Liity verkostomme!

EU

Rahoitusvakaus: Kolmansien maiden keskusvastapuolia koskevat EU: n säännöt tulevat voimaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tammikuun 1. päivänä 2020 EU: n uudet säännöt Euroopan markkinainfrastruktuuriasetuksen tai EMIR 2.2 EU: n ja EU: n ulkopuolisten keskusvastapuolten valvonnasta. Keskusvastapuolilla on systeemirooli rahoitusjärjestelmässä, kun ne toimivat ostajina jokaiselle myyjälle ja myyjälle jokaiselle ostajalle johdannaiset sopimuksia. Jotta uudet säännöt saataisiin täysimääräisesti voimaan, niitä oli täydennettävä kolmella delegoidulla säädöksellä.

Säädökset on julkaistu tänään Euroopan unionin virallisessa lehdessä, ja ne tulevat voimaan tänään (22. syyskuuta). Nämä uudet säännöt parantavat EU: n kykyä hallita ja torjua rahoitusjärjestelmään liittyviä ulkoisia riskejä. Ne myötävaikuttavat myös rahoitusmarkkinoiden infrastruktuurin sietokykyyn, mikä on tärkeää euron kansainvälisen roolin edistämiseksi ja Euroopan avoimen strategisen autonomian vahvistamiseksi.

Delegoiduissa säädöksissä täsmennetään muun muassa, miten Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen (arvopaperimarkkinaviranomainen) voivat valvoa EU: n ulkopuolisia keskusvastapuolia riippuen systeemiriskin suuruudesta, jonka ne aiheuttavat EU: n rahoitusjärjestelmälle tai mille tahansa sen jäsenvaltiolle. Ne asettavat perusteet sille, miten EAMV: n tulisi asettaa kolmansien maiden keskusvastapuolia järjestelmällisyyden perusteella ja kuinka EAMV: n tulisi arvioida, onko keskusvastapuolten noudattaminen kolmansien maiden sääntöjen kanssa verrattavissa EU: n sääntöihin.

Talous, joka toimii ihmisten puolesta Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi: "Rahoitusvakauden suojelu on yksi tärkeimmistä prioriteeteistamme, ja keskusvastapuolilla on systeeminen rooli rahoitusjärjestelmässämme. Meillä on oltava ennustettavissa olevat, oikeasuhteiset ja tehokkaat säännöt EU: n ulkopuolisiin keskusvastapuoliin liittyvien riskien torjumiseksi. Tämä on yhdenmukaista kansainvälisten pyrkimysten kanssa vakauden ja avoimuuden lisäämiseksi globaaleille johdannaismarkkinoille. "

Mainos

Lisätietoja katso tätä että tätä

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa