Liity verkostomme!

Talous

Valtiovarainministerit keskustelevat tulevista vihreistä veroista

Julkaistu

on

EU: n talous- ja valtiovarainministerit kokoontuivat tänään (22. toukokuuta) Lissaboniin epäviralliseen Ecofin-kokoukseen, jonka puheenjohtajavaltio Portugali järjesti Euroopan unionin neuvostossa. Ministerit keskustelivat talouden elpymisestä pandemian jälkeen ja siitä, kuinka eurooppalaiset vihreät verot voivat stimuloida ja kannustaa oikeudenmukaisempaan ja nopeampaan ilmastomuutokseen. 

Kokouksessa oli tilaisuus keskustella hiilirajan mukauttamismekanismista (CBAM) ja energiaverotuksen uudelleentarkastelusta, jotta uusiutuvia energialähteitä voidaan suosia saastuttavampiin energialähteisiin, kuten fossiilisiin polttoaineisiin. Katsaus on osa EU: n ilmastomuutosyrityksiä pyrkimysten saavuttamiseksi Euroopan vihreän sopimuksen tavoitteisiin. 

Heinäkuussa Euroopan komissio esittää Fit for 55 -paketin, johon sisältyy EU: n ilmasto- ja energialainsäädännön uudistaminen. Komission talousjohtaja Varis Dombrovskis myönsi, että varsinkaan CBAM ei tule olemaan helppoa, ja sanoi, että ehdotus tulee olemaan asteittainen ajan myötä ja keskittyy todennäköisesti aluksi energiaintensiivisemmille aloille, kuten sementti ja teräs. 

Dombrovskis sanoi, että ollakseen WTO-vaatimusten mukaista EU: n on asteittain lopetettava ilmaiset päästöoikeudet CBAM: n asteittain. 

Energiaverotuksessa EVP totesi, että meri- ja lentopolttoaineiden kulutus otetaan huomioon. 

yksimielisyys

Vastauksena kysymykseen Dombrovskis myönsi, että yksimielisyyden periaate verotuksen alalla vaikeuttaa päätöksentekoa, mutta toi esiin viimeaikaisen menestyksen taistelussa tukikohdan eroosion ja voitonsiirron torjunnassa.  

Yhtiöverosäännöissä

Suurille teknologiayrityksille annetaan historiallisia muutoksia kansainvälisiin verosopimuksiinsa

Julkaistu

on

Viime aikoina jotkut maailman rikkaimmista maamerkeistä ja maista ovat päässeet sopimukseen kansainvälisten veroaukkojen sulkemisesta, jotka suurimmat monikansalliset yritykset ovat hyväksyneet. Joillakin näistä teknologiayrityksistä, kuten Apple, Amazon, Google ja niin edelleen, on suurimmat osakekurssit osakemarkkinoilla.

Vaikka tekninen verotus on pitkään ollut kysymys, josta kansainvälisten hallitusten on täytynyt sopia keskenään, vedonlyönnilläkin on samanlaisia ​​ongelmia, etenkin sen suosion lisääntyessä ja sallimalla laillistamisen maailmanlaajuisesti. Tässä olemme toimittaneet a uusien vedonlyöntisivustojen vertailu jotka seuraavat kansainvälisen käytön kannalta välttämättömiä oikeita verolakeja ja laillisuutta.

G7-huippukokouksessa, josta viimeisimmät raporttimme puhuivat aiheesta Brexit ja kaupan sopimuksetYhdysvaltojen, Ranskan, Saksan, Iso-Britannian, Kanadan, Italian ja Japanin edustajat tekivät yhtenäisen sopimuksen maailmanlaajuisen vähintään 15 prosentin yhteisöverokannan tukemisesta. Tämän oli tapahduttava yhteisymmärryksessä, koska näiden yritysten olisi maksettava veroja siellä, missä heidän yrityksensä toimivat, ja tontille, jolla ne toimivat. Veropetoksia on jo pitkään edistetty suuryritysten löytämien aloitteiden ja porsaanreikien avulla. Tämä yksimielinen päätös asettaa lopettaa pitämään teknologiayrityksiä vastuullisina.

Tämän päätöksen uskotaan olevan vuosien varrella, ja G7-maiden huippukokoukset ovat jo kauan halunneet päästä sopimukseen historiasta ja uudistamaan globaalia verojärjestelmää horisontissa olevan nousevan innovaation ja digitaalisen aikakauden puolesta. Saamaan yritykset pitämään omena, Amazon ja Google ottavat vastuuvelvollisuuden, pitävät verotuksen kurissa arvioidakseen niiden ulkomailla tapahtuvan kehityksen ja osallistumisen nousun. Yhdistyneen kuningaskunnan valtiovarainministeri Rishi Sunak on maininnut, että olemme pandemian talouskriisissä, yritysten on pidettävä painoaan ja osallistuttava maailmantalouden uudistamiseen. Uudistettu verotus on askel eteenpäin tämän saavuttamiseksi. Globaalit teknologiayritykset, kuten Amazon ja Apple, ovat kasvaneet voimakkaasti osakkeenomistajien hinnoissa jokaisella vuosineljänneksellä viime vuoden suuren pudotuksen jälkeen, mikä tekee tekniikasta yhden kestävimmistä aloista, joilta veroja saadaan. Kaikki eivät tietenkään olekaan samaa mieltä tällaisista kommenteista, koska verotuksen porsaanreiät ovat jo pitkään olleet menneisyyttä.

Sovittu kauppa painostaa muita maita heinäkuussa pidettävän G20-kokouksen aikana. G7-maiden osapuolten tekemä sopimuspohja tekee erittäin todennäköiseksi, että muut maat pääsevät sopimukseen läsnä olevien maiden, kuten Australian, Brasilian, Kiinan, Meksikon jne. Kanssa. Alhaisemmat veroparatiisimaat, kuten Irlanti, odottavat alhaisempia verokantoja vähintään 12.5 prosentilla. Odotettiin, että 15 prosentin veroaste olisi korkeampi vähintään 21 prosentin tasolla, ja maat, jotka ovat samaa mieltä tämän kanssa, uskovat, että olisi asetettava 15 prosentin perustaso mahdollisuuksilla kunnianhimoisemmista verokannoista määränpäästä ja alueesta riippuen. monikansalliset yritykset toimivat ja maksavat veroja.

Continue Reading

Yhtiöverosäännöissä

Suurten maiden verosopimus paljastaa repeämän Euroopassa

Julkaistu

on

By

4 minuutin lukeminen

Euroopan kilpailukomissaari Margrethe Vestager, jolla on suojanaamari, lähtee EU: n komission päämajasta Brysselissä, Belgiassa 15. heinäkuuta 2020. REUTERS / Francois Lenoir / File Photo

Yritysverotusta koskeva maailmanlaajuinen sopimus näyttää saavuttavan huipentuman syvään juurtuneeseen Euroopan unionin taisteluun, joka saa suuret jäsenmaat Saksa, Ranska ja Italia Irlantia, Luxemburgia ja Alankomaita vastaan. Lue lisää.

Vaikka EU: n pienemmät kumppanit ovat vuosia kestäneen taistelunsa keskuudessa suotuisasta verojärjestelmästään, suhtautuivat myönteisesti Seitsemän ryhmän ryhmään 5. kesäkuuta tehtyyn sopimukseen, jonka mukaan yritysten vähimmäisverokanta on vähintään 15 prosenttia, jotkut kriitikot ennustavat vaikeuksia sen toteuttamisessa.

Euroopan komissio, EU: n toimeenpanoviranomainen, on pitkään pyrkinyt pääsemään sopimukseen blokissa yhteisestä lähestymistavasta verotukseen, vapautta, jota kaikki sen 27 suurta ja pientä jäsentä ovat kateellisesti vartioineet.

"Perinteiset EU: n verovelvolliset pyrkivät pitämään kehyksen mahdollisimman joustavana, jotta he voivat jatkaa liiketoimintaa enemmän tai vähemmän tavalliseen tapaan", Rebecca Christie Brysselissä toimivasta aivoriihistä Bruegel sanoi.

Irlannin valtiovarainministeri ja euroalueen ikäisensä euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe toivotti G7-maiden varakkaiden maiden sopimuksen, jonka on hyväksyttävä paljon laajemman ryhmän, lämpimästi.

"Kaikkien sopimusten on täytettävä pienten ja suurten maiden tarpeet", hän sanoi Twitterissä ja viittasi "139 maahan", joita tarvitaan laajempaan kansainväliseen sopimukseen.

Alankomaiden varaministeri Hans Vijlbrief sanoi Twitterissä, että hänen maansa tuki G7-suunnitelmia ja oli jo ryhtynyt toimiin veronkierron lopettamiseksi.

Vaikka EU: n virkamiehet ovat kritisoineet yksityisesti Irlantia tai Kyprosta, niiden torjumisesta julkisesti syytetään poliittisesti, ja blokin mustassa luettelossa yhteistyöhön osallistumattomista verokeskuksista ei sen kriteerien vuoksi mainita EU: n paratiiseja.

Nämä ovat kukoistaneet tarjoamalla yrityksille alhaisempia hintoja niin kutsuttujen postilaatikkokeskusten kautta, joissa ne voivat varata voittoja ilman merkittävää läsnäoloa.

"Eurooppalaisilla veroparatiiseilla ei ole kiinnostusta antaa periksi", oikeudenmukaisempien sääntöjen edunvalvojana toimiva Euroopan parlamentin vihreän puolueen jäsen Sven Giegold kertoi muutosmahdollisuuksista.

Luxemburgin valtiovarainministeri Pierre Gramegna oli kuitenkin tyytyväinen G7-sopimukseen ja lisäsi, että hän edistäisi laajempaa keskustelua yksityiskohtaisesta kansainvälisestä sopimuksesta.

Vaikka Irlanti, Luxemburg ja Alankomaat suhtautuivat myönteisesti pitkään taistelluihin uudistuksiin, Kypros reagoi vartioituneemmin.

"EU: n pienet jäsenvaltiot olisi tunnustettava ja otettava huomioon", Kyproksen valtiovarainministeri Constantinos Petrides kertoi Reutersille.

Jopa G7-jäsenmaalla Ranskalla voi olla vaikea sopeutua täysin uusiin kansainvälisiin sääntöihin.

"Suurilla mailla, kuten Ranskalla ja Italialla, on myös verostrategioita, joita ne ovat päättäneet pitää kiinni", Christie sanoi.

Tax Justice Network on Alankomaiden, Luxemburgin, Irlannin ja Kyproksen joukossa merkittävimpien globaalien paratiisien joukossa, mutta luetteloon kuuluu myös Ranska, Espanja ja Saksa.

Euroopan jako syttyi vuonna 2015, kun LuxLeaksiksi kutsutut asiakirjat osoittivat, kuinka Luxemburg auttoi yrityksiä kanavoimaan voittoja maksamalla vain vähän tai ei ollenkaan veroja.

Tämä sai aikaan EU: n voimakkaan kilpailun päällikön Margrethe Vestagerin tukahduttamisen, joka käytti sääntöjä, jotka estävät laitonta valtion tukea yrityksille, väittäen, että tällaiset verosopimukset merkitsivät epäoikeudenmukaisia ​​tukia.

Vestager on käynnistänyt suomalaisen paperipakkauksia valmistavan yrityksen Huhtamäki -yrityksen tutkimukset Luxemburgin verojen palauttamiseksi ja InterIKEAn ja Niken Alankomaiden verokohtelun tutkimiseksi.

Alankomaat ja Luxemburg ovat kiistäneet, että järjestelyt rikkovat EU: n sääntöjä.

Mutta hänellä on ollut takaiskuja, kuten viime vuonna, kun yleinen tuomioistuin heitti tilauksensa iPhone-valmistajalle Applelle (AAPL.O) maksaa 13 miljardia euroa (16 miljardia dollaria) irlantilaisia ​​takaisinveroja, josta nyt valitetaan.

Vestagerin käsky Starbucksille maksaa miljoonia hollantilaisia ​​veroja hylättiin myös.

Näistä tappioista huolimatta tuomarit ovat hyväksyneet hänen lähestymistavansa.

"Oikeudenmukainen verotus on EU: n ensisijainen tavoite", Euroopan komission tiedottaja sanoi: "Olemme edelleen sitoutuneita varmistamaan, että kaikki yritykset ... maksavat oikeudenmukaisen osuutensa veroista."

Erityisesti Alankomaat on korostanut halukkuutta muutoksiin kritisoidessaan rooliaan monikansallisten yritysten kanavana siirtää voittoja tytäryhtiöstä toiseen maksamatta veroja tai olematta alhaisia.

Se otti tammikuussa käyttöön säännön verottaa rojalteja ja korkomaksuja, jotka hollantilaiset yritykset lähettivät lainkäyttöalueille, joissa yhteisöveroprosentti on alle 9%.

"Reiluuden kysyntä on kasvanut", sanoi hollantilainen Euroopan parlamentin jäsen Paul Tang. "Ja nyt se yhdistetään tarpeeseen rahoittaa investointeja."

($ 1 = € 0.8214)

Continue Reading

Talous

Globaali Eurooppa: 79.5 miljardia euroa kehityksen tukemiseen

Julkaistu

on

EU: n on tarkoitus sijoittaa 79.5 miljardia euroa kehitykseen ja kansainväliseen yhteistyöhön naapurimaissa ja muualla vuoteen 2027 mennessä, yhteiskunta.

Osana vuosien 2021--2027 talousarviota Euroopan unioni tarkistaa, miten se sijoittaa blokin ulkopuolelle. Seuraavat a merkittävä kauppa EU-maiden kanssa Joulukuussa 2020 parlamentin jäsenet äänestävät Strasbourgissa kesäkuun täysistunnossa perustamisesta 79.5 miljardin euron Global Europe -rahasto, joka yhdistää useita olemassa olevia EU: n välineitä, mukaan lukien Euroopan kehitysrahasto. Tämän virtaviivaistamisen avulla EU voi tehokkaammin puolustaa ja edistää arvojaan ja etujaan maailmanlaajuisesti ja vastata nopeammin uusiin globaaleihin haasteisiin.

Välineellä rahoitetaan EU: n ulkopolitiikan painopisteet seuraavien seitsemän vuoden aikana ja tukea kestävää kehitystä vuonna XNUMX EU: n naapurimaatsekä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Aasiassa, Amerikassa, Tyynellämerellä ja Karibialla. Globaali Eurooppa tukee hankkeita, jotka myötävaikuttavat köyhyyden poistamisen ja muutto ja edistää EU: n arvoja, kuten ihmisoikeudet ja demokratia.

Ohjelma tukee myös maailmanlaajuisia monenvälisiä ponnisteluja ja varmistaa, että EU pystyy täyttämään sitoumuksensa maailmassa, mukaan lukien kestävän kehityksen tavoitteet ja Pariisin ilmastosopimus. XNUMX prosenttia ohjelman kokonaisrahoituksesta auttaa saavuttamaan tavoitteen ilmastotavoitteet.

Ainakin 19.3 miljardia euroa on varattu EU: n naapurimaihin, ja 29.2 miljardia euroa on tarkoitus sijoittaa Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan. Globaalin Euroopan rahoitus varataan myös nopeaan toimintaan, mukaan lukien kriisinhallinta ja konfliktien ehkäisy. EU lisää tukeaan kestäville investoinneille maailmanlaajuisesti Euroopan kestävän kehityksen rahasto Plus, joka hyödyntää yksityistä pääomaa täydentämään suoraa kehitysapua.

Neuvotteluissa neuvoston kanssa parlamentti varmisti, että parlamentin jäsenet osallistuvat entistä enemmän ohjelmaa koskeviin strategisiin päätöksiin. Hyväksyttyä globaalia Eurooppaa koskevaa asetusta sovelletaan taannehtivasti 1. tammikuuta 2021.

Globaali Eurooppa on yksi 15 EU: n lippulaivaohjelmaa parlamentti tukee neuvotteluissa EU: n talousarviosta vuosiksi 2021--2027 ja EU: n elvytysväline, jonka avulla unioni voi yhdessä tarjota yli 1.8 biljoonan euron rahoituksen tulevina vuosina.

globaali Eurooppa 

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa