#InWorkPoverty - "Meillä on valtava ongelma työelämässä köyhyyden naisille" Urtasun MEP

| Marraskuu 8, 2018

Parlamentin jäsenet korostivat äskettäistä Oxfam-tutkimusta naisten työssäkäyvien köyhyydestä Euroopan työvoimasta. Tutkimuksessa korostetaan työtä tekevien naisten tilannetta ja tapoja, joilla heidän muuttuvat työtapaansa, vaikeudet ja haasteet aiheuttavat köyhyyttä työllisyydestä huolimatta. Mietinnössä käsitellään haasteita ja mahdollisuuksia, joita Euroopan työskentelevät naiset kohtaavat, erityisesti epävarmassa ja matalapalkkaisessa työssä.

Puheen Ernest Urtasun MEP: n (Green) kanssa mietinnöstä, hän sanoi, että Espanja, että yksi kahdesta Euroopassa työskentelevästä naisesta kärsii köyhyydestä. Urtasun sanoi, että sukupuolten väliset palkkaerot on ratkaistava, ja myös työpaikan epävarmuus - joka ylivoimaisesti vaikuttaa naisiin ja antaa esimerkin matkailualalle Espanjassa. Hän sanoi, että sukupuolinäkökohtana olisi kiinnitettävä erityistä huomiota eurooppalaisessa ohjausjaksossa.

Kysyttäessä, onko kansallisten parlamenttien sukupuolijakauma erilainen, Urtasun sanoi, että jos lainsäätäjät ovat miehiä hallitsevassa asemassa, näitä asioita yleensä laiminlyödään ja tämä vaikuttaa yleiseen politiikkaan.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, Talous, EU, EU, Politiikka