Liity verkostomme!

Talous

Vihreän rahoituksen paketti herättää kunnianhimoa, mutta pettää kaasua

Julkaistu

on

Kestävä rahoitusstrategia

Euroopan komissio hyväksyi toimenpidepaketin (6. heinäkuuta), jonka tarkoituksena on kannustaa kestävää lisärahoitusta eurooppalaisten vihreiden tavoitteiden saavuttamiseksi ja johtaa maailmaa vihreiden normien asettamisessa.

Uusi kestävän talouden strategia

EU: n vihreä sopimus on ottanut keskeisen aseman EU: n toipumisessa COVID-19-pandemiasta. Vaikka EU: n varat ovat elintärkeitä, valtava ja jatkuva vähintään 350 miljardin euron vuotuinen investointi vaatii yksityissektorin rahoitusta. 

Talousjohtaja Varis Dombrovskis sanoi: "Tämän päivän kestävä rahoitusstrategia on avain yksityisen rahoituksen luomiseen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseksi ja muiden ympäristöhaasteiden ratkaisemiseksi."

Eurooppalainen vihreän joukkovelkakirjan standardi (EUGBS)

Komissio on myös ehdottanut asetusta vapaaehtoisesta eurooppalaisesta vihreiden joukkovelkakirjojen standardista (EUGBS). Tällä ehdotuksella pyritään luomaan korkealaatuinen vapaaehtoinen standardi, joka on kaikkien liikkeeseenlaskijoiden (yksityisten ja julkisten) käytettävissä kestävien investointien rahoittamiseksi. Se on eräänlainen laatutakuu, jonka komissio toivoo sijoittajien auttavan välttämään vihreän pesun syytöksiä.

Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen (ESMA) valvomien ulkopuolisten arvioijien on varmistettava, että liikkeeseenlaskijat noudattavat EU: n vihreää taksonomiaa. 

Vihreä ryhmä Liikenne ja ympäristö (T&E) on tyytymätön siihen, että kaasuvoimalat, jotka oli erotettu vihreiden investointien taksonomian ensimmäisestä osasta, on otettu uudelleen käyttöön sen jälkeen, kun ne kuvailevat kaasua kannattavien hallitusten painostusta, T&E sanoi sallien vihreäksi laskettava kaasuenergia vahingoittaisi kestävän rahoituksen EU: n kultastandardin uskottavuutta.

T & E: n kestävän rahoituksen johtaja Luca Bonaccorsi sanoi: "Kestävän rahoituksen tulisi vuonna 2021 olla investointien ajaminen pois fossiilisista polttoaineista, kuten kaasusta ja luontoa tuhoavasta bioenergiasta. Tämä strategia ei myöskään sulje pois. Jos taksonomian ensimmäinen osa, joka pesee valikoimattoman puunkorjuun, on mitä tahansa ohi, meidän on pysyttävä valppaina. "

Euroopan parlamentin jäsen Sven Giegold (vihreä, DE) oli samaa mieltä T & E: n kritiikistä kaasun sisällyttämisestä, mutta hän oli tyytyväinen Green Bond -standardiin, mutta haluaisi siitä pakollisen: "EU: n komissio on vihdoin esittelemässä vihreiden joukkolainojen julkista standardia. Tämä on uskottava vaihtoehto usein löyhille yksityisille standardeille. Yksityisten standardien lisääntyminen uhkaa kestävän rahoituksen uskottavuutta. Vapaaehtoinen standardi ei kuitenkaan lopeta yksityisten standardien vihreää pesua. Komission olisi suojattava termi "vihreä joukkovelkakirja" ja tehtävä standardinsa soveltaminen pakolliseksi EU: ssa. "

Nuked!

EU ei ole vielä tehnyt päätöstä ydinvoiman sisällyttämisestä, mutta Giegold kehottaa heitä vastustamaan "Elyséen palatsin" painostusta sanoen, että sitä ei voida pitää kestävänä, ennen kuin ydinjätteen loppusijoitus on ratkaistu.

Euroalue

Suurin osa EU: n kansalaisista kannattaa euroa, ja romanialaiset ovat innokkaimpia

Julkaistu

on

Kolme neljästä romanialaisesta kannattaa eurovaluutta. Tutkimuksen teki Flash Eurobarometri totesi romanialaisten tukevan ylivoimaisesti eurovaluutan, kirjoittaa Cristian Gherasim, Bukarestin kirjeenvaihtaja.

Tutkimus tehtiin seitsemässä EU: n jäsenvaltiossa, jotka eivät ole vielä liittyneet euroalueeseen: Bulgaria, Tšekki, Kroatia, Unkari, Puola, Romania ja Ruotsi.

Kaiken kaikkiaan 57% vastaajista kannattaa euron käyttöönottoa omassa maassaan.

Tutkimuksen taustalla toiminut Euroopan komissio sanoi lehdistötiedotteessa, että suurin osa kyselyyn osallistuneista EU: n kansalaisista (60%) uskoo, että euroon siirtymisellä on ollut myönteisiä seurauksia maille, jotka jo käyttävät sitä. 52% uskoo, että yleensä euron käyttöönotolla on myönteisiä seurauksia maalleen, ja 55% sanoo, että euron käyttöönotolla olisi myönteisiä vaikutuksia myös itseensä.

Silti ”niiden vastaajien osuus, jotka ajattelevat maansa olevan valmiita ottamaan euron käyttöön, on edelleen pieni kaikissa tutkituissa maissa. Noin kolmasosa Kroatian vastaajista kokee maansa olevan valmis (34%), kun taas Puolassa olevat uskovat vähiten todennäköisesti maansa olevan valmis ottamaan euron käyttöön (18%) ", tutkimuksessa mainitaan.

Romanialaiset ovat johtaneet yleisesti myönteisen mielipiteen suhteen euroalueesta. Siten eniten positiivisia mielipiteitä saaneista vastaajista rekisteröitiin Romaniassa (75% valuutan puolesta) ja Unkarissa (69%).

Kaikissa tutkimukseen osallistuneissa jäsenvaltioissa, Tsekin tasavaltaa lukuun ottamatta, euron käyttöönottoa kannattavien lukumäärä on kasvanut vuoteen 2020 verrattuna. Eniten suotuisuutta on havaittu Romaniassa (63 prosentista 75 prosenttiin) ja Ruotsiin (35 prosentista 43 prosenttiin).

Tutkimuksessa yksilöidään vastaajien joukossa joitain mahdollisia haittoja euroon siirtymisessä. Yli kuusi kymmenestä haastatellusta ajattelee, että euron käyttöönotto nostaa hintoja, ja tämä on enemmistön kanta kaikissa maissa Unkaria lukuun ottamatta. Suurimmat osuudet havaitaan Tšekissä (77%), Kroatiassa (71%), Bulgariassa (69%) ja Puolassa (66%).

Lisäksi seitsemän kymmenestä on samaa mieltä siitä, että he ovat huolissaan väärinkäytöksestä hinnan asettamisessa siirtymävaiheen aikana, ja tämä on enemmistön mielipide kaikissa tutkituissa maissa, vaihtelevat Ruotsin 53 prosentista Kroatian 82 prosenttiin.

Vaikka sävy on optimistinen, ja melkein kaikki kysytyt sanovat, että he onnistuvat henkilökohtaisesti sopeutumaan kansallisen valuutan korvaamiseen eurolla, on joitain, jotka mainitsivat, että euron käyttöönotto merkitsee kansallisen talouspolitiikan hallinnan menettämistä. Ruotsissa olevat vastaajat suostuvat todennäköisimmin tähän mahdollisuuteen (67%), kun taas yllättäen Unkarin vastaajat ovat vähiten todennäköisiä (24%).

Yleinen käsitys on, että suurin osa haastatelluista ei pelkästään tue euroa ja uskoo, että se hyödyttäisi maitaan, mutta että euroon siirtyminen ei missään tapauksessa merkitse sitä, että heidän maansa menettäisi osan identiteetistään.

Continue Reading

Euroopan komissio

Sisämarkkinat: uudet säännöt turvallisten ja vaatimusten mukaisten tuotteiden varmistamiseksi EU: n markkinoilla

Julkaistu

on

Tästä päivästä lähtien EU Markkinavalvonta- ja vaatimustenmukaisuusasetus tulee täysin sovellettavissa. Uusien sääntöjen tarkoituksena on varmistaa, että EU: n markkinoille saatetut tuotteet ovat asiaa koskevan EU: n lainsäädännön ja kansanterveyttä ja turvallisuutta koskevien vaatimusten mukaisia. Lainsäädäntö on avain hyvin toimivien sisämarkkinoiden varmistamiseen ja auttaa luomaan paremman rakenteen EU: n markkinoilla vaihdettujen tuotteiden tarkastuksille parantamalla kansallisten viranomaisten ja tullivirkailijoiden välistä yhteistyötä.  

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Verkko-ostosten kasvaessa ja toimitusketjujen monimutkaisuuden myötä on välttämätöntä varmistaa, että kaikki sisämarkkinoidemme tuotteet ovat turvallisia ja EU-lainsäädännön mukaisia. Tämä asetus auttaa suojelemaan kuluttajia ja yrityksiä vaarallisilta tuotteilta ja parantamaan kansallisten viranomaisten ja tullivirkailijoiden yhteistyötä estääkseen näiden pääsyn sisämarkkinoille. "

Asetusta, jonka komissio ehdotti kesäkuussa 2019, sovelletaan nyt laajaan tuotevalikoimaan, johon kuuluu 73 EU-lainsäädäntöä, leluista, elektroniikasta autoihin. Jotta yritykset voisivat paremmin noudattaa näitä sääntöjä, asetus auttaa tarjoamaan yrityksille maksutta tuotesääntöjä koskevia tietoja Sinun Eurooppasi-portaali että tuotteen yhteyspisteet. Uudet säännöt tarkentavat myös paremmin markkinavalvontaviranomaisten toimivaltuuksia antamalla niille valtuudet suorittaa paikalla tehtäviä tarkastuksia ja toteuttaa tuotteiden salaista ostamista. markkinavalvonnan nykyaikainen kehys auttaa myös vastaamaan sähköisen kaupankäynnin ja uusien toimitusketjujen kasvaviin haasteisiin varmistamalla, että tietyt tuoteryhmät voidaan saattaa EU: n markkinoille vain, jos taloudellinen toimija on läsnä EU: ssa viranomaisten neuvottelukumppanina. Auttaakseen yrityksiä sopeutumaan näihin vaatimuksiin komissio on jo julkaissut erityisohjelman suuntaviivat maaliskuussa 2021. Lisäksi asetus auttaa myös vahvistamaan lainvalvontaviranomaisten ja erityisesti tulliviranomaisten välistä yhteistyötä, jotta voidaan varmistaa EU: n markkinoille sen rajoilla tulevien tuotteiden tehokkaampi valvonta. Markkinavalvontaviranomaisten, komission ja sidosryhmien välisen yhteistyön parantamisen perusta luotiin perustamalla YTK Euroopan tuotteiden vaatimustenmukaisuusverkko aiemmin tämän vuoden tammikuussa. Lisätietoja markkinavalvonnasta, tätä.

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro: Komissio on tyytyväinen digitaalisen euro-hankkeen käynnistämiseen EKP: ssä

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston päätökseen käynnistää digitaalinen euro -hanke ja aloittaa sen tutkintavaihe. Tässä vaiheessa tarkastellaan erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, käyttäjien vaatimuksia ja sitä, kuinka rahoituksen välittäjät voisivat tarjota palveluja digitaalisen euron pohjalta. Digitaalinen euro, keskuspankkirahan digitaalinen muoto, tarjoaisi enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja yrityksille tilanteissa, joissa fyysistä käteistä ei voida käyttää. Se tukisi hyvin integroitua maksualaa vastaamaan uusiin maksutarpeisiin Euroopassa.

Kun otetaan huomioon digitalisaatio, nopeat muutokset maksukehyksessä ja salausvarojen syntyminen, digitaalinen euro täydentäisi käteistä, jonka pitäisi edelleen olla laajalti saatavilla ja käytettävissä. Se tukisi useita komission laajemmin määriteltyjä poliittisia tavoitteita digitaalinen rahoitus ja vähittäismaksustrategiat, mukaan lukien Euroopan talouden digitalisaatio, lisäävät euron kansainvälistä asemaa ja tukevat EU: n avointa strategista autonomiaa. Tammikuussa aloitetun teknisen yhteistyön perusteella EKP: n kanssa komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä EKP: n ja EU: n toimielinten kanssa koko tutkintavaiheen ajan analysoiden ja testaamalla erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja poliittisten tavoitteiden kannalta.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa