Liity verkostomme!

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP muuttaa politiikan ohjausta seuraavassa kokouksessa, Lagarde sanoo

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan keskuspankki muuttaa seuraavassa kokouksessaan seuraavien poliittisten vaiheiden ohjeistustaan ​​vastaamaan uutta strategiaansa ja osoittamaan olevansa vakavasti inflaation elvyttämisessä, EKP: n presidentti Christine Lagarde sanoi maanantaina (12. heinäkuuta) esitetyssä haastattelussa kirjoittaa Francesco Canepa, Reuters.

Viime viikolla julkistetun EKP: n uuden strategian avulla se voi sietää 2 prosentin tavoitettaan korkeamman inflaation, kun korot ovat lähellä pohjan tasoa, kuten nyt.

Tämän on tarkoitus vakuuttaa sijoittajat siitä, että politiikkaa ei kiristetä ennenaikaisesti ja lisätä heidän odotuksiaan tulevasta hintakasvusta, joka on jäänyt alle EKP: n tavoitteen viimeisen vuosikymmenen ajan.

Mainos

"Ottaen huomioon sitkeyden, joka meidän on osoitettava sitoutumisemme toteuttamiseksi, eteenpäin suuntautuvaa ohjausta tarkistetaan varmasti", Lagarde kertoi Bloomberg TV: lle.

EKP: n tämänhetkisten ohjeiden mukaan se ostaa joukkovelkakirjoja niin kauan kuin on tarpeen ja pitää korot nykyisellä ennätyksellisen matalalla tasollaan, kunnes inflaationäkymät ovat "lähentyneet voimakkaasti" tavoitteeseensa.

Lagarde ei tarkentanut, miten viesti voisi muuttua, sanomalla yksinkertaisesti, että EKP: n tavoitteena on pitää luotot helposti.

Mainos

"Aistini on, että jatkamme päättäväisyyttämme ylläpitämällä suotuisat rahoitusolosuhteet taloutessamme", hän sanoi.

Hän lisäsi, että tämä ei ollut oikea aika puhua takaisinkannustimista ja että EKP: n pandemian hätäosto-ohjelma, jonka arvo on jopa 1.85 biljoonaa euroa, voi "siirtyä uuteen muotoon" maaliskuun 2022 jälkeen, sen varhaisimman mahdollisen päättymispäivän jälkeen. .

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP: n on kiristettävä politiikkaa tarvittaessa inflaation torjumiseksi, Weidmann sanoo

Julkaistu

on

By

Euroopan keskuspankin (EKP) pääkonttori on kuvattu auringonlaskun aikaan, kun koronavirus (COVID-19) leviää edelleen Frankfurtissa, Saksassa 28. huhtikuuta 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Euroopan keskuspankin (EKP) pääkonttori on kuvattu auringonlaskun aikaan, kun koronavirus (COVID-19) leviää edelleen Frankfurtissa, Saksassa 28. huhtikuuta 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Euroopan keskuspankin on kiristettävä rahapolitiikkaa, jos sen on vastattava inflaatiopaineisiin eikä sitä voida estää euroalueen valtioiden rahoituskustannuksilta, EKP: n päättäjä Jens Weidmann (Kuvassa) kertoi Welt am Sonntag sanomalehti, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Euroalueen maat ovat tehostaneet lainanottoaan selviytyäkseen koronaviruspandemiasta ja mahdollisesti jättäneet ne alttiiksi velanhoitokustannusten kasvulle, jos keskuspankki kiristää politiikkaa hintojen nousupaineiden torjumiseksi.

Mainos

"EKP ei ole siellä huolehtimassa valtioiden vakavaraisuussuojasta", sanoi Weidmann, jonka rooli Saksan Bundesbankin presidenttinä antaa hänelle paikan EKP: n poliittisessa päätöksenteossa.

Jos inflaationäkymät nousevat kestävästi, EKP: n on toimittava hintavakaustavoitteensa mukaisesti, Weidmann sanoi. "Meidän on tehtävä yhä uudelleen selväksi, että kiristämme rahapolitiikkaa, jos hintanäkymät sitä edellyttävät.

"Emme voi sitten ottaa huomioon valtioiden rahoituskustannuksia", hän lisäsi.

Mainos

EKP lupasi 22. heinäkuuta pidetyn poliittisen kokouksensa jälkeen pitää korkonsa ennätyksellisen alhaalla vielä pidempään inflaation hidastamiseksi ja varoitti, että koronaviruksen nopeasti leviävä Delta -muunnelma on uhka euroalueen elpymiselle. Lue lisää.

"En sulje pois korkeampia inflaatiovauhtia", Weidmann sanoi. "Joka tapauksessa vaadin, että seuraan tarkasti liian korkean inflaatiovaaran riskiä, ​​enkä pelkästään liian alhaisen inflaation vaaraa."

Euroalueen talous kasvoi odotettua nopeammin toisella vuosineljänneksellä pandemian aiheuttamasta taantumasta ulospäin, kun taas koronaviruksen hillitsemisen helpottaminen auttoi inflaatiota ylittämään EKP: n 2 prosentin tavoitteen heinäkuussa 2.2 prosenttiin. Lue lisää.

Kun EKP päättää, että on aika kiristää politiikkaa, Weidmann odotti, että keskuspankki lopettaa ensin PEPP -joukkovelkakirjalainaosto -ohjelmansa ennen kuin pienentää APP -hankintasuunnitelmaansa.

"Sarja olisi seuraava: ensin lopetamme PEPP: n, sitten APP: tä pienennetään ja sitten voimme nostaa korkoja", hän sanoi.

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro: Komissio on tyytyväinen digitaalisen euro-hankkeen käynnistämiseen EKP: ssä

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston päätökseen käynnistää digitaalinen euro -hanke ja aloittaa sen tutkintavaihe. Tässä vaiheessa tarkastellaan erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, käyttäjien vaatimuksia ja sitä, kuinka rahoituksen välittäjät voisivat tarjota palveluja digitaalisen euron pohjalta. Digitaalinen euro, keskuspankkirahan digitaalinen muoto, tarjoaisi enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja yrityksille tilanteissa, joissa fyysistä käteistä ei voida käyttää. Se tukisi hyvin integroitua maksualaa vastaamaan uusiin maksutarpeisiin Euroopassa.

Kun otetaan huomioon digitalisaatio, nopeat muutokset maksukehyksessä ja salausvarojen syntyminen, digitaalinen euro täydentäisi käteistä, jonka pitäisi edelleen olla laajalti saatavilla ja käytettävissä. Se tukisi useita komission laajemmin määriteltyjä poliittisia tavoitteita digitaalinen rahoitus ja vähittäismaksustrategiat, mukaan lukien Euroopan talouden digitalisaatio, lisäävät euron kansainvälistä asemaa ja tukevat EU: n avointa strategista autonomiaa. Tammikuussa aloitetun teknisen yhteistyön perusteella EKP: n kanssa komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä EKP: n ja EU: n toimielinten kanssa koko tutkintavaiheen ajan analysoiden ja testaamalla erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja poliittisten tavoitteiden kannalta.

Mainos

Continue Reading

Talous

EKP esittelee toimintasuunnitelman ilmastonmuutosnäkökohtien sisällyttämisestä rahapoliittiseen strategiaan

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin (EKP) hallintoneuvosto on päättänyt kattavasta toimintasuunnitelmasta, johon sisältyy kunnianhimoinen etenemissuunnitelma (katso liite) sisällyttämään ilmastonmuutosnäkökohdat entistä paremmin poliittiseen kehykseensä. Tällä päätöksellä EKP: n neuvosto korostaa sitoutumistaan ​​ottamaan ympäristön kestävyysnäkökohdat järjestelmällisemmin huomioon rahapolitiikassaan. Päätös seuraa vuosien 2020-21 strategiakatsauksen päätelmää, jossa ilmastonmuutoksen ja ympäristön kestävyyden pohdinta oli keskeistä.

Ilmastonmuutoksen torjunta on maailmanlaajuinen haaste ja Euroopan unionin poliittinen prioriteetti. Vaikka hallituksilla ja parlamenteilla on ensisijainen vastuu ilmastonmuutoksen torjunnasta, EKP tunnustaa tehtävänsä puitteissa tarpeen sisällyttää ilmastokysymykset edelleen poliittiseen kehykseen. Ilmastonmuutos ja siirtyminen kestävämpään talouteen vaikuttavat hintavakauden näkymiin niiden vaikutuksella makrotalouden indikaattoreihin, kuten inflaatio, tuotos, työllisyys, korot, investoinnit ja tuottavuus. taloudellinen vakaus; ja rahapolitiikan välittäminen. Ilmastonmuutos ja hiilimuutos vaikuttavat lisäksi eurojärjestelmän taseessa olevien varojen arvoon ja riskiprofiiliin, mikä saattaa johtaa ilmastoon liittyvien rahoitusriskien ei-toivottuun kertymiseen.

Tämän toimintasuunnitelman avulla EKP lisää osallistumistaan ​​ilmastonmuutoksen torjuntaan EU: n perustamissopimusten mukaisten velvoitteidensa mukaisesti. Toimintasuunnitelma sisältää toimenpiteitä, joilla vahvistetaan ja laajennetaan eurojärjestelmän käynnissä olevia aloitteita ilmastonmuutosnäkökohtien huomioon ottamiseksi paremmin, jotta voidaan valmistella alustaa rahapolitiikan täytäntöönpanokehyksen muutoksille. Näiden toimenpiteiden suunnittelu on yhdenmukainen hintavakauden tavoitteen kanssa, ja siinä olisi otettava huomioon ilmastonmuutoksen vaikutukset resurssien tehokkaaseen kohdentamiseen. Äskettäin perustettu EKP: n ilmastonmuutoskeskus koordinoi asiaankuuluvia toimia EKP: ssä tiiviissä yhteistyössä eurojärjestelmän kanssa. Nämä toimet keskittyvät seuraaviin alueisiin:

Mainos

Makrotaloudellinen mallintaminen ja vaikutusten arviointi rahapolitiikan välittämiselle. EKP nopeuttaa uusien mallien kehittämistä ja suorittaa teoreettisia ja empiirisiä analyyseja seuratakseen ilmastonmuutoksen ja siihen liittyvien politiikkojen vaikutuksia talouteen, rahoitusjärjestelmään ja rahapolitiikan välittymistä rahoitusmarkkinoiden ja pankkijärjestelmän kautta kotitalouksille ja yrityksille .

Tilastotiedot ilmastonmuutoksen riskianalyysejä varten. EKP kehittää uusia kokeellisia indikaattoreita, jotka kattavat asiaankuuluvat vihreät rahoitusvälineet ja rahoituslaitosten hiilijalanjäljen sekä niiden altistumisen ilmastoon liittyville fyysisille riskeille. Tätä seuraa tällaisten indikaattorien vaiheittainen parantaminen vuodesta 2022 alkaen, myös EU: n politiikan ja aloitteiden edistymisen mukaisesti ympäristön kestävyyden ilmoittamisen ja raportoinnin alalla.

Ilmoitukset vaatimuksena vakuus- ja omaisuusostojen kelpoisuudesta. EKP ottaa käyttöön yksityisen sektorin omaisuuserien julkistamista koskevat vaatimukset uudeksi kelpoisuuskriteeriksi tai perustaksi vakuuksien ja omaisuuserien ostojen eriytetylle kohtelulle. Tällaisissa vaatimuksissa otetaan huomioon EU: n politiikat ja aloitteet ympäristön kestävyyden ilmoittamisen ja raportoinnin alalla ja edistetään johdonmukaisempia julkistamiskäytäntöjä markkinoilla säilyttäen samalla suhteellisuus pieniä ja keskisuuria yrityksiä koskevien mukautettujen vaatimusten avulla. EKP ilmoittaa yksityiskohtaisen suunnitelman vuonna 2022.

Mainos

Riskinarviointikyvyn parantaminen. EKP aloittaa eurojärjestelmän taseen ilmastostestitestit vuonna 2022 arvioidakseen eurojärjestelmän altistumista ilmastonmuutokselle hyödyntämällä menetelmä EKP: n koko talouden ilmastotestitestistä. Lisäksi EKP arvioi, ovatko eurojärjestelmän luottoluokituslaitosten hyväksymät luottoluokituslaitokset paljastaneet tarvittavat tiedot ymmärtääkseen, miten ne sisällyttävät ilmastonmuutosriskit luottoluokituksiinsa. Lisäksi EKP harkitsee vähimmäisvaatimusten kehittämistä ilmastonmuutosriskien sisällyttämiseksi sisäisiin luokituksiinsa.

Vakuuskehys. EKP ottaa huomioon asiaankuuluvat ilmastonmuutosriskit tarkastellessaan eurojärjestelmän luottotoimien vastapuolten vakuutena liikkeeseen laskemien varojen arvostus- ja riskienhallintakehyksiä. Näin varmistetaan, että ne vastaavat kaikkia asiaankuuluvia riskejä, myös ilmastonmuutoksesta aiheutuvia riskejä. Lisäksi EKP seuraa kestävän kehityksen tuotteiden markkinoiden rakenteellista kehitystä ja on valmis tukemaan toimeksiantonsa puitteissa kestävän rahoituksen innovaatioita, mistä esimerkkinä on päätös hyväksyä kestävyyteen liittyvät joukkolainat vakuudeksi (ks. lehdistötiedote 22. syyskuuta 2020).

Yritysalan omaisuuserien ostot EKP on jo alkanut ottaa asiaankuuluvat ilmastonmuutosriskit huomioon due diligence -menettelyissään yrityssektorin omaisuuserien ostoissa rahapolitiikkasalkkuissaan. Tulevaisuudessa EKP mukauttaa puitteita, jotka ohjaavat yritysten joukkovelkakirjalainojen ostoja, sisällyttämään ilmastonmuutoskriteerit toimeksiantonsa mukaisesti. Näihin sisältyy liikkeeseenlaskijoiden yhdenmukaistaminen vähintään Pariisin sopimuksen täytäntöönpanoa koskevan EU: n lainsäädännön kanssa ilmastonmuutokseen liittyvien mittareiden tai liikkeeseenlaskijoiden sitoumusten avulla tällaisiin tavoitteisiin. Lisäksi EKP alkaa paljastaa ilmastoon liittyviä tietoja yrityssektorin osto-ohjelmasta (CSPP) vuoden 2023 ensimmäiseen neljännekseen mennessä (täydentää muiden kuin rahapoliittisten salkkujen tietoja; ks. lehdistötiedote annettu 4. helmikuuta 2021).

Toimintasuunnitelman täytäntöönpano on yhdenmukaista edistymisen kanssa EU: n politiikoissa ja aloitteissa ympäristön kestävyyden julkistamisen ja raportoinnin alalla, mukaan lukien yritysvastuuraportointidirektiivi, taksonomia-asetus ja asetus kestävyyteen liittyvistä julkistuksista rahoituspalveluissa alalla.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa