Liity verkostomme!

Talous

Miksi LCIA: ta tarvitaan enemmän kuin koskaan

Julkaistu

on

Niin kauan kuin viime hetken Brexit-sopimusta pidettiin onnistumisena estämään Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsematon kaatuminen EU: sta, paholainen on yksityiskohdissa, koska monet ongelmat ovat vasta hitaasti ilmeiseksi ajan myötä. Esimerkkinä tästä on sopimukseen sisältyvä lauseke, jonka mukaan Bryssel voi asettaa tariffeja Lontoolle, jos EU: n lainsäätäjillä on perusteltu syy uskoa, että Yhdistynyt kuningaskunta antaa yrityksilleen epäoikeudenmukaisen edun. Vaikka Boris Johnson on kiittänyt sopimusta Ison-Britannian suvereniteetin takaajana, se tosiasia, että Lontoo on pakko noudattaa eurooppalaisia ​​sääntöjä tai kohdata seurauksia, osoittaa todennäköisesti tulevaisuudessa runsaasti kitkaa, kirjoittaa Graham Paul.

On epäselvää, kuinka kauan Yhdistynyt kuningaskunta on halukas tai kykenevä noudattamaan tätä tasapuolisten toimintaedellytysten periaatetta. Jo nyt on kuitenkin ilmeistä, että syntyneet riidat edellyttävät luotettavia ja luotettavia kansainvälisiä välimiesmenettelyjä, jotka sekä EU että Yhdistynyt kuningaskunta hyväksyvät. Lontoo ja Bryssel ovat hahmottaneet suunnitelmia perustaa erillinen elin Brexit-sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, mutta yksityisten toimijoiden rajat ylittävät riidat voivat siirtyä foorumeille, kuten Lontoon kansainvälisen välimiesoikeuden (LCIA) kaltaisille foorumeille välttääkseen epävarmuus liittyy siihen, mihin täytäntöönpanojärjestelmän lopullinen muoto tulee Brexitin jälkeen. Kiitos riippumattomuutensa minkään maan oikeusjärjestelmästä tai hallituksesta, kansainvälinen välimiesmenettely todennäköisesti kasvaa harppauksin tulevina vuosina.

Valitettavasti LCIA on kärsinyt viime vuosina populistisista vastatuulista, joiden tarkoituksena on heikentää sen auktoriteettia ja vahingoittaa sen kansainvälistä asemaa. Eräässä erityisen raskaassa tapauksessa Djiboutin hallitus uhmaa yhtä sen tuomioista kansallisen suvereniteetin epäilyttävässä nimessä. Vaikka Djibouti ei ole ensimmäinen kansakunta, joka on ryhtynyt dramaattiseen aseen kyseenalaistamaan LCIA: n auktoriteettia - Venäjä kieltäytyi tunnustamasta palkintoa poliittisesti täynnä olevassa Jukos-asiassa - se, että pieni afrikkalainen maa voisi päästä eroon tästä, voisi hyvin rohkaista toiset seuraamaan esimerkkiä.

Kyseinen tapaus alkoi vuonna 2018, kun Djiboutin hallitus takavarikoi yksipuolisesti Doraleh Container Terminal SA: n, joka on Dubaissa toimivan maailmanlaajuisen satamaoperaattorin DP Worldin ja Djiboutin yhteisyritys Djiboutin Doralehin satamassa. lopetetaan DP Worldin sopimus terminaalin ylläpitämisestä. Vastauksena DP World esitti vaatimuksia LCIA: lle, joka pian sen jälkeen tuomitsi Djiboutia, kinastelu että sataman takavarikointi oli laitonta ja että DP Worldin 30 vuoden toimilupaa ei voitu päättää yksipuolisesti.

Vaikka tuomion olisi pitänyt lopettaa asia lopullisesti, Djibouti ei ole koskaan tunnustanut päätöstä ja kieltäytyi siitä lähtien. Toistaiseksi LCIA on päättänyt kuusi kertaa DP Worldin hyväksi Djiboutin presidentti Ismail Omar Guelleh on sivuuttanut ne kaikki. perusteet että välitystuomiossa oletettavasti pidetään "suvereenin valtion lakia laittomana". Vastaavasti LCIA - palkinto $ 533 euroa Djiboutin DP Worldille maksamat korvaukset ja maksamattomat rojaltit ovat jääneet huomioimatta samasta syystä, koska maa on jopa pyytäminen oman korkeimman oikeuden kumoamaan LCIA: n päätöksen.

Tällainen käytös ei osoita hyvää LCIA: n kyvylle painottaa painoa kansainvälisissä asioissa. Djibouti panee kansallisen lainsäädännön täytäntöön kansallisten suvereniteetin niukkaan perusteluun perustuvien kansainvälisten oikeudellisten menettelyjen yli ja muodostaa vaarallisen ennakkotapauksen.

Kuitenkin, jos Djiboutin kansainvälisen oikeuskäytännön rikkominen aiheuttaa jo vakavan haasteen kansainväliselle välimiesmenettelylle, äskettäinen virhe LCIA itse aiheutti riskin, että muut hallitukset aseistivat entisestään etsimällä helppoja tekosyitä olla noudattamatta tuomioistuimen päätöksiä. Kuten joulukuussa 2020 paljastettiin, LCIA: sta tuli outo esimerkki tuomioistuimesta, joka myönsi tekemänsä virheen laskettaessa välimiesmenettelyn tuomiota vain kieltäytyessään muuttamasta tuomionsa lopputulosta.

Tapaus koski venäläistä liikemiestä Mihail Khabarovia, joka oli vuonna 2015 varmistanut mahdollisuuden ostaa 30 prosenttia Delovye Linii GK -yhtiöltä 60 miljoonalla dollarilla. Kun kauppa kuitenkin romahti, Khabarov esitti vahingonkorvausvaatimuksen LCIA: lle, jonka oli laskettava tarkka vahinko Venäjälle perustua yhtiön 30 prosentin osuuden todellisen arvon ja 60 miljoonan dollarin optiohinnan välisestä erosta.

Tammikuussa 2020 LCIA myönsi Khabaroville 58 miljoonan dollarin korvauksen - kuten kävi ilmi, valtava yliarvosteluvirhelaskenta”Tapahtui, kun vastaava LCIA-paneeli oli lisännyt historiallisten verovelkojen arvon sen sijaan, että vähentäisi sitä. Todellisen arvon ollessa lähempänä $ 4m, Englannin korkein oikeus määräsi LCIA: n korjaamaan vahingot, jotka välimiesoikeus kieltäytyi voimakkaasti väittäen, että alkuperäinen määrä oli edelleen sen aikomuksen mukainen, että kantajalle maksettaisiin kohtuullinen korvaus.

Jälkimmäinen tapaus on herättänyt täysin erillisen keskustelun kyseessä olevien vahinkojen laskemisessa käytetyistä malleista, vaikka olettamusta vahingonkorvausten maksamisesta - jopa tämän kirjoitusvirheen jälkeen - ei koskaan kyseenalaistettu. On myös yleisesti hyväksyttyä, että tällaiset virheet vaikuttavat ihmisen virheellisyydestä erittäin monimutkaisten menettelyjen edessä. Vaikka korjaavia toimenpiteitä voidaan toteuttaa, näyttää siltä, ​​että vain vähän voidaan tehdä, kun koko maa kieltäytyy panemasta täytäntöön LCIA-päätöstä.

Tässä mielessä ei ole epäilystäkään siitä, että Djiboutin täydellinen piittaamattomuus LCIA: han on paljon suurempi uhka sen uskottavuudelle. Normipohjaisessa kansainvälisessä ympäristössä mainittujen normien hylkääminen on ensimmäinen askel kohti niiden romahtamista. Jos LCIA: n vaikutus halutaan säilyttää, on toivottava, ettei mikään muu maa seuraa tätä polkua. Tällaisina aikoina LCIA: n kaltaista laitosta tarvitaan kuin koskaan ennen.

EU

Parlamentin jäsenten mukaan yhteyden katkaisuoikeuden pitäisi olla EU: n laajuinen perusoikeus 

Julkaistu

on

Aina käytössä oleva kulttuuri aiheuttaa vakavia riskejä, parlamentin jäsenet sanovat © Deagreez / Adobe Stock  

Euroopan parlamentti vaatii EU: n lakia, joka antaa työntekijöille oikeuden irrottautua digitaalisesta työstä ilman kielteisiä vaikutuksia. Lainsäädäntöaloitteessaan, joka hyväksyttiin äänin 472 puolesta, 126 vastaan ​​ja 83 tyhjää, parlamentin jäsenet kehottavat komissiota ehdottamaan lakia, jonka avulla digitaalisesti työskentelevät voivat katkaista yhteyden työajansa ulkopuolella. Siinä olisi myös vahvistettava etätyötä koskevat vähimmäisvaatimukset ja selkeytettävä työolot, tunnit ja lepoajat.

Työtarkoituksiin käytettävien digitaalisten resurssien lisääntyminen on johtanut "aina päällä" -kulttuuriin, jolla on kielteinen vaikutus työntekijöiden työ- ja yksityiselämän tasapainoon, parlamentin jäsenet sanovat. Vaikka kotona työskenteleminen on auttanut turvaamaan työllisyyden ja liiketoiminnan COVID-19-kriisin aikana, pitkien työaikojen ja korkeampien vaatimusten yhdistelmä johtaa myös enemmän ahdistusta, masennusta, palovammoja ja muita mielenterveys- ja fyysisiin terveysongelmiin.

Parlamentin jäsenet harkitsevat oikeus katkaista yhteys perusoikeus, jonka avulla työntekijät voivat pidättäytyä tekemästä työhön liittyviä tehtäviä - kuten puheluita, sähköposteja ja muuta digitaalista viestintää - työajan ulkopuolella. Tämä sisältää lomat ja muut lomamatkat. Jäsenvaltioita kannustetaan toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta työntekijät voivat käyttää tätä oikeutta, myös työmarkkinaosapuolten välisten työehtosopimusten avulla. Heidän on varmistettava, että työntekijöitä ei syrjitä, kritisoida, irtisanoa tai muita työnantajien haitallisia toimia.

"Emme voi hylätä miljoonia eurooppalaisia ​​työntekijöitä, jotka ovat uupuneet paineesta olla" päällä "ja liian pitkät työajat. Nyt on hetki seisoa heidän vierellään ja antaa heille mitä he ansaitsevat: oikeuden katkaista yhteys. Tämä on elintärkeää henkiselle ja fyysiselle terveydellemme. On aika päivittää työntekijöiden oikeudet vastaamaan digitaalisen aikakauden uutta todellisuutta ”, esittelijä Alex Agius Saliba (S&D, MT) sanoi äänestyksen jälkeen.

Tausta

COVID-19-pandemian puhkeamisen jälkeen kotona työskentely on lisääntynyt lähes 30%. Luvun odotetaan pysyvän korkeana tai jopa kasvavan. Tutkimus: Eurofound osoittaa, että säännöllisesti kotona työskentelevät ihmiset ylittävät yli kaksi kertaa todennäköisemmin 48 viikkotuntia kuin työnantajan tiloissa. Lähes 30% kotona työskentelevistä kertoo työskentelevän vapaa-ajallaan joka päivä tai useita kertoja viikossa, kun toimistotyöntekijöistä alle 5%.

Lisätietoja 

Continue Reading

Brexit

Skotlannin hallitus kommentoi pyrkimyksiä jäädä Erasmusiin

Julkaistu

on

Kaivosmiehet ovat tyytyväisiä noin 150 parlamentin jäsenen tukeen, jotka ovat pyytäneet Euroopan komissiota tutkimaan, kuinka Skotlanti voisi jatkaa osallistumista suosittuun Erasmus-vaihto-ohjelmaan. Muutos tapahtuu viikko sen jälkeen, kun jatko- ja korkeakouluministeri Richard Lochhead kävi tuottavia keskusteluja innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaarin Mariya Gabrielin kanssa idean tutkimiseksi. Viime vuoteen asti järjestelmään osallistui vuosittain yli 2,000 skotlantilaista opiskelijaa, henkilökuntaa ja oppijaa, ja Skotlanti houkutteli suhteellisesti enemmän Erasmus-osallistujia kaikkialta Euroopasta - ja lähetti enemmän toiseen suuntaan - kuin mikään muu Yhdistyneen kuningaskunnan maa.

Lochhead sanoi: "Erasmuksen menettäminen on valtava isku tuhansille skotlantilaisille opiskelijoille, yhteisöryhmille ja aikuisopiskelijoille - kaikilta väestöryhmiltä - jotka eivät voi enää asua, opiskella tai työskennellä Euroopassa." Se sulkee myös oven ihmisille Skotlanti Erasmus-ohjelmassa kokea maamme ja kulttuurimme, ja on rohkaisevaa nähdä, että 145 Euroopan parlamentin jäsenen tunnustama tilaisuuden menetys, joka haluaa Skotlannin paikan jatkamisen Erasmus-ohjelmassa. Olen kiitollinen Terry Reintkelle ja muille parlamentin jäsenille heidän ponnisteluistaan ​​ja kiitän heitä ystävyyden ja solidaarisuuden osoittamisesta Skotlannin nuorille. Toivon vilpittömästi, että voimme onnistua.

"Olen jo käynyt virtuaalikokouksen komissaari Gabrielin kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että vetäytyminen Erasmus-ohjelmasta on erittäin valitettavaa, ja jatkamme EU: n kanssa selvittämistä, kuinka Skotlannin jatkuva sitoutuminen ohjelmaan voidaan maksimoida. Olen myös puhunut Walesin hallituksen kollegani kanssa ja suostunut pitämään läheistä yhteyttä. "

Klikkaa tästä lisätietoa.

Continue Reading

Talous

Lagarde vaatii uuden sukupolven EU: n nopeaa ratifiointia

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde jakoi kuukausittain annettavan Euro-neuvoston päätelmät. Neuvosto on päättänyt vahvistaa "hyvin mukautuvan" rahapolitiikkansa. Lagarde sanoi, että COVIDin uusi kasvu on häirinnyt taloudellista toimintaa, etenkin palvelujen alalla. 

Lagarde korosti EU: n seuraavan sukupolven paketin merkitystä ja korosti, että sen pitäisi toimia nopeasti. Hän kehotti jäsenvaltioita ratifioimaan sen mahdollisimman nopeasti.  

Tärkeimpien jälleenrahoitusoperaatioiden korko ja lainan marginaalilainan korko pysyvät ennallaan 0.00 prosentissa, 0.25 prosentissa ja talletusmahdollisuudessa -0.50 prosentissa. EKP: n neuvosto odottaa EKP: n ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tai alemmalla tasollaan.

EKP: n neuvosto jatkaa pandeemisten hätäosto-ohjelmien (PEPP) mukaisia ​​ostoja, joiden kokonaismäärärahat ovat 1,850 2022 miljardia euroa. EKP: n neuvosto suorittaa nettovarallisuuden ostoja PEPP: n puitteissa ainakin maaliskuun 2023 loppuun asti ja joka tapauksessa siihen asti, kunnes se arvioi, että koronaviruskriisivaihe on ohi. Se jatkaa myös päämaksujen uudelleensijoittamista erääntyvistä PEPP-ohjelmassa ostetuista arvopapereista ainakin vuoden XNUMX loppuun saakka. Joka tapauksessa PEPP-salkun tulevaa käyttöönottoa hallitaan siten, että vältetään puuttuminen asianmukaiseen rahapolitiikkaan.

Kolmanneksi omaisuuserien osto-ohjelman (APP) nettohankinnat jatkuvat kuukausittain 20 miljardilla eurolla. EKP: n neuvosto odottaa edelleen, että APP: n mukaiset kuukausittaiset nettovarallisuusostot jatkuvat niin kauan kuin on tarpeen sen politiikkakorkojen mukauttavan vaikutuksen vahvistamiseksi ja päättyvät pian ennen kuin se alkaa nostaa EKP: n ohjauskorkoja.

EKP: n neuvosto aikoo myös jatkaa investointien takaisinmaksua erääntyvistä arvopapereista, jotka on ostettu APP: n nojalla, pitkään ajankohdan jälkeen, jona se alkaa nostaa EKP: n ohjauskorkoja, ja joka tapauksessa niin kauan kuin on tarpeen ylläpitämään suotuisia likviditeettiolosuhteita ja runsaasti rahavaroja.

Lopuksi EKP: n neuvosto tarjoaa edelleen runsaasti likviditeettiä jälleenrahoitusoperaatioillaan. Erityisesti pitkäaikaisten kohdennettujen rahoitusoperaatioiden kolmas sarja (TLTRO III) on edelleen houkutteleva rahoituslähde pankeille, joka tukee pankkien luotonantoa yrityksille ja kotitalouksille.

EKP: n neuvosto on edelleen valmis mukauttamaan kaikkia instrumenttejaan tarvittaessa sen varmistamiseksi, että inflaatio etenee kohti tavoitettaan kestävällä tavalla sitoutumisensa mukaisesti symmetriaan.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa