Liity verkostomme!

Talous

Komission ja yritysjohtajat kumppani jopa lisätä nuorten työllisyyttä ja osallisuutta Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

työllisyys-taidot-education437px

Euroopan komissio käynnisti tänään (17. marraskuuta) yhdessä yritysten kanssa Euroopan nuorisosopimuksen, liike-elämän johtajien ja EU: n keskinäinen sitoutuminen luomaan liike-elämän ja koulutuksen kumppanuuksien kulttuuri parantamaan nuorten mahdollisuuksia saada työpaikka Enterprise 2020 -huippukokous.

Yritysten sosiaalisen vastuun eurooppalainen yritysverkosto (CSR Europe) on aloittanut sopimuksen, joka kehottaa kaikkia yrityksiä, työmarkkinaosapuolia, koulutuksen tarjoajia ja muita sidosryhmiä kehittämään tai vahvistamaan kumppanuuksia nuorten työllistettävyyden ja osallisuuden tukemiseksi. Tuemme yhdessä 10,000 laadukkaan yrityskoulutuskumppanuuden luomista. Tavoitteena on perustaa vähintään 100,000 XNUMX uutta laadukasta oppisopimuskoulutusta, harjoittelua tai lähtötason työpaikkaa.

Mainos

Työllisyydestä, sosiaaliasioista, osaamisesta ja työvoiman liikkuvuudesta vastaava komissaari Marianne Thyssen sanoi: "Tärkein prioriteettimme on ollut saada Eurooppa jälleen kasvamaan ja kannustaa laadukkaiden työpaikkojen luomiseen. Olen tyytyväinen näihin liike-elämän ja koulutuksen kumppanuuksiin, jotka johtavat 100,000 XNUMX uuteen nuorisomahdollisuuteen. Se perustuu Menestyksekäs eurooppalainen oppisopimuskoulutus. Komissio yhdessä liike-elämän kanssa on siirtymässä kohti neljännesmiljoonaa uutta mahdollisuutta nuorille kaikkialla Euroopassa ". Odotan, että monet muut yritykset ja yhdistykset liittyvät tähän sopimukseen voidakseen lisätä nuorten mahdollisuuksia Euroopassa. "

Yritysten yhteiskuntavastuun Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Etienne Davignon sanoi: "Sopimuksen tavoitteena on tuottaa pitkäaikainen vaikutus nuorten tuleviin työpaikkoihin ja Euroopan kestävään kilpailukykyyn. Yrityskoulutuskumppanuudet ovat välttämättömiä! Olemme varmoja, että tästä tulee pelinvaihtaja, aivan kuten Erasmus on ollut viimeisten 28 vuoden aikana. "

Euroopan komissio tarjoaa teknistä tukea sopimukselle ja avustaa osallistuvia sidosryhmiä sen täytäntöönpanossa. Tämän yhteisen työn tulokset esitellään 1. yritys- ja koulutushuippukokouksessa joulukuussa 2017.

Mainos

Tämän aloitteen ovat hyväksyneet hänen majesteettinsa belgialaisten kuningas ja Euroopan komission presidentit Jean-Claude Juncker, Euroopan parlamentti, Martin Schulz ja Eurooppa-neuvosto Donald Tusk.

Sopimuksen tarkoituksena on auttaa rakentamaan nuorisoa ja innovaatioita kannustava Eurooppa luomalla oikeudenmukainen ja oikeudenmukainen kumppanuuskulttuuri yritysten, koulutuksen ja nuorten välillä. Nämä kumppanuudet on suunniteltu parantamaan nuorten saaman koulutuksen ja taitojen laatua, mukaan lukien monialaiset digitaaliset, yrittäjyyteen liittyvät, vihreät ja pehmeät taidot. Esimerkkejä ovat epävirallista ja arkioppimista tukevat aloitteet, oppisopimuskoulutusta lisäävät hankkeet tai tieteen ja tekniikan oppimisen houkuttavuuden lisääminen. Lopuksi he tukevat Euroopan opettajia ja varsinkin antavat nuorille opettajille tarvittavat taidot tulla johtajiksi luokassa.

Tausta 

Tietoja Euroopan nuorisosopimuksesta

Ollakseen kilpailukykyisiä globaaleilla markkinoilla yritykset Euroopassa tarvitsevat enemmän kuin koskaan nuoria, joilla on oikeat taidot. Samaan aikaan Euroopassa on merkittävä käyttämätön inhimillisen pääoman potentiaali. Yritysten ja opetussektorin on avauduttava maailmalle ja toisilleen, jotta voidaan saavuttaa korkeampi kestävä kasvu ja enemmän innovaatioita sekä hyödyntää täysimääräisesti Euroopassa saatavilla olevia taitoja ja kykyjä

Tietoja oppisopimuskoulutuksen eurooppalaisesta liitosta

Allianssi yhdistää viranomaiset, kauppakamarit, teollisuus- ja käsityökamarit, yritykset, työmarkkinaosapuolet, koulutuksen tarjoajat, alueet, nuoriso- ja voittoa tavoittelemattomat järjestöt, ajatushautomot ja tutkimuslaitokset edistääkseen oppisopimusjärjestelmiä ja -aloitteita kaikkialla Euroopassa.

Viime kesäkuussa yli XNUMX yritystä ja muuta organisaatiota liittyi Allianssiin ja sitoutunut tarjoamaan yhteensä 140,000 XNUMX oppisopimuskoulutusta ja koulutusta nuorille.

Tietoja huippukokouksesta

Enterprise 2020 - huippukokous on viimeisin vaihe joukossa aloitteita, jotka käynnistettiin viime kesäkuussa Milanossa osana Enterprise 2020 -ilmoitus.

Manifestissa kehotettiin yrityksiä ja hallituksia työskentelemään yhdessä ja toimimaan kolmen strategisen painopisteen suhteen seuraavien viiden vuoden aikana:

  1. Aseta työllistettävyys ja osallisuus etusijalle kaikissa hallinto-, johto- ja arvoketjuissa;
  2. kannustaa yrityksiä sitoutumaan sitoutuneina kumppaneina yhteisöjen, kaupunkien ja alueiden kanssa uusien kestävien tuotantomenetelmien, kulutuksen ja toimeentulon kehittämiseksi ja toteuttamiseksi;
  3. asettaa avoimuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen liiketoiminnan keskiöön.

Lisätietoja

Nuorisosopimus

Twitter: # E2020summit#PactforYouth

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa