Liity verkostomme!

Talous

Lisää kiistoja EU: n # -reittien näkökulmasta?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Le Freeport Luxembourg, joka on Findelin lentokentän viereinen varasto, joka on erityisen aseman ansiosta mahdollistaa tavaroita hienosta viinistä vanhoihin mestareihin, joita ei voi verottaa lähes loputtomiin aikoihin holvissaan, on viime aikoina ollut raskaassa valvonnassa.

Kun ryhmä Euroopan parlamentin jäseniä ilmaisi huolensa siitä, että järjestelyä voitaisiin käyttää "rahanpesuun ja veronkiertoon", Euroopan parlamentti on laittaa vapauttaminen vapaista vyöhykkeistä koko Euroopan unionissa sen asialistan kärjessä. Toistaiseksi kuitenkin Euroopan komission puheenjohtaja ja entinen Luxemburgin pääministeri, jonka varrella Le Freeport oli rakennettu-Jean-Claude Junckerilla on vastasi Euroopan parlamentin jäsenten vastalauseita erityisiin verotusvyöhykkeisiin, joissa on "sulkeminen ja irtisanominen", kuten Saksan kansanedustaja Wolf Klinz totesi.

Junckerin laiminlyönnistä huolimatta eurooppalaiset toimittajat ja lainsäätäjät ovat tunnistaneet litanian Luxemburgin vapaakaupunkiin liittyvistä kysymyksistä. mahdollisuus Syyriasta ja Irakista peräisin olevat ryöstetyt antiikin löytävät tiensä tällaisiin varastointipaikkoihin Le Freeportin suurimman osakkeenomistajan ja niin sanotun "freeport-kuninkaan" Yves Bouvierin erittäin ongelmalliseen profiiliin. Bouvier, ylellisyystavaroiden lähettäjä kääntyi taidekauppiaaksi haastaa entinen asiakas useissa lainkäyttöalueissa ympäri maailmaa yli $ 1 miljardia väitettyä taidepetosta. Häntä tutkii myös Sveitsin viranomaiset, jotka uskovat olevansa velkaa yli CHF 165 miljoonaa euroa takaisin veroja. Le Freeportin muilla osakkeenomistajilla on myös ruudullinen historia - Jean-Marc Peretti ilmeisesti on linkit järjestäytyneeseen rikollisuuteen Korsikassa, kun taas Olivier Thomas oli syytetty varastaa kolme Picasso-maalausta tunnetusta taidemaalarin tyttärentytäriltä.

Tämän jo laaja-alaisen freeport-mallin ongelmien luettelon lisäksi uusi huoli on vähentynyt. Perusteellinen tutkimus paljastaa, että Le Freeport Luxembourgin toimitusjohtaja Philippe Dauvergne voi olla linkkejä henkilöihin, jotka osallistuvat Azerbaidžanin pesula, monen miljardin dollarin rahanpesuoperaatio, jossa Azerbaidžanin hallitseva eliitti läpäisi suuria summia Ison-Britannian rekisteröityjen kuorma-yhtiöiden kautta.

Petokset valtavassa mittakaavassa

2.2: n ja 2012in välillä kulki $ 2014 miljardin operaatio, joka on tullut tunnetuksi nimellä Azerbaidžanin pesula. toimielimet mukaan lukien Azerbaidžanin hallitus ja valtion omistama Azerbaidžanin kansainvälinen pankki (IBA) - joka oli melkein romahduksen partaalla laiminlyövän velkaansa 2017issa - pumpattiin valtavia rahamääriä neljään Yhdistyneen kuningaskunnan yritykseen, joita hallinnoi varjoja lukuja Britannian Neitsytsaarilla: Hilux Services, Polux Management, Metastar Invest ja LCM Alliance.

Mainos

Näiden ulkomaisten yritysten rahanpesu meni sitten maksamaan kaiken Azerbaidžanin eliittien ylellisistä elämäntavoista laittomiin lobbaus Euroopan ja Amerikkalainen poliitikkoja. Täydelliset yksityiskohdat tästä suuren mittakaavan vaikutuksesta ovat yhä selvillä. Aiemmin tänä vuonna saksalainen MP Karin Strenz oli ensimmäinen eurooppalainen poliittinen päätöksentekijä joutuu kohtaamaan kotimaassaan seurauksia, jotka koskevat Azerbaidžanin lobbaajien antamien julkistamattomien lahjojen hyväksymistä, ja todistajat ovat muisteli Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa (PACE) annettiin kauhistuttavia lahjoja ruskean kirjekuoren lahjoista ennen äänestystä Azerbaidžanin ihmisoikeustilanteesta.

Keskeisiä lukuja tämän petollisen järjestelmän järjestämisessä mukaan järjestäytyneen rikollisuuden ja korruption raportointihanke (OCCRP) oli entinen IBA Jahangir Hajievin toimitusjohtaja. Hajiev on tällä hetkellä vangittuna 15ille vuosia sen jälkeen, kun hänet on tuomittu petoksesta, julkisuudesta ja väärinkäytöstä. Hänen vaimonsa Zamira pakeni Yhdistyneeseen kuningaskuntaan vain viettääkseen ennennäkemättömän £ 16 euroa Harrodsissa ja tulevat Uuden Yhdistyneen kuningaskunnan korruption vastaista lakia koskevan selittämätön varallisuusjärjestyksen ensimmäinen vastaanottaja.

Hajiev ja Dauvergnen keskinäinen kollega: Khagani Bashirov

Hajievin entinen kollega Khagani Bashirov Azadliqin RFE / RL: n sivukonttorin tekemän tutkimuksen mukaan näyttäisi myös hyödyntävän laundromatia. Ranskan kansalainen, joka asuu Luxemburgissa, perusti useita yrityksiä, jotka saivat huomattavia lainoja IBA: lta. Näitä lainoja ei koskaan maksettu takaisin Bashirovin henkilökohtaisen yhteyden ansiosta Hajieviin, mukaan Azerbaidžanilainen toimittaja Khadija Ismayilova. Sen sijaan useat Bashirov-yritykset kontrolloivat lähetettyjä ja vastaanottajia varat Yhdistyneen kuningaskunnan yhtiöistä, jotka muodostivat Azerbaidžanin pesula.

Julkisesti saatavilla olevien yritysrekistereiden mukaan Bashirov ja Philippe Dauvergne - Le Freeport -maineesta - ovat tehneet yhteistyötä ainakin 13-yhtiöiden kanssa vuosien varrella 2008ista 2018iin, alkaen VES Konsultointi ja Concept.com Yhdistyneessä kuningaskunnassa Slovalux Investoinnit Slovakiaan Euroopan urheilu- ja viihdevirasto Sveitsissä. Vaikka Dauvergne on jättänyt joukon yrityksiä, joita hän on jakanut Bashirovin kanssa, kaksi miestä jäädä kauppakamarin hallituksessa Luxemburg-Azerbaidžan yhdessä. Belgian viranomaiset uskovat, että Dauvergne on yhdistetty tiettyihin Azerbaidžanin pesula-alan yrityksiin.

Lisätään todisteiden painoarvoa vastaan Luxemburg vapaa satama

Dauvergnen läheiset liikenneyhteydet Bashiroviin herättävät kysymyksiä siitä, onko hän oikea henkilö puolustamaan Le Freeport Luxembourgia väitteistä, joiden mukaan laitos, joka on jo tuhoutunut perustajan Yves Bouvierin epäilyttävän maineen vuoksi, voisi olla "Musta aukko" veronkiertoon ja rahanpesuun, kuten yksi parlamentin jäsen kuvaili, ja "rikospaikka".

Dauvergnen liiketoiminnallisia siteitä vain lisäävät vapaiden lentoasemien avoimuuden yleistä puutetta. Kuten parlamentin jäsenillä on huomauttiOn epäselvää, mitä tavaroita säilytetään eurooppalaisissa freeportsissa, jotka nämä tavarat ovat todellisia omistajia, ovatko arvoesineet laillisesti hankittu, kuinka usein freeportsissa pidetyt tavarat on myyty ja kuinka paljon ja mitä veroja on maksettu niitä. Arvioitu € 110 miljardia- täysi 1% EU: n bruttokansantuotteesta, joka pestään vuosittain ryhmässä ja 2014: n skandaalit Lux-vuotot Azerbaidžanin pesulapaikalle, jossa paljastetaan, missä määrin likaiset rahat ovat tunkeutuneet eurooppalaiseen politiikkaan, on ymmärrettävää, että EU: n poliitikoilla, kuten saksalaisella Euroopan parlamentin jäsenellä Wolf Klinzillä on päätökseen että riskit, jotka liittyvät sellaisten tilojen ylläpitämiseen, joilla on maine, kuten Le Freeport Luxembourg, ylittävät huomattavasti hyödyt.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa