Strasbourg: Turkki, vero, terrorismin torjunta, Kuuba, kaupan puolustus

Koska toinen täysistunto alkaa Strasbourgissa, tässä on muutamia keskeisiä kysymyksiä tulevana viikon keskustelussa.

Turkki. Parlamentti keskustelee laajentumisasioista vastaavan komissaarin Johannes Hahnin kanssa keskiviikkona (2016 heinäkuussa) Turkin 5-uudistuspyrkimyksistä ja äänestää torstaina antamasta päätöslauselmasta. He todennäköisesti vaativat EU: n liittymisneuvottelujen keskeyttämistä, jos ehdotetut muutokset Turkin perustuslakiin etenevät. Lehdistötilaisuus esittelijän Kati Piri MEP: n kanssa on tarkoitus keskiviikkona keskustelun jälkeen järjestää 11h30.

Tax avoimuus. Suurten monikansallisten yhtiöiden olisi tarjottava julkisesti saatavilla olevia tietoja siitä, kuinka paljon veroja ne maksavat ja missä lainsäädäntöehdotus, jonka tarkoituksena on torjua veropetoksia, joiden arvo on 50-70 miljardia euroa vuodessa menetetyissä verotuloissa. (Keskustelu ja äänestys tiistaina (4 heinäkuu)).

Terrorisminvastaisen. Äänestetään ehdotus terrorismin väliaikaisen valiokunnan perustamisesta. Uusi valiokunta tutkii, mitä tarvitaan terrorisminvastaisen yhteistyön parantamiseksi EU: ssa. (Torstai)

Polkumyynti. Parlamentti voi pian aloittaa neuvottelut kansallisten hallitusten kanssa uusista EU: n polkumyynnin vastaisista säännöistä, joiden tarkoituksena on parantaa EU: n teollisuuden ja työpaikkojen suojaamista epäoikeudenmukaisilta kauppatapoilta EU: n ulkopuolisilta mailta, mikäli Strasbourgissa heinäkuun täysistunnossa ei vastusteta. (Tiistai)

Epidemia lisääntyy. Euroopan parlamentin jäsenet haluavat, että Euroopan komissio laatii ehdotuksia HIV: n, tuberkuloosin ja hepatiitti C -epidemioiden lisääntymisestä Euroopassa ja kehittää pitkän aikavälin EU: n tason poliittisia puitteita. (Keskustelu maanantaina (3 heinäkuu), äänestys keskiviikkona)

Kuubassa. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan antavan suostumuksensa ensimmäiseen EU: n ja Kuuban väliseen yhteistyösopimukseen keskiviikkona keskiviikkona, kun EU: n ulkopolitiikan päällikkö Federica Mogherini keskusteli tiistaina iltapäivällä, mikä merkitsi käännekohtaa kahdenvälisissä suhteissa.

Paranna talouksia Afrikassa ja EU: n naapurustossa. Euroopan kestävän kehityksen rahaston (EFSD) järjestelmä, jolla pyritään mobilisoimaan € 44 miljardia yksityisiin investointeihin, äänestetään torstaina, jos asiasta vastaavat valiokunnat hyväksyvät sen etukäteen. Tavoitteena on edistää työpaikkojen, kasvun ja vakauden lisäämistä, ja siten käsitellä maahanmuuton perimmäisiä syitä epävakaissa valtioissa.

Huippukokouksen päätelmät ja G20. Euroopan parlamentin jäsenet keskustelevat 22-23-kesäkuun Eurooppa-neuvoston kokouksen tuloksista ja keskustelevat 7-8-heinäkuun G20-kokouksen esityslistalla Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin ja komission kanssa (keskiviikkona).

Lähtevät / tulevat EU-puheenjohtajakaudet. Euroopan parlamentin jäsenet tarkastelevat EU-neuvoston puheenjohtajavaltion Maltan saavutuksia pääministeri Joseph Muscatin kanssa tiistaiaamuna. Keskiviikkoaamuna Viron pääministeri Jüri Ratas esittelee tulevat EU: n neuvoston puheenjohtajuuskaudet.

Tuotteet kestävät. EP: n jäsenet ehdottavat toimenpiteitä, joilla käsitellään suunniteltua vanhentumista aineellisiin hyödykkeisiin ja ohjelmistoihin, jotka eivät ole lainsäädäntöpäätöslauselmaa, äänestettävä tiistaina. He vaativat vähimmäiskestävyys- ja korjauskriteereitä jokaiselle tuoteryhmälle.

Tunnisteet: , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Talous, EU, EU, Euroopan parlamentti