Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Korkean teknologian tuotantoa myyty 355 miljardilla eurolla vuonna 2022

SHARE:

Julkaistu

on

Vuonna 2022 myyty tuotanto korkean teknologian tuotteita vuonna EU oli 355 miljardia, mikä on 10.2 % kasvua edelliseen vuoteen verrattuna (322 miljardia vuonna 2021). Viimeisen vuosikymmenen aikana vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 2.6 % (275 miljardia vuonna 2012).

Viivakaavio: EU:n korkean teknologian tuotteiden kokonaismyynti, 2012-2022, miljardia euroa

Lähdetietojoukko: DS-056120, PRODCOM-uutto

Kolme luokkaa muodostivat yhteensä lähes kolme neljäsosaa korkean teknologian tuotteiden kokonaismyynnistä. Suurin osuus oli elektroniikka-telekommunikaatiossa (26.2 %), jota seurasivat apteekki (22.2 %) ja tieteelliset instrumentit (20.6 %). Ilmailuteollisuuden osuus oli 11.5 % ja muiden kuin sähköisten koneiden osuus 6.1 %. Loput luokat, mukaan lukien tietokoneet ja toimistokoneet, kemia, sähkökoneet ja asevarusteet, muodostivat kukin alle 5 %.

Ympyräkaavio: EU:n korkean teknologian tuotteiden tuotanto sektoreittain, 2022

Lähdetietojoukko: DS-056120,  PRODCOM-uutto

Aseistus, vaikka sen osuus korkean teknologian tuotteiden kokonaismyynnistä on pienin, koki voimakkaimman kasvun viimeisen vuosikymmenen aikana, keskimäärin 7.0 % vuodessa. Tieteelliset instrumentit ja apteekki kasvoivat keskimäärin 4.4 % vuodessa. Toisaalta ei-sähkökoneet (-0.7 %) sekä tietokoneet ja toimistokoneet (-1.8 %) olivat ainoita toimialoja, joilla myynti laski kymmenen vuoden aikana. Molemmilla aloilla oli kuitenkin nousua vuonna 2022 vuoteen 2021 verrattuna: ei-sähkökoneet (+16.1 %) sekä tietokoneet ja toimistokoneet (+13.6 %).

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

  • Myydyllä tuotannolla tarkoitetaan raportointimaiden valmistustavaroiden tuotantoa, joka määritellään milloin tahansa suoritetuksi ja viitejakson aikana myydyksi (laskutettavaksi) tuotannoksi.

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa