Liity verkostomme!

Talous

EU: n asema maailmankaupassa lukuina

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Infografiastamme löydät avainluvut EU: n kaupasta maailman kanssa: vienti, tuonti, siihen liittyvien työpaikkojen määrä EU: ssa ja paljon muuta, Talous.

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa
Vienti ja tuonti maailmanlaajuisesti  

EU on aina ollut siitä kaupan edistäminen: ei vain poistamalla EU -maiden välisen kaupan esteitä, vaan myös kannustamalla muita maita käymään kauppaa EU: n kanssa. Vuonna 2019 EU: n viennin osuus maailman viennistä oli 15.6 prosenttia ja EU: n tuonnin osuus 13.9 prosenttia yksi maailman suurimmista kaupan toimijoista Yhdysvaltojen ja Kiinan rinnalla.

Kauppasopimukset

Mainos

EU: ssa on tällä hetkellä noin 130 kauppasopimukset käytössä, vireillä tai hyväksymis- tai neuvotteluprosessissa.

Kauppasopimukset eivät ole vain mahdollisuus alentaa tulleja, vaan myös saada kumppanimme tunnustamaan EU: n laatu- ja turvallisuusstandardit ja kunnioittamaan tuotteita, joilla on suojattu alkuperänimitys, kuten samppanjaa tai Roquefort -juustoa. Tämä on erittäin tärkeää, koska eurooppalaisilla elintarvikkeilla on maailmanlaajuinen maine huippuosaamisesta ja perinteistä.

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa

EU käyttää myös kauppasopimuksia ympäristön ja työvoiman standardien asettamiseen, esimerkiksi välttääkseen lapsityövoimalla tuotujen tuotteiden tuontia.

Viimeisin allekirjoitettu EU: n kauppasopimus tehtiin Vietnam vuonna 2020, jonka parlamentti hyväksyi helmikuussa 2020, mutta monista muista neuvotellaan. Lisäksi parlamentti hyväksyi huhtikuussa 2021 EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan kauppa- ja yhteistyösopimus.

Mainos

EU: n tuonti ja vienti

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa
Infografia tavaroiden tuonnista ja viennistä EU: ssa vuonna 2020  

Eurooppalaiset yritykset hyötyvät paitsi mittakaavaeduista, jotka ovat osa maailman suurimpia sisämarkkinoita, mutta myös kauppasopimuksista, joiden avulla EU: n yritykset voivat viedä monia palveluitaan ja tavaroitaan. Samaan aikaan ulkomaisten yritysten, jotka haluavat viedä EU: hun, on täytettävä samat korkeat vaatimukset kuin paikallisten yritysten, joten EU: n ulkopuolisten yritysten epäreilun kilpailun riski ei ole olemassa.

EU: n vienti väheni tuontia vähemmän ja sen seurauksena kauppatase kasvoi 192 miljardista eurosta vuonna 2019 217 miljardiin euroon vuonna 2020, mikä on merkittävä lisäys. Tärkein EU: n kumppani viennissä vuosina 2020 ja 2021 oli Yhdysvallat ja tuonnissa Kiina vuonna 2020 ja Iso -Britannia vuonna 2021.


- Yhdysvallat oli edelleen EU: sta vietävien tavaroiden yleisin kohde vuonna 2020 18.3 prosentin osuudella. Yhdistynyt kuningaskunta oli EU: n toiseksi suurin vientikohde (14.4% EU: n kokonaismäärästä) ja Kiina (10.5%).

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa
Infografia: EU -maiden vienti  

Kauppa EU: n ulkopuolisten maiden kanssa on johtanut miljoonien työpaikkojen luomiseen Eurooppaan. Euroopan komissio arvioi, että vuonna 2017 noin 36 miljoonaa työpaikkaa liittyi kauppaan EU: n ulkopuolisten maiden kanssa. Samoilla sisämarkkinoilla oleminen on myös lisännyt kauppaa EU -maiden välillä.

Lisäksi tavaroiden ja palvelujen tuonti EU: n ulkopuolelta on pakottanut eurooppalaiset yritykset olemaan kilpailukykyisempiä ja samalla tarjoamaan kuluttajille enemmän valinnanvaraa ja alentamaan hintoja. Viidennes vientituetuista työpaikoista sijaitsee eri jäsenvaltiossa kuin viejä.

Interaktiivinen kartta: Kuinka monta työpaikkaa vienti tukee maassasi?

Lisäksi tavaroiden ja palvelujen tuonti EU: n ulkopuolelta on pakottanut eurooppalaiset yritykset kilpailukykyisemmiksi samalla, kun se tarjoaa kuluttajille enemmän valinnanvaraa ja alhaisempia hintoja.

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa
Infografia kauppaan liittyvien EU: n työpaikkojen määrästä  

Lisää globalisaatiosta ja EU: sta

Lue lisää maailmankaupasta 

Puolustus

Olennainen infrastruktuuri: uusia sääntöjä yhteistyön ja kestävyyden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Kansalaisvapauskomitea Euroopan parlamentin jäsenet hyväksyvät uudet säännöt, joilla suojellaan paremmin välttämättömiä palveluja, kuten energiaa, liikennettä ja juomavettä.

Komitea hyväksyi neuvottelukantansa uusista EU: n elintärkeitä infrastruktuureita koskevista säännöistä äänin 57 puolesta ja XNUMX vastaan ​​(tyhjää). Mepit pyrkivät suojaamaan paremmin olennaisia ​​palveluja (esim. Energia, liikenne, pankki, juomavesi ja digitaalinen infrastruktuuri) parantamalla jäsenvaltioiden sopeutumiskykyä koskevia strategioita ja riskinarviointeja.

Ilmastonmuutos on sisällytetty mahdollisten keskeisten infrastruktuurien häiriöiden lähteeksi, ja kyberturvallisuutta pidetään tärkeänä sietokyvyn osana. Koska palvelut ovat yhä enemmän toisistaan ​​riippuvaisia, uudistetun direktiivin mukaan paikallisviranomaisten on perustettava yhteyspiste, joka vastaa viestinnästä muiden lainkäyttöalueiden kanssa. Se myös luo uuden kriittisten elinten sietokykyryhmän helpottamaan sidosryhmien välistä kommunikaatiota, ja parlamentti osallistuu tarkkailijana.

Mepit haluavat laajempaa soveltamisalaa ja enemmän avoimuutta

Mainos

Parlamentin jäsenet haluavat lisää avoimuutta häiriöiden sattuessa, mikä edellyttää kriittisten yhteisöjen ilmoittavan suurelle yleisölle tapahtumista tai vakavista riskeistä. Ne haluavat myös varmistaa, että jäsenvaltiot voivat tarjota taloudellista tukea kriittisille yhteisöille, jos tämä on yleisen edun mukaista, sanotun kuitenkaan rajoittamatta valtiontukisääntöjen soveltamista.

Kansalaisvapauksien komitea ehdottaa olennaisten palvelujen määritelmän laajentamista siten, että myös ympäristönsuojelu, kansanterveys ja -turvallisuus sekä oikeusvaltioperiaate mainitaan.

Jotta rajatylittävä yhteistyö olisi kitkatonta, parlamentin jäsenet haluavat lopulta, että palveluntarjoajia pidetään "eurooppalaisittain tärkeinä", jos ne tarjoavat vastaavia palveluja vähintään kolmessa jäsenvaltiossa.

Mainos

Äänestyksen jälkeen esittelijä Michal Šimečka (Renew, SK) sanoi: "Kriittiset yksiköt tarjoavat olennaisia ​​palveluja kaikkialla EU: ssa ja kohtaavat yhä enemmän sekä ihmisen aiheuttamia että luonnollisia uhkia. Tavoitteenamme on vahvistaa niiden kykyä selviytyä toimintansa riskeistä ja parantaa samalla olennaisten palvelujen sisämarkkinoita. Meidän odotetaan tuottavan Eurooppaa, joka suojelee ja mikä tarkoittaa myös elämäntapamme perustana olevien kriittisten järjestelmien kollektiivisen kestävyyden vahvistamista. "

Tausta

- Euroopan elintärkeiden infrastruktuurien (ECI) direktiivi kattaa tällä hetkellä vain kaksi alaa (liikenne ja energia), kun taas uudistettu direktiivi laajentaa sen kymmeneen (energia, liikenne, pankki, rahoitusmarkkinoiden infrastruktuurit, terveys, juomavesi, jätevesi, digitaalinen infrastruktuuri, julkishallinto ja avaruus). Samaan aikaan uudessa direktiivissä otetaan käyttöön kaikkien riskien lähestymistapa, jossa eurooppalainen kansalaisaloite keskittyi suurelta osin terrorismiin.

Seuraavat vaiheet

Ennen kuin neuvottelut neuvoston kanssa voidaan aloittaa, koko parlamentin on hyväksyttävä neuvottelukantaluonnos tulevassa istunnossa.

Lisätietoja 

Continue Reading

EU: n rautateillä

EU tarjoaa nuorille 60,000 XNUMX junalippua DiscoverEU: lle

Julkaistu

on

Komissio tarjoaa ilmaisen junamatkan 60,000 18 eurooppalaiselle, jotka ovat 20–XNUMX -vuotiaita DiscoverEU. Hakemukset avataan huomenna, 12. lokakuuta, keskipäivällä ja päättyvät 26. lokakuuta keskipäivällä matkajaksolle vuonna 2022, joka on Euroopan nuorten vuosi.

Eurooppalaisen elämäntavan varapresidentti Margaritis Schinas sanoi: ”Viimeisten 18 kuukauden aikana nuoret ovat uhranneet aidon solidaarisuuden hengessä arvokkaita nuorekkaita ja ratkaisevia hetkiä elämästään. Olen iloinen, että komissio tarjoaa tänään eurooppalaisen liikkuvuuden nousun 60,000 2022 junalipulla. Tätä eurooppalaista liikkuvuuden ja mahdollisuuksien vauhtia edistävät entisestään Erasmus+ ja monet muut aloitteet, jotka ovat tulossa Euroopan nuorisovuoteen XNUMX.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Olen erittäin iloinen voidessani avata tämän uuden DiscoverEU -kierroksen antaakseni 60,000 2022 nuorelle mahdollisuuden tutustua maanosamme rikkauteen. Komission hengessä, joka nimittää vuoden 2022 nuorten eurooppalaiseksi teemavuodeksi, DiscoverEU on palannut, suurempi kuin koskaan, ja tarjoaa nuorille uusia mahdollisuuksia junalle, laajentaa näköalojaan, laajentaa oppimistaan, rikastuttaa kokemuksiaan ja tavata eurooppalaisia ​​matkustaessaan rautateitse maaliskuusta XNUMX lähtien. ”

Mainos

Tämä hakukierros on auki 1. heinäkuuta 2001 ja 31. joulukuuta 2003 välisenä aikana syntyneille nuorille eurooppalaisille. Poikkeuksellisesti 19–20-vuotiaat voivat hakea myös sen jälkeen, kun kierrokset on siirretty COVID-19-pandemian vuoksi.

Onnistuneet hakijat voivat matkustaa maaliskuun 2022 ja helmikuun 2023 välillä enintään 30 päivää. Koska pandemian kehitys on edelleen tuntematon, kaikille matkustajille tarjotaan joustavia varauksia uuden mobiilimatkakortin kautta. Lähtöpäivää voidaan muuttaa aina lähtöaikaan asti. Mobiilimatkakortit ovat voimassa vuoden. Komissio neuvoo kaikkia matkustajia tarkistamaan mahdolliset matkustusrajoitukset Avaa uudelleen EU.

Nuoria, joilla on erityistarpeita, kannustetaan voimakkaasti osallistumaan DiscoverEU -ohjelmaan. Komissio antaa käyttöönsä tietoja ja vinkkejä ja kattaa erityisavun, kuten saattajan, avustajakoiran jne., Kustannukset.

Mainos

Onnistuneet hakijat voivat matkustaa yksin tai enintään viiden hengen ryhmässä (kaikki hyväksytyn ikäryhmän sisällä). DiscoverEU -osallistujat matkustavat pääasiassa rautateillä kestävän matkustamisen vahvistamiseksi ja siten Euroopan vihreän sopimuksen tukemiseksi. Laajan pääsyn varmistamiseksi kaikkialla EU: ssa osallistujat voivat kuitenkin käyttää myös vaihtoehtoisia liikennemuotoja, kuten linja -autoja tai lauttoja tai poikkeuksellisesti lentokoneita. Näin varmistetaan, että syrjäisillä alueilla tai saarilla asuvilla nuorilla on myös mahdollisuus osallistua.

Jokaiselle jäsenvaltiolle myönnetään joukko matkustuslippuja sen väestön perusteella suhteessa Euroopan unionin koko väestöön.

Tausta

Komissio käynnisti DiscoverEU kesäkuuta 2018 Euroopan parlamentin ehdotuksen perusteella. Se on virallisesti integroitu uuteen Erasmus+ -ohjelma 2021-2027.

DiscoverEU yhdistää tuhansia nuoria ja rakentaa yhteisön eri puolille Eurooppaa. Osallistujat, jotka eivät olleet koskaan aiemmin tavanneet, liittyivät sosiaaliseen mediaan, vaihtoivat vinkkejä tai tarjosivat paikallisia näkemyksiä, muodostivat ryhmiä matkustamaan kaupungista kaupunkiin tai pysyivät toistensa luona.

Vuosina 2018-2019 350,000 70,000 ehdokasta haki yhteensä 66 XNUMX matkustuslippua: XNUMX% ehdokkaista matkusti ensimmäistä kertaa junalla asuinmaastaan. Monille se oli myös ensimmäinen kerta, kun he matkustivat ilman vanhempia tai aikuisten kanssa, ja suurin osa ilmoitti tulleensa itsenäisemmiksi. DiscoverEU -kokemus on antanut heille paremman käsityksen muista kulttuureista ja Euroopan historiasta. Se on myös parantanut heidän vieraiden kielten taitojaan. Kaksi kolmasosaa sanoi, että he eivät olisi voineet rahoittaa matkakorttiaan ilman DiscoverEU: ta.

Vuodesta 2018 lähtien entiset ja tulevat DiscoverEU-matkustajat ovat nyt muodostaneet monipuolisen ja sitoutuneen yhteisön, joka kokoontuu verkossa ja offline-tilassa jakamaan kokemuksiaan.

Osallistujia kutsutaan aloittamaan DiscoverEU -suurlähettiläät aloitteen puolesta. Heitä kannustetaan myös ottamaan yhteyttä virkamiehiin DiscoverEU -ryhmä verkossa jakaa kokemuksia ja vaihtaa vinkkejä erityisesti kulttuurikokemuksista tai siitä, miten matkustaa digitaalisesti ja kestävästi.

Hakemuksen saamiseksi hakijoiden on täytettävä monivalintakysymys, joka koskee yleistä tietoa Euroopan unionista ja muista nuorille suunnatuista EU: n aloitteista. Lisäkysymys pyytää hakijoita arvioimaan, kuinka monta ihmistä hakee tällä kierroksella. Mitä lähempänä arvio on oikeaa vastausta, sitä enemmän hakija saa pisteitä. Näin komissio voi asettaa hakijat paremmuusjärjestykseen. Komissio tarjoaa hakijoille matkalippuja sijoituksensa perusteella, kunnes saatavilla olevat liput loppuvat.

Lisätietoja

DiscoverEU

Euroopan nuorisoportaali

Factsheet

Continue Reading

Talous

Europe Expressin yhdistäminen saavuttaa lopullisen määränpään 20,000 kilometrin matkan jälkeen

Julkaistu

on

7. lokakuuta Connecting Europe Express saavutti lopullisen määränpäänsä Pariisin, kun hän oli matkustanut 36 päivää ympäri Eurooppaa - lännestä itään, pohjoisesta etelään ja jopa vieraillut naapureissa EU: n ulkopuolella. Tämä juna on koottu erityisesti juhlaa varten Euroopan rautatievuosi 2021, tavoitteena lisätä tietoisuutta rautateiden eduista ja haasteista, jotka on vielä ratkaistava. Juna teki yli 120 pysäkkiä, ylitti 26 maata ja 33 rajaa matkalla kolmella eri mittarilla.

Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi: ”Connecting Europe Express on ollut rullaava laboratorio, joka paljastaa reaaliajassa yhtenäisen eurooppalaisen rautatiealueen ja TEN-T-verkostomme monet saavutukset, jotka mahdollistavat saumattoman matkustamisen kaikkialla unionissamme. Haluan kiittää sydämellisesti kaikkia, jotka auttoivat meitä muuttamaan Connecting Europe Expressin ideasta todellisuudeksi, pakatuksi ja jännittäväksi matkareitiksi, mieleenpainuviksi kokouksiksi-mielen ja ihmisten-ja todellisen Euroopan rautatieliikenteen lippulaivan. ”

Andreas Matthä, Euroopan rautatie- ja infrastruktuuriyhtiöiden yhteisön (CER) puheenjohtaja ja Itävallan liittovaltion rautateiden toimitusjohtaja, sanoi: ”Connecting Europe Express on saavuttanut tänään kaksi tavoitetta. Se ei ole vain saavuttanut lopullista päämääräänsä Pariisissa, vaan mikä tärkeintä, se on tuonut esiin rajat ylittävien junaliikenteen haasteet. Jos toinen tärkeä tavoite, Green Deal, on menestys, sen on oltava yhtä helppoa ajaa junaa Euroopan läpi kuin kuorma -autoa. Tämän saavuttamiseksi rautatie tarvitsee enemmän kapasiteettia ja uusia investointeja infrastruktuuriin. Puiteolosuhteita on mukautettava siten, että kaikkien liikennemuotojen välille luodaan tasapuoliset toimintaedellytykset. Onnittelen ja kiitän kaikkia tässä erittäin onnistuneessa projektissa mukana olleita. ”

Mainos

Pariisin viimeinen tapahtuma oli tilaisuus esitellä alkuperäiset johtopäätökset ainutlaatuisen junamatkan aikana.

  • etunimi, jotta rautatie voisi hyödyntää potentiaaliaan, todellinen rajat ylittävä moderni, korkealaatuinen rautatieinfrastruktuuri on perusvaatimus. On selvää tarvetta yhteisille toimille Euroopan laajuisen liikenneverkon (TEN-T) täydentämiseksi: ydinverkko vuoteen 2030 mennessä ja kattava verkko vuoteen 2050 mennessä. Komissio ehdottaa muutoksia TEN-T-asetukseen myöhemmin tänä vuonna. 16. syyskuuta, 7 miljardin euron ehdotuspyyntö Verkkojen Eurooppa -välineen (CEF) puitteissa käynnistettiin hankkeisiin, jotka on suunnattu uudelle, parannetulle ja parannetulle eurooppalaiselle liikenneinfrastruktuurille. EU: n elvytys- ja selviytymisväline voi tukea rautatieinfrastruktuurin nykyaikaistamista ja yhteentoimivuutta sekä tärkeimpiä infrastruktuurihankkeita, kuten Lyon-Torino-linjat, Brennerin tukitunneli ja Rail Baltica.
  • Toiseksi olemassa olevaa infrastruktuuria on hallittava paremmin ja sen kapasiteettia on parannettava. Digitalisaatio voi auttaa. Esimerkiksi eurooppalaisen rautatieliikenteen hallintajärjestelmän (ERTMS) käyttöönotto lisää kapasiteettia, turvallisuutta, luotettavuutta ja täsmällisyyttä. Tutkimus ja innovaatiot avaavat myös lisää kapasiteettia, ja uusi "Euroopan rautatie" -kumppanuus perustuu menestyksekkääseen työhön Shift2Rail.
  • kolmas, suurempi yleiseurooppalainen koordinointi ja yhteiset vaatimukset tarvitaan, ja yhtenäistä eurooppalaista rautatiealuetta on parannettava. Esimerkiksi Euroopan veturinkuljettajien olisi voitava seurata juniaan rajojen yli, aivan kuten lentäjät ja kuorma -autonkuljettajat voivat. Neljäs rautatiepaketti on saatettava osaksi kansallista lainsäädäntöä nopeasti, jotta voidaan poistaa muut kansallisten sääntöjen aiheuttamat esteet ja luoda avoimet ja kilpailukykyiset Euroopan rautatiemarkkinat - teknisesti, toiminnallisesti ja kaupallisesti.
  • Neljäs, rautateiden on muututtava puoleensa vetävämpi kannustaa enemmän ihmisiä ja yrityksiä valitsemaan rautatie. Lippujen myynnin parantaminen ja eri liikennemuotojen erilaisten matkasuunnitteluvaihtoehtojen parantaminen auttaisi samoin kuin rautatiekuljetusten kustannusten alentaminen verrattuna vaihtoehtoihin. Tätä taustaa vasten komissio esittää joulukuussa toimintasuunnitelman rajatylittävän kaukoliikenteen rautatieliikenteen tehostamiseksi.

Tausta

Connecting Europe Express on ollut yhteinen eurooppalainen saavutus. Se on tuonut yhteen kansalliset, alueelliset ja paikalliset viranomaiset, yhteiskunnan ja rautatiealan uusista tulokkaista ja vakiintuneista operaattoreista infrastruktuurin haltijoihin ja toimitusalalle. Yli 40 alan kumppania yhdisti voimansa yhdistääkseen itävaltalaisen makuuvalmentajan italialaiseen ruokailuvalmentajaan, sveitsiläiseen panoraamavalmentajaan, saksalaiseen istuinvalmentajaan, ranskalaiseen konferenssivalmentajaan ja unkarilaiseen näyttelyvalmentajaan; vakiomittaisen junan täydentäminen Iberian ja Baltian junalla. Rautatiealan järjestö CER koordinoi junien teknistä ja operatiivista kulkua yli 40 rautatiealan toimijan kanssa. 

Mainos

Matkansa aikana juna isännöi useita konferensseja ja matkapuhelinta näyttelyja toivotti koululaiset, päättäjät, sidosryhmät ja muut kansalaiset tervetulleiksi. Matkan varrella järjestettiin ylimääräisiä konferensseja ja tervetulotapahtumia, ja junien pysäkit osuivat tärkeimpiin tapahtumiin, kuten liikenne- ja energiaministerien epävirallinen kokous Brdossa Sloveniassa sekä ensimmäinen Länsi-Balkanin rautatiehuippukokous Belgradissa. Saksan Hallessa (Saale) matkustajat olivat todistamassa tavaravaunujen digitaalisen automaattisen kytkennän aikakauden alkua sekä intermodaaliliikennettä Bettembourgin terminaalissa Luxemburgissa.

Lisätietoja

Yhdistä Europe Express

Blogi

Reitti ja tapahtumat

Tourbook

Näyttely

Valokuvakilpailu

Asiakkaat

Esittelymateriaalit

Euroopan rautatievuosi

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa