Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Korkean teknologian tuotantoa myyty 355 miljardilla eurolla vuonna 2022

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuonna 2022 myyty tuotanto korkean teknologian tuotteita vuonna EU oli 355 miljardia, mikä on 10.2 % kasvua edelliseen vuoteen verrattuna (322 miljardia vuonna 2021). Viimeisen vuosikymmenen aikana vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 2.6 % (275 miljardia vuonna 2012).

Viivakaavio: EU:n korkean teknologian tuotteiden kokonaismyynti, 2012-2022, miljardia euroa

Lähdetietojoukko: DS-056120, PRODCOM-uutto

Kolme luokkaa muodostivat yhteensä lähes kolme neljäsosaa korkean teknologian tuotteiden kokonaismyynnistä. Suurin osuus oli elektroniikka-telekommunikaatiossa (26.2 %), jota seurasivat apteekki (22.2 %) ja tieteelliset instrumentit (20.6 %). Ilmailuteollisuuden osuus oli 11.5 % ja muiden kuin sähköisten koneiden osuus 6.1 %. Loput luokat, mukaan lukien tietokoneet ja toimistokoneet, kemia, sähkökoneet ja asevarusteet, muodostivat kukin alle 5 %.

Ympyräkaavio: EU:n korkean teknologian tuotteiden tuotanto sektoreittain, 2022

Lähdetietojoukko: DS-056120,  PRODCOM-uutto

Aseistus, vaikka sen osuus korkean teknologian tuotteiden kokonaismyynnistä on pienin, koki voimakkaimman kasvun viimeisen vuosikymmenen aikana, keskimäärin 7.0 % vuodessa. Tieteelliset instrumentit ja apteekki kasvoivat keskimäärin 4.4 % vuodessa. Toisaalta ei-sähkökoneet (-0.7 %) sekä tietokoneet ja toimistokoneet (-1.8 %) olivat ainoita toimialoja, joilla myynti laski kymmenen vuoden aikana. Molemmilla aloilla oli kuitenkin nousua vuonna 2022 vuoteen 2021 verrattuna: ei-sähkökoneet (+16.1 %) sekä tietokoneet ja toimistokoneet (+13.6 %).

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

  • Myydyllä tuotannolla tarkoitetaan raportointimaiden valmistustavaroiden tuotantoa, joka määritellään milloin tahansa suoritetuksi ja viitejakson aikana myydyksi (laskutettavaksi) tuotannoksi.

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa