Liity verkostomme!

Kulttuuri

Vassiliou Ateenassa: Education ja luovuus ovat avainasemassa innovaation ja työllisyyden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Akropolis_ (pixinn.net)Kreikan ja Euroopan koulutuksen tulevaisuus sekä kulttuuri- ja luovien alojen merkitys työllisyydelle ja kasvulle ovat huomenna (20. helmikuuta) pidettävien korkean tason kokousten painopiste. Koulutus-, kulttuuri-, monikielisyys- ja nuorisokomissaari Androulla Vassiliou, Euroopan komission jäsen, osallistuu tapahtumiin.

Komissaari keskustelee EU: n koulutuspolitiikasta ja viimeaikaisten koulutusta ja työllistettävyyttä koskevien kansainvälisten tutkimusten tuloksista Michael Cacoyiannis -säätiön (17h) Teachers for Europe -verkoston kanssa.

Kreikan koulutusjärjestelmällä, kuten monilla muillakin Euroopassa, on edessään huomattavia haasteita. Esimerkiksi OECD: n viimeisin 15-vuotiaiden matematiikkaa, luonnontieteitä ja lukutaitoa koskeva PISA-tutkimus (Program for International Student Assessment) paljastaa, että Kreikka ei ole kaukana EU: n tavoitteesta alentaa heikosti menestyneitä alle 15 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä: Kreikassa heikosti menestyneiden osuus on 22.6% lukemisessa ja 35.7% matematiikassa.

Mainos

McKinseyn äskettäin tekemässä tutkimuksessa korostetaan, että asiaankuuluvien taitojen puute on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka haittaavat nuorten työllistettävyyttä Euroopassa. Kreikassa joka toinen yrityksen omistaja uskoo, että tämä aiheuttaa merkittäviä ongelmia heidän yrityksilleen. Lisäksi alle joka kolmas nuori uskoo keskiasteen jälkeisten opintojensa parantaneen heidän työllistymismahdollisuuksiaan.

Komission jäsen Vassiliou sanoi: "Kreikan koulutusjärjestelmän on pikaisesti puututtava siihen, miten se voi varmistaa sen, että nuoret siirtyvät menestyksekkäästi työelämään. Nuorten korkea työttömyys vaatii kiireellistä parempaa koordinointia koulujen ja työelämän välillä. Olen iloinen siitä, että Kreikka osallistuu OECD: n aikuisten taitojen tutkimuksen toiseen kierrokseen, joka antaa meille tärkeitä oivalluksia Kreikan työikäisen väestön taidoista. Uusi koulutus- ja nuoriso-ohjelmamme Erasmus + voi myös auttaa nuoria saamaan taitoja, jotka lisäävät heidän työllistettävyyttään. "

Komissio keskustelee myös jäsenvaltioiden kanssa PISA 2012 -tutkimuksen tuloksista ja OECD: n aikuisten taitoja koskevasta tutkimuksesta (PIAAC) (Aikuisten osaamisen kansainvälisen arvioinnin ohjelma, PIAAC) auttaakseen tunnistamaan toimenpiteitä heikkouksien korjaamiseksi. Seuraava vaihto tapahtuu EU: n opetusministerien kokouksessa Brysselissä 24. helmikuuta. Tulokset otetaan huomioon komission seuraavassa 'Eurooppalainen lukukausi' joka tuottaa maakohtaisia ​​suosituksia koulutuksen, tutkimuksen ja taitojen aloilla.

Mainos

Aikaisemmin (klo 09.30) komissaari puhuu myös EU: n neuvoston puheenjohtajavaltion Kreikan järjestämässä luovuuden rahoituksen konferenssissa. Ateenan konserttisalissa järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa yli 400 kulttuurialan ammattilaista ja päättäjää, keskittyy siihen, mitä EU ja sen jäsenvaltiot voivat tehdä parantaakseen kulttuurialan ja luovien alojen rahoituksen saatavuutta, sekä keskustelemalla muista toimenpiteistä parantaa heidän näkymiään taloudessa.

Komissaari Vassiliou tuo esiin uuden Luova Eurooppa ohjelma, jonka tavoitteena on edistää kulttuurista ja kielellistä monimuotoisuutta ja vahvistaa kulttuuri- ja luovien alojen kilpailukykyä. Ohjelma lanseeraa uuden lainatakausjärjestelmän vuonna 2016 auttaakseen alan yrityksiä ja organisaatioita saamaan kohtuuhintaisia ​​rahoituksia.

Tausta

PISA

PISA-kysely on tehty joka kolmas vuosi sen käynnistämisestä vuonna 2000. PISA 34 -ohjelmaan osallistui 31 OECD-maata ja 2012 kumppanimaata, jotka edustavat yli 80% maailmantaloudesta. Noin 510 000 15–16-vuotiasta oppilasta osallistui kokeisiin, jotka käsittelivät matematiikkaa, lukemista ja luonnontieteitä, pääpaino matematiikassa. PISA: n tuottaman näyttöpohjan avulla päättäjät ja kouluttajat voivat tunnistaa tehokkaiden koulutusjärjestelmien ominaisuudet ja mukauttaa politiikkaansa.

Luova Eurooppa

Luova Eurooppa tuli voimaan 1. tammikuuta 2014. Se perustuu Kulttuuri- ja Media-ohjelmien kokemuksiin ja menestykseen, jotka ovat tukeneet kulttuuri- ja audiovisuaalialaa yli 20 vuoden ajan. Se heijastaa myös komission syyskuussa 2012 käynnistämää strategiaa, jonka tavoitteena on vapauttaa kaikki sektorien mahdollisuudet lisätä työpaikkoja ja kasvua (IP / 12 / 1012).

Luova Eurooppa auttaa kulttuurialan toimijoita hyödyntämään täysimääräisesti globalisaation ja digitaalisen muutoksen tarjoamat mahdollisuudet. Se antaa heille mahdollisuuden selviytyä haasteista, kuten markkinoiden pirstaloitumisesta ja rahoituksen saatavuudesta, sekä myötävaikuttaa parempaan päätöksentekoon. Lähes 1.5 miljardin euron budjetti seitsemän vuoden ajaksi kasvaa 9 prosenttia aiempiin budjettitasoihin verrattuna. Luova Eurooppa antaa kaivatun sysäyksen kulttuuri- ja luoville aloille, jotka ovat merkittävä työpaikkojen ja kasvun lähde Euroopassa.

Lisätietoja

Luova Eurooppa että Erasmus +
PISA 2012: EU: n suorituskyky ja ensimmäiset johtopäätökset koulutuspolitiikoista Euroopassa

PIAAC: Vaikutukset koulutuspolitiikkaan Euroopassa
Androulla Vassilioun puhe McKinsey raportti
Euroopan komissio: Opetus ja koulutus
Androulla Vassilioun verkkosivusto
Twitter: Androulla Vassiliou VassiliouEU

Kulttuuri

Komissio julkaisee Luova Eurooppa -kutsut kulttuurin ja luovien alojen tukemiseksi

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt jäljellä olevat kulttuuri - ja luovien alojen ehdotuspyynnöt Creative Europe -ohjelma, jolloin käytettävissä on yhteensä 88 miljoonaa euroa. Tämä budjetti kattaa eurooppalaiset yhteistyöhankkeet kulttuurin, eurooppalaisten kirjallisten teosten levityksen ja lisääntyneen monimuotoisuuden alalla ja tarjoaa koulutus- ja esiintymismahdollisuuksia nuorille muusikoille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Kulttuuri ja luominen ovat eläviä aloja, jotka ovat kärsineet pahasta pandemiasta. Nyt kun rajoituksia poistetaan, on aika keskittyä kulttuuritoimintojen ja tapahtumapaikkojen kestävään elpymiseen. Luovan Euroopan budjetti seuraavien seitsemän vuoden ajan on kasvanut huomattavasti, ja tänä vuonna 88 miljoonaa euroa on jo käytettävissä tukemaan taiteilijoita, kirjailijoita ja esiintyjiä, jotka ovat yhteydessä Euroopan yleisöön. Kutsun kaikkia osapuolia tarkistamaan puheluiden ehdot ja käyttämään tätä mahdollisuutta. "

Ehdotuspyynnöt keskittyvät muun muassa eurooppalaiseen taiteelliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin esimerkiksi yleisön sitoutumisen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden digitalisoinnin ja panoksen Euroopan vihreä sopimus. Eurooppalaisille foorumeille omistettu kutsu lisää erityisesti uusien taiteilijoiden näkyvyyttä, ohjelmointia ja mainostamista. Kiinnostuneet organisaatiot voivat nyt jättää hakemuksia, joiden määräajat vaihtelevat elokuun lopusta syyskuun loppuun hakemusten mukaan. Lisätietoja ja neuvoja eri puheluista on saatavilla osoitteessa tämä verkkosivu.

Mainos

Continue Reading

Kulttuuri

Luova Eurooppa: Yli 2 miljardia euroa kulttuuri- ja luovien alojen elpymisen, sietokyvyn ja monimuotoisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt uudet toimet kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi Euroopassa ja muualla ensimmäisen hyväksymisen jälkeen vuotuinen työohjelma Luova Eurooppa 2021--2027. Vuonna 2021 Luova Eurooppa myöntää ennennäkemättömän noin 300 miljoonan euron budjetin kulttuurialan ammattilaisten ja taiteilijoiden auttamiseksi yhteistyössä tieteenalojen ja rajojen yli uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi.

Hyväksyminen luo perustan uuden ohjelman ensimmäisille ehdotuspyynnöille. Nämä ehdotuspyynnöt ovat avoinna kaikille kulttuuri- ja luovilla aloilla toimiville organisaatioille. Seitsemän vuoden kokonaisbudjetti, 2.4 miljardia euroa, on kasvanut 63% edelliseen verrattuna. Luova Eurooppa pyrkii myös lisäämään kulttuurialan kilpailukykyä tukemalla samalla heidän pyrkimyksiään tulla vihreämmiksi, digitaalisemmiksi ja osallistavammiksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kulttuuri- ja luovien alojen sietokyvyn ja elpymisen vahvistamiseen pandemian valossa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Yli 8 miljoonaa ihmistä eri puolilla EU: ta työskentelee kulttuuritoiminnassa. Kulttuuri ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia. Taide edustaa ikkunaa maailmaan ja auttaa rakentamaan siltoja meille kaikille. Aikana, jolloin museot, elokuvateatterit, kulttuuriperintökohteet, teatterit alkavat avata uudelleen, haluan toistaa komission tuen kulttuuri- ja luoville aloille. Lisääntyneen budjetin avulla Luova Eurooppa pyrkii vahvistamaan alojen elpymistä ja edistämään samalla niiden tarjoamaa valtavaa monimuotoisuutta ja luovuutta. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Taiteellinen ja luova ilmaisu on kulttuuri- ja luovien alojen sekä eurooppalaisen identiteettimme ytimessä. Uudistettu Luova Eurooppa -ohjelma antaa vauhtia maailmanlaajuisesti resonoiville eurooppalaisille tarinoille ja kasvattaa Euroopan luojia, tuottajia , jakelijoita ja näytteilleasettajia, joita pandemia on kärsinyt niin pahasti. Tukemalla yhteistyötä arvoketjun ja kielirajojen yli sekä uusia innovatiivisia liiketoimintamalleja, MEDIA tukee elävää ja kulttuurisesti monimuotoista audiovisuaalista ekosysteemiä. median moniarvoisuuden kasvavien uhkien aikana Luova Eurooppa tukee myös terveellistä ja kestävää uutismediasektoria kaikkialla unionissa. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Kulttuuri

EU lisää kulttuuria

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet kaikkien aikojen suurimman budjetin EU: n kulttuuri- ja luoville aloille - 2.5 miljardia euroa vuosiksi 2021--2027. yhteiskunta 

Luova Eurooppa on ainoa EU: n ohjelma, joka tukee yksinomaan kulttuuri- ja audiovisuaalialoja. COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi taiteilijoille ja koko sektorille karkean jakson jälkeen parlamentti ja neuvosto sopivat 2.5 miljardin euron budjetista vuosille 2021--2027 joulukuussa 2020. hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Parempi vastaus eri aloihin ja niiden tarpeisiin

Mainos

Luova Eurooppa on jaettu kolmeen eri osaan, jotta voidaan kunnioittaa eri alojen erityisluonteita ja vastata paremmin niiden tarpeisiin:

Kulttuuri keskittyy verkostoitumiseen, valtioiden väliseen ja monialaiseen yhteistyöhön kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä vahvemman eurooppalaisen identiteetin ja arvojen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota musiikkialaan, kuten parlamentin jäsenet neuvottelevat.

Media on omistettu edistämään rajat ylittävää yhteistyötä, liikkuvuutta ja innovaatioita; lisätään eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten näkyvyyttä uudessa ympäristössä ja tehdä siitä houkutteleva erilaisille yleisöille, erityisesti nuorille.

Mainos

Alojen välinen Tavoitteena on kannustaa innovaatioihin, tukea monialaisia ​​hankkeita, parhaiden käytäntöjen vaihtoa ja vastata yhteisiin haasteisiin. Luova Eurooppa tukee myös: 

  • Euroopan kulttuuriperintötunnus 
  • Euroopan rakennusperintöpäivät 
  • Eurooppalaiset palkinnot musiikista, kirjallisuudesta, perinnöstä ja arkkitehtuurista  
  • Euroopan kulttuuripääkaupungit  
Tuki toiminnalle, jolla on EU: n lisäarvoa

Luova Eurooppa tukee toimia, jotka edistävät EU: n yhteisiä juuria, kulttuurista monimuotoisuutta ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Osallisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Parlamentin jäsenet varmistivat, että keskitytään osallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon, edistetään vammaisten, vähemmistöjen ja epäedullisessa asemassa olevien ihmisten osallistumista sekä tuetaan naislahjakkuuksia.

Luova Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa