Liity verkostomme!

Talous

Eduskunta juhlii euron 20-vuotispäivää

SHARE:

Julkaistu

on

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta eurosetelien ja -kolikoiden käyttöönotosta. 1. tammikuuta 2002 eurooppalaiset 12 maassa heräsivät maailmaan, jossa heidän oli käytettävä uutta valuuttaa. Käteisen vaihto oli historian suurin valuutanvaihto. 

Yli 20 vuotta myöhemmin eurosta on tullut yksi maailman vahvimmista valuutoista. Sitä käyttää 19 EU:n 27 jäsenvaltiosta ja yli 340 miljoonaa eurooppalaista. 

"Euro on tehnyt eurooppalaisten elämästä yksinkertaisempaa ja tuottanut konkreettista taloudellista hyötyä", EKP:n pääjohtaja Christine Lagarde. ”Se on antanut kaupan kukoistaa, tukenut ihmisten, tavaroiden ja palveluiden vapaata liikkuvuutta ja antanut kansalaisille mahdollisuuden työskennellä, opiskella ja matkustaa 19 jäsenvaltiossa ilman valuutanvaihtoa. Se on yhdistänyt meidät yli rajojen, kielten ja kulttuurien. Valuutan jakaminen on enemmän kuin pelkkä saman maksutavan käyttäminen; se on osa yhteistä yritystä."

Euroon liittyvä innovaatio ei kuitenkaan ole pysähtynyt tähän. Lagarde tarjosi käsityksen digitaalisesta eurosta, jonka parissa he työskentelevät, sekä eurosetelien turvallisemman ja luotettavamman uudelleensuunnittelun.

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa