Liity verkostomme!

koulutus

Lausunto: mahdollisuuksia ja näkökulma epävirallisen oppimisen tulevaisuuden nuoren sukupolven

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kuvien

Kirjoittaja Justina Vitkauskaite Bernard (Liettua)

Koulutus on erittäin tärkeää yhteiskuntamme vaurauden ja kasvun, innovaatioiden ja kehityksen kannalta Euroopassa. Nopeat muutokset ja nykymaailman muutos ovat suuri haaste koulutusjärjestelmälle, jonka on sopeuduttava jatkuvasti yhteiskunnan sosioekonomisiin muutoksiin. Tämän päivän koulutusjärjestelmän on vastattava 21-luvun vaatimuksia, jotka johtavat ikuisiin elämänoppimisprosesseihin, liikkuvuuteen ja haasteisiin globaalille tietoon perustuvalle taloudelle.

Mainos

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat näihin muuttuviin prosesseihin, ja taloudellisille tekijöille annetaan johtava rooli näissä koulutusprosessien muutoksissa. Viimeksi mainitut tietenkin ajavat kaikki yhteiskunnan kerrokset mukautumaan näihin muutoksiin. Taloudelliset tekijät vaikuttavat yleensä nuoreen sukupolveen ja erityisesti niihin liittyviin haavoittuviin väestöryhmiin, kuten nuoria Ei koulutuksessa, työssä tai koulutuksessa (NEET), koulunkäynnin keskeyttäneet, nuoret maahanmuuttajat ja laajemmin muotoillut nuoret, joilla on vähemmän mahdollisuuksia.

Tällä hetkellä Euroopan unioni kärsii edelleen talouskriisistä ja lamasta. Rahoitus- ja talouskriisin seurauksilla on ollut dramaattinen vaikutus työtä hakevien nuorten tilanteeseen. Nuorten työttömyys on saavuttanut korkeimman tason, jota ei ole nähty melkein 20-vuosina, ja köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen riski kasvaa jatkuvasti tässä väestöryhmässä. Elämänopetuksen periaate ja useiden vastaavien innovatiivisten lähestymistapojen soveltaminen koulutuksen saattamiseksi ajan tasalle voivat tarjota Euroopalle välineet tämän suuntauksen voittamiseksi. Lisäarvosta, jonka epävirallinen koulutus voi antaa kehittyvälle ja kasvavalle yhteiskunnallemme, voi tulla vahva väline nuorten työttömyyden torjumiseen. Tämä lisäarvo voi tapahtua antamalla kaikille väestöryhmillemme uusia taitoja, taitoja, konkreettista kokemusta ja arvokasta tietoa. Joten mikä on epävirallisen koulutuksen potentiaali ja mitkä ovat tulevaisuudennäkymät nuorten tulevaisuudelle?

Epävirallinen koulutus tunnustaa elinikäisen oppimisen ja koulutuksen merkityksen tunnustetun ja vakiintuneen koulutusjärjestelmän ulkopuolella. Ihmisille, jotka ovat muodollisen koulutusjärjestelmän ulkopuolella, tämä koulutusmuoto on selvästi merkittävämpi kuin muodollisessa ympäristössä tapahtuva koulutus. Tarkasteltavana olevassa tapauksessa mainittu ensimmäinen koulutustyyppi voi toimia paremmin, olla joustavampaa ja keskittyä tiukemmin kohderyhmäänsä. Sitä voidaan pitää myös vahvistavana ja tukevana elinikäisen oppimisen prosessina.

Mainos

Epävirallinen koulutus voi olla eri muotoa, ja se voi sisältää koulunkäynnin keskeyttämisohjelmia, seminaareja, foorumeita, kehitysyhteistyöaloitteita, mukaan lukien terveyskasvatus ja lukutaitojen edistäminen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen valmistautuvaa kansalaiskoulutusta. Vapaaehtoisena, osallistavaksi ja oppijakeskeisenä prosessina epävirallinen koulutus voi tapahtua monenlaisissa ympäristöissä ja tilanteissa, joissa ammatillisen oppimisen avustajat ja vapaaehtoiset voivat työskennellä. Se voi perustua kokemukseen ja toimintaan perustuvien yksilöllisten ja kollektiivisten prosessisuuntautuneiden lähestymistapojen mukaan ottamiseen ja soveltamiseen erilaisissa yhteyksissä. Ja mikä on konkreettisempaa, on se, että epävirallinen koulutus voi tarjota ja parantaa laajempaa laajempaa elämäntaitoa ja -osaamista, joita tällä hetkellä tarvitaan ja arvostetaan työmarkkinoilla.

Tähän osaamiseen sisältyy parempi viestintä, ryhmätyö, päätöksenteko, kulttuuri- ja kielitaidot, aloitekyky, itseluottamus ja yrittäjyys. Niitä voidaan kehittää ja hankkia osallistumalla epäviralliseen koulutukseen. Nuorille, jotka osallistuvat epäviralliseen toimintaan ulkomailla, tämä osaaminen voi sisältää myös selvemmän kulttuurienvälisen ja kielitaidon kehittämisen. Työnantajat arvostavat kaikkia näitä pätevyyksiä erityisen hyvin, kun nuorilta puuttuu muodollinen työkokemus. Tällöin osallistuminen epäviralliseen toimintaan voi auttaa nuorten menestyksekkäässä siirtymisessä koulutuksesta työmarkkinoille. Se voi vaikuttaa positiivisesti nuorten työllistettävyyteen ja varmistaa heille paremman pääsyn työmarkkinoille. Lisäksi osallistuminen erilaisiin epävirallisiin toimintoihin voi johtaa arvokkaan sosiaalisen pääoman kehittämiseen, liikkuvuuden lisääntymiseen ja uusien ammatillisten polkujen luomiseen tai avaamiseen. Viimeksi mainitut ovat erityisen tärkeitä heikommassa asemassa oleville ihmisryhmille, kuten koulunkäynnin keskeyttäneille, heikommassa asemassa oleville nuorille, nuorille maahanmuuttajille ja nuorille, jotka eivät ole koulutuksessa.

Epävirallisessa koulutuksessa käytetyt menetelmät auttavat myös nuoria hankkimaan uusia taitoja ja taitoja. Ne asettavat yksilön oppimisprosessin keskipisteeseen ja edistävät yksilön henkilökohtaista ja sosiaalista kehitystä. Tällaiset menetelmät edistävät yksilöiden parempaa sitoutumista ja motivaatiota koko oppimisprosessin ajan. Lisäksi nuoret harjoittavat "tekemällä oppimista" vapaaehtoistyön ja muun osallistavan toiminnan kautta. Tosielämän tilanteisiin perustuva oppiminen, joka houkuttelee yksilön aktiivisesti oppimisprosessiin, tulee tehokkaammaksi ja taitokeskeisemmäksi.

Vuorovaikutuksessa ihmisten välisen yhteyden kautta yksittäiset oppijat oppivat arvokkaita ihmissuhde- ja johtamistaitoja, kuten ryhmätyö, johtajuus, projektinhallinta, käytännön ongelmanratkaisu ja ICT-taidot. Nämä taidot ovat arvokkaita sekä henkilökohtaiselle kehitykselle että työmarkkinoille. Ne voivat paitsi myötävaikuttaa työllistettävyyteen, myös antaa nuorille mahdollisuuden perustaa omat perustamis- ja yritysyrityksensä. Nämä valmiudet - kansainvälisessä kontekstissa tarkasteltuna - voivat luoda vahvan perustan kulttuurienväliselle oppimiselle ja monietniselle vuoropuhelulle, jotka täydentävät muodollisen koulutuksen kautta hankittuja "kovan tiedon" taitoja. Ja kun nämä taidot jaetaan eri maista tulevien ihmisten kanssa, niistä tulee vieläkin konkreettisempia. Nuorilla on yhteisöllisyyden tunne kotimaansa rajojen ulkopuolella. Ne parantavat ja hankkivat kielitaitoa ja kehittävät solidaarisuuden, kunnioituksen ja suvaitsevaisuuden tunnetta, joka kannustaa nuoria pohtimaan kulttuurista identiteettinsä ja yhteisiä arvojaan, kuten ihmisoikeudet, tasa-arvo, vapaudet. Se voi olla erittäin hyödyllistä yksittäisille oppijoille ja nuorille, jotka paitsi hankkivat tarvittavat taidot ja pätevyydet työmarkkinoille myös tulevat tietoisemmiksi ja laaja-alaisemmiksi.

Joten, ottaen huomioon kaikki mainitut seikat, voin todeta, että tällä koulutusmuodolla on taipumus mukautua työmarkkinoiden tarpeisiin ja että se kykenee vastaamaan nuorten sosiaalisiin muutoksiin ja elämän tarpeisiin. Siksi epävirallista koulutusta on tuettava enemmän eri kanavien kautta ja erilaisten oikeudellisten ja taloudellisten välineiden avulla.

Yksi tällainen epävirallisen oppimisen ja koulutuksen keskeinen väline on Nuoret toiminnassa ohjelmoida. Ohjelmalla pyritään parantamaan heikommassa asemassa olevien nuorten, ts. Nuorten, jotka eivät osallistu koulutukseen, työhön tai koulutukseen, työllistyvyyttä. Ja se myötävaikuttaa heidän aktiiviseen kansalaisuuteensa ja sosiaaliseen osallisuuteensa heidän koulutuksestaan, sosiaalisesta ja kulttuuritaustastaan ​​riippumatta. Nuorisotoimintaohjelman rahoittamien erilaisten hankkeiden kautta yli 150,000-nuoret ja nuorisotyöntekijät osallistuvat vuosittain suureen määrään epävirallista koulutusta Euroopan unionissa ja sen ulkopuolella.

Mielestäni epävirallisen koulutuksen parantamiseksi Euroopassa, nuorisotyön kautta tapahtuvan epävirallisen koulutustoiminnan parhaita käytäntöjä olisi levitettävä laajasti. Euroopan parlamentti on esimerkki nuorisotyön parhaista käytännöistä. Euroopan parlamentti järjestää nuorisoryhmien ryhmän työn avulla laajan valikoiman keskusteluja, seminaareja ja tapahtumia, joihin osallistuu nuoria demokraattisia johtajia, nuoria tutkijoita ja nuoria työntekijöitä. Nämä järjestäytyneet toimet auttavat nuoria parantamaan kansalaisuuttaan ja kehittämään aktiivisen kansalaisuuden asemaansa, mikä on erittäin tärkeää ennen toukokuun 2014-parlamentin vaaleja.

Lopuksi haluaisin todeta, että epävirallisella koulutuksella voi olla merkittävä vaikutus Eurooppa 2020 -strategian kohtuullisen, kestävän ja osallistavan kehityksen saavuttamiseen. Sillä voi olla valtava rooli puutettaessa osaamisen puutetta ja tukemalla Euroopan talouden elpymistä. Tämä koulutusmuoto voi olla hyödyllinen koulutuksen nykyaikaistamisessa ja antaa nuorille arvokkaita taitoja, kykyjä ja tietoja. Lisäksi nämä nuorten työssä harjoitetut taidot, jotka saadaan osallistumalla epäviralliseen koulutukseen, voivat auttaa edistämään sosiaalista osallisuutta ja edistämään yleensä nuorten henkilökohtaista kehitystä.

Euroopan unionin jäsenvaltioille tämä koulutusmuoto on avaintekijä sopeutumiseen nykypäivän kehittyvän yhteiskunnan ja maailman sosiaalis-taloudellisiin olosuhteisiin. Tämä on valitun koulutuksen muoto paremman ja vauraamman tulevaisuuden saavuttamiseksi nuorelle sukupolvelle.

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading

koulutus

Euroopan komission raportti aikuiskoulutuksesta Euroopassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio Eurydice-verkosto on julkaissut raportin aiheesta "Aikuiskoulutus Euroopassa: rakentamalla osallistavia polkuja osaamiseen ja pätevyyteen". Raportissa tarkastellaan nykyisiä lähestymistapoja elinikäisen oppimisen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota politiikkoihin ja toimenpiteisiin, joilla tuetaan heikosti pätevien ja pätevien aikuisten pääsyä oppimismahdollisuuksiin. Siinä tarkastellaan 42 koulutusjärjestelmää 37 Euroopan maassa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Tämä pandemia on osoittanut, että monilla aikuisilla ei ole riittäviä perustaitoja. Erityisesti se on paljastanut suuren digitaalisen kuilun aikuisväestön keskuudessa. On tärkeää luoda järjestelmällisiä oppimismahdollisuuksia, joiden avulla ihmiset voivat parantaa perustaitojaan missä tahansa elämänvaiheessa. Meidän on myös puututtava aikuiskoulutusalan pirstoutumiseen, jotta aikuiset voivat tehdä selkeitä siirtymiä eri koulutustyyppien ja -muotojen välillä. ”

Työpaikoista ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Sopeutuaksemme nopeasti muuttuvaan työmaailmaan meidän on keskitettävä huomiomme ja resurssimme elinikäiseen oppimiseen. Vuoteen 2030 mennessä haluamme, että vähintään 60 prosenttia EU: n aikuisista osallistuu koulutukseen vuosittain. EU -johtajat pitivät tätä tavoitetta myönteisenä, ja heidän kansallisiin elvytys- ja selviytymissuunnitelmiinsa sisältyy suuria investointeja aikuisten osaamiseen ja uudelleenkoulutukseen. Meidän on yhdessä työmarkkinaosapuolten ja kaikkien sidosryhmien kanssa varmistettava oppimismahdollisuuksien saatavuus erityisesti niille ihmisille, jotka hyötyvät eniten osaamisesta ja uudelleenkoulutuksesta. Tämä näkökohta on keskeinen Upskilling Pathways -aloitteessa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota heikoimmassa asemassa oleviin. ”

Mainos

Sen lisäksi, että siinä tarkastellaan aikuiskoulutusaloitteiden koordinointia kansallisella tasolla, tässä raportissa esitetään myös ainutlaatuinen kartoitus julkisesti rahoitetuista ja osarahoitetuista aikuiskoulutusohjelmista sekä olemassa olevista ohjaus- ja tukitoimenpiteistä heikoimmin koulutetuille. The Eurydice-verkko koostuu Euroopan maiden kansallisista yksiköistä, ja sitä koordinoi Koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto.

Mainos
Continue Reading

koulutus

GSOM SPbU ja Kozminski University allekirjoittivat sopimuksen ensimmäisestä kaksoistutkinto -ohjelmastaan

Julkaistu

on

Graduate School of Management, Pietarin yliopisto (GSOM SPbU) ja Kozminski University (KU) aloittavat ensimmäisen yhteisen kaksoistutkinto -ohjelman yritysrahoituksesta ja kirjanpidosta. Uusi kaksoistutkinto -ohjelma sisältää pätevät opiskelijat Master of Corporate Finance (MCF) -ohjelmassa GSOMissa ja Master of Finance and Accounting KU: ssa. Opiskelijoiden valinta uuteen kaksoistutkinto -ohjelmaan alkaa syksyllä 2021, opinnot alkavat lukuvuonna 2022/2023.

Osana uutta sopimusta opiskelijat viettävät kolme ja neljä lukukautta isäntälaitoksissa, ja ehdokkaat, jotka ovat suorittaneet kaikki GSOM- ja KU -ohjelman vaatimukset, saavat maisterintutkintotodistukset molemmista oppilaitoksista.

"Tulevaisuus kuuluu kumppanuuksiin, liittoutumiin ja yhteistyöhön: se auttaa katsomaan tavoitteita eri näkökulmista, reagoimaan nopeasti muutoksiin ja luomaan osuvia ja vaadittuja tuotteita. Uudella lukuvuodella käynnistetään yhdessä Kozminski -yliopiston kanssa kaksoistutkinto -ohjelma Master in Corporate Finance -ohjelmassa: vaihdamme kokemuksia, vertaamme tavoitteitamme ja tuloksiamme ja tarjoamme opiskelijoille molemmin puolin kattavaa tietoa, jota voidaan soveltaa kaikkialla maailmassa. Kozminski University ja GSOM SPbU ovat pitkäaikaisia ​​akateemisia kumppaneita, Suhdetta on testattu vuosien varrella ja kymmeniä vaihto-opiskelijoita. Olen varma, että uuden tason yhteistyö tuo kauppakorkeakouluja lähemmäs toisiaan ja tekee maisteriohjelmistamme mielenkiintoisempia ja käytännöllisempiä ", sanoi Konstantin Krotov, GSOM SPbU.

Mainos

Vuodesta 2013 lähtien GSOM SPbU: n kandidaatin ja maisterin opiskelijat ovat osallistuneet vaihto -ohjelmiin ja Business Schoolin opettajat ja henkilökunta - akateemisiin vaihto -ohjelmiin Kozminski -yliopiston kanssa.

"Tiivis yhteistyö Venäjän vanhimman yliopiston-Pietarin yliopiston ja GSOM SPbU: n kanssa kruunattiin äskettäin kaksoistutkinnolla rahoituksen ja kirjanpidon maisteriohjelmassa. Se on luonnollinen askel parhaiden opiskelijoidemme vaihto-mahdollisuuksien vahvistamisessa antamalla heille Pääsy yhdelle suurimmista markkinoista. Näin KU vahvistaa edelleen asemaansa maailmanlaajuisena siltana liiketoimintamahdollisuuksille ja kulttuurien väliselle ymmärrykselle ", sanoo Franz Mlinaric, Ph.D., KU: n rahoitus- ja kirjanpito -ohjelman johtaja.

Vuodesta 2022 alkaen neljä MCF -opiskelijaa voi jatkaa opintojaan rahoituksen ja kirjanpidon maisteriohjelmassa yhdessä Puolan johtavista kauppakorkeakouluista. Kozminski -yliopistolla on kolminkertainen kruunun akkreditointi sekä ACCA- ja CFA -akkreditoinnit. Kozminski -yliopiston talous- ja kirjanpito -ohjelma on sijoittunut Sijalla 21 Financial Times (FT) sijoittuu maailman 55 parhaan yritysrahoituksen maisteriohjelman joukkoon.

Mainos

GSOM SPbU: n Master in Corporate Finance -ohjelma on myös ACCA -akkreditoitu. GSOM SPbU on luokiteltu maailman johtavien ohjelmien ja kauppakorkeakoulujen joukkoon monien vuosien ajan kansainvälisen talouslehden Financial Timesin mukaan. Vuonna 2020 GSOM SPbU sijoittui Financial Times Masters in Management -sijoituksessa 41. sijalle ja 51. sijalle Financial Times European Business School -luokitus. GSOM SPbU Executive MBA -ohjelma tuli ensimmäistä kertaa maailman 100 parhaan ohjelman joukkoon ja otti 93. sija Financial Times Executive MBA Rankingissa 2020.

GSOM SPbU on johtava venäläinen kauppakorkeakoulu. Se perustettiin vuonna 1993 Pietarin yliopistoon, joka on yksi vanhimmista klassisista yliopistoista ja Venäjän suurin tieteen, koulutuksen ja kulttuurin keskus. Nykyään GSOM SPbU on ainoa venäläinen kauppakorkeakoulu, joka kuuluu Financial Times -listan 100 parhaan eurooppalaisen koulun joukkoon ja jolla on kaksi arvostettua kansainvälistä akkreditointia: AMBA ja EQUIS. GSOM -neuvottelukuntaan kuuluu johtajia liike -elämästä, hallituksesta ja kansainvälisestä akateemisesta yhteisöstä.

Kozminskin yliopisto Se on yksi vanhimmista ei-julkisista korkeakouluista Puolassa. Yliopisto-, jatko- ja jatko -opiskelijat sekä KU: ssa opiskelevat jatko- ja MBA -ohjelmien osallistujat muodostavat 1993 9,000 asukasta. KU: n valmistuneiden väestö on tällä hetkellä yli 60,000 XNUMX. Kozminski University on yrityslähtöinen korkeakoulu, joka tarjoaa laajan valikoiman koulutusohjelmia ja jolla on kaikki akateemiset oikeudet ja jota pidetään Keski- ja Itä-Euroopan parhaana kauppakorkeakouluna Financial Times sijoitus. Vuonna 2021 Kozminski -yliopisto sijoittui 21. sijalle julkaisemassaan Global Masters in Finance Rankingissa Financial Times. Se on ainoa yliopisto Puolasta sekä Keski- ja Itä -Euroopasta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa