorten tutkijoiden osaamiseen yrittäjyyden näkökulmaa ja rakentaa sillan heidän lahjakkuuksiensa, tieteen ja innovatiivisen liiketoiminnan välille.

TalentOnin aikana nuoret tutkijat haastettiin yhdistämään ja kehittämään innovatiivisia ratkaisuja EU:n viiteen tehtävään: ilmastoon sopeutuminen, syövän voittaminen, ilmastoneutraalit ja älykkäät kaupungit, terveiden maaperän saavuttaminen sekä valtamerten ja vesien palauttaminen. Jokaiselle tehtävälle tuotiin asiantuntijoita jokaiselta alalta ja toimialalta. Esimerkiksi tanskalainen sarjayrittäjä Henrik Scheel – tehtävänavigaattori tämän ensimmäisen painoksen aikana – oli osallistujien valmentajana. ”Yli 15 vuoden kokemuksella Piilaaksosta hän on nyt yrittäjäajattelun asiantuntija; jotain, jonka on vielä ansaittava paikka monilla tieteenaloilla”, Geelhoed sanoo.

Mukavuusalue

Mainos

Tieteellisen tiedon käytännön soveltamista korostamalla tapahtuma avasi monien osallistujien silmät. ”Opin parissa päivässä todella paljon tiimityöstä, innovaatioista, yrittäjyydestä ja ilmastonsietokyvystä. Kirjaston ulkopuolelle astuminen kerrankin mahdollisti yhden akateemisen elämäni jännittävimmistä kokemuksista, jossa tajusin, että voimme löytää tosielämän ratkaisuja tosielämän ongelmiin", sanoi Juliette de Pierrebourg, arvostetun pariisilaisen koulutuskeskuksen opiskelija. Institute, Sciences Po.

Myös osallistuja Bibiana Barrera Bernal piti tapahtumaa silmiä avaavana. ”Meillä kaikilla on hyviä ideoita, mutta meidän on opittava toteuttamaan niitä käytännössä. Se, että voit todella vaikuttaa tällä tavalla, on opetus, jonka otan mukanani loppuelämäni ajan."

Berliinin Charité Universitätsmedizinin tutkija Bernal ja hänen tiiminsä "Bright Ribbons" haluavat jatkaa kehittämäänsä lautapeliä auttaakseen ihmisiä selviytymään syöpädiagnooseista, jotka voittivat heille tehtävänsä ensimmäisen palkinnon. ”Olemme jo pitäneet ensimmäisen tiimikokouksen tapahtuman jälkeen. Se oli online-kokous, koska työskentelemme kaikki eri eurooppalaisissa yliopistoissa, mutta olemme päättäneet seurata tätä ja varmistaa, että peli lopulta julkaistaan.

Yhteys

"Bright Ribbons" ei ole ainoa tiimi, joka tällä hetkellä tutkii, voivatko he todella kehittää ideaansa. EU TalentOnin ensimmäinen kokonaisvoittaja, 'Soilfix' -tiimi, haluaa myös toteuttaa ideansa. Sama pätee Coastbusters-tiimiin, jotka toivovat voivansa kehittää ideaansa käyttää LED-lamppuja kalaverkkojen valaisemiseen, mikä vähentää sivusaaliita 95 %.

Tällaisten pitkäaikaisten yhteistyöhankkeiden luominen on juuri sitä, mitä luoja Geelhoed ajatteli tälle tapahtumalle. ”Nämä valoisat nuoret mielet ovat tulevaisuutta. Yhdistämällä heidät toisiinsa, mutta myös oman alansa asiantuntijoihin ja alan avaintoimijoiden kanssa on luotu perusta, jolle he voivat jatkaa yhdessä rakentamista. Tiede herää eloon vasta, kun yhteyksiä luodaan."

Euroopan tiedekaupunki

Tämä ensimmäinen onnistunut painos luo sävyn myös tuleville painoksille. Joka toinen vuosi Euroopan komissio aikoo myöntää EU TalentOn -tapahtuman isännöintivastuun eri eurooppalaiselle kaupungille. Vuonna 2024 tämä kunnianosoitus menee puolalaiselle Katowicen kaupungille, joka kantaa silloin myös Euroopan tiedekaupungin arvoa.

Leiden2022 Euroopan tiedekaupunki

Leiden European City of Science 2022 on 365 päivää kestävä tiedefestivaali, joka on täynnä toimintaa, luentoja, työpajoja, retkiä, näyttelyitä ja tapahtumia kaikille uteliaisille ja jonka tavoitteena on yhdistää tiede ja yhteiskunta.

Syyskuussa Leiden2022 järjesti erityisen Bright Young Minds -viikon, jossa EU Talenton, 33.rd EU Contest for Young Scientists -kilpailun (EUCYS) finaali ja lapsille suunnattu tapahtuma Yuval Noah Hararin kanssa. Leiden2022 on Euroopan nuorisovuoden kumppani.

Leiden2022 on Leidenin kunnan, Leidenin yliopiston, Leidenin yliopiston lääketieteellisen keskuksen ja Leidenin ammattikorkeakoulun aloite, jota tukevat Euroopan komissio ja monet paikalliset, kansalliset ja kansainväliset kumppanit.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa