Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Saksan pitkä pandeemisten koulujen sulkeminen vaikutti eniten maahanmuuttajien oppilaisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vieraskielinen lasten kirja on kuvattu sosiaalityöntekijän Noor Zayedin toimesta Stadtteilmuetter-maahanmuuttajien kotouttamisprojektissa, jota protestanttinen hyväntekeväisyysjärjestö Diakonie johtaa Berliinissä Neukoellnin kaupunginosassa Saksassa 4. toukokuuta 2021. Kuva otettu 4. toukokuuta 2021. REUTERS / Annegret Hilse
Sosiaalityöntekijä Noor Zayed protestanttisen hyväntekeväisyysjärjestön Diakonien johtamasta Stadtteilmuetter-maahanmuuttajien integrointiprojektista puhuu syyrialaiselle kahden lapsen äidille Um Wajihille Berliinin Neukoellnin kaupunginosassa Saksassa 4. toukokuuta 2021. Kuva otettu 4. toukokuuta 2021. REUTERS / Annegret Hilse

Kun opettaja kertoi syyrialaiselle äidille Um Wajihille, että hänen 9-vuotiaan poikansa saksa oli heikentynyt hänen Berliinin koulunsa kuuden viikon sulkemisen aikana, hän suri, mutta ei yllättynyt kirjoittaa Joseph Nasr.

"Wajih oli ottanut saksan nopeasti, ja olimme erittäin ylpeitä hänestä", sanoi 25-vuotias kahden lapsen äiti.

"Tiesin, että ilman harjoittelua hän unohti oppimansa, mutta en voinut auttaa häntä."

Mainos

Hänen poikansa kohtaavat nyt vielä yhden vuoden siirtolaislapsien "tervetuliaisluokassa", kunnes hänen saksankielensä on tarpeeksi hyvä liittymään alkuperäiskansojensa luokse kouluun Berliinin köyhässä Neukoellnin kaupunginosassa.

Koulujen sulkeminen - joka Saksassa on ollut noin 30 viikkoa viime vuoden maaliskuusta verrattuna vain 11: een Ranskassa - on lisännyt Saksassa maahanmuuttajien ja syntyperäisten oppilaiden välistä koulutuskuilua, joka on teollisuusmaiden korkeimpia.

Jo ennen pandemiaa maahanmuuttajien keskeyttämisaste oli 18.2 prosenttia, mikä on lähes kolme kertaa suurempi kuin maan keskiarvo.

Mainos

Tämän aukon poistaminen on ratkaisevan tärkeää, muuten se saattaa vaarantaa Saksan pyrkimykset integroida yli kaksi miljoonaa ihmistä, jotka hakivat turvapaikkaa viimeisten seitsemän vuoden aikana, lähinnä Syyriasta, Irakista ja Afganistanista, asiantuntijat sanovat.

Saksan kielitaito ja niiden ylläpito ovat kriittisiä.

"Pandemian suurin vaikutus integraatioon on äkillinen kosketuksen puute saksalaisiin", sanoi Pariisissa toimiva teollisuusmaiden ryhmittymä OECD, Thomas Liebig. "Suurin osa siirtolaislapsista ei puhu saksaa kotona, joten kontakti alkuperäiskansojen kanssa on ratkaisevan tärkeää."

Yli 50% Saksassa maahanmuuttajavanhempien syntyneistä oppilaista ei puhu saksaa kotona, mikä on korkein osuus 37 jäsenen OECD: ssä ja verrattuna Ranskan 35%: iin. Muun kuin Saksassa syntyneiden oppilaiden osuus nousee 85 prosenttiin.

Siirtolaisvanhemmat, joilla saattaa olla puutetta akateemisesta ja saksalaisesta kielitaidosta, ovat joskus yrittäneet auttaa lapsia kotikoulutuksessa ja saamaan kiinni menetetystä oppimisesta. He ovat joutuneet myös kamppailemaan useammin koulun lopettamisen kanssa, koska he asuvat usein köyhemmillä alueilla, joilla on korkeampi COVID-19-infektio.

Liittokansleri Angela Merkelin hallitus ja paikallisen koulutuspolitiikkaa harjoittavan Saksan 16 osavaltion johtajat päättivät sulkea koulut jokaisen kolmen koronavirusvirran aikana pitäen samalla tehtaat avoimina talouden suojaamiseksi.

"Pandeemia lisäsi maahanmuuttajien ongelmia", sanoi Muna Naddaf, joka johtaa siirtolaisäidejä koskevaa neuvontaprojektia, jota johtaa evankelisen kirkon hyväntekeväisyysjärjestö Diakonie Neukoellnissa.

"Heidän oli yhtäkkiä kohdeltava enemmän byrokratiaa, kuten koronavirustestien antaminen lapselleen tai rokotustapaamisen järjestäminen. Hämmennystä on paljon. Meillä on ollut kysyttävää, onko totta, että tuoreen inkivääriä teen juominen suojaa virukselta ja jos rokotus aiheuttaa hedelmättömyyttä. "

Naddaf yhdisti Um Wajihin arabisaksalaisesta äidistä ja mentorista Noor Zayediin, joka neuvoi häntä pitämään poikansa ja tyttärensä aktiivisina ja stimuloituna lukkojen aikana.

Saksan koulutusjärjestelmän pitkäaikaiset puutteet, kuten heikko digitaalinen infrastruktuuri, joka vaikeutti verkko-opetusta, ja lyhyet koulupäivät, joiden vuoksi vanhempien oli pakko ottaa hitaus, lisäävät maahanmuuttajien ongelmia.

'KADOTETTU SUKUPOLVI'

Vain 45 prosentilla Saksan 40,000 1.30 koulusta oli nopea internetyhteys ennen pandemiaa Opettajien liiton mukaan, ja koulut ovat avoinna klo 3.30 asti, kun taas Ranskassa ainakin klo XNUMX asti.

Köyhempien kaupunginosien kouluilla ei todennäköisesti ole digitaalista infrastruktuuria, eikä vanhemmilla ole varaa kannettaviin tietokoneisiin tai koulun jälkeiseen hoitoon.

Vuosina 2000--2013 Saksa oli onnistunut puolittamaan maahanmuuttajien koulunkäynnin keskeyttämisen noin 10 prosenttiin lisäämällä kielitaitoa lastentarhoissa ja kouluissa. Viime vuosina keskeyttäneiden määrä on kuitenkin lisääntynyt, kun yhä useampi oppilas maista, joiden koulutustaso on heikompi, kuten Syyria, Afganistan, Irak ja Sudan, liittyi saksalaisiin luokkiin.

Opettajien liiton mukaan 20% 10.9 miljoonasta saksalaisesta oppilasta tarvitsee lisäopetusta tämän lukuvuoden menestyksekkääseen loppuunsaattamiseen, ja keskeyttävien määrän odotetaan kaksinkertaistuvan yli 100,000 XNUMX: een.

"Maahanmuuttajien ja alkuperäiskansojen välinen koulutusero kasvaa", sanoi professori Axel Pluennecke Kölnin taloustutkimusinstituutista. "Tarvitsemme valtavia investointeja pandemian jälkeen koulutukseen, mukaan lukien kohdennettu opetus, jotta vältetään menetetty oppilassukupolvi."

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 1.8 miljoonan euron Latvian järjestelmän koronavirusepidemiasta kärsineiden karjankasvattajien tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 1.8 miljoonan euron Latvian tukiohjelman, jolla tuetaan koronaviruksen aiheuttaman karjankasvatusalan viljelijöitä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelman mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpiteellä pyritään lieventämään edunsaajien likviditeettivajetta ja vastaamaan osaan koronavirusepidemian aiheuttamista tappioista sekä Latvian hallituksen toteuttamiin rajoittaviin toimenpiteisiin viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Komissio katsoi, että järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 225,000 31 euroa tuensaajaa kohti; ja ii) myönnetään viimeistään 2021. joulukuuta 107. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja tilapäisten puitteiden edellytykset. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64541 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio antaa Ranskalle 3 miljardin euron tukiohjelman koronaviruksen aiheuttamien yritysten tukemiseksi lainojen ja osakesijoitusten kautta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan suunnitelmat perustaa 3 miljardin euron rahasto, joka sijoittaa velkainstrumenttien sekä osake- ja hybridi -instrumenttien välityksellä pandemian kohteena oleviin yrityksiin. Toimenpide hyväksyttiin tilapäisen valtiontuen puitteissa. Järjestelmä pannaan täytäntöön rahastolla, jonka otsikko on ”Siirtymärahasto COVID-19-pandemiasta kärsineille yrityksille” ja jonka budjetti on 3 miljardia euroa.

Tässä järjestelmässä tukea myönnetään i) pääomalainoina tai osallistuvina lainoina; ja ii) pääomapohjan vahvistamistoimenpiteet, erityisesti hybridipääomainstrumentit ja äänioikeutetut etuoikeutetut osakkeet. Toimenpide on avoin Ranskaan sijoittautuneille ja kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla) toimiville yrityksille, jotka olivat elinkelpoisia ennen koronaviruspandemiaa ja jotka ovat osoittaneet taloudellisen mallinsa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden. Tästä järjestelmästä odotetaan hyötyvän 50–100 yritystä. Komissio katsoi, että toimenpiteet täyttivät väliaikaisissa puitteissa asetetut ehdot.

Komissio päätteli, että toimenpide oli tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö Ranskan taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisen valvonnan edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi nämä järjestelmät EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) ”Tämä 3 miljardin euron pääomapohjan vahvistamisjärjestelmä antaa Ranskalle mahdollisuuden tukea koronaviruspandemiasta kärsineitä yrityksiä helpottamalla niiden rahoitusta näinä vaikeina aikoina. Jatkamme tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme käytännön ratkaisuja koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi samalla kun noudatamme EU: n sääntöjä. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa