Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Sisämarkkinat: uudet säännöt turvallisten ja vaatimusten mukaisten tuotteiden varmistamiseksi EU: n markkinoilla

Julkaistu

on

Tästä päivästä lähtien EU Markkinavalvonta- ja vaatimustenmukaisuusasetus tulee täysin sovellettavissa. Uusien sääntöjen tarkoituksena on varmistaa, että EU: n markkinoille saatetut tuotteet ovat asiaa koskevan EU: n lainsäädännön ja kansanterveyttä ja turvallisuutta koskevien vaatimusten mukaisia. Lainsäädäntö on avain hyvin toimivien sisämarkkinoiden varmistamiseen ja auttaa luomaan paremman rakenteen EU: n markkinoilla vaihdettujen tuotteiden tarkastuksille parantamalla kansallisten viranomaisten ja tullivirkailijoiden välistä yhteistyötä.  

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Verkko-ostosten kasvaessa ja toimitusketjujen monimutkaisuuden myötä on välttämätöntä varmistaa, että kaikki sisämarkkinoidemme tuotteet ovat turvallisia ja EU-lainsäädännön mukaisia. Tämä asetus auttaa suojelemaan kuluttajia ja yrityksiä vaarallisilta tuotteilta ja parantamaan kansallisten viranomaisten ja tullivirkailijoiden yhteistyötä estääkseen näiden pääsyn sisämarkkinoille. "

Asetusta, jonka komissio ehdotti kesäkuussa 2019, sovelletaan nyt laajaan tuotevalikoimaan, johon kuuluu 73 EU-lainsäädäntöä, leluista, elektroniikasta autoihin. Jotta yritykset voisivat paremmin noudattaa näitä sääntöjä, asetus auttaa tarjoamaan yrityksille maksutta tuotesääntöjä koskevia tietoja Sinun Eurooppasi-portaali että tuotteen yhteyspisteet. Uudet säännöt tarkentavat myös paremmin markkinavalvontaviranomaisten toimivaltuuksia antamalla niille valtuudet suorittaa paikalla tehtäviä tarkastuksia ja toteuttaa tuotteiden salaista ostamista. markkinavalvonnan nykyaikainen kehys auttaa myös vastaamaan sähköisen kaupankäynnin ja uusien toimitusketjujen kasvaviin haasteisiin varmistamalla, että tietyt tuoteryhmät voidaan saattaa EU: n markkinoille vain, jos taloudellinen toimija on läsnä EU: ssa viranomaisten neuvottelukumppanina. Auttaakseen yrityksiä sopeutumaan näihin vaatimuksiin komissio on jo julkaissut erityisohjelman suuntaviivat maaliskuussa 2021. Lisäksi asetus auttaa myös vahvistamaan lainvalvontaviranomaisten ja erityisesti tulliviranomaisten välistä yhteistyötä, jotta voidaan varmistaa EU: n markkinoille sen rajoilla tulevien tuotteiden tehokkaampi valvonta. Markkinavalvontaviranomaisten, komission ja sidosryhmien välisen yhteistyön parantamisen perusta luotiin perustamalla YTK Euroopan tuotteiden vaatimustenmukaisuusverkko aiemmin tämän vuoden tammikuussa. Lisätietoja markkinavalvonnasta, tätä.

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Tšekin tasavallan presidentti von der Leyen esittämään komission arvion kansallisesta elvytyssuunnitelmasta

Julkaistu

on

Tänään (19. heinäkuuta) komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) Tšekissä esittävän komission arvion vuoden XNUMX kansallisesta elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta Seuraava sukupolviEU. Maanantai-aamuna presidentti von der Leyen matkustaa Prahaan tapaamaan pääministeri Andrej Babišin yhdessä varapuheenjohtaja Věra Jourován kanssa. Hän vierailee myös Prahan valtionoopperassa ja Valtionoopperassa ja kansallismuseossa ja keskustelee energiatehokkuuteen tehtävistä investoinneista. 

Continue Reading

Euroopan komissio

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Yhdysvalloista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytWillametten laakso"Yhdysvalloista peräisin olevat viinit suojattujen maantieteellisten merkintöjen (SMM) rekisterissä. 'Willamette Valley' ovat edelleen viinejä (punainen, ruusu- ja valkoinen) ja kuohuviiniä, joita tuotetaan Oregonin luoteisosassa, jota reunustaa pohjoisessa Columbia-joki, lännessä Coast Range -vuoret, etelässä Calapooya-vuoret ja itään Cascade-vuoret. Willamette Valley -viinien ainutlaatuisiin aistinvaraisiin ominaisuuksiin kuuluvat kirkkaus ja tuoreet hedelmät, ja happamuuden tarjoaa suojattu viileä ilmasto.

Willamette Valley tarjoaa korkean pohjoisen leveysasteen, kylmän valtameren läheisyyden ja sateen varjossa olevien viistojen viinitarhojen vuoksi ainutlaatuisen pohjoisamerikkalaisen viinin tyylin. Tämä uusi nimitys on toinen suojattu amerikkalainen tuote, ja se lisätään jo 1,621 jo suojatun viinin luetteloon. EU: n laatupolitiikalla pyritään suojaamaan tiettyjen tuotteiden nimiä edistämään niiden ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka liittyvät niiden maantieteelliseen alkuperään sekä perinteiseen taitotietoon. Lisätietoja EU: n laatujärjestelmät ja tietokannassa eAmbrosia.

Continue Reading

Euroopan komissio

Kansainvälinen oikeus: Komissio ehdottaa EU: n liittymistä Haagin tuomioiden yleissopimukseen

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt ehdotuksen EU: n liittymisestä Euroopan unioniin Haagin tuomioyleissopimus, kansainvälinen sopimus, joka helpottaa tuomioiden tunnustamista ja täytäntöönpanoa siviili- ja kauppaoikeudellisissa asioissa ulkomailla. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Oikeuksien täytäntöönpano EU: n ulkopuolella voi olla hyvin hankalaa sekä yksityishenkilöille että yrityksille. EU: n liittyminen Haagin tuomioiden yleissopimukseen parantaisi oikeusvarmuutta ja säästää kansalaisia ​​ja yrityksiä aikaa ja rahaa. Menettelyjen keskimääräinen pituus lyhenee huomattavasti. "

Tällä hetkellä EU: n kansalaisilla ja yrityksillä, jotka haluavat EU: ssa annettavan tuomion tunnustamisen ja täytäntöönpanon EU: n ulkopuolisessa maassa, on lukuisia oikeudellisia kysymyksiä, koska kansainvälistä kehystä ei ole. Tämä oikeudellinen epävarmuus ja siihen liittyvät kustannukset voivat saada yritykset ja kansalaiset luopumaan vaatimustensa toteuttamisesta tai päättämään olla tekemättä kansainvälistä kauppaa kokonaan.

Heinäkuussa 2019 hyväksytty ulkomaisten tuomioiden tunnustamista ja täytäntöönpanoa siviili- tai kauppaoikeuden alalla koskeva yleissopimus tarjoaa kattavan oikeudellisen kehyksen, jossa on selkeät säännöt ulkomaisten tuomioiden tunnustamisesta ja täytäntöönpanosta. Komission on nyt hyväksyttävä komission ehdotus Euroopan parlamentin suostumuksella, jotta EU voi liittyä valmistelukuntaan. Lisätietoja kansainvälisestä yhteistyöstä siviilioikeuden alalla on saatavilla tätä.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa