Liity verkostomme!

Talous

€ 3 miljoonaa työnhaun tukea irtisanottujen Suomen ja Irlannin työntekijöiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

MigrantWorkersSuomi ja Irlanti pitäisi saada EU: n tukea arvoinen € 2.6 miljoonaa auttaa löytämään uusia työpaikkoja 1,200 irtisanotuille Suomen IT työntekijöiden ja yli € 400,000 varten 108 tarpeeton Irlannin lentokoneiden korjaus- työntekijöille sen jälkeen äänestää budjettivaliokunnan torstaina (9 joulukuu). Euroopan globalisaatiorahasto (EGR) tukea vielä hyväksyttävä Euroopan parlamentti kokonaisuudessaan ja EU: n neuvosto.

Maa Yhtiö Edunsaajien lukumäärä Maksettu (€) Sektori Esittelijä
Suomi 69 yrityksille 1,200 2,623,200 Tietokoneohjelmointi Marco Zanni(EFDD, IT)
Irlanti PWA Kansainväliset ja 1 toimittaja 108 442,293 Lentokoneiden huolto ja korjaus Victor Negrescu(S&D, RO)

Suomi

Kuusikymmentäyhdeksän Suomen ohjelmointi yritysten anna henkilökunta mennä yli syksyllä 2014 ja keväällä 2015, kun Nokia ja Microsoft ohjelmistojen kehittäminen tilausten lakkasi ja maailmanlaajuisen kilpailun kiihtyi. Tämän seurauksena, ohjelmistokehityksen ja käyttöjärjestelmän suunnittelu, joka työllisti tuhansia suomalaisia ​​siirtyi Euroopan ulkopuolelle. Useimmat Suomen irtisanomisista tapahtui ympärillä Helsinki, ja pohjoisella puoliskolla Suomessa, jossa on suhteellisen korkea työttömyysaste.

Mainos

Suomi haki € 2,623,200 vuonna EGR tukea, joka kattaa 60% kokonaiskustannuksista sopeuttamisesta uudelleen työntekijöiden työpaikoiksi. Parlamentin jäsenet pyysivät komissiota valvomaan ja arvioimaan rahan käyttöä myönnetty vastauksena hakemuksen.

Irlanti

PWA International, lentokoneiden korjaus- ja huolto yritys läänissä Etelä Dublin, suljettu kesäkuussa 2015 jälkeen omistajat päättivät keskittää toimintansa Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa olla lähellä keskuksia yleiset ilmailualan laajentamiseen. Toinen syy shutdown oli vähentynyt käyttö lentokoneiden moottoreiden että Irlannin moottori kauppa korjattu. Lisäksi, se ei pystynyt toimittamaan korjata jet moottoreiden merkittävä asiakas, Korea Airlines, tullitta, koska ei ole tullivapautusten lauseke EU-Korean vapaakauppasopimus. Tämän seurauksena 108 työntekijää on menettänyt työpaikkansa yhtiön ja yhden sen toimittajille.

Mainos

Tämä on kolmas Irlannin hakemuksen suihkumoottori korjaukset alalla tähän mennessä, ja se merkitsee € 442,293 tuen auttamaan työntekijöitä palaamaan työmarkkinoille.

Vaikka äänestäminen myöntää tukea Parlamentti kuitenkin arvosteli Irlannin hakemuksen, sekä kattavat liian harvat ja peittämiseen joillekin, joita heidän mielestään helposti löytää työpaikkoja ikänsä ja heidän erityistä tietämystä suihkumoottorit.

Seuraavat vaiheet

Voimaan, tuki on hyväksynyt koko parlamentin on 15 joulukuussa. Neuvosto päättää tapauksissa 14 joulukuussa.

Tausta

Euroopan globalisaatiorahasto osallistuu paketteja räätälöityjä palveluja ja auttaa irtisanottuja työntekijöitä löytämään uusia työpaikkoja. Sen vuotuinen enimmäismäärä on € 150 miljoonaa.

Irtisanottua työntekijää tarjotaan toimenpiteitä, kuten tukea uusille yrityksille, työnhakuneuvonta, ammatillinen ohjaus ja erilaisia ​​koulutus. Useimmissa tapauksissa kansalliset viranomaiset ovat jo alkaneet toimia ja ovat niiden korvattavat kustannukset EU kun heidän hakemuksensa on lopullisesti hyväksytty.

Lisää tietoa 

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa