#EUMercosur-kauppa -liiketoimintariskit aiheuttavat veroja väistämättömyyttä - tutkimusta

| Joulukuu 6, 2018

EU: n verotusta käsittelevän Euroopan parlamentin vasemmiston ryhmän (GUE / NGL) tilaamien tutkimusten sarjan viimeisimmät aloitteet keskittyvät EU: n ja Mercosurin vapaakauppasopimuksen, MEFTA: n .

Kirjoittanut kolme argentiinalaista - rikosoikeudellinen tutkija Magdalena Rua sekä taloustieteilijät Martin Burgos ja Verónica Grondona - "MERCO-SCAM - Miten EU: n ja Mercosurin välinen vapaakauppasopimus kannustaisi laittomia rahoitusvirtoja" osoittaa, että EU: n ja Argentiinan, Brasilian, Paraguayn ja Uruguayn välillä tehdään sopimus suuren veropoliittisuuden ja muiden laittomien rahoitusvirtojen vuoksi.
Tärkeä havainto sisältää:

  • MEFTA: n vuotanut luonnos näyttää suosivan löyhää finanssi-, rahoitus- ja vaihtosäännöksiä;
  • että ehdotettu MEFTA-ohjelma on hyvin samankaltainen kuin tavaroiden, palvelujen, rahoituspalvelujen ja pääomanliikkeiden EU: n ja Andien yhteisön vapaakauppasopimus;
  • neuvottelijoiden tavoitteena on vapauttaa ja vapauttaa valvontamekanismeja - ottaa kätevästi huomioon monia näkökohtia neuvotteluartikkeleissa, jotka tekisivät veropoliittisuuden ja rahanpesun mahdolliseksi;
  • pääoman valvontaa rajoitettaisiin ja spekulatiiviset rahoituspalvelut vapautettaisiin. Samalla se voisi rajoittaa mahdollisuuksia sopimuksen maissa tunnistaa valtiot, joilla on veronkierron suuret mahdollisuudet ja taloudellinen salassapitovelvollisuus sekä muut toimenpiteet laittomien rahoitusvirtojen, veronkierron ja rahanpesun estämiseksi.
  • Mercosurin neljästä kehitysmaiden offshore-varallisuudesta 2017: ssä ylitti US $ 853.7 miljardia, kun taas 2008-2017: n keskimääräinen vuotuinen ulosvirtaus oli noin $ 56.4 miljardia. Se on paljon rahaa, joka jättää esteen, veroa, jota ei voi enää sijoittaa uudelleen;
  • Myös eräissä EU: n jäsenvaltioissa sijaitsevat offshore-varallisuuden määrä on triljoona (Luxemburg: $ 12.6 triljoona, joka edustaa 20185% BKT: stä, Alankomaiden dollari 10.1 triljoona, 1228% BKT: stä). valtava määrä sisään- ja ulosvirtauksia jää vapaana. MEFTA voisi siten pahentaa ongelmaa molemmille osapuolille;
  • tutkimuksessa tarkastellaan myös laittomien rahoitusvirtojen eri osatekijöitä ja esitetään arvio MEFTA: n sisällä tapahtuvan pääoman, palvelujen ja tavaroiden mahdollisten lisääntyneiden virtojen ongelmasta;
  • nykyiset ja erittäin joustavat verojärjestelmät sekä vapautetut rahoitus- ja vaihtojärjestelmät voisivat helpottaa näitä virtoja sekä EU: n ja Mercosur-maita, jotka ovat tunnettuja veroparatiiseja ja / tai salassapitovelvollisuuksia.

Tutkimukseen sisältyy myös poliittisia suosituksia porsaanreiän sulkemisesta verenkierron, laittomien rahavirtojen ja rahanpesun torjumiseksi.

Kommentoidessaan tutkimusta GUE / NGL: n Matt Carthy (Sinn Féin, Irlanti) sanoi: "EU: n ja Mercosurin vapaakauppasopimuksen kuoleman huhut ovat suuresti liioiteltuja. On jo ilmoitettu, että kumppanien välinen tekninen kokous pidetään 10th joulukuussa G20-huippukokouksen epävirallisten keskustelujen jälkeen.

"Minulla on monia ongelmia ehdotetulla sopimuksella, jota olen kampanjoinut irlantilaisten maanviljelijöiden ja kansalaisyhteiskunnan rinnalla - etenkin Brasilian hallituksen ja maajälkipuolueen militaristin Jair Bolsonaron politiikkaa. EU ei voi väittää edistävänsä ihmisoikeuksien ja tasa-arvoisuuden yleismaailmallisia arvoja, samalla kun tekee kauppaa tällaisen hallituksen kanssa ", hän lisäsi.

"Nyt julkaisemamme raportin mukaan on selvää, että tällä sopimuksella on myös vakava haitta kummallekin osapuolelle rahoituspalvelualan vapauttamisessa, pääomapakoa estävien mekanismien purkamisessa ja veropetosten torjumisessa - rahanpesu ja rahanpesu. "

"Kirjoittajat osoittavat, että vapauttaminen mahdollistaa miljardien eurojen siirtämisen offshore-veroparatiiseihin ja salamyhkäisyyteen, samalla kun samalla lisätään uhkia rahoitusvakaudelle molempien kaupparyhmien välillä", hän totesi.

Tämä tutkimus on viimeisin GUE / NGL: n tilaamissa tutkimuksissa, joissa tutkitaan veropetoksia ja verojärjestelmää, joka kattaa Big neljä kirjanpitotoimistoa, CCCTB, EU: n verosopimukset kehitysmaiden kanssa, Applen verojohtaminen ja Panama Papers viimeisen vuoden aikana. Voit lukea lisää kattavuudesta käymällä osoitteessa erityinen verkkosivusto vero-oikeuden alalla.

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, Yhtiöverosäännöissä, Rikollisuus, Talous, EU, Rahanpesu, Vero väistely, Verotus