Liity verkostomme!

tulli

Logistiikkakaupan elimet vaativat toimia uusien EU:n tuonti-ilmoitusten suhteen

SHARE:

Julkaistu

on


Kaupallisia kuljetuksia edustavat maailmanlaajuiset ja eurooppalaiset kauppajärjestöt ovat antaneet kiireellisen hälytyksen kaikille yrityksille, jotka osallistuvat tavaroiden kuljettamiseen EU:hun, Norjaan, Sveitsiin tai Pohjois-Irlantiin tai niiden kautta meritse, maanteitse tai rautateitse. Uusi tuontivalvontajärjestelmä (ICS2) otetaan käyttöön tämän vuoden kesäkuussa. 

World Shipping Council, International Federation of Freight Forwarders, Global Shippers Forum, European Community Association of Ship Brokers and Agents, European Community Shipowners' Associations, European Associations for Forwarding, Transport, Logistics and Customs Services, European Shippers Neuvosto ja Kansainvälinen tieliikenneliitto ovat yhdessä korostaneet uusien tarkastusten merkitystä ja niiden vaikutusta tavaraliikenteeseen Euroopan tullialueelle tai sen kautta meritse, maanteitse ja rautateitse. 

Tietoisuus uusien vaatimusten toimeenpanosta on ryhmän mukaan avainasemassa, samoin kuin ymmärrys siitä, kuinka ICS2 vaikuttaa toimitusketjun eri kokonaisuuksiin eri aikoina ja eri tavoilla. 

ICS2 on EU:n tulliviranomaisten yhteisesti käyttöön ottama tehostettu turvallisuusjärjestelmä, joka edellyttää, että tuontitavaroista on toimitettava erityistiedot ennen lastausta tai ennen saapumista EU:n rajalle. 

Vaatimukset otettiin käyttöön lentorahdille vuonna 2023 ja niitä laajennetaan meriliikenteeseen kesäkuusta 2024 alkaen ja maanteitse tai rautateitse saapuvaan tuontiin vuonna 2025. Uusiin laajoihin tietovaatimuksiin sisältyy kuusinumeroiset HS-koodit kullekin lähetyksen tuotteelle, " hyväksyttävä kuvaus” ja yksityiskohtaiset tiedot ostajasta ja myyjästä. 

Kaupan toimielimet, jotka kukin edustavat toimitusketjun eri osapuolia, ovat kehottaneet tavaroiden EU:hun siirtämiseen osallistuvia yrityksiä aloittamaan ICS2:n laajentamisen valmistelut nyt ja etsimään lisätietoja siitä, miten ne vaikuttavat niihin. Euroopan komission verkkosivusto on paras paikka aloittaa.  

ICS2-vaatimusten noudattamatta jättäminen johtaa viivästyksiin ja häiriöihin tuonnissa EU:hun, ja mahdollisesti, jäsenvaltioiden käytännön mukaisesti, sakkoja ja seuraamuksia henkilöille, jotka ovat vastuussa turvallisuustietojen toimittamisesta ICS2:lle.  

Mainos

Yhteistyö tällaisten kuljetusten eri osapuolten välillä on ratkaisevan tärkeää tavaroiden liikkeessä pitämiseksi, mitä symboloi kahdeksan kaupan elimen yhteinen toimintakehotus.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa