Liity verkostomme!

Brexit

EU ja Yhdistynyt kuningaskunta ilmoittavat menevänsä "ylimääräiselle mailille" päästäkseen sopimukseen

Julkaistu

on

Yhdistynyt kuningaskunta ja EU vahvistivat yhteisessä julkilausumassa, että neuvotteluissa on keskusteltu tärkeimmistä ratkaisemattomista aiheista tänä aamuna (13. joulukuuta).

Euroopan komission presidentti Ursula von der Leyen luki: "Neuvotteluryhmämme ovat työskennelleet päivät ja yöt viime päivinä. Huolimatta lähes vuoden neuvottelujen uupumuksesta huolimatta siitä, että määräaikoja on ylitetty yhä enemmän, mielestämme on tässä vaiheessa vastuussa ylimääräisen mailin siirtämisestä. "

Neuvottelijat jatkavat keskustelua selvittääkseen, voidaanko sopimukseen päästä vielä tässä myöhäisessä vaiheessa.

SunToimittaja Nick Gutteridge kertoo, että molemmat osapuolet rikkovat epäreilua kilpailua koskevia sääntöjä ja tasapuolisia sääntöjä. Tähän sisältyy se, miten se olisi määriteltävä, tasapainottamistoimien käynnistämisprosessi, kuten tariffien tai rajoitusten käyttöönotto, ja voidaanko niitä soveltaa yksipuolisesti. 

Gutteridge kirjoittaa sen Harkittavana oleva EU: n ehdotus koskee "vääristymätestiä", jonka kumpikin osapuoli voi käynnistää, mikä edellyttäisi riippumattomaa arbitraasijärjestelmää. Saman toimittajan mukaan: "EU korostaa, että tämä pätee vain tapauksissa, joissa standardeissa on" huomattavia eroja "- sitä ei käytetä jokaisen Ison-Britannian lain yksityiskohtien tarkastamiseen. Tietyssä vaiheessa kilpailuetu voi tulla niin suureksi, että sinun on tehtävä jotain. "

Brexit

Skotlannin hallitus kommentoi pyrkimyksiä jäädä Erasmusiin

Julkaistu

on

Kaivosmiehet ovat tyytyväisiä noin 150 parlamentin jäsenen tukeen, jotka ovat pyytäneet Euroopan komissiota tutkimaan, kuinka Skotlanti voisi jatkaa osallistumista suosittuun Erasmus-vaihto-ohjelmaan. Muutos tapahtuu viikko sen jälkeen, kun jatko- ja korkeakouluministeri Richard Lochhead kävi tuottavia keskusteluja innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaarin Mariya Gabrielin kanssa idean tutkimiseksi. Viime vuoteen asti järjestelmään osallistui vuosittain yli 2,000 skotlantilaista opiskelijaa, henkilökuntaa ja oppijaa, ja Skotlanti houkutteli suhteellisesti enemmän Erasmus-osallistujia kaikkialta Euroopasta - ja lähetti enemmän toiseen suuntaan - kuin mikään muu Yhdistyneen kuningaskunnan maa.

Lochhead sanoi: "Erasmuksen menettäminen on valtava isku tuhansille skotlantilaisille opiskelijoille, yhteisöryhmille ja aikuisopiskelijoille - kaikilta väestöryhmiltä - jotka eivät voi enää asua, opiskella tai työskennellä Euroopassa." Se sulkee myös oven ihmisille Skotlanti Erasmus-ohjelmassa kokea maamme ja kulttuurimme, ja on rohkaisevaa nähdä, että 145 Euroopan parlamentin jäsenen tunnustama tilaisuuden menetys, joka haluaa Skotlannin paikan jatkamisen Erasmus-ohjelmassa. Olen kiitollinen Terry Reintkelle ja muille parlamentin jäsenille heidän ponnisteluistaan ​​ja kiitän heitä ystävyyden ja solidaarisuuden osoittamisesta Skotlannin nuorille. Toivon vilpittömästi, että voimme onnistua.

"Olen jo käynyt virtuaalikokouksen komissaari Gabrielin kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että vetäytyminen Erasmus-ohjelmasta on erittäin valitettavaa, ja jatkamme EU: n kanssa selvittämistä, kuinka Skotlannin jatkuva sitoutuminen ohjelmaan voidaan maksimoida. Olen myös puhunut Walesin hallituksen kollegani kanssa ja suostunut pitämään läheistä yhteyttä. "

Klikkaa tästä lisätietoa.

Continue Reading

Brexit

Britannia ja EU ovat ristiriidassa blokin diplomaattisen aseman kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa Brexitin jälkeen

Julkaistu

on

By

Iso-Britannia ja Euroopan unioni ovat ristiriidassa Ison-Britannian hallituksen kieltäytymisestä myöntämästä EU: n edustajien täydellistä diplomaattista asemaa Lontoossa Brexitin jälkeen, kirjoittavat Estelle Shirbon ja Elizabeth Piper Lontoossa ja John Chalmers Brysselissä.

Yhdistynyt kuningaskunta, joka on ollut EU-jäsen 46 vuotta, äänesti vuonna 2016 järjestetyssä kansanäänestyksessä poistumisesta ja päätti mutkikkaan matkansa blokista 31. joulukuuta, jolloin Brexit tuli voimaan.

BBC ilmoitti, että ulkoministeriö kieltäytyi myöntämästä samaa diplomaattista asemaa ja etuoikeuksia EU: n suurlähettiläälle Joao Vale de Almeidalle ja hänen tiimilleen kuin maiden lähettilääksi, sillä perusteella, että EU ei ole kansallisvaltio.

Raportin jälkeen pääministeri Boris Johnsonin tiedottaja: "EU, sen edustusto ja henkilöstö saavat tarvittavat erioikeudet ja vapaudet, jotta he voivat työskennellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa tehokkaasti.

"On tosiasia, että EU on kansojen kollektiivi, mutta se ei ole valtio ... itsessään", hän sanoi.

Diplomaattisuhteita koskevan Wienin yleissopimuksen mukaan maita edustavilla lähettiläillä on tiettyjä etuoikeuksia, kuten koskemattomuus pidätyksestä ja joissain tapauksissa syytteeseenpano sekä verovapautukset.

Kansainvälisten järjestöjen edustajilla, joiden asemaa yleissopimus ei kata, on yleensä rajoitetut ja vähemmän selkeästi määritellyt oikeudet.

Euroopan komissio, 27 jäsenen ryhmän toimeenpaneva elin, sanoi, että EU: n 143 edustustolle ympäri maailmaa oli myönnetty valtioiden diplomaattisten edustustojen vastaava asema, ja Britannia oli hyvin tietoinen asiasta.

"Vastavuoroisen kohtelun myöntäminen diplomaattisuhteita koskevan Wienin yleissopimuksen perusteella on tasa-arvoisten kumppanien vakiokäytäntö, ja olemme varmoja, että voimme selvittää tämän asian Lontoon ystäviemme kanssa tyydyttävällä tavalla", sanoi komission ulkoministeriön edustaja Peter Stano.

Stano lisäsi, että kun Britannia oli vielä EU: n jäsen, se oli tukenut EU: n edustustojen diplomaattista asemaa.

"Mikään ei ole muuttunut Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen jälkeen Euroopan unionista, mikä oikeuttaa Yhdistyneen kuningaskunnan asenteen muutoksen", hän sanoi.

Ison-Britannian hallituksen lähde sanoi, että EU: n edustuston asemaa koskevasta asiasta käydään parhaillaan neuvotteluja.

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin hallinto laski EU: n Washingtonin-valtuuskunnan asemaa tammikuussa 2019, mutta myöhemmin kumosi päätöksen ja palautti sille täydellisen diplomaattiaseman.

Continue Reading

Brexit

Michel Barnier myönsi Irlannin eurooppalaisen liikkeen vuoden eurooppalaisen palkinnon

Julkaistu

on

Ison-Britannian suhteiden työryhmän päällikölle Michel Barnierille annettiin European Movement Irelandin vuoden European Award -palkinto tänä aamuna (21. tammikuuta) järjestetyssä online-palkintojenjakotilaisuudessa. Euroopan vuoden palkinto tunnustaa ja kunnioittaa henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi Irlannin ja Euroopan välisten yhteyksien ja suhteiden kehittämiseen.

Hyväksyessään palkinnon Barnier sanoi: "On todella kunnia saada" Vuoden eurooppalainen "-palkinto." Hän sanoi: "Tiimini ja minä olimme erityisen tarkkaavaisia ​​Irlannin ja Pohjois-Irlannin kaikkien osapuolten ja yhteisöjen [EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan neuvottelujen aikana] ilmaisemien huolenaiheiden suhteen. Matkustimme useita kertoja Irlantiin ja Pohjois-Irlantiin, menimme rajalle, kävelimme Derryn / Londonderryn rauhansillalla. Kuuntelimme ennen kaikkea opiskelijoita, työntekijöitä, yritysten omistajia ja maaseutuyhteisöjä. Koska Brexit koskee ennen kaikkea ihmisiä ... Häiriöiden muistot eivät ole koskaan kaukana.

"Uskon edelleen, että meidän on oltava sekä isänmaallisia että eurooppalaisia ​​- patriote et européen. Kaksi menevät yhteen. Siksi EU: n yhtenäisyyden säilyttäminen oli niin tärkeää koko Brexit-prosessin ajan. EU-maiden yhtenäisyys ja solidaarisuus näkyi Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytyjen neuvottelujemme jokaisessa vaiheessa. Päinvastoin kuin monet ennustivat vuoden 2016 Brexit-kansanäänestyksen aikaan, Brexit ei aiheuttanut Euroopan unionin loppua, vaan vahvisti sen yhtenäisyyttä ... Yhdessä voimme rakentaa Euroopan, joka paitsi suojelee myös inspiroi ... Eurooppaa, joka vahvistaa meitä edelleen yhdessä. Ei läheskään go cur le chéile. Ei ole voimaa ilman yhtenäisyyttä. "

DUBLIN: 21/1/2021: toimitusjohtaja Noelle O Connell ja EM Irlannin puheenjohtaja Maurice Pratt, joka isännöi virtuaalista seremoniaa Dublinista ja antoi Michel Barnierille EM Irlannin vuoden palkinnon. Kuva Conor McCabe Valokuvaus.

Irlannin eurooppalaisen liikkeen puheenjohtaja Maurice Pratt kunnioitti Michel Barnieria: "Pitkän ja vaikean ajanjakson aikana Michel Barnier pyrki suojelemaan ja edistämään eurooppalaisia ​​etuja ja arvoja samalla kun pyrkii ylläpitämään läheisiä ja tuottavia suhteita Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Saavutettu sopimus on myönteinen. Vaikka kysymyksiä on edelleen, se on tarjonnut selkeyttä yrityksille ja kansalaisille. Ja mikä tärkeintä, tähän sopimukseen voidaan rakentaa, jotta voidaan varmistaa, että EU: lla ja Yhdistyneellä kuningaskunnalla on jatkuva, rakentava ja molempia osapuolia hyödyttävä suhde tulevaisuudessa. Irlannilla on ylpeänä EU: n jäsenmaana, jolla on läheisimmät suhteet Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, rooli prosessin tulevana edistäjänä. "

Kunnioittamalla Michel Barnieria hänen työstään EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisen kauppasopimuksen aikaansaamiseksi, EM Irelandin toimitusjohtaja Noelle O Connell sanoi: "Tämä palkinto antaa tunnustusta henkilöille ja organisaatioille, jotka ovat antaneet merkittävän panoksen Irlannin ja Euroopan välisten yhteyksien ja suhteiden kehittämiseen. Tämän parempaa sitoutumista Euroopan maiden ja kansojen keskuudessa on herra Barnier harjoittanut ansiokkaasti koko uransa ajan. Hän ei ole koskaan horjunut sitoutumisestaan ​​Euroopan unionin koskemattomuuden ja arvojen turvaamiseen, suojelemiseen ja puolustamiseen, ja on näin suojellut Irlannin etuja koko Brexit-prosessin ajan. "

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa