Liity verkostomme!

Talous

Kannustamisen arvoinen ilmastokumppanuus

SHARE:

Julkaistu

on

Kun Yhdistynyt kuningaskunta valmistautuu tuleviin vaaleihin, jotka on suunniteltu pidettäväksi 4. heinäkuutathMonet asiantuntijat odottavat työväenpuolueen paluuta valtaan 14 vuoden oppositiossa olon jälkeen - kirjoittaa Kaveri Kioni.

Keir Starmerin johdolla työväenpuolue on keskittynyt ensisijaisesti suunnitelmaan elvyttää taloutta, alentaa elinkustannuksia ja muodostaa maasta kestävän ja teknologian kehityksen globaali johtaja. Koska Yhdistyneen kuningaskunnan tavoitteena on saavuttaa nettonolla vuoteen 2050 mennessä, työväenpuolueella on, jos se valitaan, ainutlaatuinen tilaisuus kääntää huomionsa ja valtion investoinnit puhtaaseen teknologiaan. Vakaa ja luotettava kriittisten mineraalien toimitusketju on olennainen osa puhtaan teknologian valmistusta Isossa-Britanniassa ja kaikkialla Euroopassa. Lontoon Cityä yhtenä maailman finanssikeskuksista tulisi myös rohkaista harkitsemaan suurempia investointeja ESG:hen ja kriittisiin mineraaleihin kehittyvillä markkinoilla keskittyen kiertotalouteen.

Vaikka maaliskuussa 2023 kattava kriittinen mineraalistrategia, osuvasti nimetty Resilience for the Future, jonka käynnisti silloinen liiketoiminta-, energia- ja teollisuusstrategiasta vastaava valtiosihteeri Rt Hon Kwasi Kwarteng, ilmeisesti muut jatkuvat kiireelliset ongelmat estivät sen tehokkaan täytäntöönpanon. Tältä osin avainasemassa on Kongon demokraattinen tasavalta, joka toimii tällä hetkellä maailmanlaajuisena toimittajana täsmälleen kriittisille mineraaleille, joita tarvitaan tällaisen puhtaan teknologian tuotantoon. Vuodesta 2020 lähtien Kongon demokraattinen tasavalta oli toimittaa jopa 69 % maailman koboltista. Lisäksi tärkeitä mineraaleja, kuten koltaani, kasiteriitti, kulta ja volframiitti, joista monet eivät ole kotinimiä, mutta ovat kuitenkin tärkeitä puhtaan energiateknologian kannalta, ovat valmistettu Kongon demokraattisen tasavallan toimesta.

Valitettavasti tähän Kongon demokraattisen tasavallan keskeiseen rooliin ei kiinnitetty riittävästi huomiota, sillä sen mahdollisuudet turvallisuuden ja kansainvälisen diplomatian alalla jäivät valitettavasti suurelta osin huomiotta. Tämä tapahtui toimeenpanon valossa Ruandan turvallisuuslaki. Huhtikuussa 2024 voimaan tulleen lain mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan turvapaikka oli siirrettävä Ruandaan ennen kuin heidän turvapaikkahakemuksensa käsitellään, minkä vuoksi jotkut parlamentaarikot asettivat sen etusijalle rooliin, joka Kongon demokraattisella tasavallalla voi ja sen pitäisi olla Britannian kansallisten energiaetujen turvaamisessa.

Pyrkiessään turvaamaan toimitusketjut ja muuttamaan Kongon demokraattisen tasavallan kriittisten mineraalien maailmanlaajuiseksi keskukseksi Kongon demokraattisen tasavallan hallitus presidentti Felix-Antoine Tshisekedin johdolla on investoineet 3.5 miljoonaa dollaria Buenassa, maan ensimmäinen integroitu metallien jalostus- ja kauppayhtiö, joka rahoittaa kuparin ja koboltin jalostamoa (hydrometallurginen tehdas), jonka odotetaan valmistuvan vuoden 2027 loppuun mennessä. Sijaitsee Lualaban maakunnassa, joka tunnetaan merkittävästä kuparin tuotannostaan, Buenassa-projektista. edistää teollistumista samalla kun luodaan kestävää ja kiertokulkuista vihreää talouskehitystä.

Kongon demokraattinen tasavalta on edelleen sitoutunut "ilmastoälykkääseen kaivostoimintaan", vahvistavia heidän roolinsa kriittisten mineraalien toimittajana globaalilla alustalla. Kongon demokraattisen tasavallan entinen teollisuusministeri Julien Paluku sanoi mitä tulee kriittisten mineraalien keskeisyyteen maan tulevaisuuden kannalta ja erityisesti Buenassa-projektin osalta: "Kongon demokraattisen tasavallan presidentti Félix Antoine Tshisekedi vaatii maata paikallista rikastamista ja lisäarvoa kriittisille mineraaleille on hyvin varustettu. Tämä suositus on keskeinen pilari hänen Kongon kansan vaurautta edistävässä presidentinvaaliohjelmassaan sekä hänen kansallisessa turvallisuusstrategiassaan.

Mainos

Vuoden 2023 YK:n yleiskokouksen sivussa presidentti Tshisekedi ilmoitti tukevansa ja huomionsa Buenassa aloite, jonka hän toivoo toimivan maan kansallisen turvallisuuden keskeisenä pilarina ja tarjoavan kipeästi kaivattua vaurautta kansalaisille. Tshisekedi oli valittiin uudelleen joulukuussa 2023 alustalla, joka pyrkii saamaan aikaan talouskasvua, lisäämään turvallisuutta idässä ja elvyttämään maan kansainväliset suhteet.

Buenassa-hankkeen tukeminen täydentää tätä agendaa tavalla, jolla se myös pyrkii elvyttämään maan teollisuutta. Esimerkiksi Buenassan suunnitelmalla ottaa käyttöön lohkoketjupohjaisia ​​jäljitettävyysratkaisuja on vallankumouksellinen vaihe, joka voi vaikuttaa positiivisesti markkinoiden valvontaan, jolloin maat voivat valvoa ja seurata metallien hintoja ja laajentaa akkupassien tietosyötteitä.

Hanke on turvannut taloudellista ja teknistä yhteistyötä kansainvälisten instituutioiden, kuten Delphos Internationalin, MET63:n, brittiläisen Bara Consultingin ja muiden kanssa, luoden tilaa taloudellisille hyödyille jokaiselle kumppanuuteen osallistuvalle maalle.

Tällä hetkellä projekti tukee sähköajoneuvo-aloitetta, johon osallistuvat Kongon demokraattinen tasavalta, Sambia ja jopa Yhdysvallat. Tavoitteena on lopulta muuttaa sähköajoneuvoteollisuutta. Tulevan työväenpuolueen hallituksen investointi Buenassan jalostamohankkeeseen hyödyttäisi molempia osapuolia Kongon demokraattisessa tasavallassa, Isossa-Britanniassa ja Euroopassa, ja se välittäisi viestin, että uusi hallitus kannustaa vastuullista teollistumista, maailmanlaajuisten toimitusketjujen uudelleenjärjestelyä sekä edistää vihreä taloussektori sähköajoneuvo- ja akkuteollisuuden kautta. Lopullisten toteutettavuustutkimusten odotetaan valmistuvan vuoden 2025 loppuun mennessä, joten tämän hankkeen valtava potentiaali on pian entistäkin ilmeisempi.

Ottaen huomioon työväenpuolueen aikomuksen keskittyä elinkustannusten säätelyyn Yhdistyneessä kuningaskunnassa, investoinnit Kongon demokraattisessa tasavallassa loisi uusia työpaikkoja puhtaan teknologian alalla, vähentäisi riippuvuutta yksityisautoista ja jopa alentaisi yleishyödyllisiä kustannuksia. Lisäksi tuemalla Kongon demokraattista tasavaltaa ja sen kriittisten mineraalien tuotantoa tuleva hallitus osoittaisi ainutlaatuista brittiläistä johtajuutta uusiutuvan energian kehittämistä edistävissä maailmanlaajuisissa pyrkimyksissä, jotka ovat välttämättömiä laajemman ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Tämä investointi toimii myös välineenä puolueen laajalle edistykselliselle asialistalle, mikä edistää edelleen sitoutumista sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja yleiseen kestävyyteen. Hankkeeseen tehdyistä investoinneista aiheutuvat geopoliittiset vaikutukset voivat lopulta monipuolistaa kriittisten mineraalien lähteitä ja vähentää riippuvuutta rajoitetusta määrästä toimittajia tällä hetkellä. Kiina hallitsee, joka varmistaa energian monipuolistamisen ja kestävyyden tulevaisuuden Isolle-Britannialle ja koko Euroopalle.

Maan mineraalirikkaat esiintymät ovat välttämättömiä luotettavan toimitusketjun luomiseksi, joka voidaan liittää globaaliin puhtaan energian siirtymiseen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Vastuulliset kaivoskäytännöt Kongon demokraattisessa tasavallassa edistävät myös kestävää taloudellista kehitystä ja vähentävät köyhyyttä koko alueella ja edistävät samalla diplomaattisia suhteita Yhdistyneen kuningaskunnan ja Kongon demokraattisen tasavallan välillä. Tällä hetkellä odotetaan, että Kongon demokraattisesta tasavallasta hankitut mineraalit tukevat vähähiilistä liikkuvuutta ja minimoivat energiankulutuksen, mikä tukee suoraan tulevan hallituksen politiikkaa, kun ne pyrkivät vähentämään Britannian kansalaisten yleishyödyllisiä kustannuksia. Koska Kongon demokraattinen tasavalta ja Yhdistynyt kuningaskunta ovat avainasemassa akkuvalmistukseen liittyvän integroidun arvoketjun ylläpitämisessä, ne pitävät lupauksensa vastuullisen ympäristöteknologian toimittamisesta.

Lopuksi Kongon demokraattisen tasavallan ja Sambian hallitukset aikovat perustaa tutkimuskeskuksen sähköajoneuvojen akkutaitojen kehittämiseen erityistalousvyöhykkeiden tukemiseksi. Tämä tarjoaa uuden mahdollisuuden pehmeän vallan käyttöönottamiseksi tulevalle hallitukselle tutkijoiden ja Yhdistyneen kuningaskunnan tutkimuslaitosten avulla ottamalla käyttöön tieto- ja tutkimusohjelma, mukaan lukien ammatillinen ohjelma Kongon demokraattisen tasavallan eloisille ja dynaamisille nuorille.

Kaikki nämä jatkuvat kehitystyöt olisivat myös hyvin pitkälti "konseptin" mukaisia.Sekuronomiikka”, jonka on kehittänyt valtiovarainministeri Rachel Reeves, joka keskittyy taloudellisen turvallisuuden ja teollisuuden kestävyyden asettamiseen etusijalle. Käsiteltävänä olevassa tapauksessa Kongon demokraattinen tasavalta voi varmistaa sekä Yhdistyneen kuningaskunnan taloudellisen turvallisuuden että teollisuuden sietokyvyn siirtymällä apuun perustuvasta mallista kauppaan ja molemminpuoliseen hyötyyn keskittyvään malliin. Erityisesti Buenassa-hanke on linjassa Kongon demokraattisen tasavallan pitkän aikavälin teollistumissuunnitelman kanssa, mallin kanssa, joka osoittaa julkisen ja yksityisen sektorin yhteenliittymien tärkeyden. Kongon demokraattisen tasavallan ja Yhdistyneen kuningaskunnan välinen kumppanuus tällä alalla pystyy toimimaan esimerkkinä muille maille maailmanlaajuisen yhteistyön tärkeydestä ilmastohaasteisiin vastaamisessa ja samalla paikallista hyötyä.

Guy Kioni on toimitusjohtaja Missang, putiikki geostrategian ja johtamisen konsulttiyritys, joka on erikoistunut kriittisiin mineraaleihin, diplomatiaan, kehittyvään teknologiaan, koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa