Liity verkostomme!

koulutus

EU ja Qatar: Vassiliou kehottaa vahvempia kumppanuuksia koulutuksen ja kulttuurin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

WISELogoEuroopan unionin olisi tehtävä läheisempää yhteistyötä Qatarin ja muiden Persianlahden yhteistyöneuvoston (GCC) maiden kanssa yhteistä etua koskevilla aloilla, kuten koulutus ja uudet taidot muuttuvassa maailmassa sekä vahvistuneet kulttuurisidokset kansalaistensa välisen ymmärryksen lisäämiseksi. Tämä on viesti, joka Koulutus, kulttuuri, monikielisyys ja nuorisoasiat Komissaari Androulla Vassiliou esiintyy opetuksessa Qatarissa Dohassa 2013. lokakuuta pidettävässä vuoden 29 koulutuksen maailmanlaajuisessa huippukokouksessa (WISE). Kolmen päivän vierailunsa aikana komissaari tapaa Sheikh Abdulla bin Ali Al-Thanin, WISE: n puheenjohtajan ja Hamad Bin Khalifa -yliopiston presidentin, sekä Qatarin kulttuuri-, taide- ja kulttuuriministeri Hamad Bin Abdulaziz Al-Kuwarin keskustella yhteisistä haasteista ja mahdollisuuksista tiiviimpään yhteistyöhön. Keskusteluissa keskitytään komission uuteen strategia korkeakoulutuksen kansainvälistymiseen ja Erasmus + - ja Luova Eurooppa -ohjelmien käynnistämiseen, joiden on määrä alkaa tammikuussa.

Komissaari Vassiliou sanoi: "Euroopan on pysyttävä avoimena maailmalle. Eri kansat alkavat ymmärtää toisiaan ja luoda läheisempiä suhteita koulutuksen ja kulttuurin kautta. WISE-huippukokous on tilaisuus keskustella koulutuksen kiireellisimmistä kysymyksistä ympäri maailmaa. maailma: miten varmistamme laajan ja oikeudenmukaisen pääsyn? Miten koulumme voivat valmistaa nuoria nykypäivän moniin vaatimuksiin? Kuinka meidän pitäisi reagoida teknologisiin muutoksiin? Voiko kulttuuri vaikuttaa "pehmeän" diplomatian välineenä? Erasmus + ja Luova Eurooppa -ohjelmat ovat avoimempia Euroopan ulkopuolisille maille kuin koskaan ennen, ja odotan innokkaampaa vaihtoa, johon osallistuvat opiskelijat, yliopistojen henkilökunta ja taiteilijat, sekä vahvempia kumppanuuksia kahden alueemme koulutus- ja kulttuurilaitosten välillä. "

Erasmus +, uusi EU: n koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet yhteistyöhön ja liikkuvuuteen EU: n ja Qatarin välillä. Noin 2 miljoonan opiskelijavaihdon lisäksi Euroopassa Erasmus + mahdollistaa
135 000 opiskelijaa ja henkilökuntaa liikkumaan Euroopan ja muun maailman välillä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Qatari tai muut Persianlahden yhteistyöneuvoston opiskelijat ja henkilökunta voivat hyötyä Erasmus-kokemuksesta Euroopassa, ja eurooppalaiset opiskelijat ja henkilökunta voivat hakea avustusta osan opintojensa tai koulutuksensa viettämiseen Qatarissa tai muissa Persianlahden yhteistyöneuvoston maissa.

Mainos

Tämä kansainvälinen kokemus auttaa nuoria lisäämään työllistyvyyttä kehittämällä uusia taitoja ja oppimalla elämään ja työskentelemään erilaista kulttuuria ja kieltä olevien ihmisten kanssa. Parhaiden käytäntöjen taidoilla, jotka henkilöstöllä on saatu tällaisen vaihdon avulla, on systeemivaikutus, koska kaikki opiskelijat hyötyvät saamastaan ​​kokemuksesta.

Eurooppalaiset yliopistot voivat myös saada EU: n tukea yhteisten maisteriohjelmien perustamiseen, joihin osallistuvat Qatarin korkeakoulut ja tarjota apurahoja opiskelijoille maailmanlaajuisesti osallistumaan niihin.

Tausta

Mainos

Erasmus +, EU: n uusi koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, käynnistetään tammikuussa 2014. Se korvaa nykyisen elinikäisen oppimisen ohjelman (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Youth in Action, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink ja kahdenvälinen yhteistyöohjelma teollisuusmaiden kanssa.

Euroopan parlamentin ja neuvoston (jäsenvaltioiden ministerit) on määrä hyväksyä uusi ohjelma ennen tämän vuoden loppua. Erasmus + -ohjelman kokonaisbudjetin arvioidaan olevan lähes 15 miljardia euroa - 40% suurempi kuin EU: n nykyiset liikkuvuusohjelmat. Erasmus + tarjoaa avustuksia yli neljälle miljoonalle ihmiselle, joista suurin osa on alle 25-vuotiaita, viettämään osan opinnoistaan ​​tai koulutustaan ​​toisessa maassa. Yli puolet odotetusta edunsaajien määrästä on korkeakouluopiskelijoita ja oppisopimuskoulutuksessa olevia EU: ssa.

Vuonna 2014 aloitetaan myös uusi Luova Eurooppa -ohjelma, joka tarjoaa edelleen apurahoja monimuotoisuuden tukemiseksi ja kulttuurialan ja luovien alojen yritysten ja taiteilijoiden pääsemiseksi uusille markkinoille. Ohjelman MEDIA-osa tukee edelleen elokuvien kehittämistä, koulutusta ja levitystä. Luova Eurooppa sisältää myös uuden lainatakuurahaston, jonka tarkoituksena on helpottaa kulttuurialan ja luovien alojen lainojen saatavuutta.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koulutus

Vuoden 2021 yliopistojen sijoitus osoittaa, että eurooppalaisilla yliopistoilla on vahva yhteistyöaste

Julkaistu

on

U-Multirank, jonka komissio on aloittanut ja osarahoittanut Erasmus+, on julkaissut 8th yliopistojen sijoitus, pisteyttämällä lähes 2,000 yliopistoa 96 maasta ympäri maailmaa. Muiden tulosten joukossa se osoittaa, että eurooppalaiset yliopistot tekevät tiiviimpää yhteistyötä muihin alueisiin verrattuna etenkin opetuksen ja oppimisen, tutkimuksen, tiedonvaihdon ja kansainvälistymisen suoritusalueilla (henkilöstön ja opiskelijoiden liikkuvuus, yhteiset tutkintotodistukset ja julkaisut). Yleensä yliopistot, jotka työskentelevät yhdessä muiden instituutioiden, yritysten ja teollisuudenalojen, hallitusten, alueellisten elinten tai rajojen yli, toimivat yleensä paremmin kuin ne, jotka eivät keskity yhteistyöhön. Arvioinnissa otettiin huomioon seitsemän näkökohtaa: strategiset kumppanuudet, kansainväliset yhteiset tutkinnot, harjoittelujaksot, kansainväliset yhteisjulkaisut, yhteisjulkaisut teollisuuskumppaneiden kanssa, alueelliset yhteisjulkaisut ja patentit teollisuuden kanssa.

Joka vuosi, U-Multirank vertaa korkea -asteen oppilaitosten suorituskykyä opiskelijoille tärkeimmillä aloilla ja tarjoaa maailman suurimman muokattavissa olevan online -sijoituksen. Yliopistot voivat käyttää U-Multirank-tietoja arvioidakseen vahvuutensa ja heikkoutensa ja löytääkseen tapoja luoda tai vahvistaa strategisia suunnitelmiaan, myös yhteistyön näkökohtia. The Euroopan yliopistojen aloite on yksi komission johtamista lippulaivahankkeista kohti eurooppalaista koulutusaluetta. Tavoitteena on luoda ylikansallisia liittoutumia, joissa opiskelijat, henkilökunta ja tutkijat voivat nauttia saumattomasta liikkuvuudesta - sekä fyysisesti että virtuaalisesti - opiskella, kouluttaa, opettaa, tehdä tutkimusta, työskennellä tai jakaa palveluita missä tahansa yhteistyössä toimivassa kumppanioppilaitoksessa. Tähän mennessä 41 tällaista liittoutumaa yhdistää yli 280 korkeakoulua eri puolilla Eurooppaa. Kaiken kaikkiaan näille 287 eurooppalaiselle yliopistolle on käytettävissä enintään 41 miljoonan euron budjetti Erasmus+ -ohjelmasta ja Horisontti Eurooppa -ohjelmasta. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading

koulutus

Euroopan komission raportti aikuiskoulutuksesta Euroopassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio Eurydice-verkosto on julkaissut raportin aiheesta "Aikuiskoulutus Euroopassa: rakentamalla osallistavia polkuja osaamiseen ja pätevyyteen". Raportissa tarkastellaan nykyisiä lähestymistapoja elinikäisen oppimisen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota politiikkoihin ja toimenpiteisiin, joilla tuetaan heikosti pätevien ja pätevien aikuisten pääsyä oppimismahdollisuuksiin. Siinä tarkastellaan 42 koulutusjärjestelmää 37 Euroopan maassa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Tämä pandemia on osoittanut, että monilla aikuisilla ei ole riittäviä perustaitoja. Erityisesti se on paljastanut suuren digitaalisen kuilun aikuisväestön keskuudessa. On tärkeää luoda järjestelmällisiä oppimismahdollisuuksia, joiden avulla ihmiset voivat parantaa perustaitojaan missä tahansa elämänvaiheessa. Meidän on myös puututtava aikuiskoulutusalan pirstoutumiseen, jotta aikuiset voivat tehdä selkeitä siirtymiä eri koulutustyyppien ja -muotojen välillä. ”

Työpaikoista ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Sopeutuaksemme nopeasti muuttuvaan työmaailmaan meidän on keskitettävä huomiomme ja resurssimme elinikäiseen oppimiseen. Vuoteen 2030 mennessä haluamme, että vähintään 60 prosenttia EU: n aikuisista osallistuu koulutukseen vuosittain. EU -johtajat pitivät tätä tavoitetta myönteisenä, ja heidän kansallisiin elvytys- ja selviytymissuunnitelmiinsa sisältyy suuria investointeja aikuisten osaamiseen ja uudelleenkoulutukseen. Meidän on yhdessä työmarkkinaosapuolten ja kaikkien sidosryhmien kanssa varmistettava oppimismahdollisuuksien saatavuus erityisesti niille ihmisille, jotka hyötyvät eniten osaamisesta ja uudelleenkoulutuksesta. Tämä näkökohta on keskeinen Upskilling Pathways -aloitteessa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota heikoimmassa asemassa oleviin. ”

Mainos

Sen lisäksi, että siinä tarkastellaan aikuiskoulutusaloitteiden koordinointia kansallisella tasolla, tässä raportissa esitetään myös ainutlaatuinen kartoitus julkisesti rahoitetuista ja osarahoitetuista aikuiskoulutusohjelmista sekä olemassa olevista ohjaus- ja tukitoimenpiteistä heikoimmin koulutetuille. The Eurydice-verkko koostuu Euroopan maiden kansallisista yksiköistä, ja sitä koordinoi Koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa