Liity verkostomme!

koulutus

Kunnianhimoinen ja osallistavampi Erasmus + käynnistää 28 miljardia euroa liikkuvuuden ja oppimisen tukemiseksi

Julkaistu

on

Komissio hyväksyi tänään (25. maaliskuuta) Erasmus + 2021--2027: n ensimmäisen vuotuisen työohjelman. Ohjelma, jonka budjetti on 26.2 miljardia euroa, on melkein kaksinkertaistunut ja toivoo olevansa osallistavampi ja painottavan enemmän sekä vihreää että digitaalista siirtymistä. 

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Se, että Erasmus + -budjetti on seuraavien seitsemän vuoden ajan melkein kaksinkertaistunut, osoittaa koulutuksen, elinikäisen oppimisen ja nuorison merkityksen Euroopassa.

”Nykyinen pandemia on pahentanut eriarvoisuutta etenkin nuorten kohdalla. Solidaarisuusperiaatteen on oltava liikkeellepaneva voima tässä tekemisessämme, ja teemme yhteistyötä sellaisten organisaatioiden kanssa, jotka edustavat ihmisiä ja joilla on vähemmän mahdollisuuksia auttaa heitä pääsemään tähän ohjelmaan. Puhun ihmisistä, joilla on epäsuotuisa sosioekonominen tausta, maaseudulla asuvista ihmisistä, eristetyistä ihmisistä tai vammaisista. Esimerkiksi katamme vammaisten osallistujien mukana olevien ihmisten kustannukset. "

Uusi Erasmus + -ohjelma tarjoaa mahdollisuuden opiskelujaksoihin ulkomailla, harjoittelujaksoihin, oppisopimuskoulutukseen ja henkilöstövaihtoon kaikilla koulutus-, nuoriso- ja urheilualoilla. Se on avoin koululaisille, korkea-asteen ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, aikuisopiskelijoille, nuorisovaihdolle, nuorisotyöntekijöille ja urheiluvalmentajille.

Uusi Erasmus + investoi liikkuvuuden lisäksi, joka on 70 prosenttia budjetista, myös rajatylittäviin yhteistyöhankkeisiin. Ne voivat olla korkeakoulujen välillä (esim. Eurooppalainen yliopisto -aloite); koulut; opettajankoulutuslaitokset (esim. Erasmus + Opettajakoulut) aikuisten oppimiskeskukset; nuoriso- ja urheilujärjestöt; ammatillisen koulutuksen tarjoajat (esim. ammatilliset huippuyksiköt).

Erasmus + 2021-2027 -ohjelman pääpiirteet ovat:

Sisältää Erasmus +: Parannettujen mahdollisuuksien tarjoaminen heikommassa asemassa oleville ihmisille, mukaan lukien erilaisen kulttuurisen, sosiaalisen ja taloudellisen taustan omaavat ihmiset sekä maaseudulla ja syrjäisillä alueilla asuville. Uutuudet sisältävät yksilö- ja luokkavaihtoa koululaisille ja liikkuvuutta aikuisopiskelijoille. Pienempien kumppanuuksien ja yksinkertaistettujen apurahahakemusten ansiosta pienempien organisaatioiden, kuten koulujen, nuorisoyhdistysten ja urheiluseurojen, hakeminen on helpompaa. Ohjelma on myös kansainvälisempi, mikä mahdollistaa yhteistyön kolmansien maiden kanssa edellisen ohjelman menestysten pohjalta vaihtojen ja yhteistyöhankkeiden avulla ympäri maailmaa. 

Digitaalinen Erasmus +: Pandemia korosti tarvetta nopeuttaa koulutusjärjestelmien digitaalista siirtymistä. Erasmus + tukee digitaalisten taitojen kehittämistä digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelman mukaisesti. Se tarjoaa korkealaatuista digitaalista koulutusta ja vaihtoa sellaisten alustojen kautta kuin eTwinning, School Education Gateway ja Euroopan nuorisoportaali, ja se kannustaa harjoitteluun digitaalisella alalla. Uudet muodot, kuten sekoitetut intensiiviset ohjelmat, mahdollistavat lyhytaikaisen fyysisen liikkuvuuden ulkomailla täydentämisen verkkokoulutuksella ja ryhmätyöllä. Ohjelman toteuttamista digitalisoidaan ja yksinkertaistetaan edelleen ottamalla käyttöön eurooppalainen opiskelijakortti.

Vihreä Erasmus +: Ohjelma tarjoaa eurooppalaisen vihreän kaupan mukaisesti taloudellisia kannustimia kestäviä liikennemuotoja käyttäville osallistujille. Se investoi myös hankkeisiin, joilla lisätään tietoisuutta ympäristökysymyksistä ja helpotetaan ilmastokriisin lieventämiseen liittyvää vaihtoa.

Erasmus + nuorille: DiscoverEU: sta tulee nyt erottamaton osa Erasmus + -ohjelmaa ja se antaa 18-vuotiaille mahdollisuuden saada junalippu matkustaa ympäri Eurooppaa, oppia muista kulttuureista ja tavata muita eurooppalaisia. Erasmus + tukee myös vaihto- ja yhteistyömahdollisuuksia uusien nuorten osallistumistoimien avulla auttaakseen nuoria osallistumaan ja oppimaan osallistumaan demokraattiseen elämään lisäämällä tietoisuutta yhteisistä eurooppalaisista arvoista ja perusoikeuksista. ja tuomaan nuoret ja päättäjät yhteen paikallisella, kansallisella ja Euroopan tasolla.

koulutus

Erasmus +: n tulevaisuus: Lisää mahdollisuuksia

Julkaistu

on

Löydä uusi Erasmus + -ohjelma suuremmasta budjetista suurempiin mahdollisuuksiin heikommassa asemassa oleville ihmisille.

Parlamentti hyväksyi Erasmus + -ohjelma 2021-2027ille 18. toukokuuta. Erasmus + on EU: n lippulaivaohjelma, jonka luominen on osoittautunut onnistuneeksi mahdollisuuksia nuorille ja heidän mahdollisuuksiensa löytää työpaikka.

Parlamentin jäsenet neuvottelivat ohjelmaa varten 1.7 miljardia euroa, mikä auttoi lähes kaksinkertaistamaan vuosien 2014--2020 talousarvion. Tämän pitäisi antaa noin 10 miljoonalle ihmiselle mahdollisuus osallistua toimintaan ulkomailla seuraavan seitsemän vuoden aikana, mukaan lukien opiskelijat, professorit, opettajat ja kouluttajat kaikilla sektoreilla.

- ammatillisen huippuosaamisen keskukset, joita parlamentin jäsenet ehdottivat, ovat nyt osa uutta Erasmus + -ohjelmaa. Nämä kansainväliset keskukset tarjoavat laadukasta ammatillista koulutusta, jotta ihmiset voivat kehittää hyödyllisiä taitoja avainaloilla.

Parlamentin ensisijainen tavoite, ohjelma on nyt helpommin saatavilla ja osallistavampi. Tämä tarkoittaa sitä, että useampi epäedullisessa asemassa oleva voi osallistua kielikoulutukseen, hallinnolliseen tukeen, liikkuvuuteen tai verkko-oppimismahdollisuuksiin.

EU: n painopisteiden mukaisesti Erasmus + keskittyy digitaaliseen ja vihreään siirtymään ja edistää terveellistä elämäntapaa sekä elinikäistä oppimista aikuisille.

Mikä on Erasmus +?

Erasmus + on EU: n ohjelma, joka tukee koulutuksen, nuorten ja urheilun mahdollisuuksia Euroopassa. Se alkoi opiskelijavaihto-ohjelmana vuonna 1987, mutta vuodesta 2014 se tarjoaa mahdollisuuksia myös kaiken ikäisille opettajille, harjoittelijoille ja vapaaehtoisille.

Yli yhdeksän miljoonaa ihmistä on osallistunut Erasmus + -ohjelmaan viimeisen aikana 30 vuotta että lähes 940,000 ihmistä hyötyivät ohjelmasta pelkästään vuonna 2019. Ohjelma kattaa tällä hetkellä 33 maata (kaikki 27 EU-maata sekä Turkin, Pohjois-Makedonian, Serbian, Norjan, Islannin ja Liechtensteinin) ja on avoin kumppanimaille ympäri maailmaa.

Mukaan Euroopan komissio, kolmannekselle Erasmus + -harjoittelijoista tarjoaa työpaikan yritys, jossa he ovat kouluttaneet. Lisäksi ulkomailla opiskelleiden tai harjoittaneiden nuorten työttömyysaste on 23% matalampi kuin ei-liikkuvien ikäisensä viiden vuoden kuluttua valmistumisesta.

Hakeminen

Erasmus + tarjoaa mahdollisuuksia ihmiset sekä organisaatioiden kaikkialta maailmasta.

Hakumenettely ja valmistelu voivat vaihdella sen mukaan, mihin ohjelman osaan haet. Löydä lisätietoja siitä tätä.

Erasmus + 2021--2027 

Erasmus 

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Saksan pitkä pandeemisten koulujen sulkeminen vaikutti eniten maahanmuuttajien oppilaisiin

Julkaistu

on

By

Vieraskielinen lasten kirja on kuvattu sosiaalityöntekijän Noor Zayedin toimesta Stadtteilmuetter-maahanmuuttajien kotouttamisprojektissa, jota protestanttinen hyväntekeväisyysjärjestö Diakonie johtaa Berliinissä Neukoellnin kaupunginosassa Saksassa 4. toukokuuta 2021. Kuva otettu 4. toukokuuta 2021. REUTERS / Annegret Hilse
Sosiaalityöntekijä Noor Zayed protestanttisen hyväntekeväisyysjärjestön Diakonien johtamasta Stadtteilmuetter-maahanmuuttajien integrointiprojektista puhuu syyrialaiselle kahden lapsen äidille Um Wajihille Berliinin Neukoellnin kaupunginosassa Saksassa 4. toukokuuta 2021. Kuva otettu 4. toukokuuta 2021. REUTERS / Annegret Hilse

Kun opettaja kertoi syyrialaiselle äidille Um Wajihille, että hänen 9-vuotiaan poikansa saksa oli heikentynyt hänen Berliinin koulunsa kuuden viikon sulkemisen aikana, hän suri, mutta ei yllättynyt kirjoittaa Joseph Nasr.

"Wajih oli ottanut saksan nopeasti, ja olimme erittäin ylpeitä hänestä", sanoi 25-vuotias kahden lapsen äiti.

"Tiesin, että ilman harjoittelua hän unohti oppimansa, mutta en voinut auttaa häntä."

Hänen poikansa kohtaavat nyt vielä yhden vuoden siirtolaislapsien "tervetuliaisluokassa", kunnes hänen saksankielensä on tarpeeksi hyvä liittymään alkuperäiskansojensa luokse kouluun Berliinin köyhässä Neukoellnin kaupunginosassa.

Koulujen sulkeminen - joka Saksassa on ollut noin 30 viikkoa viime vuoden maaliskuusta verrattuna vain 11: een Ranskassa - on lisännyt Saksassa maahanmuuttajien ja syntyperäisten oppilaiden välistä koulutuskuilua, joka on teollisuusmaiden korkeimpia.

Jo ennen pandemiaa maahanmuuttajien keskeyttämisaste oli 18.2 prosenttia, mikä on lähes kolme kertaa suurempi kuin maan keskiarvo.

Tämän aukon poistaminen on ratkaisevan tärkeää, muuten se saattaa vaarantaa Saksan pyrkimykset integroida yli kaksi miljoonaa ihmistä, jotka hakivat turvapaikkaa viimeisten seitsemän vuoden aikana, lähinnä Syyriasta, Irakista ja Afganistanista, asiantuntijat sanovat.

Saksan kielitaito ja niiden ylläpito ovat kriittisiä.

"Pandemian suurin vaikutus integraatioon on äkillinen kosketuksen puute saksalaisiin", sanoi Pariisissa toimiva teollisuusmaiden ryhmittymä OECD, Thomas Liebig. "Suurin osa siirtolaislapsista ei puhu saksaa kotona, joten kontakti alkuperäiskansojen kanssa on ratkaisevan tärkeää."

Yli 50% Saksassa maahanmuuttajavanhempien syntyneistä oppilaista ei puhu saksaa kotona, mikä on korkein osuus 37 jäsenen OECD: ssä ja verrattuna Ranskan 35%: iin. Muun kuin Saksassa syntyneiden oppilaiden osuus nousee 85 prosenttiin.

Siirtolaisvanhemmat, joilla saattaa olla puutetta akateemisesta ja saksalaisesta kielitaidosta, ovat joskus yrittäneet auttaa lapsia kotikoulutuksessa ja saamaan kiinni menetetystä oppimisesta. He ovat joutuneet myös kamppailemaan useammin koulun lopettamisen kanssa, koska he asuvat usein köyhemmillä alueilla, joilla on korkeampi COVID-19-infektio.

Liittokansleri Angela Merkelin hallitus ja paikallisen koulutuspolitiikkaa harjoittavan Saksan 16 osavaltion johtajat päättivät sulkea koulut jokaisen kolmen koronavirusvirran aikana pitäen samalla tehtaat avoimina talouden suojaamiseksi.

"Pandeemia lisäsi maahanmuuttajien ongelmia", sanoi Muna Naddaf, joka johtaa siirtolaisäidejä koskevaa neuvontaprojektia, jota johtaa evankelisen kirkon hyväntekeväisyysjärjestö Diakonie Neukoellnissa.

"Heidän oli yhtäkkiä kohdeltava enemmän byrokratiaa, kuten koronavirustestien antaminen lapselleen tai rokotustapaamisen järjestäminen. Hämmennystä on paljon. Meillä on ollut kysyttävää, onko totta, että tuoreen inkivääriä teen juominen suojaa virukselta ja jos rokotus aiheuttaa hedelmättömyyttä. "

Naddaf yhdisti Um Wajihin arabisaksalaisesta äidistä ja mentorista Noor Zayediin, joka neuvoi häntä pitämään poikansa ja tyttärensä aktiivisina ja stimuloituna lukkojen aikana.

Saksan koulutusjärjestelmän pitkäaikaiset puutteet, kuten heikko digitaalinen infrastruktuuri, joka vaikeutti verkko-opetusta, ja lyhyet koulupäivät, joiden vuoksi vanhempien oli pakko ottaa hitaus, lisäävät maahanmuuttajien ongelmia.

'KADOTETTU SUKUPOLVI'

Vain 45 prosentilla Saksan 40,000 1.30 koulusta oli nopea internetyhteys ennen pandemiaa Opettajien liiton mukaan, ja koulut ovat avoinna klo 3.30 asti, kun taas Ranskassa ainakin klo XNUMX asti.

Köyhempien kaupunginosien kouluilla ei todennäköisesti ole digitaalista infrastruktuuria, eikä vanhemmilla ole varaa kannettaviin tietokoneisiin tai koulun jälkeiseen hoitoon.

Vuosina 2000--2013 Saksa oli onnistunut puolittamaan maahanmuuttajien koulunkäynnin keskeyttämisen noin 10 prosenttiin lisäämällä kielitaitoa lastentarhoissa ja kouluissa. Viime vuosina keskeyttäneiden määrä on kuitenkin lisääntynyt, kun yhä useampi oppilas maista, joiden koulutustaso on heikompi, kuten Syyria, Afganistan, Irak ja Sudan, liittyi saksalaisiin luokkiin.

Opettajien liiton mukaan 20% 10.9 miljoonasta saksalaisesta oppilasta tarvitsee lisäopetusta tämän lukuvuoden menestyksekkääseen loppuunsaattamiseen, ja keskeyttävien määrän odotetaan kaksinkertaistuvan yli 100,000 XNUMX: een.

"Maahanmuuttajien ja alkuperäiskansojen välinen koulutusero kasvaa", sanoi professori Axel Pluennecke Kölnin taloustutkimusinstituutista. "Tarvitsemme valtavia investointeja pandemian jälkeen koulutukseen, mukaan lukien kohdennettu opetus, jotta vältetään menetetty oppilassukupolvi."

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Koulutus: Komissio perustaa asiantuntijaryhmän tehostamaan investointeja koulutukseen COVID-19-aikoina

Julkaistu

on

- koulutusinvestointien laatua käsittelevä asiantuntijaryhmä Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabrielin helmikuussa 2021 käynnistämä tapaaminen on ollut ensimmäistä kertaa. Lähes 15 hakijasta valitut 200 asiantuntijaa tunnistavat toimintalinjat, joilla voidaan tehokkaasti parantaa koulutuksen tuloksia sekä osallistavuutta ja menojen tehokkuutta. Gabriel sanoi: "COVID-19-pandemia on osoittanut meille, kuinka tärkeitä opettajat, koulut ja yliopistot ovat yhteiskuntaamme kohtaan. Tänään meillä on mahdollisuus ajatella uudelleen EU: n koulutusalaa ja asettaa se takaisin taloutemme ja yhteiskuntamme ytimeen. Siksi tarvitsemme selkeyttä ja vankkaa näyttöä siitä, miten investoida parhaiten koulutukseen. Olen vakuuttunut siitä, että tämä asiantuntijaryhmä auttaa komissiota ja jäsenvaltioita rakentamaan entistä vahvempia, joustavampia ja oikeudenmukaisempia koulutusjärjestelmiä. "

Ryhmä keskittyy opettajien ja kouluttajien laatuun, koulutusinfrastruktuuriin ja digitaaliseen koulutukseen. Heidän näyttöön perustuva arviointinsa auttaa komissiota ja jäsenvaltioita löytämään innovatiivisia, älykkäitä ratkaisuja nykyisiin koulutushaasteisiin. Tämä työ on avain kestävän elpymisen saavuttamiseksi ja siirtymisen vihreään ja digitaaliseen Eurooppaan saattamiseksi päätökseen. Asiantuntijaryhmä perustettiin Tiedonanto eurooppalaisen koulutusalueen saavuttamisesta vuoteen 2025 mennessä keskittyä edelleen kansallisiin ja alueellisiin investointeihin ja parantaa niiden tehokkuutta. Se esittää osavuosikatsauksen vuoden 2021 lopussa ja loppuraportin vuoden 2022 lopussa. Lisätietoja on saatavilla online.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa