Liity verkostomme!

koulutus

Suomi, Kreikka ja Espanja voittaa Erasmus palkintoja investoida henkilöstövaihdot ja opetuksen laatu

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Erasmus-MundusKolme korkeakoulua, jotka saavat rahoitusta Erasmus-ohjelman kautta, nimetään tänään (21. marraskuuta) vuoden 2013 Euroopan Erasmus-palkintojen voittajiksi. Kultapalkinnon voittaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylässä, jossa 70% henkilöstöstä osallistuu Erasmus-koulutukseen ulkomailla vuosittain. Yliopisto pitää henkilöstövaihtoa avainasemassa pyrkimyksissään parantaa opetuksen ja oppimisen laatua. Kreetan tekninen koulutusinstituutti Kreikassa ja Universitat Politècnica Valenciassa Espanjassa saavat myös palkintoja (katso alla). Erasmus-palkinnot jaetaan Brysselissä Tour & Taxis -messukeskuksessa tänä iltana.

Koulutus-, kulttuuri-, monikielisyys- ja nuorisokomissaari Androulla Vassiliou sanoi: "Laadukas opetus on ratkaisevan tärkeää, jos haluamme tuottaa luovia ja sopeutumiskykyisiä tutkinnon suorittaneita. Onnittelen voittaneita oppilaitoksia Erasmuksen opetus- ja koulutusmahdollisuuksien arvon osoittamisesta ulkomailla. Saatu kokemus Eri kansainvälisessä ympäristössä työskentelevien yliopiston henkilökunnan tarjoamasta hyödystä on valtava hyöty sekä vastaanottavan että lähettävän oppilaitoksen opiskelijoille. "

Kolme voittanutta laitosta, jotka ovat mukana kumppanuuksissa useissa Euroopan maissa, ovat "erinomaisia ​​esimerkkejä siitä, mitä voidaan saavuttaa käyttämällä henkilöstön liikkuvuutta strategisesti opetuksen ja oppimisen laadun tukemiseen ja jatkuvaan parantamiseen", komissaari lisäsi.

Mainos

Euroopan komissio pyysi kaikkia 4,500 korkeakoulua, joilla oli Erasmus-yliopiston peruskirja, tuoda esiin henkilöstön liikkuvuuteen liittyviä menestystarinoita ja lyhyitä intensiivisiä ohjelmia, kuten kansainvälisiä kesäkouluja. Riippumattomat asiantuntijat listasivat 20 parasta esimerkkiä, joista valittiin kolme voittanutta laitosta.

Ulkomaisten opiskelijoiden tai opiskelijoiden apurahojen lisäksi Erasmus on rahoittanut yli 300,000 3,200 opetuksen ja koulutuksen henkilöstövaihtoa ja yli 1997 9 intensiivistä ohjelmaa vuodesta XNUMX lähtien. Nämä toimet muodostavat yhdessä noin XNUMX% Erasmus-budjetista.

KULTA

Mainos

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK-ammattikorkeakoulu), Jyväskylä

Kansainvälistyminen on yksi JAMKin ammattikorkeakoulun ja sen 8,000 opiskelijan kolmesta strategisesta painopisteestä. Tähän sisältyy korkea liikkuvuus: yli 70% henkilöstöstä menee ulkomaille vuosittain. Henkilöstövaihtoa seurataan sisäisen suorituskyvyn ja kansallisten indikaattorien avulla laadun ja maksimaalisen vaikutuksen varmistamiseksi.

Henkilöstövaihto on osa yliopiston strategiaa opetuksen ja oppimisen laadun parantamiseksi. Toistaiseksi vaikutus on sisältänyt intensiivisten ohjelmien ja kumppanuuksien kehittämisen, mikä on johtanut yhteisiin verkkoprojekteihin ja kaksinkertaisiin tutkintoihin.

Kaksoistutkintoon kuuluu opiskelija, joka seuraa kahta erilaista korkeakoulututkintoa rinnakkain, usein eri maiden eri laitoksissa. Kaksi tutkintoa voivat olla samalla aihealueella tai kahdessa eri aiheessa.

HOPEA

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης (Kreetan tekninen koulutuslaitos), Heraklion, Kreikka

Teknologian koulutuslaitoksessa on yli 15 000 opiskelijaa, joita opetetaan kuudessa kaupungissa Kreetalla. Vuodesta 2005 lähtien instituutin 22 intensiivistä ohjelmaa ovat tarjonneet alustan kansainvälistymiselle luomalla yhteyksiä paikalliseen teollisuuteen sekä maailman johtaviin instituutioihin, kuten Oxfordin yliopistoon ja Imperial Collegeen Isossa-Britanniassa. Tämä on johtanut koulutusohjelmien kansainväliseen ulottuvuuteen ja auttanut tutkijoita kaikkialta Euroopasta tutustumaan instituutin työhön ja henkilöstöön.

PRONSSI

Universitat Politècnica de València, Valencia, Espanja

Universitat Politècnica de València on 45-vuotias teknillinen yliopisto, jossa on 13 koulua ja tiedekuntaa kolmella kampuksella. Viime vuonna sen henkilökunta osallistui 190 liikkumismahdollisuuteen, mikä teki siitä viidenneksi suurimman lähettävän laitoksen Erasmus-ohjelman 33 osallistujamaan joukossa. Se pitää erittäin tärkeänä vaihto-ohjelmien laadun seurantaa ja varmistaa, että luennoitsijoiden kokemukset tekevät yliopistosta kansainvälisemmän, hyödyttävät opiskelijoita ja edistävät yliopiston yhteisiä opetus- ja tutkimushankkeita. Tämän seurauksena se tarjoaa yhä enemmän kaksoistutkintoja sekä Erasmus-intensiivisiä ohjelmia.

Tausta

Erasmus-henkilöstön liikkuvuus

Erasmus on tarjonnut tukea henkilöstön opetusmahdollisuuksiin muissa Euroopan maissa vuodesta 1997 lähtien. Elinikäisen oppimisen ohjelman perustamisen myötä vuonna 2007 henkilöstön liikkuvuutta laajennettiin kattamaan koulutus ja korkeakoulujen mahdollisuus kutsua henkilöstöä yrityksistä opettamaan heidän laitoksissaan. Koulutuksen osuus henkilöstön liikkuvuudesta on nyt noin 26% Erasmus-ohjelman kautta. Henkilöstön liikkuvuus parantaa ammattitaitoa ja edistää korkeakoulutuksen kansainvälistymistä ja nykyaikaistamista. Se kannustaa myös opiskelijoiden liikkuvuuteen.

Uusi Erasmus + -ohjelma antaa 800 opettajalle, luennoitsijalle, kouluttajalle, koulutushenkilöstölle ja muulle mahdollisuuden opettaa tai kouluttaa ulkomailla vuosina 000--2014.

Henkilöstön liikkuvuuden kasvu vuodesta 2007

Henkilöstön liikkuvuusjaksot yhteensä

Opetustehtävät

Henkilöstökoulutus

Erasmus-intensiiviset ohjelmat (IP)

Erasmus-intensiivikurssit (IP) ovat lyhyitä, aihekohtaisia ​​opintojaksoja, jotka kokoavat yhteen vähintään kolmen Euroopan maan korkeakoulujen opiskelijoita ja opettajia. Intensiivisten ohjelmien, jotka voivat kestää 10 päivästä kuuteen viikkoon, tavoitteena on:

  • Kannustaa erikoistuneiden tutkimusalojen monikansallista oppimista (esimerkiksi intensiivisen ohjelman kautta kehitetty 'virtuaalinen oikeustieteellinen tiedekunta')
  • tarjota opiskelijoille mahdollisuus saada tietoa, jota ei ole saatavana vain yhdessä korkeakoulussa;
  • antaa opettajien saada erilaisia ​​näkemyksiä kurssin sisällöstä ja uusista pedagogisista lähestymistavoista, ja
  • testaa opetusmenetelmiä kansainvälisessä ympäristössä.

Intensiivisiä ohjelmia hallinnoivat elinikäisen oppimisen ohjelmaan osallistuvien maiden kansalliset toimistot. Vuosina 2011-12 järjestettiin 462 IP-osoitetta 31 maassa - kasvua yli 14% edelliseen vuoteen verrattuna.

Intensiivisten ohjelmien määrä vuodesta 2000 lähtien

Lisätietoja

Uudistuksen tukeminen: Erasmuksen rooli korkeakoulutuksessa

Euroopan komissio: Erasmus

Euroopan komissio: Erasmus +

Euroopan komissio: Opetus ja koulutus

Androulla Vassilioun verkkosivusto

Seuraa Androulla Vassiliou Twitterissä VassiliouEU

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading

koulutus

Euroopan komission raportti aikuiskoulutuksesta Euroopassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio Eurydice-verkosto on julkaissut raportin aiheesta "Aikuiskoulutus Euroopassa: rakentamalla osallistavia polkuja osaamiseen ja pätevyyteen". Raportissa tarkastellaan nykyisiä lähestymistapoja elinikäisen oppimisen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota politiikkoihin ja toimenpiteisiin, joilla tuetaan heikosti pätevien ja pätevien aikuisten pääsyä oppimismahdollisuuksiin. Siinä tarkastellaan 42 koulutusjärjestelmää 37 Euroopan maassa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Tämä pandemia on osoittanut, että monilla aikuisilla ei ole riittäviä perustaitoja. Erityisesti se on paljastanut suuren digitaalisen kuilun aikuisväestön keskuudessa. On tärkeää luoda järjestelmällisiä oppimismahdollisuuksia, joiden avulla ihmiset voivat parantaa perustaitojaan missä tahansa elämänvaiheessa. Meidän on myös puututtava aikuiskoulutusalan pirstoutumiseen, jotta aikuiset voivat tehdä selkeitä siirtymiä eri koulutustyyppien ja -muotojen välillä. ”

Työpaikoista ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Sopeutuaksemme nopeasti muuttuvaan työmaailmaan meidän on keskitettävä huomiomme ja resurssimme elinikäiseen oppimiseen. Vuoteen 2030 mennessä haluamme, että vähintään 60 prosenttia EU: n aikuisista osallistuu koulutukseen vuosittain. EU -johtajat pitivät tätä tavoitetta myönteisenä, ja heidän kansallisiin elvytys- ja selviytymissuunnitelmiinsa sisältyy suuria investointeja aikuisten osaamiseen ja uudelleenkoulutukseen. Meidän on yhdessä työmarkkinaosapuolten ja kaikkien sidosryhmien kanssa varmistettava oppimismahdollisuuksien saatavuus erityisesti niille ihmisille, jotka hyötyvät eniten osaamisesta ja uudelleenkoulutuksesta. Tämä näkökohta on keskeinen Upskilling Pathways -aloitteessa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota heikoimmassa asemassa oleviin. ”

Mainos

Sen lisäksi, että siinä tarkastellaan aikuiskoulutusaloitteiden koordinointia kansallisella tasolla, tässä raportissa esitetään myös ainutlaatuinen kartoitus julkisesti rahoitetuista ja osarahoitetuista aikuiskoulutusohjelmista sekä olemassa olevista ohjaus- ja tukitoimenpiteistä heikoimmin koulutetuille. The Eurydice-verkko koostuu Euroopan maiden kansallisista yksiköistä, ja sitä koordinoi Koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto.

Mainos
Continue Reading

koulutus

GSOM SPbU ja Kozminski University allekirjoittivat sopimuksen ensimmäisestä kaksoistutkinto -ohjelmastaan

Julkaistu

on

Graduate School of Management, Pietarin yliopisto (GSOM SPbU) ja Kozminski University (KU) aloittavat ensimmäisen yhteisen kaksoistutkinto -ohjelman yritysrahoituksesta ja kirjanpidosta. Uusi kaksoistutkinto -ohjelma sisältää pätevät opiskelijat Master of Corporate Finance (MCF) -ohjelmassa GSOMissa ja Master of Finance and Accounting KU: ssa. Opiskelijoiden valinta uuteen kaksoistutkinto -ohjelmaan alkaa syksyllä 2021, opinnot alkavat lukuvuonna 2022/2023.

Osana uutta sopimusta opiskelijat viettävät kolme ja neljä lukukautta isäntälaitoksissa, ja ehdokkaat, jotka ovat suorittaneet kaikki GSOM- ja KU -ohjelman vaatimukset, saavat maisterintutkintotodistukset molemmista oppilaitoksista.

"Tulevaisuus kuuluu kumppanuuksiin, liittoutumiin ja yhteistyöhön: se auttaa katsomaan tavoitteita eri näkökulmista, reagoimaan nopeasti muutoksiin ja luomaan osuvia ja vaadittuja tuotteita. Uudella lukuvuodella käynnistetään yhdessä Kozminski -yliopiston kanssa kaksoistutkinto -ohjelma Master in Corporate Finance -ohjelmassa: vaihdamme kokemuksia, vertaamme tavoitteitamme ja tuloksiamme ja tarjoamme opiskelijoille molemmin puolin kattavaa tietoa, jota voidaan soveltaa kaikkialla maailmassa. Kozminski University ja GSOM SPbU ovat pitkäaikaisia ​​akateemisia kumppaneita, Suhdetta on testattu vuosien varrella ja kymmeniä vaihto-opiskelijoita. Olen varma, että uuden tason yhteistyö tuo kauppakorkeakouluja lähemmäs toisiaan ja tekee maisteriohjelmistamme mielenkiintoisempia ja käytännöllisempiä ", sanoi Konstantin Krotov, GSOM SPbU.

Mainos

Vuodesta 2013 lähtien GSOM SPbU: n kandidaatin ja maisterin opiskelijat ovat osallistuneet vaihto -ohjelmiin ja Business Schoolin opettajat ja henkilökunta - akateemisiin vaihto -ohjelmiin Kozminski -yliopiston kanssa.

"Tiivis yhteistyö Venäjän vanhimman yliopiston-Pietarin yliopiston ja GSOM SPbU: n kanssa kruunattiin äskettäin kaksoistutkinnolla rahoituksen ja kirjanpidon maisteriohjelmassa. Se on luonnollinen askel parhaiden opiskelijoidemme vaihto-mahdollisuuksien vahvistamisessa antamalla heille Pääsy yhdelle suurimmista markkinoista. Näin KU vahvistaa edelleen asemaansa maailmanlaajuisena siltana liiketoimintamahdollisuuksille ja kulttuurien väliselle ymmärrykselle ", sanoo Franz Mlinaric, Ph.D., KU: n rahoitus- ja kirjanpito -ohjelman johtaja.

Vuodesta 2022 alkaen neljä MCF -opiskelijaa voi jatkaa opintojaan rahoituksen ja kirjanpidon maisteriohjelmassa yhdessä Puolan johtavista kauppakorkeakouluista. Kozminski -yliopistolla on kolminkertainen kruunun akkreditointi sekä ACCA- ja CFA -akkreditoinnit. Kozminski -yliopiston talous- ja kirjanpito -ohjelma on sijoittunut Sijalla 21 Financial Times (FT) sijoittuu maailman 55 parhaan yritysrahoituksen maisteriohjelman joukkoon.

Mainos

GSOM SPbU: n Master in Corporate Finance -ohjelma on myös ACCA -akkreditoitu. GSOM SPbU on luokiteltu maailman johtavien ohjelmien ja kauppakorkeakoulujen joukkoon monien vuosien ajan kansainvälisen talouslehden Financial Timesin mukaan. Vuonna 2020 GSOM SPbU sijoittui Financial Times Masters in Management -sijoituksessa 41. sijalle ja 51. sijalle Financial Times European Business School -luokitus. GSOM SPbU Executive MBA -ohjelma tuli ensimmäistä kertaa maailman 100 parhaan ohjelman joukkoon ja otti 93. sija Financial Times Executive MBA Rankingissa 2020.

GSOM SPbU on johtava venäläinen kauppakorkeakoulu. Se perustettiin vuonna 1993 Pietarin yliopistoon, joka on yksi vanhimmista klassisista yliopistoista ja Venäjän suurin tieteen, koulutuksen ja kulttuurin keskus. Nykyään GSOM SPbU on ainoa venäläinen kauppakorkeakoulu, joka kuuluu Financial Times -listan 100 parhaan eurooppalaisen koulun joukkoon ja jolla on kaksi arvostettua kansainvälistä akkreditointia: AMBA ja EQUIS. GSOM -neuvottelukuntaan kuuluu johtajia liike -elämästä, hallituksesta ja kansainvälisestä akateemisesta yhteisöstä.

Kozminskin yliopisto Se on yksi vanhimmista ei-julkisista korkeakouluista Puolassa. Yliopisto-, jatko- ja jatko -opiskelijat sekä KU: ssa opiskelevat jatko- ja MBA -ohjelmien osallistujat muodostavat 1993 9,000 asukasta. KU: n valmistuneiden väestö on tällä hetkellä yli 60,000 XNUMX. Kozminski University on yrityslähtöinen korkeakoulu, joka tarjoaa laajan valikoiman koulutusohjelmia ja jolla on kaikki akateemiset oikeudet ja jota pidetään Keski- ja Itä-Euroopan parhaana kauppakorkeakouluna Financial Times sijoitus. Vuonna 2021 Kozminski -yliopisto sijoittui 21. sijalle julkaisemassaan Global Masters in Finance Rankingissa Financial Times. Se on ainoa yliopisto Puolasta sekä Keski- ja Itä -Euroopasta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa