Kaupan sotien keskellä #Kazakhstanin kaltaiset maat ovat edelleen avoimia yrityksille

| Tammikuu 11, 2019

Maailmankaupan avoimuuden ja eristyneisyyden välinen taistelu ei ole mitään uutta. Maailmanlaajuinen kiinnostus niin sanottuihin "kaupallisiin sotiin" on kuitenkin lisääntynyt huomattavasti myöhään, koska Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset jännitteet ovat lisääntyneet. Viime aikoina molemmat maat ovat asettaneet tuotteille useita tariffeja, IMF: n ja muiden varoitusten keskellä, että tämä "sota" voi vähentää merkittävästi maailmanlaajuista kasvua, kirjoittaa Yerkin Tatishev, Kusto-ryhmän perustajajäsen.

Kotimaassani Kazakstanille vahva sitoutuminen avoimuuteen ja yhteistyöhön perustuva lähestymistapa kauppaan ovat keskeisiä tekijöitä tulevassa menestyksessämme ja osa siitä, mikä tekee Kazakstanista ainutlaatuisen. Taloudellinen yhdentyminen kaikkien läheisten naapuriemme ja jopa joidenkin muiden maiden, kuten Vietnamin, kanssa on antanut meille mahdollisuuden houkutella merkittäviä suoria sijoituksia ja edistää kehitystämme samalla, kun hyödynnetään maantieteellistä läheisyyttä enemmän kuin 2 miljardia kuluttajaa.

Tietenkin Kazakstan tunnetaan parhaiten hyödykkeiden viennistä, erityisesti öljystä, uraanista ja muista kriittisistä metalleista. Osittain näiden resurssien ansiosta maa on syvästi integroitunut maailmantalouteen, mutta kuten tiedämme, hyödykkeiden tukeminen talouskasvulle voi aiheuttaa riskit. Tänään meidän on tehtävä enemmän, jotta Kazakstanin taloutta voitaisiin monipuolistaa käyttämällä kestäviä resursseja ja suhteellista etua, jotta voimme luoda pitkän aikavälin varallisuuden ja tulojen kasvun lähteitä etenkin alikehittyneillä alueilla. Lyhyesti sanottuna meidän on asetettava valtavan rikas maa takaisin työhön ja muistettava ylpeä perintömme käyttää tätä maata - ja rakentaa nykyaikainen ja integroitu maataloustalous.

Kazakstanilla on tällä hetkellä yli 180 miljoonan hehtaarin pinta-ala, joka soveltuu maataloustuotantoon, ja että vain 20 miljoonaa viljellään aktiivisesti. Pelkästään tämä tilasto tekee meistä ainutlaatuisia maailmassa ja selittää, kuinka syvälliset mahdollisuudet ovat. Meidän vieressämme miljoonat vaativat kuluttajat Venäjällä, Kiinassa, Lähi-idässä ja muualla ovat janoisia laadukkaille ja terveille maataloustuotteille - aina muuntogeenisistä viljelykasveista ja hedelmistä terveisiin, luonnollisesti kasvatettuihin naudan-, lampaan- ja muihin proteiineihin.

Maailmassa on vain vähän sektoreita, jotka ovat maailmanlaajuisesti toisiinsa yhteydessä maatalouteen, jossa viljelijät, karjankasvattajat, tavarantoimittajat ja jakelijat jakavat vastuun täydellisestä tuloksesta. Siksi kyky toimia ja käydä vapaasti on elintärkeää tämän elämää ylläpitävän teollisuuden kannalta. Kun väestö ja ostovoima kasvavat, niin myös maailmanlaajuinen tarve laajentaa ja investoida alueille, joilla on käyttämätön maatalouspotentiaali, kuten Kazakstan.

Kusto-konsernissa olemme siksi päättäneet ryhtyä asiaan ja investoida nykyaikaisen maatalouden perustamiseen. Yhdysvaltojen keskilännessä sijaitsevien Nebraskan kaltaisten paikkojen valtavan menestyksen perusteella, jossa yksi valtio pystyy maksamaan vuosittain 30-miljardia dollaria enemmän, olemme vakuuttuneita siitä, että Kazakstan voi tehdä saman tai jopa paremman.

Äskettäin solmimme yhteisyrityksen yhteistyössä amerikkalaisen Baumgartner Agriculture Science and Service -yhtiön (BASS) kanssa, joka on johtava muuntogeenisten organismien siementuottaja, joka pystyy tarjoamaan juuri oikeat siemenet paikallisiin kasvuolosuhteisiin eri tuotteissa. Oikeat siemenet yhdistettynä oikeanlaisiin viljelymenetelmiin - mukaan lukien nykyaikainen kastelu - merkitsevät korkealaatuista ja luotettavaa rehua meidän Black Angus -rotuillemme Kusto-konsernin maatalousosastolla KazBeef. Koko tämän monimutkaisen arvoketjun myötä näemme mahdollisuuksia muiden tukevien yritysten kasvuun, jotka auttavat tuomaan uusia työpaikkoja alalle.

Avoimessa taloudessa yritykset tietysti pystyvät toteuttamaan omaa avoimuuspolitiikkaansa ja etsimään kumppanuuksia ja yhteistyötä - aivan kuten olemme tehneet. Ja että Kazakstan saavuttaa todella laajan maatalouspotentiaalinsa, näiden tuotteiden on päästävä vientimarkkinoille ja uusille kuluttajille. Tästä syystä suhtaudun myönteisesti hallituksen lähestymistapaan avata ja tukea avointa kauppaan perustuvaa taloutta.

Kaupan avoimuus on kaksisuuntainen katu. Kun maat käyvät kauppaa vapaasti, seuraa muita yhteistyömuotoja ja muodostuu positiivisia suhteita. Kehittyvien talouksien osalta kauppaan liittyvät investoinnit tarjoavat keinon torjua köyhyyttä, alentaa työttömyyttä ja lisätä tuottavuutta ja mahdollisuuksia asukkaille.

Kusto-konsernissa olen kollegojeni kanssa perustanut ja kehittänyt yrityksen, joka suhtautuu kansainväliseen näkökulmaan ja hyötyy paikallisesta asiantuntemuksesta. Avoin kaupankäynti, sekä alkuperämaassamme, Kazakstanissa että monissa toimintamaissamme, on ollut ratkaisevaa kasvumme kannalta. Tämä kokemus on osoittanut, että on täysin mahdollista tukea sekä kotimaisia ​​yrityksiä että tutkia ja laajentaa uusia markkinoita - olipa kyse sitten yhteisyrityksistä tai parhaiden käytäntöjen vaihtamisesta.

Tunnisteet: , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Talous, varustellun, Varustellun artikla, Kazakstan