Liity verkostomme!

Maatalous

Maatalous: EU:n maatalouselintarvikekaupan huomattava kasvu jatkuu

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tuoreimmat EU:n elintarvikekaupan luvut julkaistu 4. tammikuuta osoittavat, että EU:n maatalouselintarvikekaupan kokonaisarvo (vienti plus tuonti) tammi-syyskuussa 2021 on 239.5 miljardia euroa, mikä on 6.1 % kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Vienti kasvoi 8 prosenttia 145.2 miljardiin euroon ja tuonti kasvoi 3.5 prosenttia 94.2 miljardiin euroon. Tämä heijastaa 51 miljardin euron yleistä maatalouselintarvikekaupan ylijäämää vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana, mikä on 17 % kasvua vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Suurin vienti lisääntyi Yhdysvaltoihin, ja se kasvoi 15 %. Tähän vaikuttivat pääasiassa viini, väkevät alkoholijuomat ja liköörit sekä suklaa ja makeiset. Myös vienti Etelä-Koreaan kasvoi voimakkaasti viinin, sianlihan, vehnän ja mesliinin sekä viennin Sveitsiin ansiosta. Ensimmäistä kertaa vuonna 2021 maatalouselintarvikkeiden vienti Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on ylittänyt vuoden 2020 vastaavan ajanjakson arvon ja kasvoi 166 miljoonalla eurolla. Sen sijaan Saudi-Arabiaan, Hongkongiin ja Kuwaitiin viennin arvo laski merkittävästi. Maatalouselintarvikkeiden tuonnissa eniten kasvoivat tuotteet Brasiliasta, joka kasvoi 1.4 miljardia euroa eli 16 % vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Myös tuonti Indonesiasta, Argentiinasta, Australiasta ja Intiasta kasvoi. Tuonnin ilmoitettiin vähentyneen huomattavasti useista maista, joista merkittävin oli 2.9 miljardin euron eli 27 %:n pudotus Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Seuraavaksi tulevat Yhdysvallat, Kanada, Uusi-Seelanti ja Moldova. Tuoteryhmittäin tammi-syyskuussa viinien, väkevien alkoholijuomien ja liköörien vientiarvot kasvoivat voimakkaasti. Muita merkittäviä viennin arvonnousuja nähtiin rypsi- ja auringonkukkaöljyissä sekä suklaassa ja makeisissa. Vauvanruoan ja vehnän vienti kuitenkin supistui tuntuvasti. Lisätietoa EU:n maatalouselintarvikekaupan uusimmista luvuista on saatavilla tätä ja EU:n maatalouselintarvikekaupasta yleensä tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa