Liity verkostomme!

Talous

Neuvosto hyväksyy neuvotteluvaltuuden kryptovarojen siirtojen puhdistamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU:n suurlähettiläät ovat sopineet (1. joulukuuta) valtuutuksen neuvotella Euroopan parlamentin kanssa ehdotuksesta varojen siirtoihin liittyvien tietojen nykyisten sääntöjen päivittämiseksi. Päivityksen tavoitteena on laajentaa sääntöjen soveltamisala tiettyihin kryptovaroihin.

"Tämänpäiväinen sopimus on tärkeä askel kohti rahoitusjärjestelmiemme aukkojen kuromista, joita rikolliset käyttävät pahantahtoisesti laittomien voittojen pesuun tai terroristitoiminnan rahoittamiseen", Slovenian valtiovarainministeri Andrej Šircelj. "Salakirjoitusvarat ovat yhä suuremmassa vaarassa tulla hyväksi rahanpesuun ja rikollisiin tarkoituksiin, ja olen iloinen, että neuvosto voi edistyä nopeasti tämän kiireellisen ehdotuksen käsittelyssä."

Ehdotuksen tavoitteena on ottaa käyttöön kryptoomaisuuspalvelujen tarjoajien velvollisuus kerätä ja asettaa saataville täydelliset tiedot hoitamiensa virtuaalisten tai kryptovarojen siirtojen lähettäjistä ja vastaanottajista. Näin maksupalveluntarjoajat tekevät tällä hetkellä pankkisiirroille. Jäljitettävillä kryptovarojen siirroilla on helpompi tunnistaa ja estää epäilyttävät tapahtumat.

Neuvosto haluaa sisällyttää kryptovarojen siirrot kryptovarojen palveluntarjoajien ja isännöimättömien lompakoiden välillä, haluaa täydellisen joukon alullepanijatietoja kryptovarojen siirtoa varten tapahtuman määrästä riippumatta. Koska kryptovarojen siirtojen jäljitettävyys on varmistettava kiireellisesti, neuvosto pyrkii kannassaan synkronoimaan varojen siirtoa koskevan ehdotuksen soveltamisen ja kryptovarojen sääntelyn markkinoita (MiCA).

Mainos

Tämä ehdotus on osa lainsäädäntöehdotuspakettia, jolla vahvistetaan EU:n rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevia sääntöjä (AML/CFT), jonka komissio esitti 20. heinäkuuta 2021.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa