Liity verkostomme!

Talous

Lyhytaikaiset vuokrat – Iso askel kohti edullisempaa asumista ja asuttavampia kaupunkeja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tällä viikolla Euroopan parlamentin jäsenet äänestivät lyhytaikaisia ​​vuokra-asioita koskevien tietojen keruuta koskevan kolmikantaneuvottelun puolesta. Tällä asetuksella parannetaan lyhytaikaista vuokra-asuntoa koskevien tietojen keräämistä ja saatavuutta, jolloin paikallisviranomaiset voivat valvoa voimassa olevien sääntöjen noudattamista. Vihreät/EFA-ryhmä pitää tervetulleena kolmikantaneuvotteluissa saavutettua sopimusta, joka sisältää isännöitsijöiden rekisteröintivaatimusten yhdenmukaistamisen, sääntöjen selventämisen, joilla varmistetaan rekisteröintinumeroiden näyttäminen ja tarkastaminen, alustojen velvoite torjua laitonta vuokrausta tekemällä satunnaisia ​​tarkastuksia ja virtaviivaistaa tietojen jakamista. verkkoalustoilla ja viranomaisilla.

Kim van Sparrentak, Verts/EFA:n Euroopan parlamentin jäsen ja asiakirjan esittelijä, kommentoi:

”Huoneiden satunnainen vuokraaminen muuttui keinosta ansaita ylimääräistä rahaa sijoittajien vetämäksi liiketoimintamalliksi. Lyhytaikaiset vuokra-asunnot heikentävät kohtuuhintaisia ​​asuntoja suurissa kaupungeissa ja turistialueilla poistamalla taloja markkinoilta ja nostamalla hintoja ja aiheuttavat paineita kaupunginosien asumiselle.

"Jotkut kaupungit ovat jo ottaneet käyttöön sääntöjä tämän ongelman ratkaisemiseksi, mutta alustat ovat kieltäytyneet jakamasta tietoja viranomaisten kanssa. Tämä asetus luo perustan tällaisten tietojen keruun ja saatavuuden parantamiselle, antaa kaupungeille kaikkialla Euroopassa mahdollisuuden valvoa paikallisia sääntöjään ja edistää kohtuuhintaisten asuntojen saatavuutta. Tämä on iso askel kohti elävämpiä kaupunkeja. Emme voi antaa verkkoalustojen muuttaa kaupunkejamme tyhjiksi kuoriksi, jotka on tarkoitettu yksinomaan yritysten voittoon."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa