Liity verkostomme!

Talous

Tutkimus osoittaa tukea EU: n ja euron, mutta vaatii lisää integraatiota

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

globe_european_symbol_calendarUusi tutkimus kertoo, että suurin osa ihmisistä Euroopan unionissa tukee EU: ta ja euroa ja katsoo, että poliittisen ja taloudellisen yhdentymisen olisi oltava enemmän Euroopassa. Samalla he suhtautuvat kriittisesti EU: n päätöksentekoon ja pelkäävät, että se ei kehity oikeaan suuntaan. 

Nämä ovat joitain havainnot edustavasta EU: n laajuisesta EUpinions-tutkimuksesta, jossa tutkitaan EU: n asenteita unionin jatkuvaan kehitykseen ja yksittäisiin politiikan aloihin. Se toteutettiin Bertelsmann Stiftung -tutkimuslaitoksen puolesta.

Kaiken kaikkiaan 71% kyselyn vastaajista sanoo, että jos tänään järjestetään kansanäänestys, he äänestävät maansa EU-jäsenyyden puolesta. Euroalueen vastaajista 63% kertoi äänestävänsä maansa puolesta euron käytön jatkamista.

Mainos

Lisäksi 59 prosenttia EU: n kansalaisista katsoo, että unionin poliittista ja taloudellista integraatiota olisi lisättävä, ja luku nousee 64 prosenttiin, kun sama kysymys esitetään euroalueella asuville ihmisille. Tämä yleinen tuki ei kuitenkaan tarkoita sitä, että EU: n ihmisillä on myönteinen näkemys viimeaikaisista päätöksenteosta tai luottavainen tulevaisuuteen. Itse asiassa 72% vastaajista sanoo, että Euroopan politiikka etenee "väärään suuntaan". Euroalueella asuvat ihmiset näkevät tilanteen vielä kriittisemmin (77%).

Näihin asenteisiin liittyy tyytymättömyys kansalliseen politiikkaan EU: n 28 jäsenvaltiossa, ja 68% vastaajista koko EU: ssa sanoi, että päätöksenteko omassa maassa on väärällä tiellä. Tutkimus tehtiin heinäkuussa, jolloin keskustelu Kreikan tulevaisuudesta ja toimenpiteistä euron säästämiseksi oli korkealla ja kun uutisraporteissa hallitsivat kriittiset ja jopa pessimistiset näkemykset kehittyvistä tapahtumista. Tiedotusvälineiden lisääntynyt kiinnostus Euroopan politiikkaa kohtaan tarkoittaa sitä, että eurooppalaiset tietävät nykyään enemmän EU: sta ja sen toimijoista kuin koskaan ennen.

Kaiken kaikkiaan 68% kyselyyn vastanneista on hyvin perillä EU: n päätöksenteon perusteista. Tämä luku nousee 74 prosenttiin euroalueella. EU: n keskeiset poliitikot tunnetaan myös aikaisempaa paremmin, sillä 40 prosenttia eurooppalaisista tunnetaan Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin ja Euroopan parlamentin presidentin Martin Schulzin kanssa. Jopa 34% vastaajista tietää, kuka ovat Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja Euroopan keskuspankin puheenjohtaja Mario Draghi.

Mainos

Vaikka nämä luvut eivät ole yhtä korkeat kuin niiden ihmisten prosenttiosuus, jotka tuntevat Saksan liittokanslerin Angela Merkelin (83%), Ison-Britannian pääministerin David Cameronin (75%) tai Ranskan presidentin François Hollanden (63%), ne ovat suurempia kuin luvut. Italian ja Espanjan pääministerit Matteo Renzi (32%) ja Mariano Rajoy (22%). Kyselyn vastaajien mukaan EU: n tärkeimmät tehtävät ovat rauhan ja turvallisuuden varmistaminen (61%), talouskasvun varmistaminen (53%), sosiaalisen eriarvoisuuden vähentäminen (47%) ja maahanmuuttoasioiden käsitteleminen (42%).

Vastaajat arvostavat eniten Euroopan unionia sen avoimista rajoista (46%), vapaakaupasta (45%) ja rauhan ylläpitämisestä (40%). Kysyttäessä mieltymyksistään unionin mahdollisten uudistusten suhteen, suuri enemmistö eurooppalaisista sanoo kannattavansa kansanäänestysten järjestämistä EU: ssa. Samaan aikaan suuri enemmistö vastaajista sanoo, että he eivät tue yhteisiä presidentinvaaleja. Lisäksi EU: n kansalaiset ovat eri mieltä Saksan roolista Euroopan päätöksenteossa, ja 55 prosenttia sanoo, että on "hyvä" tai "erittäin hyvä", että Saksa ottaa johtajan roolin. Sitä vastoin 45% katsoo, että ei ole asianmukaista, että Saksa ottaa tällaisen roolin. EU: n kuudesta suurimmasta jäsenvaltiosta korkeimmat hyväksyntätasot löytyvät kahdesta Saksan rajanaapurista: Puolasta (67%) ja Ranskasta (65%).

Alhaisimmat hyväksyntätasot ovat Italiassa (29%) ja Espanjassa (39%). Vertailun vuoksi 48% briteistä sanoo kannattavansa Saksan johtavaa roolia EU: ssa. Tutkimus tehtiin heinäkuussa 2015 kaikissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa (EU-28). Sen otos on 12,002 XNUMX ja se edustaa EU: ta. Se edustaa myös kuutta suurinta EU: n jäsenvaltiota (Saksa, Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta, Italia, Espanja ja Puola). Tutkimus on ensimmäinen sarjassa, jonka Bertelsmann Stiftung on tehnyt yhdessä Dalia Researchin kanssa.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa