Liity verkostomme!

Talous

Eurooppa-neuvosto: Kylmä Turkki

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

3788Ei ollut mikään yllätys, että eilisen (15. lokakuuta) Eurooppa-neuvoston juhlallisena ja kurjana päivänä Brysselissä hallitsisi yksi asia, muuttoliike. Näissä keskusteluissa keskityttiin EU: n Turkin kanssa tekemän toimintasuunnitelman viimeistelyyn, jonka tarkoituksena on hillitä maahanmuuttajien virtausta Syyriasta EU: hun. Alun perin syyskuussa pidetyssä epävirallisessa huippukokouksessa, joka esitettiin luonnoksena 0. lokakuuta, ehdotusluonnoksen lopulliset yksityiskohdat paljastettiin johtajille melko myöhään päivällä Ankaran pommitusten aiheuttamien neuvottelujen viivästymisen vuoksi.

Toisen pitkän illan neuvottelujen jälkeen presidentti Juncker ilmoitti voitokkaasti, että hänellä oli kädessä paperi, sopimukseen "EU: n ja Turkin yhteisen toimintasuunnitelman tarkasta sisällöstä" oli päästy, ja siihen lisättiin vain yksi pieni huomautus: että neuvosto olisi nyt päästävä sopimukseen toimintasuunnitelman tuesta. Rahoituksen arvioidaan olevan 3 miljardia euroa, joten tämän hetken ja Valletan marraskuussa pidetyn muuttoliikehuippukokouksen välisenä aikana EU-28: n on katsottava toinen erittäin hyvin patjojensa alle, jotta jotenkin löydettäisiin tämä raha.

Afganistanista maahanmuuttajan ampuminen Turkista Bulgarian alueelle huippukokouksen illalla korosti tämän asian kiireellisyyttä ja sai Bulgarian pääministerin Boyko Borisovin lähtemään EU: n huippukokouksesta palaamaan Sofiaan. Bulgarialla on pitkä ja huokoinen raja Turkin kanssa, mikä on osoittautumassa lähes mahdottomaksi valvoa tehokkaasti.

Mainos

Turkin sopimus

Turkin kanssa tehty sopimus on laaja, ja on selvää, että presidentti Tayyip Erdoğan, jota edeltää vaalit 1. marraskuuta, on saanut EU: lta merkittäviä myönnytyksiä. Turkin tilanteen saattamiseksi kontekstiin se on käyttänyt yli 6.5 miljardia euroa omista varoistaan ​​humanitaarisen avun ja pakolaisten tukemiseen. Vaikka EU pyrkii sopimaan yli 160,000 2.5 pakolaisen siirtämisestä, Turkissa on ollut valtava pakolaisvirta, jonka arvioidaan olevan yli 2.2 miljoonaa ihmistä (0.3 miljoonaa syyrialaista ja XNUMX miljoonaa irakilaista).

Erdoğan on onnistunut käyttämään EU: n tarvetta muuttaa muuttoliikettä "kattavan" sopimuksen hyödyntämiseksi, joka perustuu "jaettuun vastuuseen, keskinäisiin sitoumuksiin ja toteuttamiseen". Toisin sanoen sovittu EU: n ja Turkin yhteinen toimintasuunnitelma menee paljon muuttoa pidemmälle. Jotkut myönnytyksistä sisältävät viisumivapauden etenemissuunnitelman nopeuttamisen EU: n kanssa ja takaisinottosopimuksen täysimääräisen täytäntöönpanon - edistyen kevääseen 2016 mennessä. lisääntynyt poliittinen ja taloudellinen tuki sekä EU: n kanssa käytävien liittymisneuvottelujen virittäminen uudelleen.

Mainos

Muissa keskusteluissa keskityttiin Frontexin vahvistamiseen ja Kreikan vastaanottotilojen parantamiseen. Päätelmissä ei ollut mitään tarpeesta uudistaa Dublinin yleissopimus, jossa turvapaikanhakijoiden on haettava turvapaikkaa ensimmäisessä maassaan, vaikka Merkel sisällytti tämän vasta viime viikolla pitämässään puheessa Euroopan parlamentille. Itse asiassa neuvoston päätelmissä vaaditaan selvästi, että Dublin-siirrot palautetaan Kreikkaan vuoden 2015 loppuun mennessä.

EU vahvisti sitoutumisensa Schengeniin toivoen, että rajavalvonnan palauttaminen Saksassa, Itävallassa ja Sloveniassa voidaan poistaa lähikuukausina ja että Schengenin rajavapaa alue voi palata normaaliksi. Tällä välin komissio tutkii varovasti, olivatko näiden maiden toimet "oikeasuhteisia".

Kaikki yritykset estää muuttoliike Välimeren yli Libyan ollessa edelleen kaaoksessa on vähäistä, joten YK: n ilmoitusta kansallisen sopimuksen hallituksen perustamisesta tervehdittiin pienellä helpotuksella. EU toisti tukensa uudelle hallitukselle sekä poliittisesti että taloudellisesti aloitettuaan tehtävänsä.

EMU

Neuvosto "arvioi" viiden puheenjohtajan kertomuksen Euroopan talous- ja rahaliiton loppuun saattamisesta. Tietenkin tilannekatsaus on synonyymi tekemiselle vähän tai ei mitään. Ollakseni oikeudenmukainen, mietinnössä esitettyä ensimmäistä vaihetta kutsutaan "syventymiseksi tekemisen kautta", joten luulen, että heidän on vain jatkettava asioita. Euroalueen ulkopuoliset henkilöt toistivat pyyntönsä, ettei minkäänlainen kehitys vahingoita sisämarkkinoita. Tämä on tietysti usein valitusta Isossa-Britanniassa. Mikä vie meidät tämän kokouksen toiseen kosteaan kärkeen - Brexitiin.

Brexit

Vaikka Yhdistyneen kuningaskunnan tuleva kansanäänestys (joskus ennen vuoden 2017 loppua) on esitetty melkein jokaisessa EU: n asialistassa näinä päivinä, kaikkien - myös Ison-Britannian - tyytyväinen päätös aloittaa tämän voi viedä eteenpäin.

Niille, jotka toivovat jonkinlaista selvitystä Ison-Britannian kansanäänestystä edeltävissä neuvotteluissa, on syötetty pääosin epämääräinen luettelo vaatimuksista. Yhdistynyt kuningaskunta haluaa lisää itsemääräämisoikeutta, joten voimme tarkastella jonkinlaista lisäpöytäkirjaa siitä, että Yhdistynyt kuningaskunta kieltäytyy "yhä läheisemmästä unionista". Tämä on melko merkityksetöntä, mutta saattaa miellyttää brittiläisiä tabloideja. Samalla Yhdistynyt kuningaskunta vaatii yhä läheisempää liittoa euroalueen jäsenille, kunhan he eivät järkytä Lontoon kaupunkia - loppujen lopuksi, jos euroalue jatkuu nykyisessä huonovointisuudessaan, se ei todellakaan ole hyvä Britannian taloudelle - odottaa otsikkoa Cameronista puolustamaan Britannian rahoitusalaa. Yhdistynyt kuningaskunta haluaa myös, että kansalliset parlamentit voivat antaa "punaisia ​​kortteja" EU: n lainsäädännöstä (mikä on edistysaskel voimassa olevassa keltaisen kortin järjestelmässä, jossa kansalliset parlamentit voivat pyytää ehdotuksen uudelleenarviointia). Oletamme, että punainen kortti, kuten keltainen, vaatii kolmanneksen EU: n kansallisten parlamenttien tuen. Tätä ei todennäköisesti käytetä paljon - vaikka siitä sovitaankin -, mutta siitä tulee epäilemättä suuri otsikko jalkapalloa rakastavissa lehdissä. Lopuksi, Britanniassa oli jotain, joka halusi keskittyä enemmän työpaikkoihin ja kasvuun, koska muu EU - Junckerin asennoitumisesta huolimatta - vastustaa syvästi uusien työpaikkojen lisäämistä ja talouskasvua ... ja sen myötä kaikki päättivät mennä kotiin päivä aikaisin.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa