Liity verkostomme!

Deflaatio

Mitä voidaan tehdä deflaation kääntämiseksi?

SHARE:

Julkaistu

on

Maailmantalous on tällä hetkellä vaikeassa paikassa ja joka päivä uutisissa näyttää siltä, ​​että mikä tahansa voisi kaataa horjuvan maailmantalouden kuiluun. Deflaatio on yksi ekonomistien suurimmista peloista ympäri maailmaa, mutta voiko sille tehdä mitään, kirjoittaa Colin Stevens?

Inflaatio vai deflaatio?

Inflaation ja deflaation eron erottaminen voi olla hankalaa, jos seuraat uutisia ja seuraat maailmantalouden päivityksiä. Sekä inflaatio että deflaatio ovat pelottavia aiheita, kumpikaan ei ole erityisen hyvä kansantaloudelle, ja valitettavasti molempiin liittyy myös monia muita vaikeuttavia tekijöitä ja asioita.

Ensinnäkin, mikä on deflaatio? Deflaatiosta tapahtuu, kun kuluttajahinnat alkavat laskea ajan myötä ja sen seurauksena kuluttajien ostovoima kasvaa. Jos olet koskaan matkustanut ulkomaille, jossa valuuttasi oli vahvempi, sinulla on jo käsitys siitä, millaista deflaation kokeminen on.

Saatat saada anteeksi, jos ajattelet, että deflaation on oltava hyvä asia – loppujen lopuksi sinulla on enemmän ostovoimaa ja ansaitset edelleen samat palkat. Deflaatio voi kuitenkin toimia kanarianpuuna hiilikaivoksessa, kun kyse on lähestyvästä taantumasta tai lamasta.

Hinnat laskussa

Kun hinnat alkavat laskea, ihmiset alkavat lykätä ostojaan, koska he olettavat, että hinnat vain jatkavat laskuaan. Kun miljoonat ihmiset tekevät tämän (joskus alitajuisesti), seurauksena on, että tuottajille syntyy vähemmän tuloja ja työttömyysaste alkaa nousta. Tämä luo kierteen, jossa työttömyysaste pahenee, hinnat putoavat entisestään ja ihmiset lykkäävät ostojaan entisestään.

Mainos

Talous voi pysähtyä, köyhyysaste kasvaa ja kaupalliset innovaatiot jäädyttää deflaation aikana. Olemme myös tällä hetkellä keskellä kiinteistökuplaa, joka voi räjähtää tai ei. Jos kulutustavaroiden hinnat alkavat laskea, mutta asuntojen hinnat pysyvät saavuttamattoman korkeina, taloudessa voi olla erittäin jännittäviä (lue: huonoja) aikoja.

Mitä siis voidaan tehdä?

Yhdysvalloissa deflaatio uhkaa myös suurta Fed harkitsee ottavansa sen käyttöön osana laajempaa talousstrategiaa, ja Yhdistynyt kuningaskunta pyrkii parhaillaan uuden hallinnon alaisuudessa luomaan vankan taloussuunnitelman. Deflaation lisääntyminen voi helposti johtaa taantumaan tai lamaan, joten taloudet ympäri maailmaa ovat innokkaita voittamaan deflaation ja ryhtymään töihin.

Onneksi maat voivat käyttää useita strategioita torjuessaan deflaatiota. Ensinnäkin maa voi yksinkertaisesti lisätä rahansa tarjontaa; Yhdysvaltojen kaltaisessa maassa tämä tarkoittaa, että Federal Reserve ostaa takaisin valtion arvopapereita ja lisää näin rahan tarjontaa. Lisääntynyt rahan tarjonta tarkoittaa, että jokainen liikkeessä oleva dollari on hieman arvokkaampi ja kuluttajat kuluttavat todennäköisemmin.

Maat voivat myös tehdä lainaamisesta hieman helpompaa kannustaakseen kuluttajia puremaan ja tekemään ostoksia, joita he ovat lykänneet. Jos keskuspankki tai valtiovarainministeriö päättävät lisätä käytettävissä olevaa luottoa tai alentaa korkoja, yksityishenkilöt voivat lainata lisää rahaa helpommin.

Pankit voivat myös lainata lisää rahaa mahdollisille lainanottajille, jos hallitus päättää alentaa varantokorkoa, joka on rahamäärä, joka pankeilla on oltava saatavilla kulloinkin. Lainalainsäädäntöä muuttamalla valtio pystyy tekemään lainan otosta paljon helpomman prosessin kuin se muuten olisi ja siten kannustamaan kuluttamaan.

Lopuksi kansalliset hallitukset voivat kiertää deflaation käyttämällä kohdennettuja, hyvin suunniteltuja menetelmiä veropolitiikka. Hyvän finanssipolitiikan luomisessa on paljon vivahteita, mutta jos hallitus pystyy samanaikaisesti laatimaan lainsäädäntöä, joka lisää julkisia menoja ja alentaa veroja, seurauksena voi olla kysynnän kasvu ja kuluttajien käytettävissä olevien tulojen lisääntyminen. Sanoivat, että kuluttajat kuluttavat todennäköisemmin ja nostavat hintoja ja kysyntää heti takaisin.

Jos veronalennuksia ei kuitenkaan luoda tarpeeksi hyvin tai ne kohdistuvat vain korkeimpiin luokkiin, suurin osa kuluttajista jätetään huomiotta, eikä politiikalla ole todellista vaikutusta deflaatioon.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa