Liity verkostomme!

koulutus

EU koulu raportti: Jotkut parantaminen tieteen ja käsittelyssä, mutta huono matematiikassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

article-2246469-1676B81C000005DC-911_634x492Uusimmat OECD (OECD) 15-vuotiaiden matematiikkaa, luonnontieteitä ja lukutaitoa käsittelevä raportti paljastaa jäsenvaltioille vaihtelevia tuloksia. Koko EU on vakavasti jäljessä matematiikassa, mutta kuva on rohkaisevampi luonnontieteissä ja lukemisessa, jossa Eurooppa on saavuttamassa tavoitteensa saavuttaa vuoden 2020 tavoite vähentää heikosti menestyneiden osuutta1 alle 15 prosenttiin. Tulokset esittivät Brysselissä OECD: n varapääsihteeri Yves Leterme ja Euroopan komission koulutus- ja kulttuuripääosaston pääjohtaja Jan Truszczynski.

Tulokset paljastavat, että kymmenen jäsenvaltiota (BG, CZ, DE, EE, IE, HR, LV, AT, PL ja RO) on edistynyt merkittävästi heikosti menestyneiden osuuden vähentämisessä kaikissa kolmessa perustaidossa vuodesta 2009. Mutta viisi EU: ta maissa (EL, HU, SK, FI, SE) heikosti menestyneiden määrä on kasvanut. Muut jäsenvaltiot saavuttivat vaihtelevia tuloksia. Kaiken kaikkiaan EU: n suorituskyky on hieman parempi kuin Yhdysvalloissa, mutta molemmat jäljessä Japanista.

Koulutuksesta, kulttuurista, monikielisyydestä ja nuorisoasioista vastaava komission jäsen Androulla Vassiliou sanoi: "Onnittelen niitä jäsenvaltioita, jotka ovat parantaneet suorituskykyään, mutta on selvää, että EU: n kokonaisuutena on työskennellä kovemmin. Jäsenvaltioiden on jatkettava ponnistelujaan huonojen saavutusten torjumiseksi kouluopetus sen varmistamiseksi, että nuorilla on taitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen modernissa maailmassa. Tulokset muistuttavat, että investoinnit laadukkaaseen koulutukseen ovat perustavanlaatuisia Euroopan tulevaisuuden kannalta. "

Mainos

Yves Leterme toisti tämän näkemyksen: "PISA-tutkimus osoittaa, mitä 15-vuotiaat tietävät ja mitä he voivat tehdä tietämyksensä kanssa. Globaalissa taloudessa menestystä ei mitata enää pelkästään kansallisten normien, vaan parhaiten menestyvän koulutuksen perusteella. EU: n tulokset korostavat, että parantumisvauhdin on oltava nopeampaa, jos jäsenvaltiot haluavat välttää muiden talouksien jälkeenjäämistä ", lisäsi Belgian entinen pääministeri.

PISA-tutkimus on suoritettu joka kolmas vuosi sen käynnistämisestä vuonna 2000. Kaikki 34 OECD-maata ja 31 kumppanimaata osallistuivat PISA 2012 -ohjelmaan, mikä edustaa yli 80% maailmantaloudesta. Noin 510,000 15 oppilasta iältään 16-vuotiaita, kolme kuukautta - XNUMX-vuotiaita ja kaksi kuukautta, osallistui testeihin, jotka käsittelivät matematiikkaa, lukemista ja luonnontieteitä, ja pääpaino oli matematiikassa.

PISA: n tuottaman näyttöpohjan avulla päättäjät ja kouluttajat voivat tunnistaa tehokkaiden koulutusjärjestelmien ominaisuudet ja mukauttaa politiikkaansa.

Mainos

Euroopan komissio ja OECD allekirjoittivat äskettäin yhteistyösopimuksen läheisemmästä yhteistyöstä kolmella osa-alueella: osaamisstrategiat, maakohtaiset analyysit ja kansainväliset kyselyt.

Mitä havainnot kertovat EU: n ja komission analyysistä

Lukeminen: Huonosti menestyneiden lukumäärä on laskenut 23.1 prosentista vuonna 2006 ja 19.7 prosentista vuonna 2009 17.8 prosenttiin vuonna 2012. Jos tämä suuntaus jatkuu, 15 prosentin vertailuarvo voi olla saavutettavissa vuoteen 2020 mennessä. Toistaiseksi vain seitsemän EU-maata on saavuttanut tämän vertailuarvon (EE, IE, PL, FI, NL, DE ja DK). Huomattavaa edistystä ovat saavuttaneet Tšekki, Saksa, EE, IE, HR, LT, LU, AT, PL ja RO.

Matematiikka: Ei ole edistytty heikosti menestyneiden prosenttiosuuden parantamisessa EU: n tasolla vuodesta 2009. Kuitenkin neljä jäsenvaltiota (EE, FI, PL, NL) kuuluu maailman parhaiten menestyviin maihin. EU: n vertailuarvo 15%. Mikään muu jäsenvaltio ei ole vielä saavuttanut tätä tasoa. Merkittävää edistystä (yli 2 prosenttiyksikköä) tekivät BG, EE, IE, HR, LV, AT, PL ja RO.

Tiede: Luonnontieteiden tasainen parantuminen koko unionissa. EU: n heikosti menestyneiden prosenttiosuus on pudonnut 20.3 prosentista vuonna 2006 17.8 prosenttiin vuonna 2009 ja 16.6 prosenttiin vuonna 2012. Kymmenen jäsenvaltiota on alle 15 prosentin viitearvon: Tšekki, DE, EE, IE, LV, NL, PL, SI, FI, Iso-Britannia. Tšekin tasavalta, Saksa, EE, IE, ES, LV, AT, PL ja RO ovat saavuttaneet tasaista edistystä.

Analyysissä korostetaan, että oppilaiden sosioekonomisella asemalla on merkittävä vaikutus suoritustasoon, ja matalan tulotason kotitalouksista tulevien oppilaiden todennäköisyys matematiikassa, luonnontieteissä ja lukemisessa on paljon heikompaa. Muita merkittäviä tekijöitä ovat maahanmuuttajataustan pääasialliset kielteiset vaikutukset, varhaiskasvatuksessa käymisen merkitys sekä sukupuolten välinen ero lukutaidossa (tytöt pärjäävät paljon paremmin kuin pojat).

Analyysi paljastaa myös PISA-tulosten ja äskettäin julkaistun OECD: n aikuiskoulutusta koskevan tutkimuksen (IP / 13 / 922). Siinä todetaan, että politiikkojen on oltava tehokkaita, jotta ne olisivat tehokkaita, jotta voidaan parantaa ala- ja yläasteen koulutusta. Sen jälkeen on yleensä liian myöhäistä korvata menetetty mahdollisuus koulussa.

Seuraavat vaiheet

Tänään klo 2 OECD: n varhaiskasvatus- ja koulupäällikkö Michael Davidson ja komission koulutustilastojen, kyselyjen ja tutkimusyksikön johtaja Jan Pakulski kertovat koulutuksen sidosryhmille PISA 2012 -tulosten vaikutuksista eurooppalaiseen päätöksentekoon. . Tiedotustilaisuus pidetään komission Madou-rakennuksen auditoriossa, Place Madou 1, 1210 Saint-Josse-Ten-Noode. Hyväksytyt tiedotusvälineet ovat tervetulleita.

Komissio keskustelee PISA 2012 -tuloksista jäsenvaltioiden kanssa auttaakseen tunnistamaan toimenpiteitä heikkouksien korjaamiseksi. Ensimmäinen vaihto on tarkoitus järjestää seuraavassa EU: n opetusministerien kokouksessa 24. helmikuuta. Tuloksia käytetään myös komission vuonna 2014 'eurooppalaisen ohjausjakson' joka tuottaa maakohtaisia ​​suosituksia, jotka liittyvät perustaitoihin.

Uusi Erasmus + (IP / 13 / 1110tammikuussa alkava koulutus- ja nuoriso-ohjelma tukee hankkeita, joiden tarkoituksena on koulukoulutuksen kehittäminen ja parantaminen. Tutkimuksen tulokset voivat myös auttaa jäsenvaltioita määrittelemään painopisteet Euroopan sosiaalirahaston tuelle, joka on keskeinen investointilähde taitoihin ja koulutukseen ja voi myös parantaa heikossa asemassa olevien ryhmien koulutusmahdollisuuksia.

Lisätietoja

PISA 2012: EU: n suorituskyky ja ensimmäiset johtopäätökset koulutuspolitiikoista Euroopassa

PISA 2012 OECD: n verkkosivustolla

Euroopan komissio: Opetus ja koulutus

Androulla Vassilioun verkkosivusto

Twitter: Androulla Vassiliou VassiliouEU ja Yves Leterme @YLeterme

Continue Reading
Mainos

koulutus

Vuoden 2021 yliopistojen sijoitus osoittaa, että eurooppalaisilla yliopistoilla on vahva yhteistyöaste

Julkaistu

on

U-Multirank, jonka komissio on aloittanut ja osarahoittanut Erasmus+, on julkaissut 8th yliopistojen sijoitus, pisteyttämällä lähes 2,000 yliopistoa 96 maasta ympäri maailmaa. Muiden tulosten joukossa se osoittaa, että eurooppalaiset yliopistot tekevät tiiviimpää yhteistyötä muihin alueisiin verrattuna etenkin opetuksen ja oppimisen, tutkimuksen, tiedonvaihdon ja kansainvälistymisen suoritusalueilla (henkilöstön ja opiskelijoiden liikkuvuus, yhteiset tutkintotodistukset ja julkaisut). Yleensä yliopistot, jotka työskentelevät yhdessä muiden instituutioiden, yritysten ja teollisuudenalojen, hallitusten, alueellisten elinten tai rajojen yli, toimivat yleensä paremmin kuin ne, jotka eivät keskity yhteistyöhön. Arvioinnissa otettiin huomioon seitsemän näkökohtaa: strategiset kumppanuudet, kansainväliset yhteiset tutkinnot, harjoittelujaksot, kansainväliset yhteisjulkaisut, yhteisjulkaisut teollisuuskumppaneiden kanssa, alueelliset yhteisjulkaisut ja patentit teollisuuden kanssa.

Joka vuosi, U-Multirank vertaa korkea -asteen oppilaitosten suorituskykyä opiskelijoille tärkeimmillä aloilla ja tarjoaa maailman suurimman muokattavissa olevan online -sijoituksen. Yliopistot voivat käyttää U-Multirank-tietoja arvioidakseen vahvuutensa ja heikkoutensa ja löytääkseen tapoja luoda tai vahvistaa strategisia suunnitelmiaan, myös yhteistyön näkökohtia. The Euroopan yliopistojen aloite on yksi komission johtamista lippulaivahankkeista kohti eurooppalaista koulutusaluetta. Tavoitteena on luoda ylikansallisia liittoutumia, joissa opiskelijat, henkilökunta ja tutkijat voivat nauttia saumattomasta liikkuvuudesta - sekä fyysisesti että virtuaalisesti - opiskella, kouluttaa, opettaa, tehdä tutkimusta, työskennellä tai jakaa palveluita missä tahansa yhteistyössä toimivassa kumppanioppilaitoksessa. Tähän mennessä 41 tällaista liittoutumaa yhdistää yli 280 korkeakoulua eri puolilla Eurooppaa. Kaiken kaikkiaan näille 287 eurooppalaiselle yliopistolle on käytettävissä enintään 41 miljoonan euron budjetti Erasmus+ -ohjelmasta ja Horisontti Eurooppa -ohjelmasta. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading

koulutus

Euroopan komission raportti aikuiskoulutuksesta Euroopassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio Eurydice-verkosto on julkaissut raportin aiheesta "Aikuiskoulutus Euroopassa: rakentamalla osallistavia polkuja osaamiseen ja pätevyyteen". Raportissa tarkastellaan nykyisiä lähestymistapoja elinikäisen oppimisen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota politiikkoihin ja toimenpiteisiin, joilla tuetaan heikosti pätevien ja pätevien aikuisten pääsyä oppimismahdollisuuksiin. Siinä tarkastellaan 42 koulutusjärjestelmää 37 Euroopan maassa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Tämä pandemia on osoittanut, että monilla aikuisilla ei ole riittäviä perustaitoja. Erityisesti se on paljastanut suuren digitaalisen kuilun aikuisväestön keskuudessa. On tärkeää luoda järjestelmällisiä oppimismahdollisuuksia, joiden avulla ihmiset voivat parantaa perustaitojaan missä tahansa elämänvaiheessa. Meidän on myös puututtava aikuiskoulutusalan pirstoutumiseen, jotta aikuiset voivat tehdä selkeitä siirtymiä eri koulutustyyppien ja -muotojen välillä. ”

Työpaikoista ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Sopeutuaksemme nopeasti muuttuvaan työmaailmaan meidän on keskitettävä huomiomme ja resurssimme elinikäiseen oppimiseen. Vuoteen 2030 mennessä haluamme, että vähintään 60 prosenttia EU: n aikuisista osallistuu koulutukseen vuosittain. EU -johtajat pitivät tätä tavoitetta myönteisenä, ja heidän kansallisiin elvytys- ja selviytymissuunnitelmiinsa sisältyy suuria investointeja aikuisten osaamiseen ja uudelleenkoulutukseen. Meidän on yhdessä työmarkkinaosapuolten ja kaikkien sidosryhmien kanssa varmistettava oppimismahdollisuuksien saatavuus erityisesti niille ihmisille, jotka hyötyvät eniten osaamisesta ja uudelleenkoulutuksesta. Tämä näkökohta on keskeinen Upskilling Pathways -aloitteessa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota heikoimmassa asemassa oleviin. ”

Mainos

Sen lisäksi, että siinä tarkastellaan aikuiskoulutusaloitteiden koordinointia kansallisella tasolla, tässä raportissa esitetään myös ainutlaatuinen kartoitus julkisesti rahoitetuista ja osarahoitetuista aikuiskoulutusohjelmista sekä olemassa olevista ohjaus- ja tukitoimenpiteistä heikoimmin koulutetuille. The Eurydice-verkko koostuu Euroopan maiden kansallisista yksiköistä, ja sitä koordinoi Koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa