Liity verkostomme!

Talous

EU ja Yhdysvallat pääsivät läpimurtosopimukseen Trumpin aikakauden teräs- ja alumiinitulleista

SHARE:

Julkaistu

on

EU ja Yhdysvallat sopivat aloittavansa keskustelut kestävää terästä ja alumiinia koskevasta maailmanlaajuisesta järjestelystä (31. lokakuuta) ja keskeyttävänsä teräs- ja alumiinikauppakiistat G20-huippukokouksen yhteydessä Roomassa. Molemmat johtajat kiittivät kauppaedustajiensa Katherine Tain ja Euroopan varapresidentti Valdis Dombrovskisin kovasta työstä. 

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi, että sopimus merkitsi uutta virstanpylvästä transatlanttisissa suhteissa ja EU:n ja Yhdysvaltojen pyrkimyksissä saada aikaan maailmanlaajuisen teräs- ja alumiiniteollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Presidentit sopivat myös kahdenvälisten terästä ja alumiinia koskevien Maailman kauppajärjestön kiistan keskeyttämisestä. 

EU:n ja Yhdysvaltojen suhteita koetteli ankarasti AUKUS-sukellusvenesopimus ja Yhdysvaltain joukkojen äkillinen poistuminen Afganistanista, mikä jätti EU:n etsimään ratkaisuja ja vihaiseksi Yhdysvaltain uuden hallinnon huomiotta jättämisestä. EU:n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston sekä Boeingin ja Airbusin välisten kiistojen tullien keskeyttämisen myötä suhteet näyttävät olevan jälleen oikealla tiellä.

.

Mainos

Teräksen ja alumiinin valmistus on yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjen lähteistä maailmanlaajuisesti. EU on ehdottanut hiilirajan säätömekanismia hiilidioksidiintensiivisten tuotteiden tuontiin, mekanismi koskee niitä maita, jotka eivät ryhdy toimenpiteisiin alan hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Johtajat sopivat myös toimialojen ylikapasiteetin korjaamisesta. 

Presidentti von der Leyen sanoi: "Yhden transatlanttisen kauppakumppanuuden jännitteen lähteen purkaminen auttaa molempien osapuolten teollisuutta. Tämä on tärkeä virstanpylväs uudistetulle, tulevaisuuteen suuntautuvalle asialistallemme Yhdysvaltojen kanssa."

Presidentti Biden kuvaili sopimusta suureksi läpimurtoksi, joka käsittelee ilmastonmuutosta ja samalla suojelee amerikkalaisia ​​työpaikkoja ja amerikkalaista teollisuutta: "Yhdysvallat ja Euroopan unioni käynnistävät yhdessä uuden transatlanttisen yhteistyön aikakauden, joka hyödyttää kaikkia kansamme, sekä nyt että minä uskon tuleviin vuosiin. Se on osoitus vahvan kumppanuutemme voimasta ja siitä, mitä Yhdysvallat voi saada aikaan työskentelemällä yhdessä ystäviemme kanssa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Talous

EU:n rahoitusjärjestelmän suojaaminen kyberhyökkäyksiltä ja ICT-häiriöiltä

Julkaistu

on

Talous- ja raha-asioiden valiokunnan jäsenet äänestivät (1. joulukuuta) uusista säännöistä, joilla pyritään vahvistamaan ICT-järjestelmien kestävyyttä rahoituspalvelualalla, erityisesti vaatimuksia havaita, rajoittaa, suojata ja korjata tieto- ja viestintätekniikan ongelmia. Uusiin vaatimuksiin liittyisi digitaalisten ominaisuuksien raportointi ja testaus.

"Euroopan unioni on askeleen lähempänä kattavaa ja hyvin koordinoitua sääntökokoelmaa, joka käsittelee ICT-riskejä ja rakentaa kyberresilienssiä kaikille yhteisöille", sanoi asetuksesta vastaava Billy Kelleher (Renew, IE).

Sääntöjä sovellettaisiin EU-tasolla säänneltyihin rahoitusyksiköihin, kuten pankkeihin, maksupalveluntarjoajiin, sähköisen rahan tarjoajiin, sijoituspalveluyrityksiin, kryptovarojen palveluntarjoajiin ja kolmannen osapuolen ICT-palveluntarjoajiin.

Riskeihin varautuminen ja raportointi

Mainos

Tieto- ja viestintätekniikan riskienhallinnan viitekehyksessä tulisi ottaa huomioon merkittävät erot rahoituslaitosten välillä koon, luonteen, monimutkaisuuden ja riskiprofiilin osalta. Mepit haluavat yritysten reagoivan tehokkaasti ja toipuvan nopeasti samalla kun ne varmistavat toiminnan jatkuvuuden.

Parlamentin jäsenet sopivat, että niiden olisi raportoitava toimivaltaisille viranomaisilleen keskitetysti ja yhdenmukaisesti, jotta finanssialan toimijoille saataisiin aikaan vankka tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvien vaaratilanteiden raportointijärjestelmä, jolla on vähemmän hallinnollista taakkaa ja ilman päällekkäisyyksiä. Olisi tutkittava mahdollisuutta perustaa yksi EU-keskus suuria tieto- ja viestintätekniikkaan liittyviä tapauksia varten.

Kolmannen osapuolen ICT-riskien valvonta

Mainos

Valvonnan tulisi ulottua ICT-palvelujen tarjoajiin. Parlamentin jäsenet tunnustivat heidän ratkaisevan panoksensa rahoitusalan toiminnalle ja ovat siksi vaatineet, että yhteinen valvontaelin valvoo niitä asianmukaisesti EU:n tasolla. Valiokunta haluaa myös yhden Euroopan valvontaviranomaisen valvovan suoraan kriittisiä kolmannen osapuolen ICT-palveluntarjoajia. Lisäksi kolmansiin maihin sijoittautuneiden kriittisten tieto- ja viestintätekniikan kolmansien osapuolten palveluntarjoajien edellytetään sijoittautumista EU:hun, jotta ne voivat tehdä sopimusjärjestelyjä rahoituslaitosten kanssa.

Lopuksi parlamentin jäsenet haluavat tehostaa tietojen vaihtoa ja yhteistyötä Euroopan valvontaviranomaisten, kansallisten toimivaltaisten viranomaisten, verkko- ja tietojärjestelmien yhteistyöryhmän (NIS), kansallisten tietoturvaloukkausten torjuntaryhmien (CSIRT) sekä päävalvojan ja yhteisen valvontaelimen välillä. . Tällä varmistetaan, että jäsenmaissa omaksumat kyberturvallisuusstrategiat ovat johdonmukaisia, että talousvalvojat ovat tietoisia kybervälikohtauksista ja mahdollistetaan monialainen oppimisprosessi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Talous

Neuvosto hyväksyy neuvotteluvaltuuden kryptovarojen siirtojen puhdistamiseksi

Julkaistu

on

EU:n suurlähettiläät ovat sopineet (1. joulukuuta) valtuutuksen neuvotella Euroopan parlamentin kanssa ehdotuksesta varojen siirtoihin liittyvien tietojen nykyisten sääntöjen päivittämiseksi. Päivityksen tavoitteena on laajentaa sääntöjen soveltamisala tiettyihin kryptovaroihin.

"Tämänpäiväinen sopimus on tärkeä askel kohti rahoitusjärjestelmiemme aukkojen kuromista, joita rikolliset käyttävät pahantahtoisesti laittomien voittojen pesuun tai terroristitoiminnan rahoittamiseen", Slovenian valtiovarainministeri Andrej Šircelj. "Salakirjoitusvarat ovat yhä suuremmassa vaarassa tulla hyväksi rahanpesuun ja rikollisiin tarkoituksiin, ja olen iloinen, että neuvosto voi edistyä nopeasti tämän kiireellisen ehdotuksen käsittelyssä."

Ehdotuksen tavoitteena on ottaa käyttöön kryptoomaisuuspalvelujen tarjoajien velvollisuus kerätä ja asettaa saataville täydelliset tiedot hoitamiensa virtuaalisten tai kryptovarojen siirtojen lähettäjistä ja vastaanottajista. Näin maksupalveluntarjoajat tekevät tällä hetkellä pankkisiirroille. Jäljitettävillä kryptovarojen siirroilla on helpompi tunnistaa ja estää epäilyttävät tapahtumat.

Neuvosto haluaa sisällyttää kryptovarojen siirrot kryptovarojen palveluntarjoajien ja isännöimättömien lompakoiden välillä, haluaa täydellisen joukon alullepanijatietoja kryptovarojen siirtoa varten tapahtuman määrästä riippumatta. Koska kryptovarojen siirtojen jäljitettävyys on varmistettava kiireellisesti, neuvosto pyrkii kannassaan synkronoimaan varojen siirtoa koskevan ehdotuksen soveltamisen ja kryptovarojen sääntelyn markkinoita (MiCA).

Mainos

Tämä ehdotus on osa lainsäädäntöehdotuspakettia, jolla vahvistetaan EU:n rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevia sääntöjä (AML/CFT), jonka komissio esitti 20. heinäkuuta 2021.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

"Dai the Dairy" voittaa Walesin maatalouspalkinnon

Julkaistu

on

Tunnettu Pembrokeshiren maidontuottaja Dai Miles (Kuvassa), joka viljelee aivan Haverfordwestin ulkopuolella Walesissa, on valittu 2021 Farmers' Union of Walesin (FUW) palkinnon voittajaksi henkilölle, joka on antanut erinomaisen panoksen Walesin meijeriteollisuudelle.

Palkinto myönnetään henkilölle, joka on tehnyt suuren panoksen ja josta on tullut kiinteä osa Walesin meijeriteollisuutta. Tuomarit olivat vaikuttuneita panoksesta, jonka Miles on tehnyt ja antaa edelleen meijeriteollisuudelle.

Palkinnon luovuttaessa Royal Welsh Winter Fair -messuilla maanantaina 29. marraskuuta FUW:n presidentti Glyn Roberts sanoi: "Dai Milesiä voidaan kuvata vain meijeriteollisuutemme vahvuutena. Hänen intohimonsa, omistautumisensa ja innostuksensa kaikkeen maitoalaan on inspiroivaa. 

”Hän ei ainoastaan ​​tee erinomaista työtä maidontuottajana, huolehtii karjasta, maasta ja tuottaa kestävää ravintoa, vaan hän auttoi myös varmistamaan Walesista tulevan luomumaidon pitkän aikavälin markkinat tukemalla Walesin luomujalostustarpeita. Palkintoa ei voisi saada arvokkaammalle voittajalle."

Mainos

Dai Miles varttui Felin Fachissa lähellä Lampeteria ja kävi Aberaeronin peruskoulua. Ei maanviljelijäperheestä, vaan Dai aloitti maanviljelijäuransa käymällä Welsh Agricultural Collegessa Aberystwythissä, jossa hän sai kansallisen maatalousdiplomin ja suoritti voileipävuoden Godor Nantgaredigissä.

Yliopiston jälkeen hän työskenteli viisi vuotta 160 lehmän paimenena Waun Fawrissa, Glynarthenissa, Llandysulissa ja sitten vielä viisi vuotta IGER Trawscoedissa avustuspaimenena kahden lypsykarjan, Lodge Farmin ja luomukarjan välillä Ty Gwynissä ennen ottamista. rohkea askel ottaa vuokrasopimus yksin.

Dai, joka on FUW:n varapuheenjohtaja Etelä-Walesissa, on myös entinen FUW:n maito- ja maitotuotekomitean puheenjohtaja, FUW:n entinen piirikunnan puheenjohtaja Pembrokeshiressä ja FUW:n vuokralaiskomitean varapuheenjohtaja. 

Mainos

Lisäksi Dai on osallistunut Farming Connectin Agri-Academy Rural Leadership -ohjelmaan, mikä on auttanut häntä kehittämään edelleen viestintätaitojaan, jotta hän voi hoitaa tehtävänsä tehokkaammin muualla kuin tilalla.

Sen lisäksi, että Dai Miles johti omaa luomumaitotilaansa, hänestä tuli vuonna 2000 yksi Calon Wen Organic Milk Co-operativen neljästä perustajajohtajasta ja ensimmäinen puheenjohtaja. Osuuskunta, jonka omistaa 25 viljelijäperhettä, auttaa turvaamaan Walesista tulevalle luomumaidolle pitkän aikavälin markkinat tukemalla Walesin luomujalostustarpeita. 

Vuonna 2013 hänestä tuli yrityksen toimitusjohtaja ja hän ryhtyi kehittämään brändiä luomumaidon markkinoiden kapealla alueella. Yritys toimittaa nyt oman merkkinsä maitoa, voita, juustoja ja pakastejogurttia suurille jälleenmyyjille Walesissa ja Isossa-Britanniassa sekä laajalle valikoimalle muita vähittäismyyntipisteitä.

Dai menestyksen keskeistä on intohimoinen usko, että kannattava maatalousteollisuus on avain Walesin maaseudun ja maaseutukulttuurin säilyttämiseen tuleville sukupolville.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa