Liity verkostomme!

Talous

EU:n kauppaministerit keskustelevat rokotuksista WTO:n johtajan kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Puheenjohtajavaltio Ranska isännöi tänään (14. helmikuuta) EU:n kauppaministerien epävirallista kokousta Marseillessa. Ministerit tapasivat WTO:n pääjohtajan Ngozi Okonjo-Iwealan keskustellakseen kauppakysymyksistä, mukaan lukien rokotteet. 

Kokouksessa oli tilaisuus vaihtaa näkemyksiä EU:n strategiasta monenvälisissä kauppakysymyksissä ennen tulevaa WTO:n ministerikonferenssia, erityisesti maailmankaupan vastauksesta kansanterveyskriiseihin, kuten COVID-19-pandemiaan.

"Puhuessani poliitikkona mutta myös lääkärinä olen todella pettynyt siihen, että emme ole vielä päässeet kansainväliseen sopimukseen rokotuksista", Irlannin kauppaministeri Leo Varadkar sanoi. ”Maailmassa on niin monia minun kaltaisiani maita, jotka ovat voimakkaasti rokotettuja ja elämä on melkein palannut normaaliksi. Mutta [on] niin monia maita, erityisesti kehitysmaissa, joissa ihmiset eivät vielä voi saada rokotuksia. En usko, että meidän pitäisi odottaa seuraavaan vaihtoehtoon, ennen kuin saamme sopimuksen. 

Varadkar sanoi, että EU tarkastelee kokonaisvaltaista lähestymistapaa, jossa ei tarkastella vain tavoitetta rokotteiden luovuttamisesta, vaan myös rokotteiden käyttöönoton tukemisen varmistamista. Hän sanoi, että on tärkeää tehdä kompromisseja, mutta hän sanoi, ettei niitä saa käyttää henkisen omaisuuden ja innovaatioiden heikentämiseen. 

Kokouksessa käsiteltiin myös lukuisia tulevia kansainvälisiä konferensseja, joihin kuuluvat myöhemmin tällä viikolla pidettävä EU:n ja Afrikan unionin huippukokous, kevään USA:n ja EU:n kauppa- ja teknologianeuvosto sekä Venäjän vastainen pakotepaketti. 

"On selvää, että EU:na ja laajempana länsimaisena demokraattisena yhteiskunnana lähetämme Venäjälle vahvan ja yhtenäisen viestin, että kaikkiin aggressioihin vastataan erittäin lujalla ja mittavalla toimilla", kauppakomissaari Valdis Dombrovskis sanoi.

Valmistautuakseen keväällä Ranskassa pidettävään toiseen vuosittaiseen USA:n ja EU:n kauppa- ja teknologianeuvostoon kauppaministerit keskustelivat digitaali- ja ilmastoasioista, uusista teknologioista sekä myös Atlantin molemmin puolin koetuista toimitusketjukysymyksistä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa