Liity verkostomme!

Talous

Onko Eurooppa pyrkimässä käteisvapaaseen yhteiskuntaan?

SHARE:

Julkaistu

on

Käteisvapaiden maksujen kannattajat sanovat, että tähän liittyy erilaisia ​​etuja. Maailmanpankin tuore raportti osoittaa, että käteismaksut ovat vihreämpiä, koska fyysisen käteisen käytön lopettaminen säästää ympäristökustannuksia ja vähentää kuljetustarvetta esimerkiksi laskujen maksamiseen, maksujen vastaanottamiseen tai käteisen nostoon.

Ilmaston lisähyötyjä syntyy myös siitä, että digitaaliset maksut mahdollistavat investoinnin vihreisiin aloitteisiin. Esimerkiksi aurinko- tai tuulienergiatyyppiset hankkeet ovat riippuvaisia ​​digitaalisten maksujen saatavuudesta, ja digitalisaatio mahdollistaa edullisemmalla tavalla kaiken tarvittavan vakuutuksen rahoitukseen ja investointikeinoihin.

Ja mitä tulee Itä-Eurooppaan, maat, kuten Puola, Romania ja Unkari, ovat kokemassa nopeatempoista muutosta innovatiivisten startup-yritysten, suotuisan sääntelykehyksen ja digitaalisten rahoitusratkaisujen kasvavan kuluttajien kysynnän vauhdittamana.

Digitaaliset maksut eivät kuitenkaan ole vain keino, jolla Eurooppa voi tulla vihreämmäksi, sen kannattajat uskovat, tehokkaamman ja kustannustehokkaamman talouden, vaan myös keino innovoida. USA:n ja Kiinan hallitsemassa maailmassa teknologia luo tai rikkoo kansakuntia ja liittoutumia, eikä Euroopan unioni ole imartelevassa asemassa, kun on kyse tekniikan suurvaltojen kohtaamisesta. Tästä syystä Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on julistanut digitalisoinnin ja käteisvapaan maksamisen ykkösprioriteetiksi – ilmastonsuojelun ohella.

Liikkeen vastustajat väittävät, että tällaisen järjestelmän käyttöönotto saattaa olla liian hätäistä.

Keskustelu pääsi Euroopan parlamenttiin. Rareş Bogdan, Euroopan kansanpuolueen ryhmän romanialainen Euroopan parlamentin jäsen, pyysi malttia toimenpiteen täytäntöönpanossa kansallisella tasolla sanoen, että "tämä asia aiheuttaa vakavaa päänsärkyä niille, jotka aikovat kerätä ja käyttää käteistä suoriin maksuihinsa. Se vaatii lisäkäsittelyä ja kunnollisen analyysin."

Mainos

Poliittisen käytävän toisella puolella Renew Europe -parlamentaarikko, pikamaksuasetuksen varjoesittelijä Ivars Ijabs sanoi: "Digitaalisen muutoksen aikakaudella välittömät tilisiirrot ovat tehokkuuden ja mukavuuden majakka, joka tasoittaa tietä saumattomalle tilille. ja yhteenliitetty eurooppalainen rahoitusmaailma. Niiden nopea toteutus ja rajat ylittävä saatavuus antavat yksilöille ja yrityksille mahdollisuuden suorittaa liiketoimia ennennäkemättömällä nopeudella ja joustavuudella, mikä edistää yhdentyneempää ja dynaamisempaa EU:n taloutta.

Toimenpiteen kannattajat katsovat, että siirtyminen käteismaksuihin ja digitaaliseen valuuttaan vahvistaa osaltaan EU:n sisämarkkinoita, mikä tekee eurooppalaisten ja yritysten kaupankäynnistä unionin alueella helpompaa, nopeampaa ja halvempaa. He sanovat, että tarvitsemme joukon lakeja, jotka rajoittaisivat käteismaksuja osana laajempaa joukkoa EU:n välineitä, joilla pyritään torjumaan rahanpesua ja terrorismin rahoitusta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa