Liity verkostomme!

Trade

EU asettaa liian korkeat tullit venäläisille ja valkovenäläisille viljatuotteille

SHARE:

Julkaistu

on

 Euroopan unionin neuvosto on hyväksynyt asetuksen, joka tähtää Venäjältä ja Valko-Venäjältä tuotujen viljatuotteiden tuontitullien perimiseen. Asetus nostaa Venäjältä ja Valko-Venäjältä tulevien viljojen, öljysiementen ja niistä johdettujen tuotteiden tulleja siihen pisteeseen, että käytännössä näiden tuotteiden tuonti pysähtyy.

Asetuksella korotetaan Venäjän federaatiosta sekä Valko-Venäjän tasavallasta tulevan viljan, öljysiementen ja niistä johdettujen tuotteiden sekä juurikasmassapellettien ja kuivattujen herneiden tuontitulleja, joista maahantuojat tällä hetkellä maksavat alhaisia ​​tulleja. Lisäksi näiltä tavaroilta estetään pääsy unionin tariffikiintiöihin.

Tänään asetetuilla uusilla tulleilla pyritään käytännössä lopettamaan viljan tuonti Venäjältä ja Valko-Venäjältä EU:hun. Näillä toimenpiteillä estetään näin ollen EU:n viljamarkkinoiden epävakaus, estetään Ukrainan alueilla tuotetun laittomasti haltuunotetun viljan vienti Venäjältä ja estetään Venäjää käyttämästä EU:hun suuntautuvasta viennistä saatuja tuloja Ukrainaa vastaan ​​käydyn hyökkäyssodan rahoittamiseen. Tämä on jälleen yksi tapa, jolla EU osoittaa vakaata tukea Ukrainalle.
Vincent Van Peteghem, Belgian valtiovarainministeri

Nämä toimenpiteet koskevat tuotteita, jotka ovat peräisin tai viedään suoraan tai välillisesti Venäjän federaatiosta tai Valko-Venäjän tasavallasta EU:hun. Ne eivät vaikuta EU:n kauttakulkuun molemmista maista muihin kolmansiin maihin.

Toimenpiteet tulevat voimaan 1. heinäkuuta 2024. EU:n viljatuotteiden tuonti Venäjältä on lisääntynyt merkittävästi sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi täysimittaisesti Ukrainaan 24. helmikuuta 2022. Vaikka Venäjän federaatio on edelleen suhteellisen pieni näiden tuotteiden toimittaja EU:lle markkinoilla, se on näiden tuotteiden johtava maailmanlaajuinen tuottaja ja viejä. 

Kun otetaan huomioon sen nykyiset vientimäärät maailmaan, Venäjän federaatio voisi suunnata merkittäviä määriä kyseisten tuotteiden toimituksia EU:hun, mikä aiheuttaa äkillisen virran suurista olemassa olevista varastoistaan, mikä häiritsisi EU:n markkinoita. On myös näyttöä siitä, että Venäjän federaatio kaappaa tällä hetkellä laittomasti suuria määriä tällaisia ​​tuotteita Ukrainan alueilla, joita se miehittää laittomasti, ja ohjaa ne vientimarkkinoilleen väitettyinä venäläisinä tuotteina.

Mainos

Nämä toimenpiteet estävät siksi EU:n markkinoiden epävakautta, pysäyttävät Ukrainan alueilla tuotetun laittomasti haltuunotetun viljan viennin Venäjältä ja estävät Venäjää käyttämästä EU:hun suuntautuvasta viennistä saamiaan tuloja Ukrainaa vastaan ​​käydyn hyökkäyssodan rahoittamiseen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa