Liity verkostomme!

Tekoäly

Kansainvälinen yhteistyö #ICT-tutkimuksen alalla on keskeinen hammaspyörä ratkaistakseen nykypäivän globaaleja haasteita

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 

Tutkijat ja tutkijat ympäri maailmaa työskentelevät yhdessä löytääkseen rokotteen koronaviruksen torjumiseksi. Yritykset Euroopasta, Kiinasta, Yhdysvalloista, Australiasta ja Kanadasta ovat eturintamassa etsittäessä lääketieteellisiä ratkaisuja Covid-19: n torjumiseksi. Kaikilla näillä erityisillä tutkimusohjelmilla on kuitenkin yksi yhteinen nimittäjä. Ne tuovat tutkijat yhteen eri puolilta maailmaa työskentelemään tällä uskomattoman tärkeällä terveystutkimuksen kentällä, kirjoittaa Abraham Liu, Huawein pääedustaja EU: n toimielimiin.

Mainos

 

Abraham Liu, Huawein pääedustaja EU: n toimielimissä.

Abraham Liu, Huawein pääedustaja EU: n toimielimissä.

Tieteellisen huippuosaamisen harjoittaminen ei lopu mihinkään määriteltyyn maantieteelliseen rajaan. Jos sekä hallitukset että yritykset haluavat toimittaa markkinoille innovatiivisimpia tuotteita ja ratkaisuja, niiden tulee harjoittaa kansainvälistä yhteistyötä ja sitoutumista.

Toisin sanoen sen varmistaminen, että maailman parhaat tutkijat työskentelevät yhdessä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Tämä voi liittyä esimerkiksi yhteistyöhön tutkimustoimissa kroonisten terveyshäiriöiden torjumiseksi, ilmastomuutoksen torjumiseksi ja tulevaisuuden ympäristöystävällisimpien ja energiatehokkaimpien kaupunkien rakentamiseksi.

Mainos

Tieto- ja viestintätekniikan (ICT) alalla saavutetut edistykset tukevat nyt kaikkien vertikaalisten alojen innovatiivista kehitystä. Energia-, liikenne-, terveys-, teollisuus-, rahoitus- ja maataloussektoria nykyaikaistetaan ja muutetaan digitaalisen nerokkuuden avulla.

  • 5G voi nyt varmistaa, että lääketieteelliset toimenpiteet voidaan suorittaa etänä.
  • Keinotekoisen älykkyyden (AI) kehitys voi auttaa tunnistamaan Covid-19 pilvisovellusten avulla.
  • Asiat Internetin (IOT) alan innovaatiot varmistavat vesihuoltojärjestelmien tehokkaamman toiminnan tunnistamalla viat ja vuodot automaattisesti.
  • Nykyään 25% kaikista kaupunkien ruuhkista johtuu pysäköintipaikkoja etsivistä ihmisistä. Käyttämällä tietokeskuksia oikein ja integroimalla video-, ääni- ja datapalvelujen käyttö liikennevalo- ja pysäköintijärjestelmät ovat toiminnallisesti tehokkaampia.
  • 5G toimittaa itse ajavia autoja, koska latenssivasteajat ohjeiden suorittamisessa ovat nyt paljon lyhyemmät kuin 4G. Autoyhtiöt käyttävät nyt palvelintietokoneita uusien ajoneuvomallien testaamiseen eikä fyysisten autojen käyttöönottoa tällaisiin mielenosoituksiin.
  • 85% kaikista perinteisistä pankkipalveluista suoritetaan nyt verkossa. AI: n edistyminen johtaa myös taistelua luottokorttipetosten torjunnassa.
  • Maidontuotanto voi nousta 20 prosentilla, kun antureita tunnistetaan nautojen verenpaineesta ja syketasosta.

Kaikkien näiden saavutusten ytimessä on sekä julkisen että yksityisen sektorin erittäin vahva sitoutuminen investoimaan perustutkimukseen. Tähän kuuluvat muun muassa matemaattiset algoritmit, ympäristötieteet ja energiatehokkuudet. Mutta kansainvälinen yhteistyö ja sitoutuminen ovat avainkomponentti digitaalisen muutoksen toteuttamisessa, jota tänään todistamme.

Horizon Europen (2021-2027) poliittiset tavoitteet saavutetaan onnistuneesti myönteisen kansainvälisen yhteistyön avulla. Tämä EU: n tutkimusohjelma auttaa tekemään Euroopasta sopivan digitaaliaikaan, rakentamaan vihreää taloutta, torjumaan ilmastomuutosta ja toteuttamaan Yhdistyneiden Kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteet. Huawei voi ja auttaa EU: ta saavuttamaan nämä elintärkeät sosiaalipoliittiset ja talouspoliittiset tavoitteet.

Huawei on sitoutunut jatkamaan kansainvälistä sitoutumispolitiikkaamme uusien innovatiivisten tuotteiden ja ratkaisujen toimittamiseksi markkinoille. Huawei työllistää Euroopassa yli 2400 tutkijaa, joista 90% on paikallisia rekrytointeja. Yrityksemme toimii yli 150 yliopiston kanssa Euroopassa monilla erilaisilla tutkimustoiminnoilla. Huawei on aktiivinen osallistuja EU: n tutkimus- ja tiedealoitteisiin, kuten Horisontti 2020.

Yksityiset ja julkiset tutkimus- ja koulutusyhteisöt kaikkialta maailmasta - työskentelemällä yhdessä - yhteisellä tarkoituksella - pystyvät vastaamaan vakaviin globaaleihin haasteisiin, joita kohtaamme tänään.

Siellä missä olemme yhdistyneitä, onnistumme. Missä olemme jakautuneet, me epäonnistumme.

Tekoäly

Koulutus: Komissio perustaa asiantuntijaryhmän kehittämään eettisiä ohjeita tekoälystä ja tiedoista opettajille

Julkaistu

on

Komissio piti 8. heinäkuuta ensimmäisen kokouksensa tekoälyn (AI) ja koulutuksen tietojen asiantuntijaryhmä. Asiantuntijaryhmä on osa Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma (2021--2027), joka lisää ymmärrystä uusien teknologioiden käytöstä ja lisää tietoisuutta keinotekoisen tekoälyn ja tietojen käytön mahdollisuudesta ja riskeistä koulutuksessa. Avoimella ehdotuspyynnöllä valitun 25 asiantuntijan on valmisteltava tekoälyä ja tietoihin kohdistuvia eettisiä ohjeita erityisesti koulutusalalle. Tunnustamalla tekoälyteknologioiden ja -datan mahdollisuudet ja riskit ryhmä käsittelee syrjimättömyyteen sekä eettisiin, turvallisuus- ja yksityisyydensuojaan liittyviä haasteita.

Siinä käsitellään myös opettajien ja opiskelijoiden kiireellistä tarvetta ymmärtää tekoäly ja tietojen käyttö positiivisesti, kriittisesti ja eettisesti tämän tekniikan suhteen. Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisosta vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: "Tekoäly ja oppimisanalytiikka ovat pelinmuutosteknologiaa. Ne mullistavat opiskelijoiden oppimistavan. Samaan aikaan monet kouluttajat, vanhemmat ja opiskelijat ovat ymmärrettävästi huolissaan siitä, kuka kerää, hallitsee ja tulkitsee heistä tuotetut tiedot. Täältä tulee uusi asiantuntijaryhmämme: heidän työnsä avulla voidaan valmistella käytännön eettisiä ohjeita opettajille käsittelemällä esimerkiksi päätöksenteon ennakkoluuloja.

"Kokous oli tärkeä askel kohti digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelman toteuttamista - yhdessä varmistamme, että tekoäly täyttää todelliset koulutustarpeet ja että oppijat ja kouluttajat käyttävät sitä turvallisesti ja eettisesti kaikkialla Euroopassa."

Mainos

Kokous oli ensimmäinen neljästä seuraavien 12 kuukauden aikana. Suuntaviivoihin, jotka on tarkoitus esittää syyskuussa 2022, liitetään tutkijoiden ja opiskelijoiden koulutusohjelma tekoälyn eettisistä näkökohdista, ja niihin sisältyy tavoite, jonka mukaan 45 prosenttia naisista osallistuu toimintaan. Ryhmä varmistaa myös, että suuntaviivoissa otetaan huomioon komission huhtikuu 2021 ehdotus tekoälyn oikeudelliseksi kehykseksi ja uusi koordinoitu suunnitelma jäsenvaltioiden kanssa. Tietoja asiantuntijaryhmän käynnistämisestä ja työohjelmasta on saatavilla verkossa, lisätietoja tekoälystä ja koulutuksesta on saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading

Tekoäly

EIT Health sanoo tekoälystä elintärkeää EU: n terveysjärjestelmien suojelemiseksi

Julkaistu

on

Keskiviikkona (23. huhtikuuta) Euroopan komissio esitteli uusia sääntöjä ja toimia, joiden tarkoituksena on muuttaa Euroopasta luotettavan tekoälyn maailmanlaajuinen keskus. Ensimmäisen tekoälyn oikeudellisen kehyksen tarkoituksena on taata ihmisten ja yritysten turvallisuus ja perusoikeudet sekä vahvistaa tekoälyn käyttöönottoa, investointeja ja innovaatioita kaikkialla EU: ssa. 

Digitaalisen aikakauden Eurooppaan sopiva varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Tekoälyn suhteen luottamus on välttämätöntä, EU on uusien globaalien normien kehityksen kärjessä varmistaakseen, että tekoälyyn voidaan luottaa. Asettamalla standardit voimme tasoittaa tietä eettiselle tekniikalle maailmanlaajuisesti ja varmistaa, että EU pysyy kilpailukykyisenä matkan varrella. Tulevaisuuden kestävä ja innovaatioystävällinen sääntömme puuttuu tilanteisiin, joissa sitä ehdottomasti tarvitaan: kun EU: n kansalaisten turvallisuus ja perusoikeudet ovat vaakalaudalla. "

Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton sanoi: "Tekoäly on keino, ei tarkoitus. Se on ollut olemassa jo vuosikymmenien ajan, mutta se on saavuttanut uuden kapasiteetin, jota syöttää laskentateho. Tämän päivän ehdotusten tarkoituksena on vahvistaa Euroopan asemaa tekoälyn maailmanlaajuisena huippuosaamiskeskuksena laboratoriosta markkinoihin, varmistaa, että tekoäly Euroopassa kunnioittaa arvojamme ja sääntöjämme, ja hyödyntää tekoälyn potentiaalia teolliseen käyttöön. " 

Mainos

Puhuimme Jan-Philipp Beckin, EIT Healthin, Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) tieto- ja innovaatioyhteisön (KIC), toimitusjohtajan kanssa. EIT Health on kehottanut eurooppalaisia ​​terveydenhuollon tarjoajia omaksumaan tekoälyn ja tekniikan, kun pandemia on paljastanut terveydenhuoltojärjestelmien haavoittuvuuden.

COVID-19-pandemia on nopeuttanut tekoälyn omaksumista joillakin alueilla, mutta laaja vaikutus on edelleen vähäinen. EIT Health väittää, että tekoälyn ja tekniikan kehityksestä voi olla valtavaa hyötyä nykyisille terveydenhuoltojärjestelmille ja että etulinjan työntekijät voivat viettää enemmän aikaa potilaan hoitoon. Yhteinen EIT Health ja McKinsey raportti väittää, että tekoälyn automaatio voisi auttaa lievittämään työvoimapulaa, nopeuttamaan hengenpelastavien hoitojen tutkimusta ja kehitystä sekä vähentämään hallinnollisiin tehtäviin käytettyä aikaa. Toimintaa, joka vie tällä hetkellä 20-80% lääkäri- ja sairaanhoitaja-ajasta, voitaisiin virtaviivaistaa tai jopa poistaa tekoälyn avulla.

EIT Health on julkaissut uuden tekoälyraportin, jossa hahmotellaan pandemian jälkeisen teknisen vallankumouksen kiireellinen tarve estää EU: n terveysjärjestelmiä kamppailemasta seuraavan vuosikymmenen aikana.

Mainos

Jan-Philipp Beck sanoi: "Tekoälyn ajatteluraportin tulokset ovat antaneet meille selkeät ja johdonmukaiset viestit siitä, miten tekoälyä ja tekniikkaa voidaan viedä eteenpäin Euroopan terveydenhuoltojärjestelmissä. Tiedämme jo, että tekoälyllä on potentiaalia muuttaa terveydenhuoltoa, mutta meidän on työskenneltävä nopeasti ja yhteistyössä sen rakentamiseksi nykyisiin eurooppalaisiin terveydenhuollon rakenteisiin.

"Pandemian haaste on epäilemättä auttanut nopeuttamaan tekoälyn kasvua, käyttöönottoa ja laajentamista, kun sidosryhmät ovat taistelleet tarjoamaan hoitoa sekä nopeasti että etänä. Tätä vauhtia on kuitenkin pidettävä yllä, jotta voidaan varmistaa, että terveydenhuoltojärjestelmien edut sisällytetään pitkällä aikavälillä, ja auttaa heitä valmistautumaan tulevaisuuteen - mikä hyödyttää meitä kaikkia. "

Continue Reading

Tekoäly

Digitaaliseen Eurooppaan sopiva Eurooppa: Komissio ehdottaa uusia sääntöjä ja toimia huippuosaamisen ja tekoälyn luottamuksen lisäämiseksi

Julkaistu

on

Komissio ehdottaa uusia sääntöjä ja toimia, joiden tarkoituksena on muuttaa Euroopasta luotettavan tekoälyn maailmanlaajuinen keskus. Yhdistelmä kaikkien aikojen ensimmäisistä tekoälyn oikeudellinen kehys ja uusi Koordinoitu suunnitelma jäsenvaltioiden kanssa taataan ihmisten ja yritysten turvallisuus ja perusoikeudet vahvistamalla tekoälyn käyttöönottoa, investointeja ja innovaatioita kaikkialla EU: ssa. Uudet säännöt Koneet täydentää tätä lähestymistapaa mukauttamalla turvallisuussääntöjä lisäämään käyttäjien luottamusta uuteen, monipuoliseen tuotesukupuoleen. Digitaaliseen aikakauteen sopiva Eurooppa Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Tekoälyssä luottamuksen on oltava, ei mukava olla. Näiden maamerkkisääntöjen avulla EU on uusien globaalien normien kehityksen kärjessä varmistaakseen, että tekoälyyn voidaan luottaa. Asettamalla standardit voimme tasoittaa tietä eettiselle tekniikalle maailmanlaajuisesti ja varmistaa, että EU pysyy kilpailukykyisenä matkan varrella. Tulevaisuuden kestävä ja innovaatioystävällinen sääntömme puuttuu tarvittaessa, kun sitä ehdottomasti tarvitaan: kun EU: n kansalaisten turvallisuus ja perusoikeudet ovat vaakalaudalla. " Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton sanoi: "Tekoäly on keino, ei tarkoitus. Se on ollut olemassa jo vuosikymmenien ajan, mutta se on saavuttanut uuden kapasiteetin, jota syöttää laskentateho. Tämä tarjoaa valtavasti potentiaalia niin erilaisilla alueilla kuin terveys, liikenne, energia, maatalous, matkailu tai kyberturvallisuus. Se aiheuttaa myös useita riskejä. Tämän päivän ehdotusten tarkoituksena on vahvistaa Euroopan asemaa tekoälyn maailmanlaajuisena huippuosaamiskeskuksena laboratoriosta markkinoihin, varmistaa, että tekoäly Euroopassa kunnioittaa arvojamme ja sääntöjämme, ja hyödyntää tekoälyn potentiaalia teolliseen käyttöön. " Vuosien ajan komissio on helpottanut ja tehostanut tekoälyn torjuntaa koskevaa yhteistyötä kaikkialla EU: ssa parantaakseen sen kilpailukykyä ja varmistaakseen EU: n arvoihin perustuvan luottamuksen. Uusi tekoälyasetus varmistaa, että eurooppalaiset voivat luottaa siihen, mitä tekoäly tarjoaa. Suhteellisissa ja joustavissa säännöissä käsitellään tekoälyjärjestelmien erityisiä riskejä ja asetetaan korkein standardi maailmanlaajuisesti. Koordinoidussa suunnitelmassa hahmotellaan tarvittavat poliittiset muutokset ja investoinnit jäsenvaltioiden tasolla Euroopan johtavan aseman vahvistamiseksi ihmiskeskeisen, kestävän, turvallisen, osallistavan ja luotettavan tekoälyn kehittämisessä. Löydät lisää tietoa lehdistötiedote, Kysymyksiä ja vastauksia-asiakirja että tietosivutai kysyy chatbotilta.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa