Parlamentti asetettu hylkäämään komission #TaxHaven mustalle listalle

Mepit ajavat Euroopan komissiota arvioimaan uudelleen, mitkä maat olisi sisällytettävä musta lista unco leikkauksen rahanpesua lainkäyttöalueilla. Yhteinen äänestää talous- ja raha-asioiden (TTK) ja kansalaisvapauksien (LIBE) komiteoita pyysi komissiota pohtia listoihin päätöslauselman keskiviikkona (3 toukokuu). Päätöslauselmassa nyt äänestetään tulevassa täysistunnossa.


MEP Sven Giegold, rahoitus- ja talouspolitiikka tiedottaja Vihreät / ALE sanoi: ”Komission mustan listan maista, joissa on suuri riski rahanpesun on naurettavaa. Luetteloa ei sisällä yksittäinen tärkeitä offshore taloudellinen keskus. Korvaamalla Guyana Etiopian kanssa vastauksena Euroopan parlamentin esittämään arvosteluun tuntuu jonkinlainen huono vitsi komissiolta. Se ilmeisesti ei ole mitään vaivaa ottaa parlamentin huolen vakavasti.

”EU tarvitsee todellisen mustan listan rahanpesun maissa. Edessä hiljattain vuotoja rahanpesua ja veronkiertoa, ei ole hyväksyttävää, että Panama ja muita tärkeitä veroparatiiseja vielä ole mukana komission mustalle listalle.

”Sen sijaan vain sen jälkeen, kun rajallinen suositusten Financial Action Task Forcen (FATF), komission on suoritettava oma arviointi ja kiireellisesti osoitettava lisää henkilöstöä rahanpesun ja terrorismin rahoituksen. EU: n komissio ei pysty hoitamaan tärkeitä tehtäviä torjunnassa talousrikoksista vain kuusi henkilöä työskentelee kellarissa pääosaston oikeus- ja kuluttajansuoja. Henkilöstö ja resurssit on lisännyt vähintään 20 työntekijää lyhyellä aikavälillä.”

Komissio yksilöi korkean riskin kolmansiin maihin, jotka tehdään tämän jälkeen lisätä asiakkaan tuntemista toimenpiteitä. Tuorein musta lista heinäkuusta 2016 sisältää yksitoista maata. Tammikuussa 2017, Euroopan parlamentti hylkäsi komission delegoitu laki poistaa valtion Guyanan. Komissio ehdottaa nyt vain suosituksia noudattaen Financial Action Task Forcen (FATF), International Forum rahanpesun ja terrorismin rahoituksen ja korvaamalla Guyana Etiopian kanssa. RAHA ja LIBE ovat hylänneet tämän kappaleen liittämisestä "riittämättöminä.

Euroopan komission heinäkuussa 2016 mustalla listalla suuririskisille rahanpesun maissa sisälsi seuraavat 11 maista: Afganistan, Bosnia, Guyana, Irak, Laos, Syyria, Uganda, Vanuatu, Jemen, Pohjois-Korea ja Iran. Komission viimeisin delegoitu Lailla pyritään poistamaan Guyana mustalta listalta ja korvata sen Etiopiassa. Luetteloa ei sisällä mitään suuria verokeitaisiin.

Tausta

Käytössä 19 tammikuu 2017, Euroopan parlamentti hyväksyi päätöslauselma hylkäämisestä komission delegoitu teko 24 marraskuu 2016.

Delegoitu säädös Euroopan komission 24 maaliskuussa 2017 muuttamisesta Luettelo ei-osuuskunta rahanpesun kolmansiin maihin.

Kirje Justice komissaari Vera Jourova jotta puheenjohtajat ECON, LIBE ja PANA komiteoissa.

Tarkkuus ECON-LIBE hylättiin delegoitu säädös, annettu 24 maaliskuussa 2017.

Tarkistuksia resoluutiota ECON-LIBE hylättiin delegoitu säädös, annettu 24 maaliskuussa 2017.

Kriteerit mustalle listalle maita mukaan neljännen Rahanpesun direktiivin (artikla 9 kohta 2 direktiivin (EU) 2015 / 849):

Kolmansien maiden politiikka - Artikkeli 9

1. Kolmansien maiden lainkäyttöalueilla, joilla on strategisia puutteita kansallisissa AML / CFT-järjestelmissä, jotka aiheuttavat merkittäviä uhkia unionin rahoitusjärjestelmälle ("suuririskiset kolmannet maat"), on tunnistettava sisämarkkinoiden moitteettoman toiminnan turvaamiseksi.

2. Komissiolla on valtuudet hyväksyä delegoituja säädöksiä 64-sopimuksen mukaisesti, jotta voidaan tunnistaa korkean riskin kolmannet maat ottaen huomioon strategiset puutteet erityisesti seuraavien seikkojen osalta:

(A) oikeudellisia ja institutionaalisia AML / CFT puitteissa kolmannen maan, erityisesti:

(I) kriminalisointi rahanpesun ja terrorismin rahoituksen;
(Ii) toimenpiteet, jotka liittyvät asiakkaan tuntemista;
(Iii) liittyvät vaatimukset kirjanpitoa, ja;
(Iv) vaatimukset ilmoittaa epäilyttävistä liiketoimista.

(B) valtuudet ja menettelyt kolmannen maan toimivaltaisten viranomaisten varten rahanpesun ja terrorismin rahoituksen, ja;

(C) tehokkuutta AML / CFT järjestelmää käsitellään rahanpesun tai terrorismin rahoituksen riski kolmannen maan.

3. Edellä 2-kohdassa tarkoitetut delegoitut säädökset hyväksytään kuukauden kuluessa tunnistamisen jälkeen strategisen tarkoitettuja puutteita kyseisessä kohdassa.

4. Komissio ottaa tarvittaessa huomioon 2-kohdassa tarkoitetuissa delegoiduissa säädöksissä asiaankuuluvat arvioinnit, arvioinnit tai selvitykset, jotka kansainväliset organisaatiot ja standardinantajat ovat laatineet rahanpesun ehkäisemisen ja terrorismin rahoituksen torjunnan alalla, suhteessa yksittäisten kolmansien maiden aiheuttamiin riskeihin.

Tunnisteet: , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Talous, EU, EU, Euroopan komissio, Euroopan parlamentti, Vero väistely, Verotus