Liity verkostomme!

Kiinan ja EU

Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset konttien leasinghinnat kolminkertaistuvat, konttien kysynnän elpyminen on näköpiirissä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tuore analyysi Kiinan ja Yhdysvaltojen välisistä konttivuokraushinnoista Punaisenmeren kriisin ja kiinalaisen uudenvuoden seurauksena.

Maailman merenkulkualan hinnat nousivat merkittävästi viimeisten parin kuukauden aikana Punaisenmeren kriisin seurauksena. Kolmen kuukauden kuluttua tästä kriisistä konttivuokraushinnat Kiinan ja Yhdysvaltojen välisellä kauppareitillä ovat nousseet dramaattisesti, nousseet huikeat 223 % eli kolminkertaiset tapausta edeltäneeseen tasoon verrattuna. Lisäksi konttien kysynnän odotetaan elpyvän tulevina kuukausina, kun Yhdysvaltain talous osoittaa joustavuuden merkkejä.  

Yhdysvaltain talous on osoittanut joustavuutta, ja BKT on noussut 3.3 prosentin vuosivauhtia vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä. Kasvua vauhdittivat muun muassa kulutusmenojen, muiden kiinteiden investointien, viennin ja valtion menojen kasvu. Lisäksi joulukuun henkilökohtaiset tulo- ja menoraportit heijastivat hitaampaa inflaatiota ja vakaata kotitalouksien kulutusta, mikä vaikutti myönteisesti talousnäkymiin.  

Taloudellisista huolenaiheista huolimatta Kiina on kokenut Yhdysvaltoihin suuntautuvan merikonttirahdin kysynnän kasvun. 

"Kulutuskulutus- ja vähittäismyyntiluvut viittaavat siihen, että toimialamme voi odottaa tavaroiden kysynnän elpyvän kohtuullisesti, mikä merkitsee suhteellisesti korkeampaa konttikysyntää korteilla, kun jälleenmyyjät täydentävät varastojaan ja täyttävät kuluttajien tilaukset. lisäsi Roeloffs.  

Los Angelesin sataman PortOptimizerin mukaan viikon 6 TEU-määrät kasvoivat 38.6 % verrattuna vuoden 2023 vastaavaan viikkoon (105,076 75,801 TEU vs. XNUMX XNUMX TEU).  

Yksi alan osallistujista maailmanlaajuisesta logistiikka- ja huolintayrityksestä Kaliforniasta, Yhdysvalloista jaettu Säiliö xChange osana säännöllisiä kyselyjämme konttien hintatunnelmasta: "Kun hyökkäykset rahtilaivoja vastaan ​​Lähi-idässä jatkuvat ja aluksia reititetään Etelä-Afrikan ympäri, odotamme laitteistopulaa, koska Aasiassa ei ole konttien uudelleensijoittelua itään suuntautuville tavaroille. Lisäksi häiriöt Suezissa, Punaisenmeren väylässä ja Panaman kanavassa lisäävät todennäköisesti länsirannikon kautta kulkevien reittien kysyntää. Monet maahantuojat reitittävät jo rahtia uudelleen länsirannikon siirtokuormauksen ja kuljetusten kautta rannikolle, mikä lisää painetta rautateille ja kotimaisille liikenteenharjoittajille. Suosittelemme kaikkia asiakkaita tarjoamaan kehittyneitä ennusteita, harkitsemaan kaikkia reittivaihtoehtoja ennakoivasti ja määrittämään paras toimintatapa lastin valmiuspäivien ja vaadittujen paikan päällä olevien päivämäärien perusteella. 

Mainos

Toinen alan ammattilainen, yhdysvaltalaisen huolintayrityksen myyntiedustaja, kertoi: ”Meren ulkomaiset toimistomme ovat raportoineet valtavista korkopiikkeistä, jotka ovat nousseet lähes COVID-kriisin tasolle. En olisi yllättynyt, jos nämä tasot saavutettaisiin Q2:n puoliväliin mennessä.  

Vaikka näkymät parempaan konttikysyntään loppuvuoden aikana ovat parantuneet, rahdinantajat kamppailevat sellaisten ongelmien kanssa, kuten konttikriisi Kiinassa ja kolminkertaiset leasinghinnat tärkeimmillä kauppareiteillä.  

Hintojen nousu oli erityisen voimakasta reiteillä Ex China tärkeimpiin kohteisiin kuten New York, NY ja Los Angeles, CA Yhdysvalloissa. (Katso alla oleva taulukko). Saadaksemme syvällisempiä käsityksiä konttien vuokraushintojen suhdannevaihteluista, jotka olisivat saattaneet johtaa kiinalaista uutta vuotta edeltäneeseen nousuun, teimme helmikuussa 2023 vertailevan analyysin viime vuoden vuokrahintojen kanssa. Tuloksemme paljastavat jyrkän kontrastin, koska nykyistä nousua ei havaittu samana ajanjaksona helmikuussa 2023.  

* Huomaa: Hinnat on pyöristetty lähimpään dollariin. 

Taulukko 1: Konttien leasinghintojen vertailu (dollareissa) Kiinasta Yhdysvaltain itärannikolle ja Yhdysvaltain länsirannikolle: marraskuu 2023, helmikuu 2023 ja helmikuu 2024 kirjoittanut Container xChange, online-konttilogistiikkaalusta konttikauppaan ja -myyntiin 

Kulutushintojen merkittävät piikit viimeisen kolmen kuukauden aikana osoittavat huomattavaa muutosta kysynnän ja tarjonnan dynamiikassa, kun kysynnän elpyminen ja kapasiteetti on yhä enemmän sidottu, kun hyvän toivon niemen kautta kulkevat kulkuajat pitenevät 2–3 viikkoa. Vaikka kiinalaista uutta vuotta edeltänyt nousu auttoi, Punaisenmeren uudelleenreitityksen aiheuttamat häiriöt toimivat ensisijaisena katalysaattorina konttien vuokrahintojen nousulle. selitti Christian Reoloffs, yksi perustajista ja toimitusjohtaja Säiliö xChange. 

Kiinalaisen uudenvuoden jälkeisten rahtihintojen odotukset  

"Rahtihinnat olivat jossain 2000 dollarin paikkeilla viime vuoden helmikuussa 2023. Tänä vuonna vuonna 2024 ne ovat 3392 dollarissa 9. helmikuuta 2024. Nämä hinnat jatkoivat viime vuonna laskuaan kiinalaisen uudenvuoden jälkeen noin 30 % maaliskuuhun 2023 asti. Jos seuraamme suhdannetrendiä, niin samansuuruinen lasku nykyiset rahtihinnat johtavat siihen, että hinnat putoavat 3393 2 dollarista 2024 dollariin tulevina viikkoina." jaettu Christian Reoloffs, Container xChangen perustaja ja toimitusjohtaja, online-konttilogistiikkaalusta konttien kauppaan ja leasingiin.  

Kiinan ja Pohjois-Amerikan itärannikon välisellä kauppareitillä rahtihinnat kaksinkertaistuivat 15. joulukuuta 2023 ja 19. tammikuuta 2024 välisenä aikana (noin 2500 dollarista noin 5000 dollariin).  

Laivayhtiöt ja rahdinkuljettajat voivat hyötyä korkeammista leasinghinnoista lyhyellä aikavälillä. Kuitenkin pitkällä aikavälillä, jos nämä kohonneet kustannukset säilyvät, se voi nostaa tavaroiden vientikustannuksia, mikä saattaa pienentää valmistajien ja viejien voittomarginaaleja. Niiden on ehkä siirrettävä nämä kohonneet kustannukset kuluttajien maksettavaksi, mikä johtaa tuontitavaroiden hintojen nousuun. 

Konttien leasinghinnat Kiinan ja Yhdysvaltojen välisellä kauppareitillä 

Alla oleva kaavio havainnollistaa leasinghintojen jyrkkää nousua Kiinasta Yhdysvaltojen länsirannikon satamiin, erityisesti Los Angelesiin ja Long Beachiin, vuonna 2024. Joulukuussa 2023 hinnat vaihtelivat välillä 280–776 dollaria Los Angelesissa ja 370–710 dollaria. Pitkä ranta. 

Tammikuussa 2024 hinnat kuitenkin nousivat, ja hinnat Los Angelesiin vaihtelivat 740–920 dollarista ja Long Beachiin 700–920 dollaria. Tämä trendi jatkui helmikuussa 2024, ja hinnat Los Angelesiin nousivat 1070–1230 dollariin. 

Kaavio 1: Keskimääräiset yksisuuntaiset leasinghinnat Kiinasta USWC-satamiin 

Kaavio 2: Keskimääräiset yksisuuntaiset leasinghinnat Kiinasta USEC-satamiin 

Kuljetuskonttien hinnat Kiinasta New Yorkiin ja Savannah, GA vaihtelivat syyskuusta joulukuuhun 400 820–590 dollaria ja 1043–2023 dollaria. Tammikuussa hinnat nousivat huomattavasti, ja hinnat New Yorkiin vaihtelivat 608–1008 dollarista ja Savannah 706 dollarista 733 dollariin. Hinnat jatkoivat nousuaan helmikuussa, ja hinnat New Yorkiin nousivat 1290–1730 dollariin. 

Kiinasta New Yorkiin hinnat yli kaksinkertaistuivat joulukuusta 2023 helmikuuhun 2024, kun taas konttien hinnat Los Angelesiin nousivat lähes 435 dollarilla samana ajanjaksona.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa