Liity verkostomme!

Talous

"Euroopan talous on siirtymässä elpymisestä laajentumiseen" Gentiloni

SHARE:

Julkaistu

on

Talouskomissaari Paolo Gentiloni esitteli syksyn talousennusteen: "Euroopan talous on siirtymässä elpymisestä kasvuun, mutta nyt se kohtaa vastatuulen."

Se, mitä Gentiloni kuvaili EU:n "ennennäkemättömäksi poliittiseksi vastaukseksi" COVID-19-pandemiaan ja onnistuneeksi rokotuskampanjaksi, on mahdollistanut talouden uudelleen avaamisen ja siihen liittyvän kasvun kiihtymisen.

Tähän myönteiseen kuvaan liittyy kolme keskeistä uhkaa: COVID-tapausten huomattava lisääntyminen, etenkin alueilla, joilla rokotukset ovat suhteellisen alhaiset; nouseva inflaatio, joka johtuu suurelta osin energian hintojen noususta; ja toimitusketjun häiriöt, jotka painavat lukuisia aloja. 

EU:n talouden ennustetaan saavuttavan 5 %:n kasvuvauhdin vuonna 2021, 4.3 %:n vuonna 2022 ja 2.5 %:n vuonna 2023. EU:n BKT:n vuosikasvu oli lähes 14 % vuoden 2021 toisella neljänneksellä. korkein lukema tietueessa. EU:n talous palasi pandemiaa edeltäneelle tuotantotasolle vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä ja siirtyi elpymisestä kasvuun. Kotimaisen kysynnän odotetaan jatkavan kasvua.

Mainos

Komissio on myös havainnut, että elvytys- ja selviytymisvälineen (RRF) täytäntöönpano alkaa myös olla tärkeässä asemassa yksityisten ja julkisten investointien lisäämisessä.

6.8% työttömyys

EU:n työmarkkinat ovat parantuneet rajoitusten keventämisen ansiosta. Tämän vuoden toisella neljänneksellä EU:n talous loi noin 1.5 miljoonaa uutta työpaikkaa ja monet työntekijät poistuivat työpaikan säilyttämisjärjestelmistä. EU:n työttömyysaste oli elokuussa 6.8 %, ja se oli hieman yli vuoden 2019 lopun tason. Yritystutkimukset paljastavat esiin nousevia työvoimapulataskuja, erityisesti aloilla, joilla aktiviteetti on voimakkaimmin kiihtyvä. On huolestuttavaa, että tämä voi hidastaa elpymistä. Työllisyyden odotetaan ylittävän kriisiä edeltäneen tason ensi vuonna ja siirtyvän kasvuun vuonna 2023. 

Mainos

Kuva on ristiriitainen kaikkialla EU:ssa. Erityisesti Irlannin arvioidaan kasvavan jopa 14.6 %, josta lähes puolet johtuu siellä sijaitsevista suurista monikansallisista yrityksistä, mutta vaikka tämä jätettäisiin syrjään, kotimaan talouden odotetaan tuottavan 7 % kasvua. 

Espanjan ennustetta vuodelle 2022 on tarkistettu alaspäin 6.3 prosentista 5.5 prosenttiin, mutta kehitys on edelleen erittäin positiivista. 

Monet ihmiset ovat olleet huolissaan viimeaikaisesta inflaation kiihtymisestä, mikä johtuu taloudellisen toimeliaisuuden voimakkaasta elpymisestä ja energian hintojen noususta. Euroalueen inflaation ennustetaan huippunsa 2.4 prosenttiin vuonna 2021, ennen kuin se laskee 2.2 prosenttiin vuonna 2022 ja 1.4 prosenttiin vuonna 2023 energian hintojen asteittaisen tasoittuessa. Koko EU:ssa inflaation odotetaan olevan hieman korkeampi.

Jaa tämä artikkeli:

Maatalous

"Dai the Dairy" voittaa Walesin maatalouspalkinnon

Julkaistu

on

Tunnettu Pembrokeshiren maidontuottaja Dai Miles (Kuvassa), joka viljelee aivan Haverfordwestin ulkopuolella Walesissa, on valittu 2021 Farmers' Union of Walesin (FUW) palkinnon voittajaksi henkilölle, joka on antanut erinomaisen panoksen Walesin meijeriteollisuudelle.

Palkinto myönnetään henkilölle, joka on tehnyt suuren panoksen ja josta on tullut kiinteä osa Walesin meijeriteollisuutta. Tuomarit olivat vaikuttuneita panoksesta, jonka Miles on tehnyt ja antaa edelleen meijeriteollisuudelle.

Palkinnon luovuttaessa Royal Welsh Winter Fair -messuilla maanantaina 29. marraskuuta FUW:n presidentti Glyn Roberts sanoi: "Dai Milesiä voidaan kuvata vain meijeriteollisuutemme vahvuutena. Hänen intohimonsa, omistautumisensa ja innostuksensa kaikkeen maitoalaan on inspiroivaa. 

”Hän ei ainoastaan ​​tee erinomaista työtä maidontuottajana, huolehtii karjasta, maasta ja tuottaa kestävää ravintoa, vaan hän auttoi myös varmistamaan Walesista tulevan luomumaidon pitkän aikavälin markkinat tukemalla Walesin luomujalostustarpeita. Palkintoa ei voisi saada arvokkaammalle voittajalle."

Mainos

Dai Miles varttui Felin Fachissa lähellä Lampeteria ja kävi Aberaeronin peruskoulua. Ei maanviljelijäperheestä, vaan Dai aloitti maanviljelijäuransa käymällä Welsh Agricultural Collegessa Aberystwythissä, jossa hän sai kansallisen maatalousdiplomin ja suoritti voileipävuoden Godor Nantgaredigissä.

Yliopiston jälkeen hän työskenteli viisi vuotta 160 lehmän paimenena Waun Fawrissa, Glynarthenissa, Llandysulissa ja sitten vielä viisi vuotta IGER Trawscoedissa avustuspaimenena kahden lypsykarjan, Lodge Farmin ja luomukarjan välillä Ty Gwynissä ennen ottamista. rohkea askel ottaa vuokrasopimus yksin.

Dai, joka on FUW:n varapuheenjohtaja Etelä-Walesissa, on myös entinen FUW:n maito- ja maitotuotekomitean puheenjohtaja, FUW:n entinen piirikunnan puheenjohtaja Pembrokeshiressä ja FUW:n vuokralaiskomitean varapuheenjohtaja. 

Mainos

Lisäksi Dai on osallistunut Farming Connectin Agri-Academy Rural Leadership -ohjelmaan, mikä on auttanut häntä kehittämään edelleen viestintätaitojaan, jotta hän voi hoitaa tehtävänsä tehokkaammin muualla kuin tilalla.

Sen lisäksi, että Dai Miles johti omaa luomumaitotilaansa, hänestä tuli vuonna 2000 yksi Calon Wen Organic Milk Co-operativen neljästä perustajajohtajasta ja ensimmäinen puheenjohtaja. Osuuskunta, jonka omistaa 25 viljelijäperhettä, auttaa turvaamaan Walesista tulevalle luomumaidolle pitkän aikavälin markkinat tukemalla Walesin luomujalostustarpeita. 

Vuonna 2013 hänestä tuli yrityksen toimitusjohtaja ja hän ryhtyi kehittämään brändiä luomumaidon markkinoiden kapealla alueella. Yritys toimittaa nyt oman merkkinsä maitoa, voita, juustoja ja pakastejogurttia suurille jälleenmyyjille Walesissa ja Isossa-Britanniassa sekä laajalle valikoimalle muita vähittäismyyntipisteitä.

Dai menestyksen keskeistä on intohimoinen usko, että kannattava maatalousteollisuus on avain Walesin maaseudun ja maaseutukulttuurin säilyttämiseen tuleville sukupolville.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: EU:n maatalouselintarvikekaupan tasainen kasvu

Julkaistu

on

Tuoreimmat EU:n elintarvikekaupan luvut julkaistu osoittavat, että kauppa jatkaa tasaista kasvuaan viennin kasvaessa 7 prosenttia vuoden 2020 kahdeksaan ensimmäiseen kuukauteen verrattuna. EU:n maatalouselintarvikekaupan kokonaisarvo (vienti plus tuonti) tammi-elokuussa 2021 oli 210.5 miljardia euroa, 5.1 % kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Vienti kasvoi 7 prosenttia 127.5 miljardiin euroon, kun taas tuonti kasvoi 2.3 prosenttia 85 miljardiin euroon, joten maatalouselintarvikekaupan ylijäämä oli yhteensä 44 miljardia euroa vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana. Tämä on 17 % kasvua vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Positiivisia lukuja raportoitiin Yhdysvaltoihin suuntautuvassa viennissä, joka kasvoi 2 miljardia euroa eli 15 %, mikä johtui suurelta osin viinin sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien vahvasta kehityksestä.

Lisäksi vienti Kiinaan kasvoi 812 miljoonalla eurolla, kun taas vienti Sveitsiin (kasvu 531 miljoonaa euroa), Etelä-Koreaan (kasvu 464 miljoonaa euroa), Norjaan (kasvu 393 miljoonaa euroa) ja Israeliin (288 miljoonaa euroa) lisääntyi. Vienti Isoon-Britanniaan oli tänä aikana (116 milj. euroa) lähes samaa arvoa kuin viime vuonna. Vienti useisiin maihin väheni verrattuna vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon. Eniten väheni vienti Saudi-Arabiaan, joka väheni 399 miljoonaa euroa eli 16 %. Muita merkittäviä laskuja raportoitiin viennissä Hongkongiin (lasku 103 miljoonaa euroa) ja Kuwaitiin (lasku 101 miljoonaa euroa). Tietyissä tuoteryhmissä vuoden 2021 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana viinin (2.5 miljardia euroa) sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien (1.3 miljardia euroa) viennin arvo kasvoi 31 prosenttia ja liköörit 32 prosenttia. Vehnän (lasku 892 miljoonaa euroa) ja lastenruokien (736 miljoonaa euroa) viennin ilmoitettiin vähentyneen. Tuonnin arvo kasvoi eniten öljykakkuissa (1.1 miljardia euroa), soijapavuissa (1.1 miljardia euroa), rasvahapoissa ja vahoissa (500 miljoonaa euroa), palmu- ja ydinöljyssä (479 miljoonaa euroa) ja kaakaopavut (nousu 291 miljoonaa euroa).

Sen sijaan tuontiarvot vähenivät eniten trooppisten hedelmissä, pähkinöissä ja mausteissa (669 miljoonaa euroa), hedelmämehuissa (194 miljoonaa euroa), sitrushedelmissä (159 miljoonaa euroa), raakatupakassa (158 miljoonaa euroa). , ja riisiä (alennus 140 miljoonaa euroa). Lisätietoja on saatavilla tätä ja EU:n maatalouselintarvikekaupasta hänene.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Euroopan komissio

Kauppa ja turvallisuus: Komissio korostaa työtä EU:n etujen ja arvojen puolustamiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio esittelee keskeisiä havaintoja, jotka liittyvät EU:n etujen puolustamiseen viennin valvonnan ja ulkomaisten investointien osalta EU:hun. Komissio tarkasteli 400 ulkomaista sijoitusta sen jälkeen, kun uusi ulkomaisia ​​suoria sijoituksia koskeva seulontalaki tuli voimaan. Vaikka tämä mekanismi on ollut käytössä vasta vuoden ajan, se on otettu käyttöön vaikuttavasti, mikä tarkoittaa, että EU:n edut suojataan paremmin jatkossa. Samaan aikaan jäsenvaltiot tarkastelivat EU:n vientivalvontajärjestelmän puitteissa yli 30,000 603 mahdollisen sotilaskäyttöön tarkoitettujen tavaroiden vientipyyntöä, joista XNUMX vientiä estettiin. Nämä ovat joitain kohokohtia, joista ilmoitettiin ensimmäisten suorien sijoitusten seulontaa ja vientivalvontaa koskevien raporttien julkaisemisen yhteydessä.

Varapuheenjohtaja ja kauppakomissaari Valdis Dombrovskis sanoi: ”EU on edelleen avoin kaupalle ja ulkomaisille investoinneille – tämä on työpaikkojen luomisen ja talouskasvumme pilari. Mutta avoimuuksemme ei ole ehdoton, ja sitä on tasapainotettava asianmukaisilla välineillä turvallisuutemme ja yleisen järjestyksen turvaamiseksi. Ulkomaisten investointien seulonta ja kaksikäyttötuotteiden viennin valvonta auttavat pitämään EU:n turvassa ja samalla suojelevat ihmisoikeuksia. Ne ovat avoimen, kestävän ja itsevarman kauppapolitiikkamme keskeisiä osia. Nämä kaksi raporttia korostavat, kuinka nämä välineet voivat auttaa komissiota ja jäsenvaltioiden toimivaltaisia ​​viranomaisia ​​toimimaan päättäväisesti tilanteen niin vaatiessa puolustaen etujamme ja edistäen samalla arvojamme.

FDI-seulonta

Tämä suorien sijoitusten seulontaraportti on ensimmäinen, joka julkaistaan ​​sen jälkeen, kun EU:n uusi suorien sijoitusten seulontaasetus tuli voimaan vuosi sitten. Tämän asetuksen mukaan jäsenvaltiot ja komissio tekevät tiivistä yhteistyötä varmistaakseen, että kaikki ulkomaiset suorat sijoitukset, jotka voivat aiheuttaa turvallisuusriskin EU:n jäsenvaltioille tai EU:n kriittisille omaisuuserille, seulotaan tehokkaasti.

Mainos

Keskeisten havaintojen osalta raportissa korostetaan:

 • Komissio seuloi 265 jäsenvaltioiden raportin mukaisesti ilmoittamaa tapahtumaa kesäkuun 2021 loppuun mennessä (nyt laskuri on yli 400);
 • 80 prosenttia liiketoimista ei antanut aihetta lisätutkimuksiin, joten komissio arvioi ne vain 15 päivässä.
 • useimmat seulontaa koskevat ilmoitukset jäsenvaltioilta koskivat valmistusalaa, tieto- ja viestintätekniikkaa, tukku- ja vähittäiskauppaa;
 • viisi suurinta sijoittajien lähtömaata ilmoitettujen suorien sijoitusten joukossa olivat yritykset, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Kanadassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa sekä;
 • komissio antoi lausunnon alle 3 prosentissa 265 tutkitusta tapauksesta.

Mietinnössä vahvistetaan, että EU on edelleen avoin ulkomaisille investoinneille varmistaen samalla EU:n turvallisuuden ja yleisen järjestyksen suojelun. Suorien ulkomaisten sijoitusten seulontayhteistyömekanismi toimii tehokkaasti eikä aiheuta tarpeettomia viivästyksiä transaktioihin. Yhä useammat jäsenvaltiot ovat ottaneet käyttöön oman seulontamekanisminsa – 18:lla on nyt mekanismi käytössä. Euroopan komissio odottaa kaikkien jäsenvaltioiden ottavan käyttöön kansalliset seulontamekanismit. Tämä parantaa entisestään seulontajärjestelmän tehokkuutta ja varmistaa kattavan EU:n lähestymistavan turvallisuuteen tai yleiseen järjestykseen liittyvien riskien torjumiseksi.

Viennin valvonta

Tämä on viimeinen vientivalvontaa koskeva raportti ennen parannetun vientivalvonta-asetuksen voimaantuloa.

Mainos

Raportti osoittaa, että kaksikäyttötuotteiden viennin osuus EU:n kokonaisviennistä on noin 2.3 prosenttia. Yhteensä 30.292 603 lisenssihakemuksen ja -ilmoituksen määrästä evättiin 2019 tapahtumaa (vientiä) (vuonna 0.02), mikä vastaa noin 119 prosenttia kokonaisviennistä. Tämä nostaisi kaksikäyttötuotteiden kaupan arvon 2019 miljardiin euroon vuonna XNUMX.

Uusi asetus, joka tuli voimaan 9. syyskuuta tänä vuonna, vahvistaa vientivalvontaa entisestään:

 • Otetaan käyttöön uusi "ihmisturvallisuus"-ulottuvuus uusien kaksikäyttöisten teknologioiden – erityisesti kybervalvontatyökalujen – vangitsemiseksi;
 • yksinkertaistaa menettelyjä ja tehdä vienninvalvontajärjestelmästä ketterämpi ja kehittyä ja mukautua olosuhteisiin;
 • EU: n valmiuksien kehittämis- ja koulutusohjelman kehittäminen jäsenvaltioiden lupaviranomaisille ja täytäntöönpanoviranomaisille
 • valvonnan tehokkaan täytäntöönpanon koordinointi ja tukeminen;
 • vuoropuhelun käynnistäminen kolmansien maiden kanssa maailmanlaajuisen turvallisuuden parantamiseksi ja tasapuolisten toimintaedellytysten edistäminen maailmanlaajuisesti.

Kaksikäyttövalvontaa koskeva muistio 9.

Tausta

Suorien ulkomaisten sijoitusten seulonta ja vientivalvonta ovat osa EU:n uudistettua kauppastrategiaa, jonka tavoitteena on valvoa EU:n oikeuksia ja puolustaa sen arvoja määrätietoisemmin. Muita tämän strategian aloitteita ja toimia ovat mm.

 • Ehdotus kansainvälisestä hankintavälineestä, joka auttaa varmistamaan tasapuoliset toimintaedellytykset maailmanlaajuisilla hankintamarkkinoilla. Asia on tällä hetkellä Euroopan parlamentin ja neuvoston käsissä.
 • Joulukuussa 2021 valmistuva lainsäädäntöehdotus uudeksi pakottamisen vastaiseksi välineeksi, jonka avulla EU voi vastata muiden maiden yrityksiin pakottaa EU tai sen maat toteuttamaan poliittisia muutoksia.
 • Komission parhaillaan valmistelema uusi väline, joka on suunniteltu torjumaan tehokkaasti ulkomaisia ​​tukia, jotka aiheuttavat vääristymiä ja haittaavat tasapuolisia toimintaedellytyksiä sisämarkkinoilla kaikissa markkinatilanteissa.
 • Uusi "Access to Markets" -portaali lanseerattiin lokakuussa 2020, ja se tarjoaa helposti saatavilla olevaa ja monikielistä tietoa, joka auttaa kaikenkokoisia yrityksiä hyödyntämään EU:n kauppasopimuksia parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Marraskuussa 2020 perustettu yhteinen sisääntulopiste, jonka avulla kaikki EU:ssa asuvat sidosryhmät voivat tehdä nopeasti ja helposti valituksia siitä, että kolmannet maat eivät noudata EU:ta kohtaan olevia kansainvälisiä kauppasitoumuksiaan.
 • EU:n kauppasopimuksilla perustettujen institutionaalisten rakenteiden järjestelmällisempi käyttö varmistaakseen kolmansien maiden sitoumusten tehokkaan täytäntöönpanon ja markkinoille pääsyn esteiden poistamisen.
 • Riitojenratkaisumekanismien aktiivisempi käyttö oikeuksiemme valvomiseksi.
 • Kansalaisyhteiskunnan edustajien jatkuva mobilisointi EU:n kauppasopimusten ja -järjestelyjen täytäntöönpanossa, erityisesti kaupan ja kestävän kehityksen alalla.

Lisätietoja

Raportti unioniin tehtyjen suorien ulkomaisten investointien seulonnasta

FDI-raportin saateasiakirja

Raportti kaksikäyttötuotteiden viennin, välityksen, teknisen avun, kauttakuljetuksen ja siirron valvonnasta

Factsheet

Esite

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa