Liity verkostomme!

Talous

Vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuuri: 352 miljoonaa euroa EU-rahoitusta vähäpäästöisiin tai päästöttömiin liikennehankkeisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on ilmoittanut 26 hankkeesta 12 jäsenvaltiosta, jotka saavat rahoitusta vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin käyttöönottamiseksi Euroopan laajuisessa liikenneverkossa (TEN-T). Tämä rahoitus on noin 352 miljoonaa euroa EU:n avustuksina vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurirahastosta (AFIF), joka kuuluu Euroopan verkkoliitännäisrahoitusvälineeseen (MIE) (Connecting Europe Facility), ja rahoituslaitosten lisäpääomaa lisätään. investointien vaikutus.

Nämä hankkeet nopeuttavat sellaisen kattavan vaihtoehtoisen polttoaineen infrastruktuurin verkoston luomista, jota tarvitaan vähäpäästöisten tai päästöttömien ajoneuvojen laajamittaiseen käyttöön kaikissa liikennemuodoissa. Tämänpäiväinen päätös muodostaa AFIF-rahoituksen toisen kierroksen vuodelle 2023; maaliskuussa 2023 oli kohdennettu jo 189 miljoonaa euroa.

Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi: ”Saamat lukuisat AFIF-rahoitushakemukset korostavat liikennealan kiinnostusta jatkaa siirtymistä kestävämpään liikenteeseen – teillä, taivaalla ja merellä. 352 miljoonan euron investointimme johtaa noin 12,000 18 latauspistettä, 37 vetyn tankkausasemaa sekä satamien ja lentokenttien sähköistys, mukaan lukien Rotterdamin satama ja XNUMX Espanjan lentokenttää."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa