Liity verkostomme!

Trade

Going Green tulee kalliimmaksi, kun EU asettaa tulleja kiinalaisille sähköautoille

SHARE:

Julkaistu

on

Kiinalaisten sähköautojen hinnat nousevat Euroopan unionissa sen jälkeen, kun komissio taipui poliitikkojen painostukseen, jotka ovat huolissaan kilpailusta kotimaisen autoteollisuudensa kanssa. Se on "väliaikaisesti päätellyt", että kiinalaiset sähköajoneuvojen valmistajat kohtaavat tulleja 4. heinäkuuta alkaen "jos keskustelut Kiinan viranomaisten kanssa eivät johda tehokkaaseen ratkaisuun".

Kiina on varoittanut, että tullit rikkovat kansainvälisen kaupan sääntöjä, ja kuvaili komission tutkimusta "protektionismiksi". Tutkimuksessa yhteistyössä toimineet sähköautojen valmistajat joutuvat maksamaan keskimäärin 21 prosentin tullin, kun taas niitä, jotka eivät tehneet, 38.1 prosentista.

Komission lausunto on seuraava:

Osana meneillään olevaa tutkimusta komissio on alustavasti päätellyt, että akkujen sähköautot (BEV) arvoketju Kiinassa hyötyy epäoikeudenmukainen tuki, joka aiheuttaa a taloudellisen vahingon uhka EU:n BEV-tuottajille. Tutkimuksessa tarkasteltiin myös toimenpiteiden todennäköisiä seurauksia ja vaikutuksia BEV-ajoneuvojen tuojiin, käyttäjiin ja kuluttajiin EU:ssa.

Tämän vuoksi komissio on ottanut yhteyttä Kiinan viranomaisiin keskustellakseen näistä havainnoista ja selvittääkseen mahdollisia tapoja ratkaista tunnistetut ongelmat WTO:n sääntöjen mukaisesti.

Tässä yhteydessä komissiolla on ilmoitti etukäteen väliaikaisten tasoitustullien tason, jonka se ottaisi käyttöön akkukäyttöisten sähköajoneuvojen ("BEV") tuonnissa Kiinasta. Jos Kiinan viranomaisten kanssa käydyt keskustelut eivät johda tehokkaaseen ratkaisuun, nämä väliaikaiset tasoitustullit otettaisiin käyttöön 4. heinäkuuta alkaen takuulla (kunkin jäsenvaltion tullin päättämässä muodossa). Ne kannettaisiin vain, jos lopulliset tullit otetaan käyttöön.  

Mainos

Yksilölliset tullit, joita komissio soveltaisi kolmeen otokseen valittuun kiinalaiseen tuottajaan, olisivat: 

• BYD: 17,4 %; 

• Geely: 20 %; ja 

• SAIC: 38,1 %. 

Muihin kiinalaisiin BEV-tuottajiin, jotka tekivät yhteistyötä tutkimuksessa mutta joita ei ole valittu otokseen, sovellettaisiin seuraavaa painotettua keskimääräistä tullia: 21 prosenttia. 

Kaikkiin muihin kiinalaisiin BEV-tuottajiin, jotka eivät toimineet yhteistyössä tutkimuksessa, sovellettaisiin seuraavaa jäännöstullia: 38,1 prosenttia. 

Toimenpide ja seuraavat vaiheet 

Komissio käynnisti 4. lokakuuta 2023 virallisesti omasta aloitteestaan ​​Kiinasta peräisin olevien matkustajien akkukäyttöisten sähköajoneuvojen tuontia koskevan tukien vastaisen tutkimuksen. Kaikki tutkimukset on saatettava päätökseen enintään 13 kuukauden kuluessa vireillepanosta. Komissio voi julkaista väliaikaiset tasoitustullit yhdeksän kuukauden kuluessa vireillepanosta (eli viimeistään 9. heinäkuuta). Lopulliset toimenpiteet on otettava käyttöön neljän kuukauden kuluessa väliaikaisten tullien käyttöönotosta.

Yksi kiinalainen BEV-tuottaja – Tesla – voi saada perustellun pyynnön perusteella yksilöllisesti lasketun tullin lopullisessa vaiheessa. Kaikki muut Kiinassa tuottavat yritykset, joita ei ole valittu lopulliseen otokseen ja jotka haluavat, että sen erityistilannetta tutkitaan, voi pyytää nopeutettua tarkastelua tukien vastaisen perusasetuksen mukaisesti heti lopullisten toimenpiteiden käyttöönoton jälkeen (eli 13 kuukauden kuluttua vireillepanosta). . Tällaisen tarkastelun suorittamisen määräaika on 9 kuukautta.  

Tiedot väliaikaisten tullien suunnitelluista tasoista toimitetaan kaikille asianomaisille osapuolille (mukaan lukien unionin tuottajat, tuojat ja viejät ja niitä edustavat järjestöt, kiinalaiset vientiä harjoittavat tuottajat ja niitä edustavat järjestöt sekä alkuperä- ja/tai vientimaa eli Kiina) ja EU:n jäsenvaltioille ennen tällaisten toimenpiteiden käyttöönottoa EU:n tukien vastaisessa perusasetuksessa säädettyjen menettelyjen mukaisesti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa