Liity verkostomme!

Kulttuuri

Euroopan tulevaisuutta koskevan keskustelun: Komissaari Vassiliou kuuntelee Kyproksen kansalaisille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

eu_vuoteen_kansalaisille_2013Keskustelu Euroopan tulevaisuudesta on tulossa Kyprokselle torstaina 28. marraskuuta. Koulutus, kulttuuri, monikielisyys ja nuorisoasiat Euroopan komission jäsen Androulla Vassiliou käy avoimen kansalaisten vuoropuhelun Limassolin johanneksenleipäpuun tehtaalla paikallisten neuvoston jäsenten, kansalaisjärjestöjen edustajien, opiskelijoiden ja yleisön kanssa.

"Kansalaisten vuoropuhelu on erinomainen tapa Euroopan päätöksentekijöille kuulla yleisön näkemykset omakohtaisesti. Haluan, että mahdollisimman monet ihmiset voisivat osallistua Kyproksen tapahtumaan: koululaisista ja opiskelijoista äiteihin ja isät, toimisto- ja myymälätyöntekijöille, liikemiehille, kansalaisyhteiskunnalle ja ikääntyneille. Kaikki ovat tervetulleita. Tämä on tilaisuutesi saada äänesi kuulemaan. Tiedän, että kyprosmaalaisilla on paljon sanottavaa etenkin talouden kaltaisissa asioissa Tämä avoin vuoropuhelu tarjoaa kaikille mahdollisuuden ilmaista mielipiteensä, jonka välitän Brysseliin. "

Tämä Kyproksen kansalaisten vuoropuhelu on osa tapahtumasarjaa, joka on tapahtunut koko vuoden 2013, Euroopan kansalaisten vuoden, aikana. Euroopassa on jo pidetty lähes 40 vuoropuhelua.

Mainos

Keskustelu Limassolissa käydään kello 17 - 30 johanneksenleipätehtaalla, Vasilissis-kadulla. Moderaattorina toimii TV-juontaja Loukas Fourlas. Simultaanitulkkaus on saatavilla kreikalle, turkille ja englannille. Keskustelu kattaa kolme pääaluetta: komission jäsen Vassilioun vastuualueet, erityisesti koulutus ja nuoriso, talouskriisi ja Euroopan tulevaisuus.

Ilmoittaudu taataksesi paikan vuoropuhelussa tätä. Keskustelua voidaan seurata myös suorana web stream. Kansalaiset kaikkialta Euroopasta voivat osallistua myös Twitteriin käyttämällä hashtagia # EUDeb8.

Tausta

Mainos

Mistä kansalaisten vuoropuhelut ovat?

Tammikuussa Euroopan komissio käynnisti Euroopan kansalaisten teemavuodeksi (IP / 13 / 2), vuosi, joka on omistettu yleisölle ja heidän oikeuksilleen. Komissaarit ovat käyneet koko vuoden ajan keskusteluja EU: n kansalaisten kanssa heidän näkemyksistään Euroopasta ja tulevaisuuden odotuksistaan.

Paljon on saavutettu EU: n kansalaisuuden käyttöönoton jälkeen kuluneiden 20 vuoden aikana. Viime vuonna komission toteuttaman kuulemisen tulokset osoittivat, että 55 prosenttia kyproksalaisista tietää, mitkä ovat heidän oikeutensa EU: n kansalaisina (verrattuna kaikkien EU: n kansalaisten keskimäärin 46 prosenttiin). 86% kyproslaisista sanoi myös haluavansa tietää enemmän näistä oikeuksista (keskimäärin 59% kaikista EU: n kansalaisista). Siksi komissio omisti vuoden 2013 kansalaisille ja heidän oikeuksilleen. Kansalaisten vuoropuhelut ovat keskeinen osa Euroopan kansalaisten vuotta.

Miksi komissio tekee tämän nyt?

Koska Eurooppa on tienhaarassa. Tulevat kuukaudet ja vuodet ovat ratkaisevia EU: n tulevan toiminnan kannalta, ja monet puhuvat tarpeesta luoda lisää poliittista unionia tai Euroopan Yhdysvaltoja. Mutta Euroopan yhdentymisen on kuljettava käsi kädessä unionin demokraattisen legitiimiyden vahvistamisen kanssa: sen vuoksi komissio kehottaa kaikkia kansalaisia ​​kuulemaan äänensä tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa.

Mikä on kansalaisvuoropuheluiden tulos?

Yksi vuoropuheluiden päätavoitteista on valmistella maaperää vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleille. Kansalaisvuoropuhelujen palaute auttaa komissiota ohjaamaan sitä, kun se laatii suunnitelmia EU: n tulevasta uudistuksesta.

On 8 toukokuuta 2013 Euroopan komissio julkaisi toisen EU kansalaisuuteen vuonna, jossa esitetään 12 uutta toimenpidettä ongelmien ratkaisemiseksi, joita kansalaisilla on vielä (IP / 13 / 410 että MEMO / 13 / 409). Kansalaisten raportti on komission vastaus toukokuussa 2012 pidettyyn laajaan verkkokuulemiseen (IP / 12 / 461) ja EU: n kansalaisten oikeuksia ja heidän tulevaisuutta koskevassa kansalaisvuoropuhelussa esitettyjä kysymyksiä ja ehdotuksia.

Keskiviikkona komissio julkaisi myös toimenpidepaketin, jolla pyritään vahvistamaan kansalaisten oikeuksia oikeuden saatavuuteen ja oikeusapuun heidän oleskellessaan ulkomailla.

Lisätietoja

Lisätietoja Limassolin vuoropuhelusta

Keskustelu Euroopan tulevaisuuden kotisivulta

Euroopan kansalaisten teemavuosi

Eurooppalaiset sanoa mielipiteensä: Kuulemisen tulokset EU: n kansalaisten oikeudet

Androulla Vassilioun verkkosivusto

Euroopan komission edustusto Kyproksessa

Seuraa Androulla Vassiliou Twitterissä VassiliouEU

Osallistuaksesi keskusteluun Twitterissä: # EUdeb8

Kulttuuri

Komissio julkaisee Luova Eurooppa -kutsut kulttuurin ja luovien alojen tukemiseksi

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt jäljellä olevat kulttuuri - ja luovien alojen ehdotuspyynnöt Creative Europe -ohjelma, jolloin käytettävissä on yhteensä 88 miljoonaa euroa. Tämä budjetti kattaa eurooppalaiset yhteistyöhankkeet kulttuurin, eurooppalaisten kirjallisten teosten levityksen ja lisääntyneen monimuotoisuuden alalla ja tarjoaa koulutus- ja esiintymismahdollisuuksia nuorille muusikoille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Kulttuuri ja luominen ovat eläviä aloja, jotka ovat kärsineet pahasta pandemiasta. Nyt kun rajoituksia poistetaan, on aika keskittyä kulttuuritoimintojen ja tapahtumapaikkojen kestävään elpymiseen. Luovan Euroopan budjetti seuraavien seitsemän vuoden ajan on kasvanut huomattavasti, ja tänä vuonna 88 miljoonaa euroa on jo käytettävissä tukemaan taiteilijoita, kirjailijoita ja esiintyjiä, jotka ovat yhteydessä Euroopan yleisöön. Kutsun kaikkia osapuolia tarkistamaan puheluiden ehdot ja käyttämään tätä mahdollisuutta. "

Ehdotuspyynnöt keskittyvät muun muassa eurooppalaiseen taiteelliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin esimerkiksi yleisön sitoutumisen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden digitalisoinnin ja panoksen Euroopan vihreä sopimus. Eurooppalaisille foorumeille omistettu kutsu lisää erityisesti uusien taiteilijoiden näkyvyyttä, ohjelmointia ja mainostamista. Kiinnostuneet organisaatiot voivat nyt jättää hakemuksia, joiden määräajat vaihtelevat elokuun lopusta syyskuun loppuun hakemusten mukaan. Lisätietoja ja neuvoja eri puheluista on saatavilla osoitteessa tämä verkkosivu.

Mainos

Continue Reading

Kulttuuri

Luova Eurooppa: Yli 2 miljardia euroa kulttuuri- ja luovien alojen elpymisen, sietokyvyn ja monimuotoisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt uudet toimet kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi Euroopassa ja muualla ensimmäisen hyväksymisen jälkeen vuotuinen työohjelma Luova Eurooppa 2021--2027. Vuonna 2021 Luova Eurooppa myöntää ennennäkemättömän noin 300 miljoonan euron budjetin kulttuurialan ammattilaisten ja taiteilijoiden auttamiseksi yhteistyössä tieteenalojen ja rajojen yli uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi.

Hyväksyminen luo perustan uuden ohjelman ensimmäisille ehdotuspyynnöille. Nämä ehdotuspyynnöt ovat avoinna kaikille kulttuuri- ja luovilla aloilla toimiville organisaatioille. Seitsemän vuoden kokonaisbudjetti, 2.4 miljardia euroa, on kasvanut 63% edelliseen verrattuna. Luova Eurooppa pyrkii myös lisäämään kulttuurialan kilpailukykyä tukemalla samalla heidän pyrkimyksiään tulla vihreämmiksi, digitaalisemmiksi ja osallistavammiksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kulttuuri- ja luovien alojen sietokyvyn ja elpymisen vahvistamiseen pandemian valossa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Yli 8 miljoonaa ihmistä eri puolilla EU: ta työskentelee kulttuuritoiminnassa. Kulttuuri ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia. Taide edustaa ikkunaa maailmaan ja auttaa rakentamaan siltoja meille kaikille. Aikana, jolloin museot, elokuvateatterit, kulttuuriperintökohteet, teatterit alkavat avata uudelleen, haluan toistaa komission tuen kulttuuri- ja luoville aloille. Lisääntyneen budjetin avulla Luova Eurooppa pyrkii vahvistamaan alojen elpymistä ja edistämään samalla niiden tarjoamaa valtavaa monimuotoisuutta ja luovuutta. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Taiteellinen ja luova ilmaisu on kulttuuri- ja luovien alojen sekä eurooppalaisen identiteettimme ytimessä. Uudistettu Luova Eurooppa -ohjelma antaa vauhtia maailmanlaajuisesti resonoiville eurooppalaisille tarinoille ja kasvattaa Euroopan luojia, tuottajia , jakelijoita ja näytteilleasettajia, joita pandemia on kärsinyt niin pahasti. Tukemalla yhteistyötä arvoketjun ja kielirajojen yli sekä uusia innovatiivisia liiketoimintamalleja, MEDIA tukee elävää ja kulttuurisesti monimuotoista audiovisuaalista ekosysteemiä. median moniarvoisuuden kasvavien uhkien aikana Luova Eurooppa tukee myös terveellistä ja kestävää uutismediasektoria kaikkialla unionissa. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Kulttuuri

EU lisää kulttuuria

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet kaikkien aikojen suurimman budjetin EU: n kulttuuri- ja luoville aloille - 2.5 miljardia euroa vuosiksi 2021--2027. yhteiskunta 

Luova Eurooppa on ainoa EU: n ohjelma, joka tukee yksinomaan kulttuuri- ja audiovisuaalialoja. COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi taiteilijoille ja koko sektorille karkean jakson jälkeen parlamentti ja neuvosto sopivat 2.5 miljardin euron budjetista vuosille 2021--2027 joulukuussa 2020. hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Parempi vastaus eri aloihin ja niiden tarpeisiin

Mainos

Luova Eurooppa on jaettu kolmeen eri osaan, jotta voidaan kunnioittaa eri alojen erityisluonteita ja vastata paremmin niiden tarpeisiin:

Kulttuuri keskittyy verkostoitumiseen, valtioiden väliseen ja monialaiseen yhteistyöhön kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä vahvemman eurooppalaisen identiteetin ja arvojen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota musiikkialaan, kuten parlamentin jäsenet neuvottelevat.

Media on omistettu edistämään rajat ylittävää yhteistyötä, liikkuvuutta ja innovaatioita; lisätään eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten näkyvyyttä uudessa ympäristössä ja tehdä siitä houkutteleva erilaisille yleisöille, erityisesti nuorille.

Mainos

Alojen välinen Tavoitteena on kannustaa innovaatioihin, tukea monialaisia ​​hankkeita, parhaiden käytäntöjen vaihtoa ja vastata yhteisiin haasteisiin. Luova Eurooppa tukee myös: 

  • Euroopan kulttuuriperintötunnus 
  • Euroopan rakennusperintöpäivät 
  • Eurooppalaiset palkinnot musiikista, kirjallisuudesta, perinnöstä ja arkkitehtuurista  
  • Euroopan kulttuuripääkaupungit  
Tuki toiminnalle, jolla on EU: n lisäarvoa

Luova Eurooppa tukee toimia, jotka edistävät EU: n yhteisiä juuria, kulttuurista monimuotoisuutta ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Osallisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Parlamentin jäsenet varmistivat, että keskitytään osallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon, edistetään vammaisten, vähemmistöjen ja epäedullisessa asemassa olevien ihmisten osallistumista sekä tuetaan naislahjakkuuksia.

Luova Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa