Liity verkostomme!

koulutus

Uusi yliopistojärjestys

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Brysselin kirjeenvaihtaja

EDUUNIRANKING

Euroopan unionin rahoituksella perustettu uusi yliopistoluokitus on julkisesti julkistettu Irlannin EU-puheenjohtajakaudella Dublinissa tänään (30. tammikuuta). Uusi '' moniulotteinen '' luettelo merkitsee poikkeamista perinteisistä lähestymistavoista yliopistojen suorituskyvyn luokittelussa, joista suurin osa keskittyy suhteettomasti huippuosaamiseen. Sen sijaan se arvioi yliopistoja laajemman tekijöiden perusteella viidellä erillisellä alueella: tutkimuksen maine, opetuksen ja oppimisen laatu, kansainvälinen suuntautuminen, menestys tiedonsiirrossa (kuten kumppanuudet yritysten ja aloittelevien yritysten kanssa) ja panos alueelliseen kasvuun. Noin 500 yliopistoa Euroopasta ja eri puolilta maailmaa odotetaan ilmoittautuvan osallistumaan listalle, ja ensimmäiset tulokset julkaistaan ​​vuoden 2014 alussa.

Mainos

Puheenvuorossaan ennen koulutusta, kulttuuria, monikielisyyttä ja nuorisoa vastaava komission jäsen Androulla Vassiliou sanoi: "Yliopistot ovat yksi Euroopan menestyneimmistä keksinnöistä, mutta emme voi levätä laakereillamme. Meidän on ajateltava ja toimittava strategisemmin, jotta voimme toteuttaa yliopistojemme kaikki mahdollisuudet. Tätä varten tarvitsemme parempaa tietoa heidän tarjoamistaan ​​ja menestyvistään. Olemassa olevat sijoitukset korostavat ennen kaikkea tutkimustuloksia, mutta U-Multirank antaa opiskelijoille ja oppilaitoksille selkeän kuvan suorituksestaan useita tärkeitä alueita. Tämä tieto auttaa opiskelijoita valitsemaan yliopiston tai korkeakoulun, joka on heille paras. Se auttaa myös korkeakoulutuksen nykyaikaistamisessa ja laadussa antamalla yliopistojen tunnistaa vahvuutensa tai heikkoutensa ja oppia toistensa kokemuksista. lopuksi se antaa päättäjille täydellisemmän kuvan korkeakoulujärjestelmistään, jotta he voivat vahvistaa th koko maan suorituskyky. "

Sijoituksen käynnistävän konferenssin avaa Irlannin opetus- ja taitoministeri Ruairi Quinn. Hän sanoi: "Kun korkea-asteen koulutuksesta tulee yhä tärkeämpi Euroopan sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen hyvinvoinnin kannalta, korkeakoulujärjestelmien laadun ja monimuotoisuuden tarve kasvaa. Irlannin puheenjohtajavaltio Irlanti on vahvasti sitoutunut tukemaan korkeakoulujen käyttöönottoa. Kehotan korkea-asteen oppilaitoksia tarttumaan tähän tilaisuuteen osallistua luokitusjärjestelmän rakentamiseen, joka valaisee korkea-asteen koulutustoiminnan monia myönteisiä näkökohtia kaikkialla Euroopassa opiskelijoiden, korkeakoulujen johtajien, politiikan hyödyksi. päättäjät ja muut sidosryhmät. "

Sen lisäksi, että tarjotaan arvovaltainen instituutioiden vertailu, U-Multirank arvioi yliopistoja myös neljällä erityisalueella: liiketalous, konetekniikka, sähkötekniikka ja fysiikka. Tiettyjen tieteenalojen luetteloa laajennetaan asteittain tulevina vuosina.

Mainos

Riippumaton konsortio laatii luokituksen, jota johtavat Saksan korkeakoulutuskeskus (CHE) ja Alankomaissa sijaitseva korkeakoulupolitiikan tutkimuskeskus (CHEPS). Yhteistyökumppaneita ovat Leidenin yliopiston tiede- ja teknologiatutkimuskeskus (CWTS), tietotekniikan ammattilaiset Elsevier, Bertelsmann-säätiö ja ohjelmistoyritys Folge 3. Konsortio työskentelee myös kansallisten ranking-kumppaneiden ja opiskelijoita, yliopistoja ja yrityksiä edustavien sidosryhmäjärjestöjen kanssa täydellisyyden varmistamiseksi. ja tarkkuus.

Uusi sijoitus on puolueeton, perustuu mitattavissa oleviin kriteereihin ja tietoihin. Sen moniulotteinen lähestymistapa tekee siitä sopivan kaikille yliopistoille tai korkeakouluille, jotka etsivät palautetta suorituskyvystään. Yksittäiset käyttäjät voivat myös saada "henkilökohtaisen" sijoituksen, joka heijastaa heidän erityistarpeitaan. tämä antaa heille mahdollisuuden saada tietoa kiinnostavimmista laitoksista tai tieteenaloista ja painottaa kriteereitä omien mieltymystensä mukaan.

U-Multirank on huipentuma aloitteelle, joka sai alkunsa vuonna 2008 pidetyssä Euroopan unionin puheenjohtajavaltio Ranskassa järjestetyssä konferenssissa, jossa vaadittiin uutta yliopistojen sijoitusta, joka perustuisi menetelmiin, jotka heijastavat erilaisia ​​huippuosaamisen ulottuvuuksia kansainvälisessä yhteydessä.

Tämän jälkeen Euroopan komissio tilasi toteutettavuustutkimuksen, jonka suoritti CHERPA-niminen korkea-asteen koulutuksen ja tutkimusorganisaatioiden konsortio ja joka valmistui vuonna 2011. Tutkimus, joka perustuu työskentelyyn 150 korkeakoululaitoksen kanssa Euroopasta ja ympäri maailmaa, vahvisti, että molemmat moniulotteisen sijoituksen konsepti ja toteutus olivat realistisia. Tarvittavan tiedon keräämiseksi on kehitetty verkkokyselyvälineitä. Konsortio työskentelee myös olemassa olevien kansallisten luokitusten kanssa, jotta ei tarvitse kysyä samoja kysymyksiä yliopistoille useammin kuin kerran.

U-Multirank saa kaikkiaan 2 miljoonaa euroa EU: n tukea elinikäisen oppimisen ohjelmasta vuosina 2013–14, ja siellä on mahdollisuus jatkaa kahden vuoden alkurahoitusta vuosina 2015–2016. Tavoitteena on, että riippumaton organisaatio ylläpitää sijoitusta sen jälkeen.

 

Anna van Densky

koulutus

Vuoden 2021 yliopistojen sijoitus osoittaa, että eurooppalaisilla yliopistoilla on vahva yhteistyöaste

Julkaistu

on

U-Multirank, jonka komissio on aloittanut ja osarahoittanut Erasmus+, on julkaissut 8th yliopistojen sijoitus, pisteyttämällä lähes 2,000 yliopistoa 96 maasta ympäri maailmaa. Muiden tulosten joukossa se osoittaa, että eurooppalaiset yliopistot tekevät tiiviimpää yhteistyötä muihin alueisiin verrattuna etenkin opetuksen ja oppimisen, tutkimuksen, tiedonvaihdon ja kansainvälistymisen suoritusalueilla (henkilöstön ja opiskelijoiden liikkuvuus, yhteiset tutkintotodistukset ja julkaisut). Yleensä yliopistot, jotka työskentelevät yhdessä muiden instituutioiden, yritysten ja teollisuudenalojen, hallitusten, alueellisten elinten tai rajojen yli, toimivat yleensä paremmin kuin ne, jotka eivät keskity yhteistyöhön. Arvioinnissa otettiin huomioon seitsemän näkökohtaa: strategiset kumppanuudet, kansainväliset yhteiset tutkinnot, harjoittelujaksot, kansainväliset yhteisjulkaisut, yhteisjulkaisut teollisuuskumppaneiden kanssa, alueelliset yhteisjulkaisut ja patentit teollisuuden kanssa.

Joka vuosi, U-Multirank vertaa korkea -asteen oppilaitosten suorituskykyä opiskelijoille tärkeimmillä aloilla ja tarjoaa maailman suurimman muokattavissa olevan online -sijoituksen. Yliopistot voivat käyttää U-Multirank-tietoja arvioidakseen vahvuutensa ja heikkoutensa ja löytääkseen tapoja luoda tai vahvistaa strategisia suunnitelmiaan, myös yhteistyön näkökohtia. The Euroopan yliopistojen aloite on yksi komission johtamista lippulaivahankkeista kohti eurooppalaista koulutusaluetta. Tavoitteena on luoda ylikansallisia liittoutumia, joissa opiskelijat, henkilökunta ja tutkijat voivat nauttia saumattomasta liikkuvuudesta - sekä fyysisesti että virtuaalisesti - opiskella, kouluttaa, opettaa, tehdä tutkimusta, työskennellä tai jakaa palveluita missä tahansa yhteistyössä toimivassa kumppanioppilaitoksessa. Tähän mennessä 41 tällaista liittoutumaa yhdistää yli 280 korkeakoulua eri puolilla Eurooppaa. Kaiken kaikkiaan näille 287 eurooppalaiselle yliopistolle on käytettävissä enintään 41 miljoonan euron budjetti Erasmus+ -ohjelmasta ja Horisontti Eurooppa -ohjelmasta. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading

koulutus

Euroopan komission raportti aikuiskoulutuksesta Euroopassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio Eurydice-verkosto on julkaissut raportin aiheesta "Aikuiskoulutus Euroopassa: rakentamalla osallistavia polkuja osaamiseen ja pätevyyteen". Raportissa tarkastellaan nykyisiä lähestymistapoja elinikäisen oppimisen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota politiikkoihin ja toimenpiteisiin, joilla tuetaan heikosti pätevien ja pätevien aikuisten pääsyä oppimismahdollisuuksiin. Siinä tarkastellaan 42 koulutusjärjestelmää 37 Euroopan maassa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Tämä pandemia on osoittanut, että monilla aikuisilla ei ole riittäviä perustaitoja. Erityisesti se on paljastanut suuren digitaalisen kuilun aikuisväestön keskuudessa. On tärkeää luoda järjestelmällisiä oppimismahdollisuuksia, joiden avulla ihmiset voivat parantaa perustaitojaan missä tahansa elämänvaiheessa. Meidän on myös puututtava aikuiskoulutusalan pirstoutumiseen, jotta aikuiset voivat tehdä selkeitä siirtymiä eri koulutustyyppien ja -muotojen välillä. ”

Työpaikoista ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Sopeutuaksemme nopeasti muuttuvaan työmaailmaan meidän on keskitettävä huomiomme ja resurssimme elinikäiseen oppimiseen. Vuoteen 2030 mennessä haluamme, että vähintään 60 prosenttia EU: n aikuisista osallistuu koulutukseen vuosittain. EU -johtajat pitivät tätä tavoitetta myönteisenä, ja heidän kansallisiin elvytys- ja selviytymissuunnitelmiinsa sisältyy suuria investointeja aikuisten osaamiseen ja uudelleenkoulutukseen. Meidän on yhdessä työmarkkinaosapuolten ja kaikkien sidosryhmien kanssa varmistettava oppimismahdollisuuksien saatavuus erityisesti niille ihmisille, jotka hyötyvät eniten osaamisesta ja uudelleenkoulutuksesta. Tämä näkökohta on keskeinen Upskilling Pathways -aloitteessa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota heikoimmassa asemassa oleviin. ”

Mainos

Sen lisäksi, että siinä tarkastellaan aikuiskoulutusaloitteiden koordinointia kansallisella tasolla, tässä raportissa esitetään myös ainutlaatuinen kartoitus julkisesti rahoitetuista ja osarahoitetuista aikuiskoulutusohjelmista sekä olemassa olevista ohjaus- ja tukitoimenpiteistä heikoimmin koulutetuille. The Eurydice-verkko koostuu Euroopan maiden kansallisista yksiköistä, ja sitä koordinoi Koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa