Liity verkostomme!

Brexit

Von der Leyen vaatii yhtenäisyyttä saadakseen Euroopan takaisin jaloilleen

Julkaistu

on

EU: n pääjohtaja maalasi tänään (16. syyskuuta) järkevän kuvan Euroopasta, joka kamppailee pandemian ja sen historiansa syvimmän taantuman kanssa, mutta asetti kunnianhimoiset tavoitteet, jotta 27 maan blokista tulisi joustavampi ja yhtenäisempi tuleviin kriiseihin vastaamiseksi. kirjoittavat Foo Yun Chee ja Robin Emmott.

Vuosittaisessa puheessaan unionin tilasta Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kaksinkertaisti viime joulukuussa virkaan asettamissaan asettamat lipputavoitteet: kiireelliset toimet ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja digitaalinen vallankumous. Hän julkisti suunnitelman vähentää Euroopan unionin kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä nykyiseen 40 prosentin tavoitteeseen verrattuna ja lupasi käyttää vihreitä joukkovelkakirjoja ilmastotavoitteidensa rahoittamiseen.

"Kiihtyvyyttä ei ole kiireellisempää tarvetta kuin hauras planeettamme tulevaisuus", Saksan entinen kabinettiministeri sanoi Euroopan parlamentille. "Vaikka suuri osa maailman toiminnasta jäätyi lukkojen ja seisokkien aikana, planeetta kuumensi edelleen vaarallisesti."

Von der Leyen vaati myös suurempia investointeja tekniikkaan, jotta kilpailisi kiivaammin Kiinan ja Yhdysvaltojen kanssa, ja sanoi, että EU sijoittaa 20 prosenttia 750 miljardin euron talouden elvytysrahastosta digitaalisiin hankkeisiin.

Virkamiehet totesivat, että von der Leyen uskoo, että kaukana siitä, että hän olisi toimikautensa alussa koronaviruskriisin takia laatinut suunnitelmansa, uskon olevan avain Euroopan pitkän aikavälin taloudelliseen ja poliittiseen selviytymiseen. Kriisejä on ollut EU: ta jo vuosia, aina vuoden 2008 taloudellisesta romahduksesta aina maahanmuuttoon liittyviin riidoihin ja Ison-Britannian pitkittyneeseen blokista poistumiseen.

Solidaarisuus 27 jäsenvaltion välillä romahti pahasti COVID-19-pandemian alkaessa, kun maat kieltäytyivät jakamasta suojaavaa lääketieteellistä pakettia niiden pahimmin kärsineiden ja suljettujen rajojen kanssa neuvottelematta viruksen leviämisen estämiseksi. Blokin johtajat kannattivat kuukausia myös yhteisestä suunnitelmasta koronavirusten peittämien talouksien pelastamiseksi.

Heinäkuussa he kuitenkin sopivat elvytyssuunnitelmasta, joka avasi tien Euroopan komissiolle kerätä miljardeja euroja pääomamarkkinoilta heidän kaikkien puolesta, ennennäkemättömän solidaarisuuden teko lähes yhdeksän vuosikymmenen Euroopan yhdentymisen aikana.

Von der Leyen kertoi EU: n edustajakokoukselle, että "tämä on hetki Euroopalle" luottaa toisiinsa ja pysyä yhdessä. "Euroopan on hetki johtaa tietä tästä hauraudesta kohti uutta elinvoimaa", hän sanoi. "Sanon tämän, koska viime kuukausina olemme löytäneet uudelleen yhteisen arvomme. Muutimme pelon ja jakautumisen jäsenvaltioiden välillä luottamukseksi unioniimme."

Palataksemme Lontoon kanssa käydyille ongelmallisille neuvotteluille maailman viidenneksi suurimman talouden ja suurimman kaupparyhmän välisestä suhteesta, von der Leyen sanoi, että jokainen päivä vähentää mahdollisuuksia uuden kauppasopimuksen solmimiseen. Hän korosti, että sekä EU että Iso-Britannia neuvottelivat ja ratifioivat Brexit-avioerosopimuksensa ja varoitti Yhdistynyttä kuningaskuntaa, joka on ehdottanut lakia, joka rikkoo sopimuksen osia, että sitä "ei voida muuttaa yksipuolisesti, jättää huomioimatta tai soveltaa".

"Tämä on lain, luottamuksen ja vilpittömän mielen kysymys ... Luottamus on minkä tahansa vahvan kumppanuuden perusta", hän sanoi. Hän sanoi, että EU: n valtioiden on oltava nopeampia ulkopolitiikassaan tukeakseen Valkovenäjän demokraattisia mielenosoituksia tai vastustamaan Venäjää ja Turkkia. "Miksi edes yksinkertaisia ​​lausuntoja EU: n arvoista viivästytetään, vesitetään tai pidetään panttivankeina muista syistä?" hän kysyi. "Kun jäsenvaltiot sanovat, että Eurooppa on liian hidas, sanon heidän olevan rohkeita ja siirtyvät lopulta määräenemmistöäänestykseen", hän sanoi viitaten esteisiin, jotka johtuvat yksimielisyyden löytämisestä EU: n 27 valtion välillä.

Brexit

EU: n Barnier toivoo edelleen, että kauppasopimus Ison-Britannian kanssa on mahdollista, lähteiden mukaan

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin Brexit-neuvottelija kertoi blokin 27 kansalliselle edustajalle Brysseliin toivovansa edelleen kauppasopimuksen Britannian kanssa korostaen, että tulevat päivät ovat ratkaisevia, blokin diplomaattilähteet kertoivat Reutersille, kirjoittaa että

Michel Barnier puhui kokouksessa keskiviikkona (16. syyskuuta), ja kolme lähdettä joko osallistuivat keskusteluun suljettujen ovien takana tai saivat tietoa sen sisällöstä.

"Barnier uskoo edelleen, että sopimus on mahdollista, vaikka seuraavat päivät ovatkin avainasemassa", sanoi yksi EU: n diplomaattilähteistä.

Toinen diplomaatti kysyi, mitä Barnier sanoi keskiviikkona ja onko vielä mahdollisuuksia uudelle sopimukselle Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa, ja sanoi: "Toivo on edelleen olemassa."

Ensimmäisen lähteen mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan tarjoamat alustavat myönnytykset kalataloudelle - keskeinen ristiriita, joka on toistaiseksi estänyt sopimusta uudesta EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisestä kauppaa koskevasta sopimuksesta, joka alkaa vuodesta 2021 - olivat "toivon pilkku".

Reuters ilmoitti yksinomaan tiistaina (15. syyskuuta), että Britannia on siirtynyt siirtymään umpikujaan siitä huolimatta, että julkisesti Lontoo on uhannut rikkoa aikaisemman avioerosopimuksensa ehtoja.

Kolmas lähde, EU: n vanhempi diplomaatti, vahvisti Yhdistyneen kuningaskunnan tarjouksen, mutta korosti, ettei se mene tarpeeksi pitkälle, jotta blokki voisi hyväksyä sen.

Brexit-neuvottelut laskeutuivat uudessa myllerryksessä tässä kuussa pääministeri Boris Johnsonin suunnitelmista antaa uusia kansallisia lakeja, jotka heikentäisivät Lontoon aikaisempaa EU: n avioerosopimusta, jonka tarkoituksena on myös rauhan turvaaminen Irlannin saarella.

Yhdysvaltain demokraattisen presidentin ehdokas Joe Biden varoitti Ison-Britanniaa, että sen on kunnioitettava Pohjois-Irlannin rauhansopimusta, koska se poimii itsensä EU: sta, tai Yhdistyneelle kuningaskunnalle ei ole Yhdysvaltojen kauppaa.

Kolmas EU: n lähde, joka puhui nimettömänä, sanoi, että ryhmä ottaisi tiukemman linjan vaatien vankkaa riitojenratkaisumekanismia kaikissa Yhdistyneen kuningaskunnan uusissa kauppasopimuksissa, jos Johnson edistäisi sisämarkkinalakia.

"Ison-Britannian toiminnasta on levottomuutta, mutta Barnier on korostanut jatkavansa neuvotteluja viimeiseen henkäänsä asti", sanoi EU: n neljäs diplomaatti korostaen blokin varovaisuutta syyllisyydestä, jos ongelmallinen prosessi lopulta epäonnistuu.

Kysyttäessä Societe Generale -pankin arviosta, joka arvioi 80 prosentin todennäköisyyden vahingollisimmalle talouden jakautumiselle vuoden lopussa ilman uutta sopimusta EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisten kauppa- ja liikesuhteiden siirtämiseksi, hän sanoi:

"Laitoin sen saman merkin ympärille."

Barnierin on määrä tavata brittiläisen kollegansa David Frostin noin torstaina noin 1400 GMT Brysselissä.

Continue Reading

Brexit

Biden varoittaa Yhdistynyttä kuningaskuntaa #Brexitistä - Ei kauppaa, ellei kunnioiteta Pohjois-Irlannin rauhansopimusta

Julkaistu

on

By

Yhdysvaltain demokraattisen presidentin ehdokas Joe Biden varoitti Yhdistynyttä kuningaskuntaa, että sen on kunnioitettava Pohjois-Irlannin rauhansopimusta, koska se poimii itsensä Euroopan unionista tai Yhdysvaltojen kauppaa ei olisi, kirjoittaa että

"Emme voi sallia, että Pohjois-Irlannin rauhan tuomasta pitkäperjantain sopimuksesta tulisi Brexitin uhri", Biden sanoi twiittinsä.

"Kaikkien Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian välisten kauppasopimusten ehtona on sopimuksen noudattaminen ja kovan rajan palauttamisen estäminen. Kausi. "

Johnson julkisti lainsäädännön, joka rikkoo osia Pohjois-Irlantiin liittyvästä Brexitin avioerosopimuksesta, syyttäen EU: ta revolverin asettamisesta pöydälle kauppaneuvotteluissa ja yrittäessään jakaa Yhdistyneen kuningaskunnan.

Hänen mukaansa Yhdistyneellä kuningaskunnalla on oltava kyky rikkoa osia vuoden 2020 Brexit-sopimuksesta, jonka hän allekirjoitti pitääkseen kiinni Lontoon sitoumuksista vuoden 1998 rauhansopimuksen nojalla, joka lopetti kolme vuosikymmentä Pohjois-Irlannissa toimineen lahkolaisväkivallan brittiläisten protestanttien unionistien ja irlantilaisten katolisten nationalistien välillä.

EU: n mukaan mikä tahansa Brexit-sopimuksen rikkominen voi upottaa kauppaneuvottelut, ajaa Yhdistynyttä kuningaskuntaa kohti sotkuista irtautumista, kun se lopulta jättää epävirallisen jäsenyyden vuoden lopussa, ja siten monimutkaistaa Pohjois-Irlannin ja EU: n jäsenmaan Irlannin välisen rajan.

EU: n Brexit-neuvottelija kertoi ryhmän 27 kansalliselle edustajalle toivovansa edelleen kauppasopimuksen Britannian kanssa korostaen, että tulevat päivät ovat ratkaisevia, kolme diplomaattista lähdettä kertoi Reutersille.

Michel Barnier puhui kokouksessa keskiviikkona, ja kolme lähdettä joko osallistuivat keskusteluun suljettujen ovien takana tai saivat tietoa sen sisällöstä.

"Barnier uskoo edelleen, että sopimus on mahdollista, vaikka seuraavat päivät ovatkin avainasemassa", sanoi yksi EU: n diplomaattilähteistä.

Johnson kertoi Sun että EU oli "väärinkäyttänyt" Britanniaa ja vaarantaa neljän vuosikymmenen kumppanuuden.

Hän sanoi, että Yhdistyneen kuningaskunnan on "suljettava" Brexit-sopimus "asettamaan vesitiiviit laipiot, jotka estävät ystäviä ja kumppaneita tulkitsemasta säännöksiä väärin tai äärimmäisen hyvin".

Societe Generale -analyytikot sanoivat torstaina, että he näkevät nyt 80 prosentin todennäköisyyden sille, että Iso-Britannia ja EU eivät pääse kauppasopimukseen ennen vuoden loppua.

Biden, joka on puhunut irlantilaisen perintönsä tärkeydestä, uudelleentwiittasi Yhdysvaltain edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Eliot Engelin kirjeen Johnsonille, jossa kehotettiin Ison-Britannian johtajaa noudattamaan vuoden 1998 suurperjantain rauhansopimusta.

Engel kehotti Johnsonia "luopumaan kaikista oikeudellisesti kyseenalaisista ja epäoikeudenmukaisista toimista erottamaan erosopimuksen Pohjois-Irlannin pöytäkirja".

Hän pyysi Johnsonia "varmistamaan, että Brexit-neuvottelut eivät heikennä vuosikymmenien kehitystä Pohjois-Irlannin rauhan tuomiseksi ja maidemme kahdenvälisten suhteiden tulevaisuuden vaihtoehtoja".

Engel sanoi, että kongressi ei tue Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian välistä vapaakauppasopimusta, jos Britannia ei noudata sitoumuksiaan Pohjois-Irlannin kanssa.

Kirjeen allekirjoittivat edustajat Richard Neal, William Keating ja Peter King.

Johnson jatkaa suunnitelmiaan.

Hänen hallituksensa pääsi keskiviikkona (16. syyskuuta) sopimukseen kapinan välttämiseksi omassa puolueessaan, antaen parlamentille mahdollisuuden sanoa Brexitin jälkeisten valtuuksien käytöstä ehdotetussa sisämarkkinalakissaan, joka rikkoo kansainvälistä oikeutta.

Continue Reading

Brexit

Yhdistynyt kuningaskunta näkee "tie läpi" parlamentin labyrintin #Brexit-sopimuksen rikkomisesta

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnsonin hallitus näkee "tien läpi" parlamentin labyrintin hänen esitykselleen, joka rikkoo Brexitin avioerosopimuksen, kun se neuvottelee konservatiivipuolueen kapinallisten kanssa, ministeri sanoi keskiviikkona (16. syyskuuta). kirjoittaa Guy Faulconbridge ja Kate Holton.

Johnsonin sisämarkkinalakia, jonka EU on vaatinut romutettavaksi syyskuun loppuun mennessä, keskustellaan parhaillaan parlamentissa, vaikka jotkut hänen konservatiivipuolueensa jäsenet kohtaavatkin kapinaa.

"Uskon, että on olemassa tie läpi", Robert Buckland kertoi BBC: lle, kun häneltä kysyttiin neuvotteluista kapinallisten kanssa parlamentissa laskun johdosta ja lisäsi, että Lontoo halusi sopimuksen EU: n kanssa.

"Jaetun ymmärryksen suhteen olen jo nähnyt melkoisen eron", hän sanoi kysyttäessä mahdollisesta kompromissista parlamentissa.

Kysyttäessä oliko hän ollut mukana neuvotteluissa konservatiivisen lainsäätäjän Bob Neillin kanssa, oikeusministeri Robert Buckland sanoi: "Keskusteluja käydään paljon kaikkien parlamentin jäsenten kanssa keskustelun kaikista osista, ei vain Bob Neillin kanssa."

"Haluamme saada tämän laskun läpi, haluamme varmistaa, että olemme valmiita erimielisyyksiin tai kiistoihin, joita saattaa syntyä, jos emme pääse sopimukseen sekakomiteassa", hän sanoi. "Haluan vain, että Brexit lajitellaan."

Buckland kertoi Times Radio että laskua tarvittiin vakuutukseksi siltä varalta, että EU rikkoo velvoitteitaan "olennaisesti", mutta neuvottelut eivät vielä olleet siinä vaiheessa ja että Lontoo käyttää nykyisiä mekanismeja löytääkseen kompromissin.

EU: n mukaan Johnsonin lakiesitys saattaa romahtaa kauppaneuvottelut ja ajaa Yhdistynyttä kuningaskuntaa kohti sotkuista Brexitiä, kun taas entiset brittiläiset johtajat ovat varoittaneet, että lain rikkominen on askel liian pitkälle, joka heikentää maan imagoa.

Johnsonin mukaan on välttämätöntä torjua Brysselin "järjetöntä" uhkaa, mukaan lukien se, että Lontoo asetti kaupan esteet Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin välille ja otti käyttöön elintarviketarjonnan - hänen mielestään askel uhkasi Yhdistyneen kuningaskunnan yhtenäisyyttä.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa