Liity verkostomme!

Talous

EKP leikkaa inflaatio-odotukset ja ulottuu QE ohjelma

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mario-DraghiMario Draghi, EKP: n puheenjohtaja, Vítor Constâncio, EKP: n varapuheenjohtaja, Frankfurt am Main, 3. joulukuuta 2015

"Hyvät naiset ja herrat, varapuheenjohtaja ja minulla on ilo toivottaa teidät tervetulleeksi lehdistötilaisuuteen. Raportoimme nyt tämänpäiväisen EKP: n neuvoston kokouksen tuloksista, johon osallistui myös komission varapuheenjohtaja Dombrovskis .

"Säännöllisten talous- ja rahataloudellisten analyysien perusteella teimme tänään perusteellisen arvion niiden tekijöiden vahvuudesta ja pysyvyydestä, jotka tällä hetkellä hidastavat inflaation paluuta keskipitkällä aikavälillä alle 2 prosentin mutta lähellä sitä, ja tarkastelimme sitä uudelleen. Tämän seurauksena EKP: n neuvosto teki seuraavat päätökset tavoitellakseen hintavakauden tavoitettaan:

Mainos

"Ensinnäkin EKP: n ohjauskorkojen osalta päätimme laskea talletusmahdollisuuden korkoa 10 peruspistettä -0.30 prosenttiin. Tärkeimpien jälleenrahoitusoperaatioiden korko ja lainan marginaalikorko pysyvät ennallaan nykyisellä tasollaan 0.05% ja 0.30%.

"Toiseksi epätyypillisten rahapoliittisten toimenpiteiden osalta päätimme jatkaa omaisuuserien osto-ohjelmaa. APP: n mukaiset 60 miljardin euron kuukausittaiset ostot on tarkoitus suorittaa maaliskuun 2017 loppuun saakka tai myöhemmin, jos tarpeen ja joka tapauksessa siihen saakka, kunnes EKP: n neuvosto näkee jatkuvan sopeutumisen inflaatiopolulla sen tavoitteen saavuttamiseksi, että keskipitkällä aikavälillä inflaatioaste on alle 2 prosenttia mutta lähellä sitä.

"Kolmanneksi päätimme sijoittaa pääomamaksut sovelluksen nojalla ostettuihin arvopapereihin niiden erääntyessä niin kauan kuin se on tarpeen. Tämä edistää sekä suotuisia likviditeettiolosuhteita että asianmukaista rahapolitiikkaa. Teknisistä yksityiskohdista ilmoitetaan määräaika.

Mainos

"Neljänneksi päätimme sisällyttää julkisen sektorin osto-ohjelmaan euroalueella sijaitsevien alue- ja paikallishallinnon liikkeeseen laskemat euromääräiset jälkimarkkinakelpoiset velkainstrumentit niiden varojen luetteloon, jotka ovat kansallisten keskuspankkien säännöllisiä ostoja.

"Viidenneksi päätimme jatkaa perusrahoitusoperaatioiden ja kolmen kuukauden pitkäaikaisten jälleenrahoitusoperaatioiden suorittamista kiinteäkorkoisina tarjousmenettelyinä täydellä allokaatiolla niin kauan kuin tarpeen ja ainakin vuoden 2017 viimeisen varantojen pitoajanjakson loppuun saakka.

"Tämänpäiväiset päätökset tehtiin inflaatioasteen palautumisen varmistamiseksi alle 2 prosentin mutta lähellä sitä, ja siten vahvistamaan keskipitkän aikavälin inflaatio-odotukset. Viimeisimmissä henkilöstöennusteissa otetaan huomioon viimeisimmän rahapolitiikkamme jälkeinen suotuisa rahoitusmarkkinoiden kehitys Ne osoittavat edelleen inflaationäkymien jatkuvan laskusuhdanteesta ja hieman odotettua heikommasta inflaatiodynamiikasta. Tämä seuraa aikaisempien ennusteiden laskevaa tarkistusta. Alhaisen inflaatioasteen jatkuminen heijastaa huomattavaa taloudellista löysää painetta kotimaan hintapaineisiin ja vastatuuliin ulkoinen ympäristö.

"Uudet toimenpiteemme takaavat mukautuvat taloudelliset olosuhteet ja vahvistavat edelleen kesäkuusta 2014 lähtien toteutettujen toimenpiteiden huomattavaa lieventävää vaikutusta, joilla on ollut merkittäviä myönteisiä vaikutuksia rahoitusolosuhteisiin, luottoihin ja reaalitalouteen. Tämänpäiväiset päätökset vahvistavat myös euroalueen vauhtia. EKP: n neuvosto seuraa tiiviisti hintavakauden näkymien kehitystä ja, jos se on perusteltua, on halukas ja kykenevä toimimaan käyttämällä kaikkia toimeksiannossaan käytettävissä olevia välineitä ylläpitääkseen EKP: n neuvosto muistuttaa erityisesti, että APP tarjoaa riittävän joustavuuden sen koon, kokoonpanon ja keston mukauttamisessa.

"Sallikaa minun nyt selittää arviointimme yksityiskohtaisemmin alkaen taloudellisesta analyysistä. Euroalueen reaalinen BKT kasvoi 0.3% neljänneksestä edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä, kun edellisen vuosineljänneksen nousu oli todennäköisesti 0.4%. kulutuksen myönteisen vaikutuksen jatkumisen ja investointien ja viennin vaimennetun kehityksen lisäksi. Viimeisimmät kyselyindikaattorit viittaavat jatkuvaan BKT: n kasvuun vuoden viimeisellä neljänneksellä. Tulevaisuudessa odotamme talouden elpymisen etenevän. Rahapoliittisia toimenpiteitämme ja niiden suotuisaa vaikutusta rahoitusolosuhteisiin sekä julkisen talouden vakauttamisen ja rakenneuudistusten aikaisempaa edistymistä olisi tuettava edelleen.Myös alhaisen öljyn hinnan pitäisi tukea kotitalouksien käytettävissä olevia reaalituloja ja yritysten kannattavuutta ja Lisäksi julkiset menot todennäköisesti kasvavat joissakin osissa euroa a, mikä heijastaa pakolaisten tukitoimenpiteitä. Euroalueen talouden elpymistä vaimentavat kuitenkin edelleen kehittyneiden markkinoiden vaimeat kasvunäkymät ja maltillinen maailmankauppa, useilla aloilla tarvittavat taseen mukautukset ja rakenneuudistusten hidas toteutusvauhti.

"Tämä näkymä heijastuu laajasti eurojärjestelmän asiantuntijoiden joulukuussa 2015 tekemiin makrotalouden ennusteisiin euroalueelle, joiden mukaan vuotuinen reaalinen BKT kasvaa 1.5% vuonna 2015, 1.7% vuonna 2016 ja 1.9% vuonna 2017. Verrattuna EKP: n asiantuntijoiden syyskuun 2015 makrotalousennusteisiin , BKT: n kasvunäkymät ovat pääosin ennallaan.

"Euroalueen kasvunäkymiin liittyvät riskit liittyvät erityisesti lisääntyneeseen epävarmuuteen maailmantalouden kehityksestä sekä laajempiin geopoliittisiin riskeihin. Nämä riskit voivat punnita maailmanlaajuista kasvua ja euroalueen viennin ulkomaista kysyntää ja luottamusta. laajemmin.

"Eurostatin ennakkoarvion mukaan euroalueen vuotuinen YKHI-inflaatio oli marraskuussa 0.1 2015%, muuttumaton lokakuusta, mutta odotettua alhaisempi. Tämä heijastui palvelujen ja teollisuustuotteiden jonkin verran heikompaan hintojen nousuun, jota kompensoi pääasiassa energian hintojen vähemmän negatiivinen vaikutus Käytettävissä olevien tietojen ja öljyn futuurihintojen perusteella vuotuisen YKHI-inflaation odotetaan nousevan vuodenvaihteessa lähinnä öljyn hinnan laskuun liittyvien perusvaikutusten vuoksi loppuvuodesta 2014. Vuosien 2016 ja 2017 aikana inflaation odotetaan kiihtyvän entisestään, jota tukevat aiemmat rahapoliittiset toimenpiteemme - ja joita täydennetään tänään ilmoitetuilla - odotettu talouden elpyminen ja aiempien eurokurssien laskujen siirtyminen EKP: n neuvosto seuraa tiiviisti inflaatioasteiden kehitys tulevalla kaudella.

"Tämä laaja malli heijastuu myös eurojärjestelmän asiantuntijoiden joulukuussa 2015 tekemiin makrotalouden ennusteisiin euroalueelle, joissa vuotuisen YKHI-inflaation ennustetaan olevan 0.1% vuonna 2015, 1.0% vuonna 2016 ja 1.6% vuonna 2017. Verrattuna EKP: n asiantuntijoiden syyskuun 2015 makrotaloudelliseen ennusteiden mukaan YKHI-inflaationäkymiä on hiukan laskettu.

"Rahapoliittisen analyysin osalta viimeisimmät tiedot vahvistavat laajan rahan (M3) vankan kasvun. M3: n vuotuinen kasvuvauhti nousi 5.3 prosenttiin lokakuussa 2015 syyskuun 4.9 prosentista. M3: n vuotuista kasvua tukee edelleen pääasiassa Sen likvidimmät komponentit, joiden kapea raha-aggregaatti M1 kasvoi lokakuussa 11.8%: n vuosivauhdilla syyskuun 11.7%: n jälkeen.

"Lainadynamiikka jatkoi asteittaista elpymistä vuoden 2014 alusta lähtien. Yrityksille myönnettyjen lainojen vuotuinen muutosvauhti (oikaistu lainojen myynnillä ja arvopaperistamisella) nousi lokakuussa 0.6 prosenttiin syyskuun 0.1 prosentista. Parannuksista huolimatta yrityksille myönnettyjen lainojen kehitys heijastaa edelleen viivästynyttä suhdetta suhdannevaihteluihin, luottoriskiä ja rahoitus- ja muun sektorin taseen jatkuvaa mukauttamista. arvopaperistaminen) nousi lokakuussa 1.2 prosenttiin, kun se syyskuussa oli 1.1%. Kaiken kaikkiaan kesäkuusta 2014 lähtien käyttöön otetut rahapoliittiset toimenpiteet ovat selvästi parantaneet sekä yritysten että kotitalouksien lainaehtoja ja luottovirtoja koko euroalueella.

"Yhteenvetona voidaan todeta, että talousanalyysin tuloksen ristiintarkastus rahataloudellisen analyysin signaalien kanssa vahvisti, että tarvitaan lisää rahapoliittisia elvytystoimia inflaatioasteen paluun turvaamiseksi kohti alle, mutta lähellä, 2%.

"Rahapolitiikassa keskitytään hintavakauden ylläpitämiseen keskipitkällä aikavälillä, ja sen mukauttava kanta tukee taloudellista toimintaa. Jotta rahapolitiikkatoimenpiteistämme saataisiin täysi hyöty, muiden politiikan alojen on kuitenkin osallistuttava päättäväisesti. Kun otetaan huomioon jatkuva korkea rakenteellinen työttömyys ja matala euroalueen potentiaalisen tuotannon kasvun vuoksi jatkuvaa elpymistä olisi tuettava tehokkailla rakennepolitiikoilla.Erityisesti liiketoimintaympäristön parantamiseen tähtäävät toimet, mukaan lukien riittävän julkisen infrastruktuurin tarjoaminen, ovat välttämättömiä tuottavien investointien lisäämiseksi, työpaikkojen luomisen lisäämiseksi ja Rakenneuudistusten nopea ja tehokas toteuttaminen mukautuvan rahapolitiikan ympäristössä ei ainoastaan ​​lisää kestävää talouskasvua euroalueella, vaan myös lisää odotuksia pysyvästi suuremmista tuloista ja nopeuttaa uudistusten hyödyllisiä vaikutuksia, mikä tekee euroalueesta joustavamman globaalit sokit. Finanssipolitiikkojen olisi tuettava talouden elpymistä, mutta samalla noudatettava Euroopan unionin finanssipoliittisia sääntöjä. Vakaus- ja kasvusopimuksen täysimääräinen ja johdonmukainen täytäntöönpano on ratkaisevan tärkeää luottamus finanssipolitiikkaamme kohtaan. Samalla kaikkien maiden tulisi pyrkiä kasvupohjaisempaan finanssipolitiikkaan. "

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa