Liity verkostomme!

koulutus

Vihreää valoa Erasmus +: Yli 4 miljoonaa saada EU avustusta taitoja ja työllistämistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Screen-shot-2013-07-01-at-14.39.40Tammikuussa alkavan EU: n uuden koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelman Erasmus + hyväksyi Euroopan parlamentti 19-marraskuussa. Seitsemänvuotisen ohjelman tavoitteena on parantaa taitoja, työllistettävyyttä ja tukea koulutus- ja nuorisojärjestelmien nykyaikaistamista, ja sen budjetti on 14.7 miljardia euroa.1 - 40% korkeampi kuin nykyinen taso. Yli 4 miljoonaa ihmistä saa tukea ulkomailla opiskelemiseen, kouluttamiseen, työskentelyyn tai vapaaehtoistyöhön, mukaan lukien 2 miljoonaa korkeakouluopiskelijaa, 650,000 500,000 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa ja oppisopimusoppilasta sekä yli XNUMX XNUMX ulkomailla vaihtoon tai vapaaehtoistyöhön osallistuvaa. Opiskelijat, jotka suunnittelevat täydellisen maisterin tutkinnon ulkomailla, jolle kansallisia avustuksia tai lainoja on harvoin saatavissa, hyötyvät uudesta lainatakausjärjestelmästä, jota hoitaa Euroopan investointirahasto. Erasmus + tarjoaa rahoitusta myös koulutushenkilöstölle, nuorisotyöntekijöille ja yliopistojen, korkeakoulujen, koulujen, yritysten ja voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden välisille kumppanuuksille.

"Olen iloinen siitä, että Euroopan parlamentti on hyväksynyt Erasmus + -ohjelman, ja olen ylpeä siitä, että olemme onnistuneet saamaan aikaan 40 prosentin budjettilisän nykyisiin ohjelmiimme verrattuna. Tämä osoittaa EU: n sitoutumisen koulutukseen. Erasmus + auttaa myös torjumaan nuorisoa työttömyys antamalla nuorille mahdollisuuden lisätä tietämystään ja taitojaan ulkomailla saadun kokemuksen kautta. Erasmus + tukee yksityishenkilöille tarkoitettuja apurahoja ja tukee kumppanuuksia, jotka auttavat ihmisiä siirtymään koulutuksesta työelämään, sekä uudistuksia koulutuksen nykyaikaistamiseksi ja parantamiseksi Tämä on ratkaisevan tärkeää, jos haluamme antaa nuorelle sukupolvelle pätevyyden ja taidot, joita he tarvitsevat menestyäkseen elämässä ", sanoi koulutus-, kulttuuri-, monikielisyys- ja nuorisokomissaari Androulla Vassiliou.

Erasmus + -ohjelmalla on kolme päätavoitetta: kaksi kolmasosaa budjetista on tarkoitettu yksilöiden ulkomaille suuntautuville oppimismahdollisuuksille, EU: n sisällä ja sen ulkopuolella; loppuosa tukee oppilaitosten, nuorisojärjestöjen, yritysten, paikallis- ja alueviranomaisten ja kansalaisjärjestöjen välisiä kumppanuuksia sekä uudistuksia koulutuksen nykyaikaistamiseksi ja innovoinnin, yrittäjyyden ja työllistyvyyden edistämiseksi.

Mainos

Uusi Erasmus + -ohjelma yhdistää kaikki EU: n nykyiset koulutus-, nuoriso- ja urheilujärjestelmät, mukaan lukien elinikäisen oppimisen ohjelma (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Youth in Action ja viisi kansainvälistä yhteistyöohjelmaa (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink ja teollisuusmaiden kanssa tehtävä yhteistyöohjelma). Tämä tekee hakijoiden helpommaksi ymmärtää käytettävissä olevat mahdollisuudet, kun taas muut yksinkertaistukset helpottavat myös pääsyä.

Erasmus + kuka hyötyy?

  • 2 miljoonaa korkea-asteen opiskelijaa voi opiskella tai kouluttaa ulkomaille, mukaan lukien 450,000-harjoittelu;
  • 650,000 ammattikoululaisista ja oppisopimuskoulutuksessa saavat avustuksia opiskelemaan, harjoittelemaan tai työskentelevät ulkomailla;
  • 800,000-koulujen opettajat, luennoitsijat, kouluttajat, koulutushenkilökunta ja nuorisotyöntekijät opettamaan tai kouluttamaan ulkomaille;
  • 200,000 XNUMX maisteriopiskelijaa, jotka suorittavat täydellisen kurssin toisessa maassa, hyötyvät lainatakuista;
  • Yli 500,000 nuoret pystyvät vapaaehtoistyötä tai osallistua nuorisovaihtoon;
  • Yli 25,000 XNUMX opiskelijaa saa apurahoja yhteisille maisterintutkinnoille, joihin kuuluu opiskelu vähintään kahdessa ulkomaalaisessa korkeakoulussa.
  • 125,000 25,000 koulua, ammattikoulutuslaitosta, korkeakoulu- ja aikuiskoulutuslaitoksia, nuorisojärjestöjä ja yrityksiä saa rahoitusta XNUMX XNUMX "strategisen kumppanuuden" perustamiseksi kokemusten vaihdon ja yhteyksien edistämiseksi työelämään;
  • 3,500 oppilaitosta ja yritystä saa tukea yli 300 ”tietoyhteenliittymän” ja ”alakohtaisen osaamisen liittouman” perustamiseen työllistettävyyden, innovaatioiden ja yrittäjyyden lisäämiseksi;
  • Rahoitusta saavat myös urheilun 600-kumppanuudet, mukaan lukien eurooppalaiset voittoa tavoittelemattomat tapahtumat.

Tausta

Mainos

Erasmus + käynnistetään aikana, jolloin lähes kuusi miljoonaa nuorta on työttömiä EU: ssa - Espanjassa ja Kreikassa taso ylittää 50%. Samaan aikaan on yli 2 miljoonaa avointa työpaikkaa, ja kolmasosa työnantajista ilmoittaa vaikeuksista rekrytoida henkilöstöään tarvitsemillaan taitoilla. Tämä osoittaa merkittävän osaamisvajeen Euroopassa. Erasmus + korjaa tätä aukkoa tarjoamalla ihmisille mahdollisuuksia opiskella, kouluttaa tai hankkia kokemusta ulkomailta.

Samanaikaisesti Euroopan koulutus- ja nuorisojärjestelmien laatua ja merkitystä lisätään tukemalla opetushenkilöstön ja nuorisotyöntekijöiden ammatillista kehittymistä sekä tekemällä yhteistyötä koulutusmaailman välillä.

Opiskelijoiden ja oppisopimuskoulutuksen liikkuvuus lisää myös työntekijöiden liikkuvuutta jäsenvaltioiden välillä. ihmiset, jotka ovat jo opiskelleet tai harjoittaneet toisessa maassa, haluavat todennäköisemmin työskennellä ulkomailla tulevaisuudessa.

14.7bn € -budjetissa otetaan huomioon tulevat arviot inflaatiosta. Lisävaroja odotetaan osoittavan korkea-asteen koulutuksen liikkuvuuteen ja valmiuksien kehittämiseen, kun on mukana EU: n ulkopuolisia maita. päätöstä tästä lisäbudjetista ei odoteta ennen 2014: ää.

Erasmus + sisältää ensimmäistä kertaa erityisen budjettikohdan urheilulle. Se myöntää noin 265 miljoonaa euroa seitsemän vuoden aikana urheilun eurooppalaisen ulottuvuuden kehittämiseen auttamalla torjumaan rajat ylittäviä uhkia, kuten otteluiden järjestäminen ja doping. Se tukee myös kansainvälisiä hankkeita, joihin osallistuvat ruohonjuuritason urheilujärjestöt ja joilla edistetään esimerkiksi hyvää hallintotapaa, sosiaalista osallisuutta, kaksoisuraa ja liikuntaa kaikille.

Seuraavat vaiheet

Euroopan parlamentti hyväksyi tänään ehdotuksen. Neuvoston (jäsenvaltioiden) on tarkoitus hyväksyä se seuraavan kuukauden kuluessa. Erasmus + -ohjelma alkaa tammikuussa 2014.

Lisätietoja

nähdä MEMO / 13 / 1008

Euroopan komissio: Erasmus + verkkosivusto

Erasmus + Facebook

Liity keskusteluun Twitterissä: #ErasmusPlus, @EUErasmusPlus

Komissaari Vassilioun verkkosivusto

Seuraa Androulla Vassiliou Twitterissä VassiliouEU

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading

koulutus

Euroopan komission raportti aikuiskoulutuksesta Euroopassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio Eurydice-verkosto on julkaissut raportin aiheesta "Aikuiskoulutus Euroopassa: rakentamalla osallistavia polkuja osaamiseen ja pätevyyteen". Raportissa tarkastellaan nykyisiä lähestymistapoja elinikäisen oppimisen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota politiikkoihin ja toimenpiteisiin, joilla tuetaan heikosti pätevien ja pätevien aikuisten pääsyä oppimismahdollisuuksiin. Siinä tarkastellaan 42 koulutusjärjestelmää 37 Euroopan maassa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Tämä pandemia on osoittanut, että monilla aikuisilla ei ole riittäviä perustaitoja. Erityisesti se on paljastanut suuren digitaalisen kuilun aikuisväestön keskuudessa. On tärkeää luoda järjestelmällisiä oppimismahdollisuuksia, joiden avulla ihmiset voivat parantaa perustaitojaan missä tahansa elämänvaiheessa. Meidän on myös puututtava aikuiskoulutusalan pirstoutumiseen, jotta aikuiset voivat tehdä selkeitä siirtymiä eri koulutustyyppien ja -muotojen välillä. ”

Työpaikoista ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Sopeutuaksemme nopeasti muuttuvaan työmaailmaan meidän on keskitettävä huomiomme ja resurssimme elinikäiseen oppimiseen. Vuoteen 2030 mennessä haluamme, että vähintään 60 prosenttia EU: n aikuisista osallistuu koulutukseen vuosittain. EU -johtajat pitivät tätä tavoitetta myönteisenä, ja heidän kansallisiin elvytys- ja selviytymissuunnitelmiinsa sisältyy suuria investointeja aikuisten osaamiseen ja uudelleenkoulutukseen. Meidän on yhdessä työmarkkinaosapuolten ja kaikkien sidosryhmien kanssa varmistettava oppimismahdollisuuksien saatavuus erityisesti niille ihmisille, jotka hyötyvät eniten osaamisesta ja uudelleenkoulutuksesta. Tämä näkökohta on keskeinen Upskilling Pathways -aloitteessa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota heikoimmassa asemassa oleviin. ”

Mainos

Sen lisäksi, että siinä tarkastellaan aikuiskoulutusaloitteiden koordinointia kansallisella tasolla, tässä raportissa esitetään myös ainutlaatuinen kartoitus julkisesti rahoitetuista ja osarahoitetuista aikuiskoulutusohjelmista sekä olemassa olevista ohjaus- ja tukitoimenpiteistä heikoimmin koulutetuille. The Eurydice-verkko koostuu Euroopan maiden kansallisista yksiköistä, ja sitä koordinoi Koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto.

Mainos
Continue Reading

koulutus

GSOM SPbU ja Kozminski University allekirjoittivat sopimuksen ensimmäisestä kaksoistutkinto -ohjelmastaan

Julkaistu

on

Graduate School of Management, Pietarin yliopisto (GSOM SPbU) ja Kozminski University (KU) aloittavat ensimmäisen yhteisen kaksoistutkinto -ohjelman yritysrahoituksesta ja kirjanpidosta. Uusi kaksoistutkinto -ohjelma sisältää pätevät opiskelijat Master of Corporate Finance (MCF) -ohjelmassa GSOMissa ja Master of Finance and Accounting KU: ssa. Opiskelijoiden valinta uuteen kaksoistutkinto -ohjelmaan alkaa syksyllä 2021, opinnot alkavat lukuvuonna 2022/2023.

Osana uutta sopimusta opiskelijat viettävät kolme ja neljä lukukautta isäntälaitoksissa, ja ehdokkaat, jotka ovat suorittaneet kaikki GSOM- ja KU -ohjelman vaatimukset, saavat maisterintutkintotodistukset molemmista oppilaitoksista.

"Tulevaisuus kuuluu kumppanuuksiin, liittoutumiin ja yhteistyöhön: se auttaa katsomaan tavoitteita eri näkökulmista, reagoimaan nopeasti muutoksiin ja luomaan osuvia ja vaadittuja tuotteita. Uudella lukuvuodella käynnistetään yhdessä Kozminski -yliopiston kanssa kaksoistutkinto -ohjelma Master in Corporate Finance -ohjelmassa: vaihdamme kokemuksia, vertaamme tavoitteitamme ja tuloksiamme ja tarjoamme opiskelijoille molemmin puolin kattavaa tietoa, jota voidaan soveltaa kaikkialla maailmassa. Kozminski University ja GSOM SPbU ovat pitkäaikaisia ​​akateemisia kumppaneita, Suhdetta on testattu vuosien varrella ja kymmeniä vaihto-opiskelijoita. Olen varma, että uuden tason yhteistyö tuo kauppakorkeakouluja lähemmäs toisiaan ja tekee maisteriohjelmistamme mielenkiintoisempia ja käytännöllisempiä ", sanoi Konstantin Krotov, GSOM SPbU.

Mainos

Vuodesta 2013 lähtien GSOM SPbU: n kandidaatin ja maisterin opiskelijat ovat osallistuneet vaihto -ohjelmiin ja Business Schoolin opettajat ja henkilökunta - akateemisiin vaihto -ohjelmiin Kozminski -yliopiston kanssa.

"Tiivis yhteistyö Venäjän vanhimman yliopiston-Pietarin yliopiston ja GSOM SPbU: n kanssa kruunattiin äskettäin kaksoistutkinnolla rahoituksen ja kirjanpidon maisteriohjelmassa. Se on luonnollinen askel parhaiden opiskelijoidemme vaihto-mahdollisuuksien vahvistamisessa antamalla heille Pääsy yhdelle suurimmista markkinoista. Näin KU vahvistaa edelleen asemaansa maailmanlaajuisena siltana liiketoimintamahdollisuuksille ja kulttuurien väliselle ymmärrykselle ", sanoo Franz Mlinaric, Ph.D., KU: n rahoitus- ja kirjanpito -ohjelman johtaja.

Vuodesta 2022 alkaen neljä MCF -opiskelijaa voi jatkaa opintojaan rahoituksen ja kirjanpidon maisteriohjelmassa yhdessä Puolan johtavista kauppakorkeakouluista. Kozminski -yliopistolla on kolminkertainen kruunun akkreditointi sekä ACCA- ja CFA -akkreditoinnit. Kozminski -yliopiston talous- ja kirjanpito -ohjelma on sijoittunut Sijalla 21 Financial Times (FT) sijoittuu maailman 55 parhaan yritysrahoituksen maisteriohjelman joukkoon.

Mainos

GSOM SPbU: n Master in Corporate Finance -ohjelma on myös ACCA -akkreditoitu. GSOM SPbU on luokiteltu maailman johtavien ohjelmien ja kauppakorkeakoulujen joukkoon monien vuosien ajan kansainvälisen talouslehden Financial Timesin mukaan. Vuonna 2020 GSOM SPbU sijoittui Financial Times Masters in Management -sijoituksessa 41. sijalle ja 51. sijalle Financial Times European Business School -luokitus. GSOM SPbU Executive MBA -ohjelma tuli ensimmäistä kertaa maailman 100 parhaan ohjelman joukkoon ja otti 93. sija Financial Times Executive MBA Rankingissa 2020.

GSOM SPbU on johtava venäläinen kauppakorkeakoulu. Se perustettiin vuonna 1993 Pietarin yliopistoon, joka on yksi vanhimmista klassisista yliopistoista ja Venäjän suurin tieteen, koulutuksen ja kulttuurin keskus. Nykyään GSOM SPbU on ainoa venäläinen kauppakorkeakoulu, joka kuuluu Financial Times -listan 100 parhaan eurooppalaisen koulun joukkoon ja jolla on kaksi arvostettua kansainvälistä akkreditointia: AMBA ja EQUIS. GSOM -neuvottelukuntaan kuuluu johtajia liike -elämästä, hallituksesta ja kansainvälisestä akateemisesta yhteisöstä.

Kozminskin yliopisto Se on yksi vanhimmista ei-julkisista korkeakouluista Puolassa. Yliopisto-, jatko- ja jatko -opiskelijat sekä KU: ssa opiskelevat jatko- ja MBA -ohjelmien osallistujat muodostavat 1993 9,000 asukasta. KU: n valmistuneiden väestö on tällä hetkellä yli 60,000 XNUMX. Kozminski University on yrityslähtöinen korkeakoulu, joka tarjoaa laajan valikoiman koulutusohjelmia ja jolla on kaikki akateemiset oikeudet ja jota pidetään Keski- ja Itä-Euroopan parhaana kauppakorkeakouluna Financial Times sijoitus. Vuonna 2021 Kozminski -yliopisto sijoittui 21. sijalle julkaisemassaan Global Masters in Finance Rankingissa Financial Times. Se on ainoa yliopisto Puolasta sekä Keski- ja Itä -Euroopasta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa