Liity verkostomme!

liiketoiminta

Blockchain - integroidaan uusia tekniikoita älykkäästi

Julkaistu

on

Viimeaikaiset tiedotusvälineet viittaavat siihen, että EU: n maissa voitaisiin ottaa käyttöön uusi kryptovaluutta-lainsäädäntö turvallista kryptovaluutanvaihtoa varten. Tällä uudella lainsäädännöllä, uusien suuntaviivojen mukaisesti, Bitcoinille ja muille digitaalisille valuutoille nimetään rahavälineet kaikkialla Euroopassa. Tämä tarkoittaa, että laillinen kryptovaluutan vaihto on avoimempaa kuin koskaan. Lisäksi sanotaan, että tämä uusi lainsäädäntö kannustaa salauksen ja lohkoketjuihin liittyvää innovaatiota.

Yksi alue, joka etsii uusia innovaatioita lohkoketjun avulla, on rajat ylittävä rahaliike monen hyödykekaupan liiketoiminnassa, mikä on hyvin monimutkaista. Useat sidosryhmät, välittäjät ja pankit tekevät yhdessä kauppaa. Toimitusketjun kaupat ovat arvoltaan valtavia ja tapahtuvat hyvin usein.

"Monet perinteiset pankit ovat viime aikoina poistuneet kaupan rahoitussektorista, koska se on yksinkertaisesti liian riskialtista heille", sanoi sveitsiläisen LGR Crypto Bankin toimitusjohtaja Ali Amirliravi. "Pysyvillä pankeilla ei ole kannustinta optimoida tehottomia prosesseja, koska yritykset pyrkivät keräämään kaikki vaaditut asiakirjat ja täyttämään vaatimustenmukaisuuden tarpeet. Pankit istuvat ja veloittavat korkoa - heillä ei ole väliä miten kauan kestää, kauppayhtiöt joutuvat maksamaan ylimääräiset maksut.

"Se pahenee entisestään niin sanotuissa Silk Road -maissa - alueilla, jotka ovat Euroopan, Keski-Aasian ja Kiinan välillä. Täällä näet todella suuria eroja toimitusketjuissa, ja niiden on myös käsiteltävä suurta määrää eri valuuttoja. Sinä "Meillä on joitain yrityksiä, jotka käyttävät kaikkia manuaalisia, paperipohjaisia ​​prosesseja ja toisia, jotka siirtyvät digitaaliseen käyttöön - standardointia ei ole, ja se on todellinen ongelma."

Ali Amirliravin LGR-salauspankki on Silk Roadin kansainvälisen kauppakamarin jäsen - kansainvälinen yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä kauppaa jäsenten ja valtioiden välillä.

"Nämä hahmoteltu asiat otetaan usein esiin kauppakamarin korkean tason kokouksissa", sanoi Amirliravi . ”Oman kokemukseni vaikutus teollisuuteen sekoitettuna muiden sidosryhmien tarinoihin pakotti minut todella luomaan end-to-end digitaalinen järjestelmä. Rakennamme parempaa tapaa tehdä asioita, joka on nopeampaa, halvempaa ja avoimempaa kaikille osapuolille. "

”Kyse on uuden tekniikan integroinnista älykkäästi. Otetaan esimerkiksi yritykseni LGR Crypto Bank, kun on kyse rahaliikkeestä, keskitymme kolmeen asiaan: nopeuteen, kustannuksiin ja läpinäkyvyyteen. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi käytämme johtavia tekniikoita, kuten estoketjua, digitaaliset valuutatja yleinen digitalisointi nykyisten prosessien optimoimiseksi.

On aivan selvää, miten uudella tekniikalla voi olla vaikutuksia esimerkiksi nopeuteen ja läpinäkyvyyteen, mutta kun sanon, että on tärkeää integroida tekniikat älykkäästi, mikä on tärkeää, koska sinun on aina pidettävä mielessä asiakas - viimeinen asia, jonka haluaisimme On esitettävä järjestelmä, joka todella hämmentää käyttäjiämme ja tekee hänen työstään monimutkaisemman. Joten toisaalta ratkaisu näihin ongelmiin löytyy uudesta tekniikasta, mutta toisaalta kyse on käyttäjäkokemuksen luomisesta, jota on helppo käyttää ja vuorovaikutuksessa ja joka integroituu saumattomasti olemassa oleviin järjestelmiin. Joten se on vähän tasapainottavaa tekniikan ja käyttökokemuksen välillä, ja siinä ratkaisu luodaan.

Mitä tulee laajempaan toimitusketjun rahoituksen aiheeseen, näemme, että on tarpeen parantaa tuotteiden elinkaaren aikana olemassa olevien prosessien ja mekanismien digitalisointia ja automatisointia. Monen hyödykekaupan alalla on niin monia eri sidosryhmiä, välittäjiä, pankkeja jne., Ja jokaisella niistä on oma tapansa tehdä tämä - standardoinnista puuttuu yleisesti etenkin Silkkitien alueella. Standardoinnin puute aiheuttaa sekaannusta vaatimustenmukaisuusvaatimuksissa, kaupallisissa asiakirjoissa, akkrediteereissä jne., Mikä tarkoittaa viivästyksiä ja lisäkustannuksia kaikille osapuolille. Lisäksi meillä on valtava petoskysymys, jonka sinun on odotettava, kun käsittelet tällaista eroa prosessien ja raportoinnin laadussa. Ratkaisu on jälleen käyttää tekniikkaa ja digitalisoida ja automatisoida mahdollisimman monet näistä prosesseista - tavoitteena tulisi olla vähentää riskejä ja poistaa inhimilliset virheet yhtälöstä.

Ja tässä on todella jännittävä asia digitalisaation ja standardoinnin tuomisesta toimitusketjurahoitukseen: tämä paitsi tekee liiketoiminnasta paljon suoraviivaisempaa myös yrityksille itselleen, tämä lisääntynyt avoimuus ja optimointi tekevät yrityksistä myös paljon houkuttelevampia ulkopuolisille sijoittajille . Se on win-win kaikille täällä mukana oleville. "

liiketoiminta

Italiassa televiestintämarkkinoiden hallinnan monopoli on parhaillaan käynnissä

Julkaistu

on

Italian telepalvelumarkkinoista saattaa tulla paljon vähemmän kilpailukykyisiä lähitulevaisuudessa uuden monopolin luomisen myötä, jos käydään läpi kiistanalainen suunnitelma kansallisen laajakaistaliittymän perustamiseksi, jonka mukaan Telecom Italia (TIM) sulautuisi avoimen kuidun kanssa. sen ainoat kilpailijat laajakaistamarkkinoilla. TIM: n toimitusjohtaja Luigi Gubitosi puolestaan ​​on poikkeuksellisen hyvä toiveikas ja odottaa projektin toteutuvan pian. Silti nämä odotukset voivat olla epäkypsiä, kun otetaan huomioon, että vastarinta sulautumista vastaan ​​kasvaa, kirjoittaa Colin Stevens.

Pinnalla Gubitosilla on kuitenkin hyvä syy olla optimistinen tällä hetkellä. Italian hallitus on enemmän kuin innostunut sopimuksesta, sillä se on ollut sen liikkeellepaneva voima vuodesta 2018. Sitten Roomassa tämän vuoden elokuussa hyväksytty sulautuman jälkeisen yhtiön ehdotettu omistussuunnitelma, jonka laati valtion omistama investointipankki Cassa Depositi e Prestiti (CDP). Lehdistötiedotteiden mukaan CDP on suunnitelman tärkein kannattaja ja takaaja syntyminen AccessCo, yhtenäinen kansallinen laajakaistaverkko hallitsemaan markkinoita.

Yksityiskohdat ovat edelleen kesken neuvotellaan Mahdollisten kumppaneiden suljettujen ovien takana ryhmä, johon kuuluu myös italialainen energiajätti Enel, joka hallitsee noin 50% avoimen kuidun osakkeista ja toinen puoli CDP: n käsissä. Tässä skenaariossa TIM ottaisi lopulta enemmistöomistuksen yhtenäisestä verkosta, jonka hallitus toivoo nopeuttavan Italian hitaaa Internet-infrastruktuurin kehitystä - asia, joka on vaivannut maata vuosia.

Kuten muutkin Etelä-Euroopan maat, Italia on väärällä puolella kaikkialla Euroopassa vallitsevaa digitaalista kuilua, jääneillä selvästi pohjoisen ja jopa itäisen Euroopan jälkeen sekä pääsy ja nopeus. Hallituksen perustelut ovat, että uuden kansallisen palveluntarjoajan pelkkä mittakaava sallii sen tehdä mittavia investointeja FTTx-tekniikkaan, jota ala kipeästi tarvitsee. Vaikka Telecom Italia vastaa ehdotetusta yrityksestä, viranomaiset lupaavat ottaa käyttöön sääntelyjärjestelmän ja useita osakkeenomistajia pitääkseen ne kurissa.

Monopoleja koskeva tapaus

Mutta vaikka Italian hallitus saattaa nähdä sulautumisen hopeamallina maan Internet-yhteyden parantamiseksi, toiset eivät ole niin vakuuttuneita. Angelo Cardani, tuolloin AGCOMin puheenjohtaja, Italian viestintämarkkinoiden sääntelyviranomainen vuonna 2019 pamahti fuusio teollisuuden "taaksepäin" varoittaen, että kilpailun puute tukahduttaa enemmän innovaatioita ja edistystä kuin edistää niitä.

Cardani teki kantansa selväksi, mutta vasta viikkoja myöhemmin hänen toimikautensa AGCOMin johtajana päättyi ja uusi presidentti Giacomo Lasorella on ollut silmiinpistävän hiljaa asiasta. Lasorellaa pidetään Luigi Di Maion, suositun poliitikon, avustajana, joka toimi aiemmin perustamisen vastaisen Viiden tähden liikkeen johtajana, joka on tällä hetkellä puolet Italian koalitiohallituksesta.

Cardanin varoitus siitä, että sulautuminen luo päinvastaisen tuloksen sille, mitä Rooma toivoo saavuttavansa, ei ole mitään aivastella. Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana harvat teollisuudenalat ovat todistaneet kilpailun myönteiset vaikutukset enemmän kuin televiestintä. Maat, jotka ovat rutiininomaisesti parhaiden joukossa Internet-yhteyden ja laadun suhteen, ovat melkein poikkeuksetta maita, joilla televiestintämarkkinoillaan on vahvaa kilpailua.

Yhdysvalloissa yritysten väliset maantieteelliset erot ovat luoneet pseudomonopolin, jossa alle kolmanneksella väestöstä on Internet-palveluntarjoajan valinta. Tämän vuoksi Yhdysvallat on pudonnut kymmenen parhaan joukosta viime vuosina ja on nyt perään Unkari ja Thaimaa laajakaistanopeuksien ansiosta, jotka eivät olleet vaikuttavia jo 15 vuotta sitten. Vaikka Italian koko ja maantiede eivät ole aivan verrattavissa Yhdysvaltojen omiin, monopoli loisi silti toisen luokan verkkoyhteisöjä maan syrjäisille ja vuoristoisille alueille, joissa tuskin on ensisijaista parantaa käyttäjien infrastruktuuria, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa.

Ottelupisteen kilpailusäännöt?

Suurin este AccessCon luomisessa on kuitenkin epäilemättä kilpailunvastaiset valvojat. Euroopan unionin kilpailulaki tunnetaan rutiininomaisesti vastakkaisia tällaiset häiritsevät sulautumiset, erityisesti teknologia- ja teleteollisuudessa. Ja huolimatta siitä, että nykyiset keskustelut käydään yksityisesti, epävirallisten kanavien välityksellä välitetty viesti osoittaa vahvasti, että se tekee niin uudestaan ​​tässä tapauksessa. Nimeämättömien virkamiesten mukaan komission näkemys asiasta on, että sulautuminen ilmeisesti tapahtuisi luoda kahden vuosikymmenen vapauttamisen monopoli ja päinvastainen. Koska Italian kilpailusäännöt vastaavat läheisesti EU: n sääntöjä, ei ole juurikaan syytä odottaa erilaista tulosta, jos tapaus tulee kansallisen viranomaisen käsiteltäväksi.

Luottamukselliset paljastukset pyyhkivät 7.4% Telecom Italian osakkeista ja huolimatta Italian valtiovarainministeri Roberto Gualtierin kiireestä Vakuutukset että hänellä ei ole mitään tietoa mahdollisesta EU: n veto-oikeudesta, Brysselin päätös vaikuttaa jo ennalta määritetyltä. SenYhteydet eurooppalaisen gigabittiyhteiskunnan politiikkaan, kuten komissio on aiemmin todennut suositeltu täsmälleen päinvastainen kuin AccessCo-sulautuma ehdottaa, kannustamalla "eriyttämisen" strategian jatkamista laajakaistateollisuudessa ja ehdottamalla toimenpiteitä aidosti kilpailevien laajakaistamarkkinoiden kehityksen edistämiseksi. On järkevää, että komissio on erittäin epätodennäköistä, että se kieltäytyy näistä periaatteista tai myöntää poikkeuksen Telecom Italiaan.

Oikeet syyt, väärä toteutus

Seuraavat kuukaudet osoittautuvat ratkaiseviksi Italian telemarkkinoiden - ja digitaalisen tulevaisuuden - kannalta. Maalla on oikeus tehdä paremmasta Internetistä etusija, ja se on kuitenkin käyttänyt väärää lähestymistapaa. Vaikka kaikki sulautumisen osapuolet täyttävät sopimuksen ja vaikka uusi AGCOM-neuvosto antaisi siunauksen, Euroopan unioni on kuitenkin todennäköisempää kuin ei vastustaa AccessCon luomista. Italian kilpailuviranomainen olisi viisasta liittyä myös EU: hun. Nykyisessä tilanteessa Italian teleteollisuuden tärkeimmät ihmiset työskentelevät kovasti huonon suunnitelman parissa, jonka ainoa lunastustekijä on se, että se on todennäköisesti alusta alkaen tuomittu epäonnistumiseen.

Continue Reading

liiketoiminta

Digitaalisesta itsemääräämisoikeudesta huolimatta Eurooppa kävelee kiinalaisten valta-asemassa droneilla

Julkaistu

on

Euroopan komission tilannetta koskevassa puheessaan Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti puheenvuoron selkeän silmän arviointi Euroopan unionin asemasta globaalissa digitaalitaloudessa. GaiaX: n kaltaisten aloitteiden muokkaaman "digitaalisen vuosikymmenen" ennusteiden ohella von der Leyen myönsi, että Eurooppa oli menettänyt kilpailun henkilökohtaisten tietojen parametrien määrittelyssä, jättäen eurooppalaiset "riippuvaisiksi muista", kirjoittaa Louis Auge.

Tästä yksinkertaisesta myöntämisestä huolimatta on edelleen kysymys siitä, ovatko Euroopan johtajat halukkaita asettamaan a johdonmukainen puolustus kansalaisten tietosuojasta, vaikka he hyväksyisivätkin luotettavuuden amerikkalaisiin ja kiinalaisiin yrityksiin. Kun on kyse amerikkalaisen sosiaalisen median tai verkkokaupan jättiläisten haastamisesta, kuten Google, Facebook ja Amazon, Euroopalla ei ole mitään ongelmaa nähdä itsensä globaalina säätelijänä.

Kiinaa kohdatessaan Euroopan asema vaikuttaa kuitenkin usein heikommalta, ja hallitukset toimivat vain hillitsemään kiinalaisten teknologiatoimittajien, kuten Huawei, vaikutusta Yhdysvaltain voimakkaassa paineessa. Yhdellä avainalueella, jolla on vakavia seurauksia useille talouden aloille, komission puheenjohtaja von der Leyen mainitsi puheessaan - miehittämättömät ilma-alukset, joita kutsutaan myös droneiksi - Eurooppa sallii yhden kiinalaisen yrityksen, DJI: n, kulmata markkinoita käytännössä vastustamatta.

Trendiä kiihdyttää pandemia

Shenzhen Dajiang Innovation Technologies Co. (DJI) on kiistaton johtaja a maailmanlaajuiset drone-markkinat ennustetaan nousevan 42.8 miljardiin dollariin vuonna 2025; vuoteen 2018 mennessä DJI oli jo hallinnassa 70% markkinoista droneissa. Euroopassa DJI: llä on pitkään valitsematon miehittämättömien ilma-alusten (UAV) toimittaja armeijan ja siviilihallinnon asiakkaille. Ranskan armeija käyttää "kaupallisia DJI-droneja" taistelualueilla, kuten Sahel, kun taas Britannian poliisivoimat käyttävät DJI-droneja kadonneiden henkilöiden etsimiseen ja suurten tapahtumien hallintaan.

Pandemia potkaisi tämän suuntauksen Korkea vaihde. Euroopan kaupungeissa, kuten Nizzassa ja Brysselissä, kaiuttimilla varustetut DJI-dronit kehottivat kansalaisia ​​pidätystoimenpiteisiin ja seurasivat sosiaalista etäisyyttä. DJI: n edustajat ovat jopa yrittäneet vakuuttaa Euroopan hallitukset käyttämään dronejaan ruumiinlämpötilojen ottamiseen tai COVID-19-testinäytteiden kuljettamiseen.

Tämä nopea DJI-droonien käytön laajentaminen on ristiriidassa avainliittolaisten tekemien päätösten kanssa. Yhdysvalloissa puolustusministeriö (Pentagon) ja sisäasiainministeriö ovat kielsi käytön DJI: n droneista toiminnassaan huolestuneisuuden takia tietoturva Yhdysvaltain laivasto paljasti ensimmäisen kerran vuonna 2017. Sen jälkeen useissa analyyseissä on havaittu samanlaisia ​​puutteita DJI-järjestelmissä.

Toukokuussa River Loop Security analysoi DJI: t Mimo-sovellus ja havaitsi, että ohjelmisto ei vain jättänyt noudattamatta perustietoturvaprotokollia, vaan myös sen, että se lähetti arkaluontoisia tietoja "palvelimille Kiinan palomuurin takana". Toinen kyberturvallisuusyritys, Synacktiv, julkaisi analyysin DJI: n mobiilista DJI GO 4 -sovelluksesta heinäkuussa, yrityksen Android-ohjelmiston löytäminen "käyttää samankaltaisia ​​anti-analyysitekniikoita kuin haittaohjelmat" sen lisäksi, että päivitykset tai ohjelmistot asennetaan väkisin samalla kiertäen Googlen suojatoimenpiteitä. Synacktivin tulokset vahvistettiin GRIMM, jonka mukaan DJI tai Weibo (jonka ohjelmistokehityspaketti välitti käyttäjätietoja palvelimille Kiinassa) oli luonut tehokkaan kohdistusjärjestelmän hyökkääjille - tai Kiinan hallitukselle, kuten Yhdysvaltain viranomaiset pelkäävät - hyödyntämään.

Mahdollisen uhan torjumiseksi Pentagonin puolustusinnovaatioyksikkö (DIU) on ottanut käyttöön pienen miehittämättömien ilma-alusten järjestelmien (sUAS) aloitteen droneiden hankkimiseksi luotettavilta Amerikkalaiset ja liittoutuneet valmistajat; Ranskan Parrot on ainoa tällä hetkellä mukana oleva eurooppalainen (ja todellakin muu kuin amerikkalainen) yritys. Sisäasiainministeriö ilmoitti siitä viime viikolla jatkaisi ostaa droneja DIU sUAS -ohjelman kautta.

DJI: n turvallisuusviat ovat herättäneet huolta myös Australiassa. Jonkin sisällä kuulemispaperi Viime kuussa julkaistu Australian liikenne- ja infrastruktuuriosasto ilmoitti Australian puutteista "droonien ilkivaltaista käyttöä" vastaan. UAV: ​​n löytämistä voitaisiin mahdollisesti käyttää maan infrastruktuurin tai muiden arkaluontoisten kohteiden hyökkäykseen tai muuten "kuvien ja signaalien keräämiseen". ”Ja muut vihamielisten toimijoiden tiedustelut.

Toisaalta Euroopassa Euroopan tietosuojaneuvosto (EDPB), Saksan liittovaltion tietosuojavaltuutettu (BfDI) eikä Ranskan tietotekniikan ja vapauden komissio (CNIL) eivät ole toteuttaneet julkisia toimia DJI: n edustamat mahdolliset vaarat, vaikka yrityksen tuotteet löydettäisiin pakolla asentamaan ohjelmistoja ja siirtämään eurooppalaisia ​​käyttäjätietoja kiinalaisille palvelimille sallimatta kuluttajien hallita tai vastustaa näitä toimia. Sen sijaan Euroopan sotilas- ja poliisivoimien käyttämä DJI-droneja saattaa näyttää tarjoavan kuluttajille hiljaisen tukensa heidän turvallisuudestaan.

Läpinäkymättömästä omistusrakenteesta huolimatta siteitä Kiinan valtioon on runsaasti

DJI: n motiivien epäilyksiä ei auta sen omistajarakenteen läpinäkyvyys. DJI Company Limited, Hongkongissa sijaitsevan iFlight Technology Co: n välityksellä yrityksen holdingyhtiö, sijaitsee Britannian Neitsytsaaret, joka ei paljasta osakkeenomistajia. DJI: n varainhankintakierrokset viittaavat kuitenkin Kiinan pääoman hallitsevuuteen sekä yhteyksiin Kiinan tunnetuimpiin hallintoelimiin.

In syyskuu 2015Esimerkiksi New Horizon Capital - jonka perusti entisen pääministeri Wen Jiabaon poika Wen Yunsong - investoi 300 miljoonaa dollaria DJI: hen. Samassa kuussa myös New State Life Insurance, jonka osittain omistaa Kiinan valtioneuvosto, investoi yritykseen. Vuonna 2018 DJI voi olla nostanut jopa miljardi dollaria ennen oletettua julkista listausta, vaikka näiden sijoittajien tunnistaminen on edelleen mysteeri.

DJI: n johtorakenne viittaa myös yhteyksiin Kiinan sotilaalliseen perustamiseen. Perustaja Li Zexiang on opiskellut tai opettanut useissa armeijaan liittyvissä yliopistoissa, mukaan lukien Harbinin teknillinen instituutti - yksiSeitsemän kansallisen puolustuksen poikaa '' Kiinan teollisuus- ja tietotekniikkaministeriön sekä kansallisen puolustustekniikan yliopiston (NUDT) valvonnassa, jota johtaa suoraan sotilaallinen keskuskomissio (CMC). Toinen johtaja Zhu Xiaorui toimi DJI: n tutkimus- ja kehityspäällikkönä vuoteen 2013 asti - ja opettaa nyt Harbinin teknillisessä yliopistossa.

Nämä DJI: n johtajuuden ja Kiinan armeijan väliset yhteydet näyttävät selittävän DJI: n merkittävän roolin Pekingin etnisten vähemmistöjen tukahduttamisessa. Joulukuussa 2017 DJI allekirjoitti a strateginen kumppanuussopimus Xinjiangin autonomisen alueen julkisen turvallisuuden toimiston kanssa varustamalla kiinalaiset poliisiyksiköt Xinjiangissa droneilla, mutta myös kehittämällä erikoistuneita ohjelmistoja helpottamaan tehtäviä "sosiaalisen vakauden säilyttämiseksi". DJI: n osallisuus kampanjassa "kulttuurinen kansanmurha”Xinjiangin uiguuriväestöä vastaan ​​puhkesi otsikoihin viime vuonna, kun a vuotanut video - ampui poliisin ohjaama DJI-drone - dokumentoi internoitujen uiguurien joukkosiirron. Yhtiö on myös allekirjoittanut sopimukset Tiibetin viranomaisten kanssa.

Välttämätön kriisi?

Vaikka DJI on pyrkinyt torjumaan länsimaiden hallitusten ja tutkijoiden tuloksia, jopa teet tutkimuksen FTI: n konsultointiyrityksestä, joka edistää uuden "paikallisen tietomuodon" turvallisuutta samalla kun vältetään olemassa olevat puutteet, tämän nopeasti kehittyvän sektorin monopoliohjaus yhdellä yrityksellä, jolla on yhteyksiä Kiinan turvallisuuslaitokseen ja suora osallistuminen järjestelmällisiin ihmisoikeusloukkauksiin sääntelyviranomaisille Brysselissä ja Euroopan pääkaupungeissa.

Ottaen huomioon, kuinka yleistä droneista on tullut koko taloudessa, heidän kaappaamiensa ja lähettämiensä tietojen turvallisuuteen on kysymys, jonka Euroopan johtajien on käsiteltävä - vaikka he haluavat sivuuttaa sen.

Continue Reading

Ilmailu strategia Euroopalle

Boeingin tukitapaus: Maailman kauppajärjestö vahvistaa EU: n oikeuden kostaa Yhdysvaltain tuonnista 4 miljardia dollaria

Julkaistu

on

Maailman kauppajärjestö (WTO) on antanut EU: lle mahdollisuuden korottaa Yhdysvaltojen tuontitulleja jopa 4 miljardin dollarin arvosta vastatoimenpiteenä laittomien korvausten maksamiseksi amerikkalaiselle lentokonevalmistajalle Boeingille. Päätös perustuu WTO: n aikaisempiin havaintoihin, joissa Yhdysvaltojen Boeing-tuet tunnustetaan laittomiksi WTO: n lain mukaan.

Talous, joka toimii ihmisten puolesta Varatoimitusjohtaja ja kauppakomissaari Valdis Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Tämän kauan odotetun päätöksen avulla Euroopan unioni voi asettaa tulleja Eurooppaan saapuville amerikkalaisille tuotteille. En halua paljon tehdä niin - lisätullit eivät ole kummankin osapuolen taloudellisia etuja, varsinkin kun pyrimme toipumaan COVID-19-taantumasta. Olen ollut tekemisissä amerikkalaisen kollegani, suurlähettiläs Lighthizerin kanssa, ja toivon, että Yhdysvallat pudottaa nyt EU: n viennille viime vuonna asetetut tullit. Tämä synnyttäisi positiivista vauhtia sekä taloudellisesti että poliittisesti ja auttaisi meitä löytämään yhteisen aseman muilla avainalueilla. EU pyrkii edelleen voimakkaasti tähän tulokseen. Jos sitä ei tapahdu, meidän on pakko käyttää oikeuksiamme ja asettaa samanlaisia ​​tariffeja. Vaikka olemme täysin valmistautuneet tähän mahdollisuuteen, teemme niin vastahakoisesti. "

Viime vuoden lokakuussa Yhdysvallat otti vastaavanlaisen WTO-päätöksen seurauksena rinnakkaisesta Airbus-tukia koskevasta tapauksesta vastatoimien kanssa, jotka vaikuttavat EU: n 7.5 miljardin dollarin vientiin. Nämä tullit ovat edelleen voimassa, huolimatta Ranskan ja Espanjan tämän vuoden heinäkuussa toteuttamista päättäväisistä toimista seuratakseen Saksaa ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa varmistamaan, että ne noudattavat täysin aikaisempaa WTO: n päätöstä Airbusin tuista.

Nykyisissä taloudellisissa olosuhteissa on EU: n ja Yhdysvaltojen yhteisen edun mukaista lopettaa vahingolliset tariffit, jotka rasittavat tarpeettomasti teollisuus- ja maataloussektoriamme.

EU on tehnyt erityisiä ehdotuksia neuvottelutuloksen saavuttamiseksi pitkään jatkuneissa transatlanttisissa siviililentokiistoissa, pisin WTO: n historiassa. Yhdysvaltojen kanssa on edelleen mahdollista sopia oikeudenmukaisesta ja tasapainoisesta ratkaisusta samoin kuin siviili-ilma-alusten tukien tulevista kurinalaisuuksista.

Yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa Euroopan komissio toteuttaa myös asianmukaisia ​​toimia ja ottaa mukaan EU: n jäsenvaltiot, jotta se voi käyttää kosto-oikeuksiaan, ellei riitaa ole mahdollista saada molempia osapuolia hyödyttävään ratkaisuun. Tähän varautumissuunnitelmaan sisältyy viimeistelty luettelo tuotteista, joihin sovelletaan EU: n lisätullia.

Tausta

Maaliskuussa 2019 WTO: n korkein oikeusaste, valituselin, vahvisti, että Yhdysvallat ei ollut aikaisemmista päätöksistä huolimatta ryhtynyt asianmukaisiin toimiin noudattaakseen WTO: n tukisääntöjä. Sen sijaan se jatkoi lentokonevalmistajansa Boeingin laitonta tukea Airbusin, Euroopan ilmailuteollisuuden ja sen monien työntekijöiden vahingoksi. Valituselin on päätöksessään:

  • Vahvistettu Washingtonin osavaltion vero-ohjelma on edelleen keskeinen osa S.: n Boeingin laitonta tukea;
  • totesi, että monet käynnissä olevat välineet, mukaan lukien tietyt NASA: n ja Yhdysvaltain puolustusministeriön hankintasopimukset, ovat tukia, jotka voivat aiheuttaa taloudellista vahinkoa Airbusille, ja
  • vahvisti, että Boeing hyötyy edelleen laittomasta Yhdysvaltojen verohelpotuksista, jotka tukevat vientiä (Foreign Sales Corporation ja Extraterritorial Income Exclusion).

Päätös, jolla vahvistetaan EU: n oikeus kostotoimiin, johtuu suoraan kyseisestä aikaisemmasta päätöksestä.

Samanaikaisesti Airbusia koskevassa tapauksessa WTO antoi Yhdysvaltojen lokakuussa 2019 toteuttaa vastatoimenpiteitä jopa 7.5 miljardin dollarin arvosta Euroopan vientiä vastaan. Tämä palkinto perustui muutoksenhakuelimen päätökseen vuonna 2018, jossa todettiin, että EU ja sen jäsenvaltiot eivät olleet noudattaneet täysin aiempia WTO: n A350- ja A380-ohjelmien takaisinmaksettaviin laukaisuinvestointeihin liittyviä päätöksiä. Yhdysvallat otti nämä lisätullit käyttöön 18. lokakuuta 2019. Asianomaiset EU: n jäsenvaltiot ovat tällä välin toteuttaneet kaikki tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen täydellisen noudattamisen.

Lisätietoja

WTO: n valituselin päättää Yhdysvaltojen Boeingille myöntämistä tuista

Julkinen kuuleminen alustavasta tuoteluettelosta Boeingin tapauksessa

Alustava luettelo tuotteista

Boeing-tapauksen historia

Airbus-tapauksen historia

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa