Liity verkostomme!

Aikuiskoulutus

Presidentti von der Leyen avaa kolmannen eurooppalaisen koulutuskokouksen

Julkaistu

on

Euroopan komission isännöimä 3. eurooppalainen koulutuksen huippukokous pidettiin 10. joulukuuta. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti avauspuheenvuoron kunnioittaen opettajia, jotka ovat COVID-19-pandemian puhkeamisen jälkeen pyrkineet pitämään luokkahuoneet avoimina digitaalisesti ja antamaan oppilaille mahdollisuuden jatkaa oppimista. Tämän vuoden huippukokous oli omistettu digitaalisen koulutuksen muutokselle.

Presidentti von der Leyen sanoi puheessaan, että pandemia "paljasti myös puutteet, joihin on puututtava. Meidän on integroitava digitaaliset tekniikat menestyksekkäästi koulutusjärjestelmiin. Digitaalisen tekniikan ansiosta monet oppilaat voivat jatkaa oppimista. Mutta muille se osoittautui suureksi esteeksi, kun pääsy, laitteet, liitettävyys tai taidot puuttuvat. "

Hän viittasi Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma komission äskettäin esittämän tiedonannon, jonka tarkoituksena on lisätä opettajien ja oppilaiden digitaalitaitoja sekä kehittää siihen liittyvää infrastruktuuria. Presidentti korosti Euroopan koulutusalalle ehdotettuja kunnianhimoisia, mutta toteutettavissa olevia tavoitteita ja puhui siitä, miten NextGenerationEU voi auttaa koulutusalaa.

Lopuksi hän oli tyytyväinen uuteen "Koulutus ilmastokokoalioon": "Haluamme tällä koalitiolla tuoda osan energiaa kaduilta kaikkiin luokkahuoneihimme. Haluamme saada koko koulutusyhteisön tukemaan ilmastoneutraaliuden ja kestävän kehityksen tavoitteita. " Lue koko puhe verkossa.

Aikuiskoulutus

Kolmas eurooppalainen koulutuskokous digitaalisen koulutuksen muutoksen käsittelemiseksi

Julkaistu

on

Tänään (10. joulukuuta) Euroopan komissio isännöi kolmannen Euroopan koulutuksen huippukokous, joka pidetään verkossa tänä vuonna. Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen; Eurooppalaisen elämäntavan edistäminen Varapuheenjohtaja Margaritis Schinas; Työ- ja sosiaalikomissaari Nicolas Schmit sekä innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel osallistuvat kaikki. Tapahtuman edessä varapuheenjohtaja Schinas sanoi: "Eurooppa asettaa etusijalle oikeudenmukaisen, vihreän, digitaalisen ja osallistavan yhteiskunnan. Eurooppalainen koulutusalue tarjoaa konkreettisia aloitteita tämän yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi yhdessä. Huippuosaaminen ja Erasmus-liikkuvuus ovat tunnusomaista eurooppalaiselle elämäntavallemme. "

Komissaari Gabriel sanoi myös: "Odotan innolla niin monien koulutusmaailman ihmisten mielipiteitä, kun jatkamme työtämme kohti eurooppalaisen koulutusalueen saavuttamista vuoteen 2025 mennessä ja digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelman toteuttamista. Tätä varten käytän koulutushuippukokouksessa tilaisuutta aloittaa kuulemisprosessi korkeakoulutuksen muutoksesta. Ilmoitan myös toisen keskeisen tavoitteen eurooppalaisen koulutusalueen asialistallemme - Koulutus ilmastolle -liitto, jonka kehitämme vuoden 2021 aikana. "

EU: n opetusministerit, koulutusalan ammattilaiset ja edustajat kaikkialta Euroopasta keskustelevat haasteista ja mahdollisuuksista, jotka liittyvät Euroopan koulutusjärjestelmän digitaaliseen muutokseen toipumisen yhteydessä koronaviruskriisistä ja sen jälkeen. He vaihtavat myös kokemuksia ja parhaita käytäntöjä pandemian vaikutusten lieventämisestä koulutukseen ja antavat palautetta komission visiosta luoda Euroopan koulutusalue vuoteen 2025 mennessä ja sen täytäntöönpano Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma. Huippukokous lähetetään suoratoistona - linkit ovat saatavilla Internetissä verkkosivu.

Continue Reading

Aikuiskoulutus

#Coronavirus - Ison-Britannian yliopistojen ei pitäisi avata uudelleen syyskuussa, sanoo unioni

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian yliopistojen tulisi romuttaa suunnitelmat avautua uudelleen syyskuussa estääkseen matkustavia opiskelijoita aiheuttamasta maan koronaviruspandemiaa, kertoi ammattiliitto ja vaati kurssien opettamista verkossa. Pääministeri Boris Johnsonin hallitus on joutunut tulipaloon koulutuksen uudelleen aloittamisen takia etenkin sen jälkeen, kun kouluopiskelijoiden tenttitulokset ovat käyneet läpi ja epäonnistunut yritys tuoda kaikki oppilaat takaisin luokkiinsa tänä vuonna, kirjoittaa Elizabeth Piper.

Johnson on kehottanut brittejä palaamaan normaaliin muistuttavaan asiaan koronaviruksen lukkiutumisen jälkeen ja kehottanut työntekijöitä palaamaan toimistoihin auttaakseen taloutta elpymään huhti-kesäkuun 20 prosentin supistumisesta.

Mutta yliopiston ja korkeakoulujen liitto (UCU) sanoi, että on liian aikaista lähettää opiskelijoita takaisin yliopistoihin varoittaen, että heitä voidaan syyttää, jos COVID-19-tapaukset lisääntyvät. "Miljoonan plus-opiskelijan siirtäminen ympäri maata on resepti katastrofille ja saattaa jättää huonosti valmistautuneet yliopistot toisen aallon hoitokodeiksi", UCU: n pääsihteeri Jo Grady sanoi lausunnossaan. "Hallituksen on aika vihdoin ryhtyä päättäväisiin ja vastuullisiin toimiin tässä kriisissä ja käskeä yliopistoja luopumaan kasvokkain tapahtuvan opetuksen suunnitelmista", hän sanoi ja kehotti hallitusta siirtämään kaiken opetuksen verkossa ensimmäiseksi toimikaudeksi.

Valtiokonttorin (valtiovarainministeriö) pääsihteeri Stephen Barclay sanoi, ettei hän ole samaa mieltä väitteestä. "Mielestäni muun talouden kaltaisten yliopistojen on palattava takaisin ja opiskelijoiden on voitava tehdä niin", hän kertoi Times Radio. Useat yliopistot sanovat olevansa valmiita avaamaan uudelleen ensi kuussa viikkojen valmistelujen jälkeen, ja jotkut opiskelijat sanovat käyttäneensä rahaa jo sellaisiin asioihin kuin asumiseen uuden kauden valmistelemiseksi.

Continue Reading

Aikuiskoulutus

Osaaminen: Viisi uutta rajat ylittävää yhteistyöhanketta, jotka on valittu # Erasmus + -rahoitukseen huippuosaamisen kehittämiseksi ammatillisessa koulutuksessa Euroopassa

Julkaistu

on

Komissio on ehdottanut Erasmus + - rahoitusta vuodelle viisi uutta alustaa ammatillisen huippuosaamisen keskuksista, jotta voidaan vastata innovatiivisen, osallistavan ja kestävän talouden tarpeisiin. Rahoitetaan Erasmus + -ohjelman kautta enimmäismäärältään 4 miljoonaa euroa, ja ne ovat aktiivisia aloilla kuten vihreä innovaatio ja kaupunkien vihreys, mikroelektroniikka sekä huonekalu- ja puusektori.

Ne tukevat myös tärkeitä eurooppalaisia ​​painopistealueita, kuten digitaaliset ja vihreät siirtymävaiheet, kestävä kasvu ja heikommassa asemassa oleviin ryhmiin kuuluvien henkilöiden sosiaalinen osallisuus. Valittu 55 hakemuksen joukosta viiteen äskettäin valittuun ammatillisen huippuosaamisen alustaan ​​osallistuu 167 kumppaniorganisaatiota 17 jäsenvaltiosta ja 4 muusta Erasmus + -ohjelmaan osallistuvasta maasta.

Valitut hankkeet vastaavat muuttuviin työmarkkinoihin ja ovat yhdenmukaisia ​​eurooppalaisen taitoja koskevan toimintaohjelman ja komission ehdotuksen neuvoston suositukseksi ammatillisesta koulutuksesta kestävän kilpailukyvyn, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kestävyyden varmistamiseksi. esitelty 1. heinäkuuta. Lehdistötiedote on saatavana tätä.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa